Buffalo – Pittsburgh 2:4 (kon.) | Tampa – Montreal 4:0 (kon.) | Florida – Boston 1:2 (po pr.)
NY Rangers – Washington 6:5 (po pr.) | Philadelphia – Carolina 4:1 (kon.) | Ottawa – NY Islanders 4:3 (kon.)
Nashville – Dallas 2:0 (kon.) | Chicago – Edmonton 4:3 (kon.) | Los Angeles – Toronto 1:0 (2:1 po s.n.)
San Jose – Minnesota 2:3 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Montreal Canadiens
Pátek 06.03.2020, 01:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Dnes nás čeká duel mezi Tampou a Montrealem
     
    Tampa Bay Lightning

    Tampa sice měla celkem špatný vstup do letošního ročníku NHL, ale nyní prokazuje, že se s ní musí počítat. Po šedesáti šesti zápasech má totiž na svém kontě osmdesát sedm bodů, které ji řadí na druhé místo Atlantické divize, k tomu je čtvrtá nejlepší v celé Národní hokejové lize. Z posledních tří utkání však domácí brali jen jednu výhru. Nejprve totiž nestačili na Chicago 2:5, načež přišla výhra v Calgary 4:3. V zatím posledním utkání však Lightnings nestačili na Boston těsně 1:2.

    Nejproduktivnější hráči:
    Nikita Kučerov – 80 bodů (31+49)
    Steven Stamkos – 66 bodů (29+37)
    Brayden Point – 60 bodů (23+37)
     
    Montreal Canadiens

    To Montreal ještě bude muset zabojovat o účast ve vyřazovacích bojích, a to hodně tvrdě. Po osmašedesáti zápasech má totiž na svém kontě sedmdesát jedna bodů a v současné době ztrácí na divokou kartu sedm bodů. Ty tak potřebuje získávat v každém utkání. Z posledních tří utkání brali Canadiens dvě výhry. Nejprve sice nestačili na New York Rangers 2:5, avšak následně přehráli Carolinu 4:3 a v posledním zápase New York Islanders 6:2. Mají tak o něco lepší formu než soupeř.

    Nejproduktivnější hráči:
    Tomáš Tatar – 61 bodů (22+39)
    Phillip Danault – 47 bodů (13+34)
    Max Domi – 44 bodů (17+27)
     
    Poslední vzájemný zápas:

    Tampa – Montreal 5:4

    Branky a nahrávky: 20. Killorn (McDonagh, Stamkos), 22. Stamkos (Killorn, Hedman), 25. Stephens (Hedman, Vasilevskij), 32. Killorn (Cirelli, Hedman), 41. Cirelli (Hedman) – 3. Kotkaniemi, 10. Domi (Suzuki, Petry), 33. Chiarot (Gallagher, Danault), 59. Weal (Tatar, Gallagher).

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Hedman, Rutta, McDonagh, Černák, Sergačjov, Shattenkirk – Palát, B. Point, Kučerov – Killorn, Cirelli, Stamkos – Maroon, Paquette, Verhaeghe – Gourde, T. Johnson, Joseph – Stephens.

    Montreal Canadiens: Price (Ch. Lindgren) – Chiarot, S. Weber, Kulak, Petry, Mete, C. Fleury – Tatar, Danault, Gallagher – Lehkonen, Domi, Suzuki – Cousins, Kotkaniemi, Weal – Poehling, N. Thompson, Barber.
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Palát (Tampa) 65 zápasů, 16+24
    Erik Černák (Tampa) 63 zápasů, 5+6
    Jan Rutta (Tampa) 33 zápasů, 1+6 (zranění)

    Tomáš Tatar (Montreal) 68 zápasů, 22+39
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Černák, Hedman (A), Shattenkirk, Sergačjov, Bogosian, Coburn – Kučerov (C), B. Point, Palát – Killorn (A), Cirelli, Coleman – T. Johnson, Stephens, Goodrow – Gourde, Paquette, Maroon.

    Montreal Canadiens: Price (Ch. Lindgren) – S. Weber (C), Chiarot, Petry, Kulak, Folin, Ouellet – Alzner, Danault, Lehkonen – Armia, Suzuki, Hudon – Weal, Domi, Byron (A) – Weise, Evans, Vejdemo.

