Juventus – AC Milán 0:0 (odl.)
odloženo
Juventus FC
0:0 (-:-)
AC Milán
Středa 04.03.2020, 20:45Italský pohár • Semifinále
Předzápasové kurzy
Videopřenos
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Odvetné utkání semifinále Coppa Italia je odloženo z důvodu prevence proti koronaviru. Náhradní termín bude teprve určen. (23:14:05)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná ve 21:00.
     
    Dobrý večer u italského poháru. Po dlouhé pauze, způsobené koronavirem, se podíváme na odvetné semifinálové utkání, ve kterém se střetnou Juventus FC a AC Milán.
     
    Juventus FC

    Domácí tým se do semifinále probojoval přes dva soupeře a oba zdolal na svém stadionu. Nejprve v Turíně padlo Udinese a poté i AS Řím. Semifinále se už hraje na dva zápasy a do odvety si Juventus přináší poměrně slušnou pozici. V půlce února do vypadalo, že AC doma vyhraje, gól dal v 61. minutě Rebić, ovšem v první nastavené minutě srovnal z penalty Ronaldo a větší šance na postup tak posunul ke svému týmu.

    Cesta pohárem

    Juventus – Udinese 4:0
    Juventus – AS Řím 3:1
     
    AC Milán

    O průběhu prvního semifinálového utkání jsme si již řekli, nyní se podívejme na to, jak se milánské AC do semifinále probojovalo. Bylo to taktéž přes dva soupeře, v osmifinále AC zdolalo SPAL 3:0, čtvrtfinále však stálo Milán hodně sil, neboť duel došel až do prodloužení. Vůbec ale na něj nemuselo dojít, neboť milánský Çalhanoğlu srovnával až v první minutě nastavení. V prodloužení pak přidal svou druhou branku a pojistku na výsledek 4:2 dal Ibrahimović.

    Cesta pohárem

    AC Milán – SPAL 3:0
    AC Milán – AC Turín 4:2 pp
     
    Rozhodčí

    Hlavním sudím tohoto utkání bude Daniele Orsato, kterému budou na pomezí asistovat Luca Mondin a Mauro Galetto.
     
    Zápas na Allianz Stadium začne ve 21 hodin, takže si na večer nic neplánujte a buďte u našeho přenosu. Jste k němu všichni zváni.
     
    Úvodní sestavy:

    Juventus FC: Buffon – Danilo, Bonucci (C), de Ligt, Sandro – Pjanić, Bentancur, Matuidi – Costa, Dybala, Ronaldo.
    Náhradníci: Szczęsny, Pinsoglio – Bernardeschi, Cuadrado, De Sciglio, Khedira, Muratore, Olivieri, Rabiot, Rugani.

    AC Milán: G. Donnarumma – Conti, Kjær, Romagnoli (C), Calabria – Kessié, Bennacer – Çalhanoğlu, Paquetá, Bonaventura – Rebić.
    Náhradníci: Begović, A. Donnarumma – Biglia, Brescianini, Colombo, Gabbia, Krunić, Laxalt, Leão, Maldini, Olzer, Saelemaekers.

    Rozhodčí: Orsato – Mondin, Galetto.
     
    Obě základní jedenáctky dorazily na hrací plochu. V naprostém tichu se vše schyluje ke startu odvetného semifinálového duelu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodního výkopu se zhostili domácí, kteří nastupují v tradiční černobílé kombinaci, zatímco AC vyrukovalo v červenočerných barvách.
     
    2
    Neuběhlo ani sedmdesát vteřin a už došlo k první velké šanci Juventusu! Sandro potáhl míč po levé straně a přihrávkou pod sebe dostal do šance svého krajana Costu, jenž těsně minul ze svého pohledu pravou tyč.
     
    3
    Davide Calabria pokazil přihrávku skrz půlící čáru, a tak je to opět Juventus, který může plynule postupovat vstříc Donnarummovi.
     
    4
    Právě Gianluigi Donnarumma se musel pořádně natáhnout, aby vyboxoval Ronaldův štiplavý centr ven z pokutového území.
     
