Yeni Malatyaspor – Trabzonspor 1:3 (kon.)
konec
Yeni Malatyaspor
1:3 (1:2)
Trabzonspor AŞ
Středa 11.03.2020, 18:00 • Yeni Malatya Stadyumu, Malatya • Turecká Superliga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (20:05:09)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 2:2. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:9.
     
    Je dobojováno. Druhý poločas se hrál v mnohem nižším tempu, k čemuž kromě řady nepovolených zákroků přispěl i gól z 55. minuty. Anthony Nwakaeme definitivně zlomil odpor domácího celku, který si od té chvíle nevypracoval žádnou vyloženou možnost skórovat, snad s výjimkou přímého kopu, který Donald jen o kousek nepřetavil v branku. V závěru se ještě mohl prosadit Badou Ndiaye, jeho případná trefa by však už pouze kosmeticky navyšovala výsledek. Jeden gól v utkání vsítil i český zástupce Filip Novák. Favorit z Trabzonsporu potvrdil svou roli, díky čemuž se posouvá na 1. místo tabulky Superligy. To Malatyaspor stále zůstává na dosah sestupových vod. Dnes prohrál výsledkem 1:3.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Badou Ndiaye proskočil kolem brankáře a pomalu zakončoval do prázdné branky, nakonec byl ale ve velké rychlosti nucen vrátit míč na Bilala Basaçikoglua. Mezitím se celá obrana Malatyasporu zformovala a hrozící nebezpečí odvrátila.
     
    90+2
    Arturo Mina netrpělivě čekal na přihrávku Sakıba Aytaçe, který byl ale hodně rozhozený a nedokázal odcentrovat přesně.
     
    90+1
    Na hřiště se ještě na chviličku podívá legenda Chelsea i dlouholetý kapitán nigerijské reprezentace John Obi Mikel. Střídá Abdülkadira Ömüra, který dnes zazdil slušnou řádku šancí.
     
    90+1
    Postupná kombinace domácího celku se přenesla až do nastavení. To bude čtyřminutové.
     
    89
    Anthony Nwakaeme nebyl daleko od svého druhého gólu v tomto poločase. Jedovka z hranice vápna však skončila pouze na rukavicích pozorného Farnolleho.
     
    88
    Sílu kleští poznal na vlastní kůži Rémi Walter. Po jeho sražení se domácí dočkají rozehrávky od postranní čáry.
     
    87
    Domácí jsou bezradní, a tak střelu z velké dálky vyslal Gökhan Töre. Snadno čitelné zakončení si pohlídal Uğurcan Çakır.
     
    85
    Srážky na středu hřiště mezi Sosou a Acquahem využijí domácí ke střídání. Mitchell Donald dnes nepředvedl nejlepší výkon a na hrací plochu přichází Erkan Kaş.
     
    84
    José Ernesto Sosa pálil z nebezpečného místa vedle. Nepřekvapí, že následný odkop od brány poslal gólman Fabien Farnolle do autu.
     
    83
    Druhé střídání v řadách hostů. Caleb Ekuban předvedl slušný druhý poločas, a přestože branku nezaznamenal, s jeho výkonem bude trenér určitě spokojený. Šanci teď ale dá Bilalovi Basaçikogluovi.
     
    82
    A stejný prohřešek i na druhé straně, příliš rychle postupoval Abdülkadir Ömür.
     
    81
    Míč se snažil na hrací ploše zastihnout Moryké Fofana, obětavý skluz ale přijde vniveč. Rodák z Pobřeží slonoviny totiž stál předtím v ofsajdu.
     
    80
    Takticky míč předal ještě před vápnem Caleb Ekuban, který ve druhé půli předvádí skvělý výkon. Jenže Abdülkadir Parmak zaváhal a nechal se vyhnat za brankovou čáru.
     
    79
    Sakıb Aytaç proskočil do vápna, z velmi ostrého úhlu ale nemohl uspět. Střela na přední tyč neměla sílu a sotva se došourala do náruče Uğurcana Çakıra, který tak našetří cenné vteřinky.
     
    77
    Moryké Fofana napoprvé nepřekonal dobře postaveného Filipa Nováka, po další kličce vyjel s míčem mimo hrací plochu. Rozhodčí byl nesmírně pozorný, bylo to skutečně o několik málo centimetrů.

    Patrik Czepiec

    Branky: 44. Bulut – 10. Novák (J. Sosa), 30. J. Sosa, 55. A. Nwakaeme (Ekuban)

    Karty:   5. Donald (YMA), 26. Acquah (YMA), 29. Töre (YMA) – 37. Campi (TRA), 69. Novák (TRA)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 2:2. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:9.
    Yeni Malatyaspor: Farnolle – M. Yıldırım, A. Mina, Yalçın, Aytaç – Fofana, Donald (85. Kaş), Acquah, Töre – Bulut (64. Čaalalí), Bifouma (71. Walter).
    Náhradníci: Ceylan – Güveli, Kaş, Čaalalí, Walter.

    Trabzonspor AŞ: Çakır – Novák, Asan, Türkmen, Campi – J. Sosa, Parmak – Ömür (90+1. Obi Mikel), A. Nwakaeme, Ekuban (83. Basaçikoglu) – Sörloth (39. B. Ndiaye).
    Náhradníci: A. Akbulut, Kardeşler – Obi Mikel, Erdogan, Dursun, João Pereira, Hosejní, B. Ndiaye, Basaçikoglu, Gündüz.

    Rozhodčí: Palabıyık – Olguncan, Sönmez
    thejrc.org