    Rozhodčí: McIsaac, Nicholson – Berg, Racicot.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    A dnešní utkání mezi Tampou Bay a Montrealem nám právě odstartovalo! Domácí jsou favorite a hrají v modrých dresech, hosté hrají v bíločervených.
     
    00:49
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tak to je raketový start domácího celku do tohoto utkání! Erik Černák objel branku a posunul puk na spoluhráče. Obrana hostí byla hodně otevřená a mezi kruhy si sjel VICTOR HEDMAN, který svou střelu umístil přesně k tyči! Asistence: Nikita Kučerov a Erik Černák.
    00:49 Victor HEDMAN - 1:0
     
    01:32
    A Canadiens už tak mají co dohánět. Gól se dá navíc připsat obranné činnosti, jelikož defenziva byla úplně otevřená, čehož Tampa využila beze zbytku.
     
    02:14
    Domácí hokejisté navíc pokračují v aktivním pojetí dnešního utkání. Tentokrát si však neposlali dobrou střelu na modrou a musí vyklidit pásmo.
     
    02:57
    Montreal navíc vybojoval puk v útočném pásmu a dostal se ke střele. Andrej Vasilevskij je však hodně kvalitní gólman, a tak neměl žádný problém.
     
    03:23
    Jinak se nám zatím v tomto utkání moc nepřerušuje. Carey Price to ale změnil, když raději podržel svižnou střelu od modré v podání obránce.
     
    03:49
    To od hostů už vypadalo podstatněji lépe! Phillip Danault si totiž sjížděl na pas do strany, který ještě jemně tečoval, ale gólman Tampy se stihl přesunout.
     
    04:24
    Cédric Paquette a jeho spoluhráči z útočné formace napadali v útočném pásmu, avšak k zisku kotouč to nevedlo, Naopak dopředu mohou jít Canadiens.
     
    04:59
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Zach Bogosian – 2 min., nedovolené bránění).
     
    05:18
    Začátek oslabení vyšel domácímu celku na jedničku. Vyhrál totiž vhazování, načež kotouč poslal přes všechny čáry a brzy se tak osvobodil.
     
    05:25
    Jenže následovala obrovská šance Montrealu! Joel Armia dostal krásný pas přes celé hřiště a vydal se vstříc gólmanovi. Andrej Vasilevskij jeho kličku do forhendu vystihl a udržel puk na ledě, to bylo nakonec důležité!
     
    05:57
    Canadiens zatím nehrají přesilovou hru, ovšem nyní musí vyklidit útočné pásmo. Domácí vyhodili alespoň do středního pásma, a tak mohou vystřídat.
     
    06:21
    A od té doby se hostujícímu týmu už nedaří usadit v útočném pásmu. Carey Price tak pomohl svému týmu s rozehrávkou, tady přesilovka využita nebude.
     
    06:59
    Zach Bogosian je na ledě!
     
    07:23
    Brayden Point táhl další akci svého celku tak, že zavezl puk do útočné třetiny, načež ho poslal po mantinelu. Domácí tak mohou kombinovat.
     
    07:50
    Lightnings zatím naprosto jasně ovládají úvod utkání a jsou lepším celkem na ledě. Ondřej Palát chtěl vypíchnout kotouč soupeři, ale měl k němu o něco dále.
     
    08:33
    To bylo šikovné nahození v podání domácího obránce. Neměl komu nahrát, tak obloukem poslal puk na gólmana. Ten ho raději podržel a bude u něj buly.
     
    08:55
    Jordan Weal má ze začátku utkání hodně sil, tak by to mělo být. Zkoušel se prosadit individuálně, ovšem na dvojici soupeřících hráčů nestačil ani vzdáleně.
     
    09:36
    Canadiens se trochu snaží uklidnit hru, avšak domácí na nic nechtějí čekat a aktivně napadají. Hosté s tím navíc mají zjevné a hlavně velké potíže.
     
    10:12
    A trable budou pokračovat i nadále. Hostující hráč nevěděl co udělat s kotoučem, tak ho nabral na hůl a vyhodil. Je z toho jen zakázané uvolnění.
     
