Olomouc – Příbram 1:2 (kon.) | Liberec – Slovácko 3:1 (kon.) | Zlín – Ostrava 1:1 (kon.)
Plzeň – Mladá Boleslav 7:1 (kon.) | Slavia – Jablonec 5:0 (kon.)
konec
FC Zlín
1:1 (0:1)
FC Baník Ostrava
Sobota 30.05.2020, 16:00 • Stadion Letná, Zlín • FORTUNA:LIGA • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dobré odpoledně při sledování české nejvyšší fotbalové soutěže! Po dlouhé pauze nás o víkendu čeká již druhé hrací, které má pořadové číslo 26. Společně se mnou pak zamíříme do Zlína, kde tamní Fastav vyzve na Stadioně Letná ostravský Baník. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    FC Fastav Zlín
    Zlínu se nedařilo ani po zimní přestávce, podobně začal i po vynucené pauze kvůli koronaviru. Fastav tak na jaře zatím nevyhrál, poslední výhra se datuje do poloviny prosince, kdy si žlutomodří poradili s předposlední Opavou. Zlín v tomto roce bodoval jen jednou, a to když senzačně remizoval se Spartou 2:2. Jinak nestačil na soupeře, proti kterým by rozhodně bodovat měl. Jasně prohrál s Karvinou, pak také těsně nestačil na České Budějovice nebo Bohemians. Po restartu ligy však na něho čekal náročný soupeř v podobě třetího Jablonce, na který samozřejmě také nevyzrál, padl 0:1. Fastav je tak v tabulce skoro na dně, horší je už jenom Opava a Příbram. Žlutomodří tak potřebují každý bod, proti Baníku by tak remízu brali všemi deseti , i když určitě se pokusí o zaskočení silného soupeře.

    Poslední tři utkání
    Jablonec vs. Zlín – 1:0
    Zlín vs. Bohemians – 2:3
    Sparta vs. Zlín – 2:2
     
    FC Baník Ostrava
    Baník si stejně jako loni vede velmi, protože drží úctyhodnou pátou příčku. Rozhodně ale nesmí usínat na vavřínech, jelikož od sedmé Mladé Boleslavi, která by se už do skupiny o titul nevešla, ztrácí pouhé tři body. Ostrava tak potřebuje slabší soupeře jako Zlín bezpodmínečně porážet, ale to se mu v prvním zápase po přestávce nepovedlo, protože proti poslední Příbrami zaznamenal jen bezbrankovou remízu. Po zimní přestávce se však dnešním hostům poměrně dařilo, protože dokázali zdolat dva soupeře ze stejné části tabulky. Důležité vítězství si připsali proti Slovácku a Českým Budějovicím, s Jabloncem pouze remizovali a s Mladou Boleslaví těsně padli. Dnes se tedy od Baníku očekává jen výhra, ale ve Zlíně to rozhodně nebude mít jednoduché. Uvidíme, jak to dnes dopadne.

    Poslední tři utkání
    Příbram vs. Ostrava – 0:0
    Ostrava vs. Mladá Boleslav – 2:3
    České Budějovice vs. Ostrava – 0:2
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Fastav Zlín: S. Dostál – Cedidla, P. Buchta, Simerský, Jiráček (C) – Fantiš, Hlinka, Conde, Čanturišvili – Janetzký, Poznar.
    Náhradníci: Rakovan – Jawo, Džafić, Matejov, D. Ikaunieks, Martínez García, Bačo.

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – J. Pokorný, Svozil, Stronati – Fillo, Jánoš, R. Hrubý, Jirásek, Fleišman (C) – de Azevedo, Smola.
    Náhradníci: Budinský – Kuzmanović, Kaloč, Procházka, Baroš, O. Šašinka, Reiter.

    Rozhodčí: Machálek – Lakomý, Dohnálek.
    Minuta ticha za Švacha, fanoušci uctili klubovou legendu
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali fotbalisté Baníku, kteří hrají v bílých dresech. Naopak Zlín oblékl svou typickou žlutou sadu.
     
