Linz – Manchester Utd. 0:5 (kon.) | Frankfurt – Basilej 0:3 (kon.) | Sevilla – AS Řím 0:0 (odl.)
Başakşehir – Kodaň 1:0 (kon.) | Inter – Getafe 0:0 (odl.) | Wolfsburg – Šachtar 1:2 (kon.)
Rangers – Leverkusen 1:3 (kon.) | Olympiakos – Wolverhampton 1:1 (kon.)
konec
Eintracht Frankfurt
0:3 (0:1)
FC Basilej
Čtvrtek 12.03.2020, 18:55 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Evropská liga • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že utkání bez diváků lépe zvládla švýcarská Basilej, které tak má výbornou výchozí pozici do odvety, se loučím a přeji vám příjemný zbytek čtvrtečního večera. (20:53:05)
     
    Asi nikdo nečekal, že Basilej pojede z Německa s tříbrankovým náskokem! Frankfurt byl sice více u míče, ovšem vyložených šancí moc nezaznamenal. Naopak Basilej čekala na rychlé protiútoky, které byli hodně nebezpečné. Švýcarský tým po úvodní brance výrazně přidal a ve skvělém výkonu pokračoval i po přestávce. Eintracht dál tlačil na pilu, jenomže hosté v jeho největším tlaku přidali další zásah. Odveta je na programu za týden a pokud se bude hrát, tak Eintracht Frankfurt nečeká vůbec nic snadného.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Střídání v týmu FC Basilej: ze hřiště odchází Valentin Stocker, přichází Edon Zhegrova.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje znovu čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát ještě dvě minuty.
     
    90
    Hráči v bílých dresech hrají výborně a drží balon na útočné polovině. Po chvíli byl sice vytlačen Kevin Bua, ovšem Basilej stále šetří čas.
     
    89
    Domácí mužstvo opět kombinovalo na útočné polovině, ale o balon přišlo. Basilej se vydala do protiakce a po přenesení hry se do akce dostal také Arthur Cabral, jemuž nevyšla klička na střed, ovšem švýcarský celek bude vhazovat.
     
    87
    Dnešní střetnutí pomalu končí a Frankfurt potřebuje nutně skórovat. Pokud by utkání skončilo tímto výsledkem, musel by německý celek dát čtyři góly a žádný neinkasovat – pokud se vůbec bude odveta hrát.
    85. Fabian FREI - 0:3
     
    85
    Basilej právě vstřelila branku!
    Německé mužstvo už je na tom hodně zle, jelikož v domácím prostředí prohrává už o tři zásahy! FABIAN FREI a Kevin Bua vykombinovali soupeře u postranní čáry a jejich spoluhráče pak pokračovala v pokutovém území. Prvně jmenovaný pak převzal balon ve druhé vlně a s chladnou hlavou zakončil do levého spodního rohu brány. Asistence: Kevin Bua.
     
    84
    Filip Kostić přesprintoval soupeře a znovu odcentroval, v šestnáctce už byl napřažený Mijat Gaćinović, jenomže předním zahrál soupeř.
     
    83
    Po dalším rohovém kopu německého celku balon propadl na zadní tyč, kde si hráči Frankfurtu dávali přednost. Střelecký pokus tak vyšel na dlouho nohu a pomalý míč se dokutálel k hostujícímu brankáři.
     
    81
    Taulant Xhaka v utkání není příliš vidět, ale tentokrát přes něj šlo vyvezení míče na útočnou polovinu. Následně přišla přihrávka napravo, která byla sražená za lajnu a Basilej bude vhazovat.
     
    80
    Frankfurt měl k dispozici další standardní situaci, když se faulem předvedl Silvan Widmer. Balon mířil za pokutové území, kde se nacházel osamocený Sebastian Rode, jemuž zakončení vůbec nesedlo.
     
    79
    Domácí mužstvo je aktivní a dál drží soupeře pod tlakem. V šestnáctce se nacházel střídající Mijat Gaćinović, který se pokusil o kličku do prostoru, jenomže byl přečten soupeřem.
     
    78
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Dajči Kamada, přichází Mijat Gaćinović.
    Střídání v týmu FC Basilej: ze hřiště odchází Samuele Campo, přichází Jasper van der Werff.
     
    76
    K rozehrání přímého kopu se postavil Filip Kostić, jenž zamířil k levé tyči. Jeho pokus postrádal razanci, a tak se k balonu dostal včas Jonas Omlin.
     
    76
    Hodně tvrdým zákrokem se prezentoval Omar Alderete (Basilej), který šel do skluzu a zezadu sestřelil Andrého Silvu. Frankfurt by si potřeboval pomoci standardní situací.
     
    73
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Makoto Hasebe, přichází Stefan Ilsanker.

    Michal Luxa

    Branky: 27. Campo, 73. Bua (Campo), 85. Frei (Bua)

    Karty:   23. Sow (FRN) – 11. Campo (BAS), 53. Cömert (BAS), 76. Alderete (BAS)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 6:7. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:9.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. Abraham (C), Hasebe (73. Ilsanker), Hinteregger – A. Touré, Sow (46. Paciência), Rode, N'Dicka – Kamada (78. Gaćinović) – André Silva, Kostić.
    Náhradníci: Rönnow – D. da Costa, Gaćinović, Chandler, Ilsanker, Kohr, Paciência.

    FC Basilej: Omlin – Widmer, Cömert, Alderete, B. Riveros – Xhaka, Frei – Stocker (C) (90+2. Zhegrova), Campo (78. van der Werff), Petretta (67. Bua) – Cabral.
    Náhradníci: Nikolić – Bergström, Bua, O. Bunjaku, Pululu, van der Werff, Zhegrova.

    Rozhodčí: Andreas Ekberg – Mehmet Culum, Stefan Hallberg (všichni SWE)
    Čtvrtek 06.08.2020
    Basilej - Frankfurt 1:0

    Branky: 88. Frei

    Karty:   25. Cömert (BAS) – 33. Kohr (FRN), 80. Chandler (FRN)

    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 8:12. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:9.
    thejrc.org