    10:47
    Cédric Paquette posunul kotouč podél mantinelu a Tampa se nadále drží v kombinaci. Následné nahození před branku od mantinelu ale jen proletělo.
     
    11:13
    Jordan Weal se snažil protečovat touš do bezpečí, ovšem to se mu nepodařilo. Montreal je zatím pod obrovským tlakem a zaslouženě prohrává.
     
    11:28
    Komerční přestávka.
     
    12:00
    Do konce první periody nám chybí přesně osm minut a v současné době nám nadále vede Tampa. Montreal se naopak bude muset ještě vzchopit.
     
    12:37
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí předvedli po další chybě hostů rychlý protiútoku, a tak vedou už o dvě branky! Anthony Cirelli táhl přečíslení dva na jednoho. Následně posunul puk na ALEXE KILLORNA, jenž si puk ještě posunul a dělovkou do horních pater branky nedal Priceovi šanci. Asistence: Anthony Cirelli.
    12:37 Alex KILLORN - 2:0
     
    13:26
    S hostujícími hokejisty to zatím nevypadá zrovna ideálně, přestože máme před sebou ještě hodně času. Zach Bogosian střílel od modré, gólman vyrazil.
     
    14:12
    Lightnings navíc pokračují v aktivním výkonu i nadále, na hostech je naopak vidět, že jim chybí někteří klíčoví hráči jako třeba Tatar nebo Gallagher.
     
    14:42
    Komerční přestávka.
     
    15:01
    Nick Suzuki zavezl touš do útočného pásma a posílal ho křížem na spoluhráče. Ten následně nahazoval před branku, ale Andrej Vasilevskij zakročil.
     
    15:23
    Střely na branku: 9 – 8!
     
    15:54
    Tyler Johnson jako první dojel kotouč, který byl vyhozen do obranného pásma domácího celku, a tak se hostům musí odpískat zakázané uvolnění.
     
    16:14
    Tampa nahodila puk o zadní mantinel a byla u něj jako první. Tyler Johnson nakonec vypálil z prostoru mezi kruhy, ovšem Carey Price má puk ve výstroji.
     
    16:55
    Montreal drží puk na svých hokejkách a nejspíše bude chtít dohrát třetinu za tohoto stavu. Sice bude prohrávat, ale byl většinu periody pod tlakem.
     
    17:20
    Jenže hosté umí předvádět také akce z ničeho nic! Joel Armia dostal přihrávku do strany, když Canadiens předváděli přečíslení. Vyslal sice dobrou střelu, ale Andrej Vasilevskij se stihl přesunout a puk zastavit!
     
    17:57
    Montreal se přece jen ke konci první části ještě probral a v současné době operuje v útočném pásmu. Domácí gólman ovšem nemusel nakonec zasahovat.
     
    18:29
    Patrick Maroon nadzvedl hokejku soupeře, což udělal velmi dobře. Ten totiž puk propustil do středního pásma, a tak mohli domácí hokejisté vystřídat.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    19:34
    Tohle vypadalo ještě zajímavě! Domácí brankář neudržel střelu od modré a k odraženému puku se dostal ještě Max Domi, avšak zakončit už nedokázal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Už je za námi první perioda, po které budou podstatně spokojenější domácí hokejisté, kteří vedou už o dvě branky. Na úvodní branku se navíc nemuselo čekat vůbec dlouho, jelikož padla po necelých padesáti sekundách. Victor Hedman si sjel mezi kruhy a střelou k tyči nedal gólmanovi hostí nárok. Tampa byla lepším celkem v první třetině a dočkala se zaslouženého navýšení náskoku. Anthony Cirelli vybídl v přečíslení dva na jednoho Alexe Killorna, jenž se trefil střelou do horních pater branky.

    Další třetina začne přibližně ve 2:05.
     
    Statistiky po první části:

    Střely na branku: 12 – 8
    Přesilové hry: 0/0 – 0/1
    Trestné minuty: 2 – 0
    Vhazování: 30% – 70%
    Zblokované střely: 2 – 3
    Hity: 9 – 2
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    A už je před námi i prostřední část dnešního utkání! Hosté musí dohánět dvougólové manko, zatímco domácí mohou hrát s klidem na hokejkách.
     