    5
    Romagnoli to přehnal s důrazem v osobním souboji s Dybalou. Argentinský šikula získal pro černobílé barvy nebezpečný trestňák.
     
    6
    O střelu se pokusil sám faulovaný Dybala, nicméně dobře postavená zeď srazila letící projektil na premiérový rohový kop. Ten byl rozehrán směrem na de Ligta, nicméně mladý Nizozemec míč mezi tyče neusměrnil.
     
    7
    Matthijs de Ligt byl ve vzdušném souboji faulován. I v sedmé minutě tak platí, že se AC ještě ani jednou nepodívalo na útočnou polovinu.
     
    8
    Bennacer při nahrávce podklouzl, ovšem míč se k němu po odrazu od protihráče zase vrátil. Milánští kombinují v klidném středu pole.
     
    9
    Alex Sandro nedovoleně kopl do nohy Paquety. Hosté rozehráli na krátko, nicméně se opět vůbec nepřiblížili pokutovému území.
     
    10
    Veterán Cristiano Ronaldo si na pětníku přehodil balón na levačku, avšak dalekonosnou střelu trefil jen soupeře stojícího na hraně šestnáctky.
     
    11
    Kolize mezi Danilem a Calabriou byla posouzena v neprospěch AC, protože hostující krajní bek úmyslně sáhl po balónu rukou. Je z toho další standardní situace.
     
    12
    Stará dáma přenesla těžiště hry na levou stranu, jenomže Costova dvojice centrů nezpůsobila před Donnarummou žádné vzrušení. To samé platilo o pasu Danila.
     
    13
    Domácí tlak bude pokračovat rohovým kopem. Na vině je zablokovaná střela zpoza vápna v podání Paula Dybaly.
     
    14
    Centr zleva přistál u Ronalda, jehož střela z úhlu se vytočila mimo prostor branky. Následný opakovaný centr už přinesl jen hvizd a úlevu pro milánské fotbalisty.
     
    15
    Rozhodčí Orsato ještě nedal pokyn k pokračování, neboť se předchozí situace zkoumá u videa. Zřejmě jde o možnou hru rukou ze strany Contiho.
     
    16
    Velká šance pro Juventus je na světě! Conti se skutečně dotkl míče loktem ve chvíli, kdy se kolem něj dostával Ronaldo. Penalta!
     
    16
    Stav utkání zůstává bezbrankový! Ronaldo orazítkoval z penalty jen krajní tyč Donnarummovy brány!
    16. Ronaldo se z penalty neprosadil!
     
    17
    Tak to je krajně nemilá situace pro AC! Rebić cítil příležitost k rychlému protiútoku. Do souboje s Danilem však šel s obrovskou agresivitou a za nohu v oblasti krku vyfasoval rovnou červenou kartu.
     
    18
    Žlutou kartu dostává Andrea Conti (AC Milán).
     
    18
    Bonaventura se pro změnu nemazal s Bentancurem. Vše se tentokrát obešlo bez karty, avšak na standardní situaci z pravé strany se nic nemění.
     
    19
    Bentancurův nízký centr před branku nedoletěl. Zapříčinil se o to muž, který jej před chvílí fauloval, Giacomo Bonaventura.
     
    20
    Osamocený Ronaldo si naběhl do hodně zahuštěného prostoru. Získaný faul je asi maximum, co z nastalé situace mohl vytěžit.
     
    21
    Bonucci rozdal míč doleva na Sandra. Ani tento centr ale neprošel a Çalhanoğlu Milánským ulevil vysvobozujícím odkopem do bezpečí.
     
    22
    Přes dvacet minut hry je pryč. Zatím je to až nečekaně jednostranný duel, Juventus na trávníku kraluje a navíc disponuje početní výhodou. Velkou kaňkou však je Ronaldem neproměněná penalta.
     
    23
    Bentancur přerušil hostující kombinaci a naopak odstartoval protiútok, na jehož konci byla hodně nepovedená střela vysunutého Ronalda. Portugalci sjel míč na vnější nárt a Dunnarumma mohl zůstat v klidu.
     