    1
    Jako první do útoku zamířil právě Fastav, nákop Dominik Simerský však nenašel žádného adresáta, takže Ostrava okamžitě startuje protiakci.
     
    2
    Domácí první defenzivu zvládli, s následnou rozehrávkou tak musí pomáhat až Stanislav Dostál, který míč nastřeluje až na druhou polovinu hřiště.
     
    3
    Hosté rozehráli aut velmi nepřesně, ale Vachtang Čanturišvili hraničním zákrokem o míč přišel. Tento zákrok okamžitě oplatil, podle rozhodčího však hrál nedovoleně, takže míč pořád zůstává v držení Baníku.
     
    4
    Tomáš Poznar se dobře uvolnil u levé postranní čáry, následně chtěl najít průnikovou přihrávkou Jakuba Janetzkého, ale jeho pas doletěl až za brankovou čáru. Jan Laštůvka si tak dnes poprvé zahraje.
     
    5
    Baník právě vstřelil branku!
    Hosté se bleskově ujímají vedení! Po autu se míč dostal až k hranici šestnáctky, kde se ho chopil ADAM JÁNOŠ. Ten nic nevymýšlel a prostě vypálil. Ránu mu neskutečně sedla, protože míč zaplul přesně ke vzdálenější pravé tyči, takže Stanislav Dostál neměl sebemenší šanci na zákrok. Asistence: Jiří Fleišman.
    5. Adam JÁNOŠ - 0:1
     
    7
    Zlín se okamžitě pokouší o odpověď, ale vepředu se nedokáže přihrávat zrovna přesně, takže se míče ujali hosté, kteří si jen tak přihrávají a trochu odpočívají.
     
    8
    Ostrava po svém prvním gólu rozhodně nikam nespěchá, přece jen musejí dotahovat domácí. Ti se o to aktivně snaží, jelikož napadají až u soupeřícího gólmana, což jim nakonec přineslo zisk míče.
     
    8
    Petr Jiráček se poté dostal až k levému rohového praporku, odkud nebezpečně odcentroval. Míč však zvládl jeden z bránících hráčů vytěsnit na rohový kop.
     
    9
    Další centr přímo z rohu moc nebezpečný nebyl, hosté následně získali aut, který přesně rozehrál Martin Fillo.
     
    10
    První desetiminutovku zakončil faulem Robert Hrubý, který si toho byl moc dobře vědom, takže se Cheicku Oumaru Condemu okamžitě omlouval.
     
    11
    Adam Jánoš se zkoušel zasloužit o další branku svého týmu, tentokrát si chtěl připsal gólový asist, ale jeho spoluhráč podklouzl, takže po jeho centr nemohlo přijít zakončení.
     
    12
    Na pravé straně útočné poloviny tentokrát operoval Dyjan Carlos de Azevedo, ale jeho průnikový pas nebyl vůbec přesný, protože skončil jen na kopačce Dominika Simerského, který okamžitě uklidnil hru.
     
    13
    Hra se trochu uklidňuje, domácí už se oklepali z inkasované branky a tlačí se za vyrovnáním. Po nákopu zkoušel Antonín Fantiš prodloužit míč na Tomáše Poznara, ale jeho pas se přes pozornou obranu Baníku nedostal.
     
    14
    Po nepřesném pasu Cheicka Oumara Condeho chtěl Jakub Janetzký míč získat zpět za každou cenu, ale nakonec jenom fauloval.
     
    14
    Zlín si připisuje první střelu na bránu, o kterou se postaral Jakub Janetzký. Jan Laštůvka měl však dobrý přehled a jeho ránu v klidu vychytal.
    14. Čanturišviliho ránu musel Laštůvka vyrážet před sebe
     
    15
    Fastav teď soupeře poměrně dost svírá. Tentokrát Tomáš Poznar hledal nějakého hráče ve žlutém dresu v malém vápnu, hosté mají tento prostor pořád velmi dobře pokrytý.
     