    20:48
    Alex Killorn ještě zabojoval o touš v útočném pásmu u mantinelu. Tam ho sice nezískal, avšak hostující hráči se ho zbavili posunutím do neutrální třetiny.
     
    21:19
    A je za námi první střela na branku. Postarali se o ní domácí, když toho Carey Price zrovna moc neviděl. přesto udržel puk v výstroji a hra je přerušena.
     
    21:46
    Brayden Point předvedl skvělou rychlost i odhad odrazu kotouče. Dostal tak svůj tým znovu do útočného pásma a Montreal se znovu jen a jen brání.
     
    22:15
    Zach Bogosian mohl pálit od modré, škoda že nahrával. Přesto přišla střela, po které se Nikita Kučerov snažil trefit puk ze vzduchu, ale nezadařilo se.
     
    22:49
    Mitchell Stephens si sice nezpracoval kotouč úplně ideálně, přesto se hnal po straně až ke gólmanovi. K zakončení se ale nedostal, jelikož byl dobře tísněn.
     
    23:16
    Slušný závar měli zase domácí a hosté jsou zatím naprosto mimo rytmus utkání! Carey Price létal ze strany na stranu, načež poslední střela od Hedmana byla sražena mimo tři tyče!
     
    24:08
    Hokejisté v modrém dál tlačí svého soupeře a jdou si za další brankou! Montreal to ale tentokrát ustál a celá unavená pětka proto může vystřídat.
     
    24:43
    Nyní se však domácímu celku nepovedla rozehrávka ze svého obranného pásma. Jenže Montreal je směrem dopředu v této třetině zatím totálně bezzubý.
     
    25:25
    Jediné, co se mu zatím daří je nahazovat kotouče směr branka. Andrej Vasilevskij u sebe ale nechce žádné vhazování, proto vždy raději rozehraje.
     
    25:52
    Canadiens se znovu s kotoučem nedostali moc daleko, jelikož kontrolu nad ním ztratili už na své obranné modré. Zatím to od nich není vůbec ono.
     
    26:31
    Mitchell Stephens předvedl proto dobrou rychlost a za kotoučem v útočném pásmu se dostal jako první. Nyní však domácí podstupují osobní souboje.
     
    27:14
    Hra se nyní přemisťuje z jedné strany na stranu, ovšem v kombinaci vidíme značné nepřesnosti. To tempu neprospívá, ale hra se aspoň často nepřerušuje.
     
    27:56
    Hosté měli možnost konečně něco vymyslet v útočném pásmu, ale nakonec podlehli v boji o puk u mantinelu. Bez střely na branku gól prostě padnout nemůže.
     
    28:19
    Komerční přestávka.
     
    28:48
    Max Domi zavezl puk do útočného pásma a na druhé straně hledal spoluhráče. Ten vypálil z velmi špatného úhlu, takže střela jen prolétla brankovištěm.
     
    29:15
    Střely na branku: 14 – 12!
     
    29:43
    Andrej Vasilevskij po delší době měl zákrok, po kterém se přerušila hra. Následné buly v obranném pásmu ale vyhráli domácí a ženou se dopředu.
     
    30:28
    Hostující hráč nyní jen protečoval kotouč do útočného pásma, kde však byl jen obránce Lightnings. Hokejisté v modrém zatím hrají s velkým přehledem.
     
    31:15
    Artturi Lehkonen si jako první dojel pro kotouč nahozený po mantinelu a jeho spoluhráč se dostal ke střele. Nikdo dlouho nevěděl, kde je puk, avšak ten vylétl.
     
    31:39
    Komerční přestávka!
     
    32:18
    Hostující hráč se ještě stihl vrátit na modrou, takže se nepískal ofsajd. Canadiens to ale k ničemu nebylo, jelikož puk zase rychle ztratili.
     
    32:46
    Jenže to samé se dá říct také o akci domácího celku. Tempo utkání se nám přece jen značně snížilo a čekáme na nějakou šanci, která by vedla ke gólu.
     
