Žďár n/S – Nový Jičín 7:4 (kon.) | SHK Hodonín – Val. Meziříčí 5:1 (kon.) | David Servis – Kobra 1:4 (kon.)
Jablonec n/N – Nová Paka 4:1 (kon.) | Trutnov – Dvůr Králové n. L. 4:5 (kon.) | Řisuty – Bílina 0:6 (kon.)
Děčín – Vrchlabí 5:10 (kon.) | Kolín – Tábor 7:4 (kon.) | Příbram – Klatovy 5:1 (kon.)
konec
HC Trutnov
4:5 (3:0, 0:3, 1:2)
HC Dvůr Králové n. Labem
Středa 04.03.2020, 18:002. liga skupina Sever (ČR) • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro tuto chvíli vše. Děkuji vám za pozornost a u další onlajnu se budu těšit na počtenou. (20:23:32)
     
    To je trochu nešťastný konec pro domácí. Ti šli v třetí třetině do vedení a vypadalo to, že by z dnešního zápasu mohli urvat tři body, Dvůr však zvládl vyrovnat a pouhých dvacet tři sekund před koncem rozhodl o svém konečném vítězství poté, co Luštinec úspěšně proměnil trestné střílení. Základní část tak končí, oba týmy se ale představí v následujících vyřazovacích bojích.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Vyloučení v týmu HC BAK Trutnov (Tatar – 5 min. + osobní trest do konce utkání, vražení na hrazení).
     
    59:37
    Dvůr Králové právě vstřelil branku!
    JAKUB LUŠTINEC využívá trestné střílení a posílá svůj tým do vedení pouhých dvacet tři sekund před koncem. Na Ašenbrennera se rozjel s rozvahou a už z mezikruží se mu podařilo dostat puk do sítě nad brankářovým betonem.
     
    59:37
    Filip Krsek podrazil ujíždějícího Luštince a je nařízeno další trestné střílení pro Dvůr. Zároveň je trutnovský útočník vyloučen za nesportovní chování.
     
    59:03
    I domácí bojují v útočném pásmu, nejsou tam ale zdaleka tak hbití jako jejich soupeř.
     
    58:04
    Lukáš Hoskovec přebruslil celé hřiště až do útočného pásma, tam ale nebyl úspěšný s nahrávkou na spoluhráče a z této akce tak nakonec nic nebylo.
     
    57:20
    Hosté se v závěru poslední třetiny ještě natahují po třech bodech, trápí je ale neúspěšné zakončení.
     
    56:35
    Dvůr Králové právě vstřelil branku!
    Tenhle útok si už domácí pohlídat nedokázali a Dvůr znovu vyrovnává. DANIEL SVOBODA si stáhl puk na levou stranu a střelou do vzdálenějšího růžku trutnovské branky nedal Ašenbrennerovi šanci. Asistence: Tomáš Brokeš.
     
    56:19
    Dominik Dušek si kotouč stáhl za obránce a pálil z pravého kruhu, Patrik Ašenbrenner však dokázal jeho pokus ukrýt ve své náruči.
     
    55:23
    Hosté nahodili kotouč až za branku, tam se ho však znovu zmocnili domácí a přesouvají hru až za Josefa Čápa.
     
    54:39
    Draci už nijak nespěchají do útoku a soustředí se hlavně na ubránění útočných výpadů Dvora. Tomu se zatím nedaří proniknout do útočné třetiny.
     
    54:18
    Hosté chtějí rychle vyrovnat a ženou se do útoku, domácí tak kotouč vyhazují až na zakázané uvolnění, což se ani trochu nelíbí trutnovským fanouškům. Přesto následuje vhazování po Ašenbrennerově levici.
     
    53:48
    Trutnov právě vstřelil branku!
    Domácí si šest minut před koncem berou své vedení zpět. Krátce po buly se v útočném pásmu se kotouč dostal k PETRU CHYTRÁČKOVI, který si nabruslil až do mezikruží a střelou pod horní tyčku překonal Josefa Čápa. Asistence: Martin Kozák.
     
    53:00
    Oboum celkům se teď lehce začaly trhat defenzivní řady, v kritický okamžik se ale ztracení obránci vždy zvládli vyloupnout na svém místě a zabránit tvořící se šanci.
     
    51:44
    V zajímavé šanci se nyní ocitli domácí, kteří ujížděli v přečíslení dva na jednoho na branku. Matěj Poul obdržel přihrávku na pravou stranu a ještě z úhlu mohl zakončovat, obránce hostů ho však srazil k zemi a Poul neusměrnil kotouč mezi tři tyče.
     
    51:28
    Ani jednomu z celků se nedaří úspěšně proniknout do útočné třetiny.

    Anna Marie Kokrhounová

    Branky a nahrávky: 7. Krsek (Kubinčák), 10. Šimoníček (Fedulov, Kubinčák), 15. Šimoníček (Jirásek), 54. Chytráček (Kozák) – 22. Tondr (Ježek), 32. Franc (Mert, Půhoný), 37. Hoskovec (Mert, Franc), 57. Svoboda (Brokeš), 60. Luštinec (TS)


    HC Trutnov: Ašenbrenner (Krofta) – Pohl, Leder, Junek, Vácha (A), Jirásek, Suk, Klust, Višňák – Faltys, Tatar, Fedulov (C), Krsek, Škvrně, Planý, Šimoníček, Kubinčák (A), Chytráček, Poul, Starý, Kozák.
    HC Dvůr Králové n. Labem: Čáp (Jeschke) – Matějíček (C), Franc, Tondr, Petira, Mert, Mocek – Luštinec (A), Havlas, Ježek, Půhoný, Dušek, Brokeš, Šedivý, Svoboda, Hoskovec, Fořt (A), Sedláček, Valašek.

    Rozhodčí: Bernat – Roischel, Bohuněk

    Diváci: 635
    ocianews.com