    16
    Baník po dlouhé době zaútočil a Stanislav Dostál se ihned zase musel činit. Nejprve raději vyrážel nebezpečný centr, následně musel chytat další dalekonosnou střelu, o kterou se postaral Jiří Fleišman.
     
    17
    Následný roh už domácí fotbalisté bez problémů ubránili. Jejich gólman tak rozehrává přízemní přihrávkou na svého kapitána Petra Jiráčka.
     
    18
    Souboj na středu hřiště zvládli lépe Ostravané, hru definitivně uklidnil Milan Jirásek, který míč raději posunul zpět na svého stopera.
     
    19
    Vachtang Čanturišvili si připisuje další nedovolený zákrok. Jakub Pokorný tak mohl klidně centrovat do šestnáctky, ale rozhodl se pro přihrávku nakrátko. Baník se tak následně musel stáhnout až ke své brankáři.
     
    20
    Martin Cedidla si při souboji o balón pomohl dost tvrdým zákrokem, po kterém zůstává Milan Jirásek ležet na trávníku. Zlínský hráč za něj fasuje žlutou kartu.
     
    21
    Tomáš Poznar se po delší době uvolnil na levé straně, kde se však nedostal přes soupeřícího beka. Pro Petra Jiráčka však získal alespoň autové vhazování.
     
    22
    Jiří Fleišman si dobře pohlídal nákop Cheicka Oumara Conde, který tak nakonec doputoval až za postranní čáru. Aut však nerozehrál vůbec přesně, takže míč zůstává v moci zlínských.
     
    23
    Adam Jánoš se proti Cheicku Oumaru Condemu blýskl povedeným skluzem, který však míč uklidil jen do autu. Tentokrát se Petru Jiráčkovi nepovedl a Baník spěchá dopředu.
     
    24
    Domácí se po delší době dostali na hranici vápna, odkud štěstí nakonec prozkoušel Martin Cedidla. Ten nebyl tak úspěšný jako před dvaceti minutami Adam Jánoš, jelikož míč skončil vysoko nad bránou.
    24. Cedidlova dalekonosná rána si nenašla cestu mezi tři tyče
     
    25
    Cheick Oumar Conde zatím velmi dobře operuje ve středu hřiště, vybojoval tam další balón. Jeho snaha však přišla vniveč, protože jeden z jeho spoluhráčů následně špatně přenesl hru.
     
    26
    Petr Buchta se při souboji s Tomášem Smolou dopustil faulu, což umožňuje hostům útočením. Ti se zkoušeli prosadit pomocí centru, ale ten zkušeně a bez problémů lapil Stanislav Dostál.
     
    27
    Jakub Janetzký si zkoušel navézt míč na střed hřiště, ale zničehonic padá. Rozhodčí neváhá a ihned vytahuje žlutý kartónek za nafilmovaný pád.
     
    28
    Cheick Oumar Conde hledal průnikovou přihrávkou právě Jakuba Janetzkého, ale Jakub Pokorný měl krok navíc, takže míč bez problémů doběhl a uklidil ho do bezpečí.
     
    29
    Cheick Oumar Conde zkoušel zakončit volejem, ale míč před ním neočekávaně poskočil, takže z toho nic nebylo. Útočné snažení Zlína pak definitivně ukončuje ruka Petra Jiráčka.
     
    30
    V první půlhodině je aktivnější Zlín, který skoro celou dobu usiluje o vyrovnání, které Baník získal v páté minutě. Zatím je to ale marné, Jan Laštůvka nemusel řešit nic extra nebezpečného.
     
    31
    Ostravané něco zkoušeli vykombinovat u levé postranní čáry, ale byli u ní moc blízko, takže se míč nakonec dostal za ní. Fastav tak zase začíná ze své půle.
     