    33:23
    Tak jsme viděli alespoň zákrok v podání gólmana Tampy Bay. Ten se nenechal nachytat a po objetí branky byl u své levé tyčky naprosto včas.
     
    33:49
    Shea Weber si dojel pro kotouč k mantinelu a zkoušel to z první rovnou na branku. V cestě mu ale stál obránce domácích, jenž kotouč zastavil holí.
     
    34:24
    Canadiens se přece jen trochu zvedli, respektive Tampa trochu ubrala na svém výkonu. Hosté se tak dostávají alespoň ke střelám, když ne ke gólům.
     
    35:07
    Nyní se však Lightnings dostali ke kotouči a poslali ho až ke gólmanovi. Tam se snažil aktivně dorážet Ondřej Palát, ale Price nakonec nepřekonal!
     
    35:52
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Kevin Shattenkirk – 2 min., držení).
     
    36:19
    Hosté tak mají k dispozici druhou početní výhodu v tomto utkání, zatímco domácí nehráli ještě ani jednu. Canadiens se navíc povedlo vyhrát buly.
     
    36:36
    Montreal nadále kombinuje v útočném pásmu, ale zatím je to bez střel. Jeff Petry to nakonec změnil, avšak Andrej Vasilevskij vyrazil jeho ránu vyrážečkou.
     
    37:23
    Až nyní se domácímu celku podařilo vyhodit a část hráčů tak mohla vystřídat. Montreal se nemůže dostat do nějaké vyložené šance na skórování.
     
    37:52
    Kevin Shattenkirk je na ledě!
     
    38:25
    Už i prostřední část se nám blíží pomalu ale jistě ke svému konci. Tampa nadále drží své vedení o dvě branky, ale nyní není úplně lepším týmem.
     
    38:55
    Tampa právě vstřelila branku!
    Jenže jí to nemusí vadit, jelikož střílí branku do šatny! Point vybojoval puk ve středním pásmu a posunul ho do strany. Tam si ho sebral Patrick Maroon a vzniklo přečíslení. Domácí #14 poslal puk před branku, kam si sjel NIKITA KUČEROV, jenž dostal puk do sítě! Asistence: Patrick Maroon a Brayden Point.
    38:55 Nikita KUČEROV - 3:0
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    39:59
    A na hřišti se nám ještě strhla mela, a to u domácí branky! Ben Chiarot tam přijel celkem z ničeho nic a vletěl do jednoho ze soupeřů. Tuto dvojici sudí roztrhli, avšak ještě se do sebe pustili Shea Weber a Michail Sergačjov. Domácí fanoušci mohou být spokojenější, jelikož Sergačjov dostal svého soka na led!
     
    40:00
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Michail Sergačjov – 5 min., bitka).

    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Shea Weber – 5 min., bitka).

    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Ben Chiarot – 2 min., hrubost).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    A už jsou za námi dvě třetiny, po kterých vede domácí tým už o tři branky. Montreal sice byl asi o něco lepším celkem, ale místo snížení stavu jen inkasoval, a to pouhou minutu před koncem druhé periody, když další přečíslení využil Nikita Kučerov. V samotném závěru se nám ještě strhla bitka, tak uvidíme, jak sudí nakonec rozdělí tresty.

    Další třetina začne přibližně v 2:59.
     
    Statistiky po druhé části:

    Střely na branku: 19 – 20
    Přesilové hry: 0/0 – 0/2
    Trestné minuty: 9 – 7
    Vhazování: 33% – 67%
    Zblokované střely: 7 – 4
    Hity: 15 – 14
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    A už je tu i poslední třetina dnešního duelu, ve kterém nadále vede Tampa, a to už o tři branky. Nyní navíc má k dispozici ještě přesilovou hru.
     
    40:59
    Až nyní se ale domácí dokázali dostat do útočného pásma a do nějaké kombinace. Střelu od modré ovšem Carey Price bez větších potíží vyrazil.
     
    41:25
    Tak tuto početní výhodu si Lightnings za rámeček rozhodně nedají. Nedaří se jim vůbec nic a jejich první početní výhoda v zápase nebude úspěšná.
     
    42:00
    Ben Chiarot je na ledě!
     