    24
    První kloudnější útok v provedení AC! Calabria zleva odcentroval na Contiho, který to zkoušel rovnou z voleje, jenže z rohu vápna o velký kus minul.
     
    26
    Douglas Costa se vrátil k odraženému míči po nevydařené narážečce s Dybalou, ovšem ze střední vzdálenosti rovněž vypálil hodně nepřesně.
     
    27
    Aut pro Danila poté, co se míč odrazil za postranní čáru od hostujícího krajního beka Calabrii.
     
    28
    A další zkažená koncovka. Svá mířidla ani teď nenašteloval Cristiano Ronaldo, jenž po Costově krátké nahrávce zakončil vysoko nad horní tyč.
     
    29
    A ještě jednou Douglas Costa, který díky své rychlosti vyhrál souboj jeden na jednoho. Po centru zleva však prostor před brankou vyčistil Alessio Romagnoli.
     
    30
    Držení míče: 67 % – 33 %.
     
    31
    Z druhé strany hrozil Danilo, jehož centr prošel skrz vyskakujícího Ronalda na Blaise Matuidiho. Zkušený záložník pohotově vypálil z prvního doteku, ale našel jen dobře postaveného Donnarummu.
    31. Blaise Matuidi (JUV)
     
    32
    Alespoň chvilka klidu pro AC. Držením se uprostřed hřiště provinil Blaise Matuidi. Hosté rozehrávají směrem k vlastní bráně.
     
    33
    Kjær zaúřadoval ve vzduchu a u malého vápna nepustil k vysokému centru uruguayského středopolaře Rodriga Bentancura.
     
    34
    Douglas Costa už byl s balónem za koncovou čarou, takže se bude odkopávat od branky Donnarummy.
     
    35
    Juventus měl na malou chvíli otevřenější zadní vrátka. Çalhanoğlu otáčel těžiště hry na pravou stranu, načež byla celá akce černobílých zbrzděna.
     
    36
    Snad první kontakt s balónem pro Buffona, jenž lapil centr ze standardní situace. Všemu předcházel Matuidiho nedovolený zákrok na Bennacera.
     
    37
    Znovu se před AC naskytla možnost rychlého přechodu přes střed hřiště. Ve finále vše vyřešil de Ligt a dobrým obranným zákrokem zahájil postupný útok Turínských.
     
    38
    Rodrigo Bentancur se prezentoval dalším faulem. Milánští v posledních minutách přece jenom vyrovnali obraz hry a začali nesměle vystrkovat útočná tykadla.
     
    39
    Calabriův centr na Contiho postrádal přesnost. Domácí rychle otočili hru, Ronaldo si vyměnil přihrávky s Dybalou, ale střelou z dvaceti metrů Donnarummu příliš neohrozil.
    39. Cristiano Ronaldo (JUV)
     
    40
    Çalhanoğlu vrazil do de Ligta, jenž si při pádu na trávník pochroumal pravé rameno. S největší pravděpodobností se bude muset ošetřovat.
     
    41
    Dvacetiletý stoper se musel dívat na hostující standardní situaci zpoza postranní čáry. Çalhanoğlu posílal do ohně nadýchaný nákop a jen těsně nenašel hlavu Romagnoliho.
     
    42
    Romagnolimu úplně nevyšel odkop z vlastní šestnáctky. Pro hosty i tak všechno dobře dopadlo, faulován byl Çalhanoğlu.
     
    43
    Za faul z kategorie těch taktických byla dokonce udělena žlutá karta. Na své další zákroky si bude muset dávat pozor dosud nevýrazný Miralem Pjanić.
     
    44
    Simon Kjær neodhadl razanci a délku svého nákopu. Bonaventura na něj nemohl dosáhnout a balón prosvištěl až do zámezí.
     
    45
    Už několikáté setkání mezi Bentacurem a Bennacerem. Domácímu fotbalistovi byl odpískán faul při příliš důrazném napadání.
     