    32
    Patrizio Stronati vyhrál dva osobní souboje po sobě, přičemž v tom druhém byl faulován, což znamená standardku pro Baník.
     
    33
    Tomáš Poznar se dobře vrátil do svého vápna, kde zneškodnil soupeřící centr jen za cenu rohového kopu, takže nebezpečí pro domácí ještě nekončí.
     
    34
    Hosté rozehráli roh nakrátko, následně se pokouší usadit na útočné polovině, ale to jim soupeř nedovoluje. Nepřesný pas navíc končí až u Stanislava Dostála.
     
    35
    Baník zvládá bravurně zahušťovat svou polovinu, takže Zlín tak nemá ani metr volného prostoru. Do obrana Ostravy se tak proniká velmi špatně.
     
    35
    Z rychlého protiútoku vytěžili Ostravané dost nebezpečný centr, který vyslal do vápna Martin Fillo. Následně se docela překvapivě Dyjan Carlos de Azevedo dostal k hlavičce, ale ta se mu nepovedlo, protože skončila několik metrů vedle levé tyče.
     
    36
    Na druhé straně hřiště se o skórování pokusil Marek Hlinka, jehož rána zpoza šestnáctky neměla špatné parametry. Nakonec se však mezi tři tyče nevešla.
    36. Hlinkův pokus ze 35 metrů proskákal vedle levé tyče
     
    37
    Fastav po dlouhé době může rozehrát standardní situaci, ale Petr Jiráček volí přihrávku nakrátko a Cheicka Oumara Condeho. Jeho následný nákop už žádného hráče ve žlutém nenachází.
     
    38
    Tomáš Poznar si aut Petra Jiráčka nezpracoval moc dobře, jelikož míč zakopl do zámezí. Baník však hraje dost nervózně, protože docela lacině kazí rozehrávku.
     
    40
    Tomáš Smola sice dostal výtečný pas za obranu, ale postranní sudí ihned zvedá praporek a hlásí ofsajd. Tomu se ostravský hroťák diví, ale nemůže s tím nic dělat.
     
    40
    Nyní už se dostali hosté do regulérní šance. Centr před bránu si výborně našel Robert Hrubý, který však z docela snadné pozice branku pouze přestřelil.
     
    42
    Martin Fillo sice dobře vystihl soupeřící pas, ale při svém individuálním průniku se docela zbytečně dopustil faulu na Petru Jiráčkovi, za který vidí první žlutou kartu svého týmu.
     
    42
    Cheick Oumar Conde jen tak tak udržel míč pod kontrolou, a i přesto se odhodlal k docela riskantní přihrávce, která sice nevyšla, ale nakonec z toho bude aspoň aut.
     
    43
    Fastav už do útoku také moc nespěchá. Oba celky se tak těší na přestávku, kdy budou moci přeskupit své síly.
     
    44
    Tomáš Poznar ještě mírnou tečí hledal ve vápnu nějakého spoluhráče, ale hosté tento prostor pořád velmi dobře kryjí, takže nejspíš v prvním poločase už neinkasují.
     
    45
    Vachtang Čanturišvili dobře vybojoval míč, následně ho předal Tomáši Poznarovi, který zkoušel odcentrovat na hlavu Jakuba Janetzkého, ale místo toho našel jen rukavice Jana Laštůvky.
     
    45+1
    Ostrava rozehrála ještě jednu poslední standardku, ale vzdušný pas úspěšně uklidil do bezpečí Stanislav Dostál, čímž ukončil první půli.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:00.
     
    První poločas nám nabídl vyrovnanou podívanou, šance měly oba celky. Baník však využil tu první z nich, a to když v 5. minutě na milimetry přesně zakončil Adam Jánoš. Domácí se následně většinu času pokoušeli o vyrovnání, ale to se jim stále nepovedlo. Naopak Ostrava mohla navýšit vedení, ale Stanislav Dostál úspěšně drží přijatelný stav pro svůj tým. Uvidíme, co nám přinese druhá půle.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Antonín Fantiš, přichází Adnan Džafić.
     
