Sluck – Belšina Babrujsk 3:2 (kon.) | Žodino – Ruch Brest 0:0 (kon.) | Isloč Minsk – Vitebsk 2:0 (kon.)
konec
FC Isloč Minsk
2:0 (1:0)
FC Vitebsk
Neděle 26.04.2020, 17:00 • Stadión FK Minsk, Minsk • Běloruská Vysšaja Liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (18:59:44)
     
    Utkání šestého kola nejvyšší běloruské fotbalové ligy dopadlo lépe ve prospěch domácího Isloče. Ten kontroloval celý zápas s velkým přehledem, soupeře nepustil k vážnějšímu ohrožení branky a sám skóroval hned dvakrát. O branky se postarali Komarovskij s Yansanem. Prvně jmenovaný pálil úspěšně z penaltového puntíku už v úvodní půli, pojistku přidal v 55. minutě dvaadvacetiletý hroťák po skvělé přihrávce Janoše. Oba střelci tak se třemi zásahy figurují na čele klubové produktivity. Poražený Vitebsk, který do této chvíle předváděl mnohem přesvědčivější výkony, se posunul na pátou příčku. Minsk se naopak zásluhou tříbodového zisku katapultoval na druhé místo tabulky, letošní ročník je nicméně teprve v plenkách. Konečný stav má hodnotu 2:0.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 7:2. Rohy: 4:5.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V posledních vteřinách poskakoval Gurenko s míčem jakoby překonával minové pole. Jeho zajímavý průnik ztroskotal na dalším nepřesném centru, jehož autorem byl Skitov.
     
    90+1
    Jevgenij Klopockij odvrací jednu z posledních hrozeb domácího Minsku, na poslední chvíli zvládl míč odvrátit před dotírajícím útočníkem.
     
    90+1
    Rozhodčí prodlouží tento duel o další tři minuty.
     
    90
    Po faulu na Skitova přichází ještě jedno střídání. Několik málo minut odehraje Krasnov, poděkování realizačního týmu si užije ze hřiště stažený Oleg Patockij.
     
    87
    Dvojité střídání. Matvejenko přenechal místo na hřišti Drobyšovi, domácí zase stahují střelce Yansaneho výměnou za Papuše. Na hřiště se tím pádem podívá jediný Ukrajinec ve službách Minsku.
     
    86
    Na zádech si Daniil Čalov pohlídal dobře Yansaneho, stejný obránce pak zblokoval ránu z dvaceti metrů, za což mu Soroko určitě poděkuje.
     
    85
    Ani s blížícím se závěrem zápasu domácím nedochází ofenzivní apetit. Poslední akci možná až zbytečně překombinovali, Makas pak nedoskočil na centrovaný pas.
     
    84
    Rybak načepoval krásnou přihrávku pro Stephena, který míč sklepl Makasovi. Ten ještě nápaditě na zadní tyči zkoušel oslovit skákajícího Yansaneho, k absolutní genialitě teď Minsku scházelo pár čísel.
     
    83
    Roh skončil na hlavě Klopockiho, jeho hlavička šla ale více směrem k nebi než na branku. Třebaže balon nakonec zachytil Chatkevič, tento pokus se jako střela na bránu určitě započítávat nebude.
     
    82
    Hra se v těchto chvílích značně kouskuje. Na středu hřiště vystoupil z obranné řady stoper Rybak, jenže ve vzduchu si počínal nepovoleně.
     
    79
    Pětatřicetiletý veterán Janoš předvedl ve druhém poločase obdivuhodnou rychlost, teď ale přenechá místo mladšímu spoluhráči. Konkrétně se jedná o Alexandra Cholodinskiho.
     
    78
    Patovskij zabrzdil akci zpětnou přihrávkou na Koncevoje, který napravo vysouval Sergeje Karpoviče. Jeho honěná s míčem nedopadla dobře.
     
    76
    Chatkevič má snadnou práci s dalším nepromyšleným nákopem. Před vápnem domácích přitom v tuto chvíli nikdo v modrém nestál.
     
    75
    Ofsajd zastavil postup Vitebsku, který se snaží při nejmenším o korekci skóre a krádež čistého konta brankáře Chatkeviče.
     
    73
    Poslední akci absolvoval Diego Carioca, který má pro dnešek splněno. Na hřišti ho nahrazuje Ruslan Teverov, pětadvacetiletý ofenzivní hráč.

    Patrik Czepiec

    Branky: 38. Komarovskij (pen.), 55. Yansane (Janoš)

    Karty:   7. Patockij (ISC) – 38. Skitov (VTB)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 7:2. Rohy: 4:5.
    FC Isloč Minsk: Chatkevič – Rybak, Koncevoj, Karpovič, Stephen, Patockij (90. Krasnov), Cvejba, Janoš (79. Cholodinskij), Komarovskij, Makas, Yansane (87. Papuš)
    Náhradníci: Vasiljuček – Januškevič, Papuš, Cholodinskij, Krasnov, Melnik, Kuzmenok, Lisovskij, Lazarčik, Adegbola

    FC Vitebsk: Soroko – Skitov, Klopockij, Nazarenko, Čalov, Matvejenko (87. Drobyš), Kalenčuk, Gurenko, Wanderson, Diego Carioca (73. Teverov), Nicolaescu (56. Volkov)
    Náhradníci: Samovič – Kac, Julio Cesar, Teverov, Drobyš, Volkov, Vasiljev, Karamuška

    Rozhodčí: Kurgcheli – A. Getikov, V. Getikov
    bahis siteleri