Litvínov – Kladno 6:2 (kon.) | Sparta – Olomouc 3:2 (2:0 po s.n.) | Mladá Boleslav – Zlín 3:0 (kon.)
K. Vary – Liberec 3:5 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 0:2 (kon.) | Třinec – Plzeň 3:0 (kon.)
Mountfield HK – Vítkovice 5:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
HC Škoda Plzeň
Pátek 06.03.2020, 18:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:01 Ondřej KOVAŘČÍK - 3:0
     
    59:01
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři nakonec svou početní výhodu využili a radují se ze třetí branky! Michal Kovařčík na útočné modré zachytil chybnou rozehrávku brankáře Frodla, po bratrské kombinaci pak z mezikruží horní růžek trefil ONDŘEJ KOVAŘČÍK! Asistence: Michal Kovařčík.
     
    57:08
    Plzeň ale dlouho s pěti hráči na ledě nehrála, před zraky 4 884 diváků totiž Hrehorčáka v třinecké třetině fauloval Matyáš Kantner.
     
    54:24
    Tlak hostí bude v následujících dvou minutách otupen, po hloupém útočném faulu je totiž vyloučen Peter Čerešňák.
     
    47:03
    Velmi agilní Petr Vrána se natlačil za hostující branku, kde byl k ledu nedovoleně poslán Romanem Vráblíkem. Po komerční přestávce si přesilovku zahrají domácí.
     
    45:52
    Vrána zachytil rozehrávku hostí a s Adamským šel do přečíslení dvou proti jednomu! Akci nakonec zakončil třinecký kapitán, kotouč jen těsně minul pravou tyč Frodlovy branky!
     
    44:00
    Milan Doudera si ve vlastním pásmu pomohl drobným podrážením, přesilovka pro Plzeň.
     
    32:57
    Marian Adámek se neohroženě vydal do útočného pásma, mladý bek Ocelářů pak svému týmu vybojoval početní výhodu. Na dvě minuty za podrážení je vyloučen Tomáš Vracovský.
     
    31:45
    Hra se opět dostala do plzeňské třetiny, Dravecký ale v předbrankovém prostoru neuspěl. Po rychlé protiakci pak od modré pálil Bohumil Jank, který orazítkoval pravou tyč Štěpánkovy branky!
     
    25:20
    Hosté si svou aktivitou vypracovávají první početní výhodu, za sekání je vyloučen Matěj Stránský.
     
    21:08
    Po chybě hostující defenzívy se Ondřej Kovařčík dostat do samostatného úniku, který chtěl třinecký forvard vyřešit blafákem mezi nohy. Frodlovi kotouč skutečně propadl, za brankovou čáru se ale nedokutálel!
     
    19:03
    Po zaváhání Ondřeje Kovařčíka v útočném pásmu mohli jít hosté do přečíslení tří proti jednomu, Kovařčík ale celou situaci skvěle dobruslil a zachytil přihrávku před prázdnou branku!
    13:06 Matěj STRÁNSKÝ - 2:0
     
    13:06
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další akce domácích již končí v síti a třinecký zdvojnásobují své vedení! Ocelářům se ve středním pásmu povedlo zachytit hostující rozehrávku, MATĚJ STRÁNSKÝ pak ukázkovou střelou ze zápěstí z levého kruhu pro vhazování propálil bezmocného Frodla! Asistence: Vladimír Roth.
     
    12:43
    Martin Růžička s Petrem Vránou připravili skvělou pozici pro Matěje Stránského, nejproduktivnější Ocelář ale před odkrytou brankou netrefil prudký pas!
     
    04:42
    Michal Kovařčík ve středním pásmu získal kotouč a vydal se do útočného pásma. Tam do dobré šance vyslal Arona Chmielewského, kterého ale při zakončení fauloval Roman Vráblík. První přesilovka pro Oceláře.
    02:53 Martin RŮŽIČKA - 1:0
     
    02:53
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři předvedli velmi rychlou akci po pravé straně a ujímají se vedení! Matěj Stránský zatáhl kotouč do soupeřovy třetiny, kde šikovným pasem do sóloakce vyslal MARTINA RŮŽIČKU! Třinecký kanonýr zachoval chladnou hlavu a po kličce do bekhendu poslal puk mezi Frodlovy betony! Asistence: Matěj Stránský.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 3. Martin Růžička (M. Stránský), 14. M. Stránský (Roth), 60. O. Kovařčík (M. Kovařčík)


    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kváča) – Gernát, M. Doudera, D. Musil, Roth, Galvinš, Kundrátek, M. Adámek – M. Stránský, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Hrňa, Marcinko (A), O. Kovařčík – Hrehorčák, M. Kovařčík, Chmielewski – Adamský (C), Dravecký, Kofroň.
    HC Škoda Plzeň: Frodl (J. Pavelka) – Jank, Čerešňák, Pulpán (A), Jánošík, Vráblík, L. Kaňák – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – Straka, Kodýtek, Eberle – P. Zdráhal, Rob, Pour – Vracovský, Heřman.

    Rozhodčí: Hradil, Micka – Hlavatý, Lederer
    thejrc.org