    45+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    45+2
    Costa dostal do hry Ronalda, který byl na levém okraji pokutového území zdvojený. Portugalec získal alespoň roh, po kterém zády brance nepřesně zakončoval Bonucci.
     
    45+3
    Ronaldo si nerozuměl s Bentancurem, kterému poslal míč na paty. Na druhém konci hřiště centroval Kessié, nicméně Çalhanoğlu byl čistě odzbrojen již zmíněným Bentancurem.
     
    45+3
    Gianluigi Donnarumma dobře odhadl let nákopu a byl jako první u dlouhého balónu za obranu, který byl původně určen Ronaldovi. V první půli se už nic nestane.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První půle odvetného semifinálového zápasu gól nenabídla. I tak se dá mluvit o tom, že Pioliho svěřenci první desítky minut po několikaměsíční přestávce nezvládli. Milánští byli od začátku pod obrovským tlakem, ze kterého resultovala domácí penalta. Cristiano Ronaldo trefil jenom tyč, každopádně jen o pár vteřin později byl za hrubý zákrok na Danila červenou kartou odměněn Rebić. AC může být za stav 0:0 rádo. Po změně stran však potřebuje skórovat, aby mohlo postoupit do finále.
     
    Statistiky po 1. půli:
    Střely na branku: 3 – 0
    Střely mimo: 6 – 1
    Držení míče: 61 % – 49 %
    Rohové kopy: 3 – 0
    Ofsajdy: 0 – 0
    Fauly: 8 – 7
    Žluté karty: 1 – 1
    Červené karty: 0 – 1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Ani jeden z trenérů před začátkem druhého poločasu nestřídal. Za vyloučeného útočníka Rebiće by měl i nadále zaskakovat především Bonaventura.
     
    47
    Bentancur neplánovaně odrazil Bonucciho přihrávku na Matuidiho, kterého na hranici vápna atakoval Kjær. Hvizd se však neozval a druhá penalta pro Juventus se nekoná.
     
    48
    Jednoznačně nejzajímavější moment před Buffonem! Drobné chyby Bonucciho využil Bonaventura, jenž potáhl míč po volné pravé straně a odcentroval na volného Hakana Çalhanoğlua, jehož hlavička proletěla vedle brány.
    48. Hakan Çalhanoğlu (ACM)
     
    49
    Douglas Costa absolvoval řadu soubojů na levém křídle. Mezi dvěma beky se však neprosmýkl a vhazovat tak bude s dvanáctkou hrající Andrea Conti.
     
    50
    Domácí vysunuli napadání až k Donnarummovi. To vedlo k zisku míče, nicméně Dybalova střela byla už poněkolikáté zablokovaná.
     
    51
    Teď už hosté z nepříjemného presinku utekli. Bonucci navíc fauloval Çalhanoğlua a dopředu budou moci vyrazit hráči z Milána.
     
    52
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Giacomo Bonaventura, přichází Rafael Leão.
     
    53
    Danilo posunul míč na Dybalu, z jehož pasu na Ronalda se stal alespoň rohový kop. Většina fotbalistů se logicky stěhuje k Donnarummovi.
     
    54
    Hosté se vcelku jednoduše ubránili a pokusili se rychle přesunout na útočnou polovinu. Černobílí se každopádně stačili vrátit a Buffon zůstal bez práce.
     
    55
    Alex Sandro měl na levém kraji spoustu prostoru. Po získaném rohu už bylo ve vápně trochu rušněji, ale střela na Donnarummovu bránu se přesto nekonala.
     
    56
    Paulo Dybala zvedl Danilův centr vysoko do vzduchu. Toho využil Donnarumma a bezpečně si pro balón došel.
     
    57
    Bennacer ztratil míč ve středovém kruhu a pak už jenom sledoval počínání Ronalda. Ten po tradiční přešlapovačce vystřelil, ale stačilo to jen na další zisk rohu.
     
    58
    Za centrem na malé vápno spěchal Leonardo Bonucci, od kterého šel míč jen těsně vedle brány. Vzrušení ale bylo zbytečné, zkušený obránce si pomohl faulem.
     