    42:13
    Anthony Cirelli byl nejspíše ten, kdo vymýšlel zajímavou přihrávku na střed, avšak tento pas byl zablokován, takže skončil jen v rohu hrací plochy.
     
    42:42
    Dvakrát během krátkého okamžiku se Tampě nepovedla rozehrávka, a tak se hra zase vrátí před Vasilevského. Dvakrát tedy z důvodu zakázaného uvolnění.
     
    43:40
    Hranám zatím plyne a nevidíme na ledě nějakou větší šanci. U kotouče se nachází domácí hokejisté, kteří zatím kombinují v útočném pásmu.
     
    44:26
    Alex Killorn rychle rozehrál do strany, takže jeho spoluhráč se mohl vydat do útočné třetiny. Pobyt domácího celku ale neměl nijak dlouhého trvání.
     
    45:05
    Nyní se směrem dopředu nedaří ani jednomu týmu, zase vidíme značné nepřesnosti na obou stranách. To tempu a kráse utkání moc nepomáhá.
     
    45:41
    Po delší době jsme viděli zase střelu na branku. Tyler Johnson ale do ní dobře sáhl a zpomalil jí tak, že Andrej Vasilevskij ji lapil jako malinu do lapačky.
     
    46:23
    To byla velká šance na domácí straně! Yanni Gourde vymyslel pěknou přihrávku na střed, kam si sjel Nikita Kučerov, jenž střelou z první těsně minul pravou tyčku!
     
    46:58
    Canadiens by potřebovali útočit, což se jim občas povede, ale rozhodně to není nějaký tlak. Troufám si říct, že tady je o vítězi už nějakou dobu rozhodnuto.
     
    47:24
    Michail Sergačjov si už spolu s Weberem odpykali své pětiminutové tresty a mohou se nám zapojit do hry. U kotouče je právě tento domácí obránce.
     
    47:39
    Komerční přestávka.
     
    48:14
    Andrej Vasilevskij se nyní tasil dobrým zákrokem! Hostující hokejista mířil šikovně na zadní tyč, ale domácí gólman puk vyrazil koncem hokejky!
     
    48:26
    Na druhé straně se domácí hnali do velmi zajímavého přečíslení, ale vše nakonec bylo předčasné, jelikož Tampě je odpískáno ofsajdové postavení.
     
    49:09
    Domácí hokejisté se již nikam nehrnou a nechávají hrát svého soupeře. Ten se tak dostává do útočného pásma častěji, avšak nebezpečný zrovna není.
     
    49:54
    Nikita Kučerov napadal rozehrávku soupeře, ale moc šancí na úspěch neměl. Přece jen měl proti sobě dva soupeře, kteří ho vyšachovali přihrávkou.
     
    50:31
    Komerční přestávka.
     
    51:03
    Joel Armia to zkoušel z těžké pozice, ale jeho střela přece jen minula branku o značný kus. Následně se domácí hokejisté osvobodili vyhozením.
     
    51:55
    Cédric Paquette zůstal ležet na ledě, tak se raději přerušila hra. Domácí hráč s číslem třináct dostal kotoučem do hlavy od spoluhráče. Nakonec ale dojel bez pomoci na střídačku a bude nejspíše v pořádku.
     
    52:16
    Canadiens by ještě rádi něco udělali s dosavadním vývojem utkání, jenže v útoku jim to značně hapruje. Nyní si nepohlídali modrou, takže se píská ofsajd.
     
    52:58
    Domácí útočník napadal v útočném pásmu a zdržel tím rozehrávku soupeře. Tomu zbývá už jen sedm minut na to, aby alespoň srovnal stav utkání.
     
    53:32
    K tomu se téměř hra zase nepřerušuje, takže čas začíná Montrealu plynout opravdu hodně rychle. Hosté se navíc nemohou dostat ani ke kotouči.
     
    54:03
    A tento stav navíc nadále trvá. Tampa ušetřila cenné sekundy za svou brankou, kde nikdo z hostí ani nenapadal. Canadiens jsou s výsledkem smíření.
     