    59
    Franck Kessié vyrazil na pomoc obsazenému Paquetovi. Nepohlídal si však ofsajdovou linii a na pravém křídle musel svou akci přerušit.
     
    60
    Držení míče: 60 % – 40 %.
     
    61
    Bianconeri si díky Costovi vyzkoušeli další rozehrávku od rohového praporku. Donnarumma šel odvážně proti centru a vyrazil balón do bezpečí.
     
    62
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Miralem Pjanić, přichází Sami Khedira.
     
    62
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Blaise Matuidi, přichází Adrien Rabiot.
     
    63
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Douglas Costa, přichází Federico Bernardeschi.
     
    64
    Jestli se hostům něco daří, tak je to blokování centrů a střel. Důkazem budiž další nepovedený pas Sandra, ze kterého resultuje Dybalův roh.
     
    65
    Alessio Romagnoli byl při defenzivní činnosti faulován Bonuccim. Milánští přežili i tuto situaci, nicméně by potřebovali být o něco nebezpečnější směrem dopředu.
     
    66
    Franck Kessié těsně před pokutovým územím nepřevzal přihrávku od Rafaela Leãa. Hostující fotbalisté se vrací s balónem k půlící čáře.
     
    67
    Rafael Leão ztratil stabilitu při drzém průniku. Çalhanoğlu posléze přetáhl dlouhý nákop až do autu a odevzdal balón domácímu Juventusu.
     
    68
    Alex Sandro se marně snažil zkrotit míč na ose hřiště poté, co hosté měli problémy s nepříjemným napadáním. Po faulu na Çalhanoğlua rozehrává Simon Kjær.
     
    69
    Chybička Bernardeschiho neměla pro Juventus žádné následky. Contiho vhazování z útočné třetiny hřiště se totiž stalo kořistí jednoho z jeho protihráčů.
     
    70
    Ronaldo vracel míč kousek za sebe na Bentancura. Tomu se nepřipravená střela nepovedla, stejně jako Khedirovi rozehrávka rohového kopu.
     
    71
    A další roh. Kjær poměrně riskantním způsobem likvidoval centr z rohu vápna, když za ním číhal Matthijs de Ligt.
     
    72
    Lucas Paquetá dnes neměl moc příležitostí k tomu, aby pořádně zatopil domácí obraně. Nic na tom nezměnila ani jeho tečovaná střela z pětadvaceti metrů, jež se stala snadným soustem pro Buffona.
     
    73
    Bentancurovi se hrubě nepovedlo přenesení k levé postranní čáře. Z poměrně nevýhodného postavení bude vhazovat Andrea Conti.
     
    74
    Rafael Leão byl trefen do nohou od skluzujícího Khediry. Rozhodčí na nic nečekal a ukázal německému záložníkovi žlutou kartu.
     
    75
    Simon Kjær na poslední chvíli zakřižoval Bernardeschiho, který by se jinak dostal do úniku. Na druhé straně to z velké dálky neúspěšně zkoušel Çalhanoğlu.
     
    77
    Lucas Paquetá si vynutil faul Alexe Sandra. Pokračovat se bude až po ošetření Francka Kessiého, který už je na pokraji fyzických sil.
     
    78
    Alex Sandro to na zadní tyči jistil před Romagnolim. Hra zůstává před Buffonem, kam poletí centr z rohového kopu.
     
    79
    Další varování pro domácí obranu. Simon Kjær se prosadil v zahuštěném prostoru, jenže po prudkém centru z levé strany hlavičkoval vedle Buffonovy pravé tyče.
     
    80
    Franck Kessié se po krátkém ošetření vrátil na hřiště, kde ho v souboji nepovoleně dohrál Cristiano Ronaldo. Hvězdný Portugalec je po změně stran velmi málo ve hře.
     
    81
    Gianluigi Donnarumma dobře viděl na solidní Dybalovu střelu zpoza pokutového území. Míč se po jeho zákroku vytočil za koncovou čáru, takže se bude kopat roh.
    81. Paulo Dybala (JUV)
     
    82
    Rohových kopů mají domácí fotbalisté opravdu mnoho. Po centru Bentancura byl k vidění nepovedený volej Rabiota, který však Donnarumma jistil dalším zákrokem.
     
    82
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Franck Kessié, přichází Rade Krunić.
     
    82
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Lucas Paquetá, přichází Lorenzo Colombo.
     
    84
    Bernardeschiho aktivita tentokrát neskončila ani žádaným rohem. Donnarumam rozehrál na krátko, načež se faulem prezentoval Bentancur.
     
    85
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Danilo, přichází Juan Cuadrado.
     
    86
    Do konce utkání už moc času nezbývá. Juventus má stále více ze hry, ale o jistotě postupu rozhodně mluvit nemůže. Milánské dělí od finále jediná trefa.
     
    87
    K té však je hodně daleko. Po hodně nepovedeném centru z levého křídla budou vhazovat muži v černobílých barvách.
     
    88
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Davide Calabria, přichází Diego Laxalt.
     
    88
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Davide Calabria, přichází Alexis Saelemaekers.
     
    89
    Bernardeschi si šel hodně ochotně pro faul. Hvizd sudího se neozval, nicméně hosté okamžitě odevzdali balón nepřesnou přihrávkou na Rafaela Leãa.
     
    90
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány čtyři minuty. Takřka jistě se už dá říct, že se bude končit po základní hrací době.
     
    90+1
    Saelemaekers se neúspěšně sápal po centrovaném míči, jenže si přitom pomohl útočným faulem. Chvíli předtím pěknou rabonou neadresně centroval Ronaldo.
     
    90+2
    Žádný tlak milánského mužstva se zatím nekoná. Vzhledem k faulu Ismaëla Bennacera na Bernardeschiho rozehrávají domácí.
     
    90+3
    Dybala vracel míč z pokutového území na Cuadrada, který měl poměrně dost času na zakončení, ovšem Donnarumma žádným způsobem zasahovat nemusel.
     
    90+4
    Simon Kjær šel hodně tvrdě do souboje s Ronaldem. Opět bylo pískáno v neprospěch AC, jehož šance na rozhodnutí už jsou takřka nulové.
     
    90+5
    Domácí se kombinačně proťukali až k zajímavému zakončení. Rabiot připravil pozici pro Sandra a Donnarumma měl co dělat, aby nepříjemnou ránu z voleje vyrazil do strany.
    90+5. Alex Sandro (JUV)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Odveta pohárového semifinále svou kvalitou rozhodně nenadchla. Juventus byl celý zápas lepší, za což mohlo i poměrně brzké vyloučení Anteho Rebiće. Ještě předtím domácí stihli zahodit svou největší šanci ke skórování, když Cristiano Ronaldo orazítkoval z nařízené penalty brankovou konstrukci. Během domácí přesilovky k žádným gólovkám nedošlo. Donnarumma čelil hlavně střelám z delších vzdáleností, zatímco k Buffonově brance letěly jen dvě nepřesné hlavičky.
     
    Bezbrankový výsledek stačil mírně favorizovanému Juventusu k postupu do finále. O jeho soupeři rozhodne zítřejší duel mezi Neapolí a Interem.
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 7 – 2
    Střely mimo: 10 – 3
    Držení míče: 58 % – 42 %
    Rohové kopy: 13 – 1
    Ofsajdy: 0 – 1
    Fauly: 16 – 11
    Žluté karty: 2 – 1
    Červené karty: 0 – 1.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:09:27)

    Aleš Pur

    Michal Břuchanský

    Branky:


    Juventus FC:
    AC Milán:
    13.02.2020
    AC Milán - Juventus 1:1

    Branky: 61. Rebić (Castillejo) – 90+1. Ronaldo (pen.)

    Karty:   29. Ibrahimović (ACM), 43. Hernández (ACM), 44. Stefano Pioli (trenér) (ACM), 58. Kessié (ACM), 69. Castillejo (ACM), 90. Calabria (ACM) – 30. Ramsey (JUV)   71. Hernández (ACM)

    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 11:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 16:14.
    thejrc.org