    54:44
    Domácímu týmu se ale nyní nepovedla rozehrávka, což by mohla být šance pro hosty. Píská se zakázané uvolnění a buly bude po pravé ruce Vasilevského.
     
    54:59
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Erik Černák – 2 min., nedovolené bránění).
     
    55:18
    Vcelku nečekaný odraz kotouče hostům také zrovna nepomohl. Blake Coleman proto získal kotouč a v klidu ho odvezl až za brankou soupeře.
     
    55:50
    Montreal vybojoval kotouč u mantinelu a byla z toho obrovská šance! Jordan Weal z těžké pozice dorážek do odkryté části branky, ale puk se nakonec odrazil mimo!
     
    56:26
    Hosté jsou nadále v obrovském tlaku, takhle ale měli hrát celou dobu a ne tři a půl minuty před koncem... Tampa se nyní brání s vypětím všech sil.
     
    56:59
    Erik Černák je na ledě!
     
    57:26
    Ben Chiarot je dnes hodně vyhecovaný a účastní se snad každé bitky. Nyní se pustil do sebe s Blakem Colemanem, který se nejspíše ani moc prát nechtěl, jelikož nepředvedl snad jediný úder. Uvidíme, jaké padnou tresty.
     
    57:26
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Ben Chiarot – 2 min., hrubost + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    57:47
    Domácí tak mají naprostou pohodu k zisku dvou bodů v základní hrací době. Zápas budou téměř dohrávat v početní výhodě, tady je rozhodnuto.
     
    58:25
    Joel Armia ještě předvedl útočný výpad v oslabení, ale nakonec z toho nebyla ani střela, ani přihrávka. Jediný domácí obránce to tak ubránil.
     
    58:57
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí ještě využívají početní výhodu a střílí tak čtvrtou branku v dnešním utkání! O další bombu se postaral VICTOR HEDMAN, jehož pumelice s přispěním teče hráč hostí skončila až v síti! Asistence: Kevin Shattenkirk a Yanni Gourde.
    58:57 Victor HEDMAN - 4:0
     
    59:00
    Minuta do konce utkání!
     
    59:45
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Christian Folin – 2 min., sekání).
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Domácí favorit nakonec v tomto utkání vítězí celkem přesvědčivě 4:0! V poslední periodě padla už jen jedna branka, o kterou se minutu před koncem postaral Victor Hedman, který tak dal dnes jako obránce dva góly. Za zmínku také stojí rozhodně výkon Andreje Vasilevského, jenž zapsal nulu, která je pro něj jednadvacátou v kariéře v NHL!
     
    Dnešní utkání sledovalo 19 092 diváků.
     
    Statistiky po celém utkání:

    Střely na branku: 23 – 32
    Přesilové hry: 1/3 – 0/3
    Trestné minuty: 11 – 21
    Vhazování: 46% – 54%
    Zblokované střely: 10 – 5
    Hity: 23 – 16
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Andrej Vasilevskij (TBL) výhra, úspěšnost 100%
    2. Victor Hedman (TBL) 2+0
    3. Barclay Goodrow (TBL) 0+0
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Palát (TBL) 0+0, +1, 1 střela, 2 hity, čas na ledě – 13:39.

    Erik Černák (Tampa) 0+1, +2, 2 trestné minuty, 2 hity, čas na ledě – 18:59.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (10:57:26)

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 1. Hedman (Kučerov, Černák), 13. Killorn (Cirelli), 39. Kučerov (Maroon, B. Point), 59. Hedman (Shattenkirk, Gourde)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Černák, Hedman (A), Shattenkirk, Sergačjov, Bogosian, Coburn – Kučerov (C), B. Point, Palát – Killorn (A), Cirelli, Coleman – T. Johnson, Stephens, Goodrow – Gourde, Paquette, Maroon.
    Montreal Canadiens: Price (Ch. Lindgren) – S. Weber (C), Chiarot, Petry, Kulak, Folin, Ouellet – Alzner, Danault, Lehkonen – Armia, Suzuki, Hudon – Weal, Domi, Byron (A) – Weise, Evans, Vejdemo.

    Rozhodčí: McIsaac, Nicholson – Berg, Racicot

    Diváci: 19 092
    thejrc.org