    46
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Jakub Janetzký, přichází Lamin Jawo.
     
    47
    Domácí se v mírně pozměněné sestavě okamžitě tlačí dobře, ale jejich postup zastavuje pozorný Jakub Pokorný, který se následně stará i o úspěšnou rozehrávku.
     
    48
    Jako první musel ve druhé půle zasahovat Stanislav Dostál, ale se střelou přímo doprostřed brány neměl sebemenší problém. Následně rychle rozehrává.
     
    49
    Dyjan Carlos de Azevedo přihrával přímo na nohu protihráče, který následně míč předal Vachtangu Čanturišvilimu. Ten okamžitě zahájil protiútok, u vápna našel Adnana Džafiće, který se pokusil o technické zakončení, ale branku netrefil.
    49. Džafičova kroucená střela netrefila bránu
     
    50
    Domácí jsou ve druhém poločase zatím mnohem aktivnější, nyní získali přímý kop poblíž středového kruhu. Adnan Džafić odtud centruje přímo do vápna, ale tam nikoho nenašel. Petr Buchta sice ve vápnu padá, ale penalta to nebude.
     
    51
    Jan Laštůvka dost zdržuje při svém rozehrávce, ale hlavní sudí s ním má zatím trpělivost. Baník tak už začíná pomalu hrát na čas.
     
    52
    S rozehráním autu dost váhá i Jiří Fleišman. Po jeho druhém autovém vhazování však Baník míří dopředu, ale sražený centr Dyjana Carlose de Azeveda končí jen u domácího brankáře.
     
    53
    Adnan Džafić se společně se svými spoluhráči dostal do nadějného protiútoku, který však pokazil moc rychlou přihrávkou, na kterou už Lamin Jawo nemohl dosáhnout.
     
    54
    Hra se nyní drží na středu hřiště, kde hosté vhazují. Nějaký čas navíc získal Adam Jánoš, který zničehonic podklouzl a upadl.
     
    55
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Dyjan Carlos de Azevedo, přichází Rudolf Reiter.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Jiří Fleišman (FC Baník Ostrava).
     
    57
    Žlutou kartu vidí také Patrizio Stronati, který si při souboji počínal opravdu hodně tvrdě. Petr Jiráček si tak staví míč k nadějné standardní situaci.
     
    58
    Zlínský kapitán však centr přetáhl. Míč padal k levé tyči, ale tam nebyl žádný z jeho spoluhráčů, což neznamená nic jiného než odkop pro Jana Laštůvku.
     
    59
    V poslední době se hodně fauluje. Nedovoleně hrál také jeden z domácích, pro tento zákrok si došel Martin Fillo.
     
    60
    Hosté rozehrávali dva rohy po sobě, až na podruhé dokázali úspěšně odcentrovat, protože poprvé zblokoval vzdušný pas Adnan Džafić. Míč tak směřoval na hlavu Patrizia Stronatiho, který však v těžké pozici hlavičkoval jen na Stanislava Dostála, který úspěšně zasáhl.
    60. Reiter se proháčkoval do malého vápna, Stronatiho rána byla zblokována
     
    61
    Ostrava úspěšně drží hru daleko od své brány, ale od pojištění vedení má pořád poměrně dost daleko. Fastav se velmi dobře brání a rozhodně už nechce inkasovat.
     
    62
    Cheick Oumar Conde nyní podcenil protihráč, protože si myslel, že je od něho dál, ale on ho velmi rychle doběhl a obral ho o míč. Baník však na útočné polovině nemůže přesně kombinovat, prostě se mu to nedaří.
     
    63
    Zlín se při protiútoku dostal k nadějnému centru, který vyslal do vápna Martin Cedidla. Jan Laštůvka měl však dost prostoru a žádnou nebezpečnou hlavičku nedovolil.
     
    65
    Lamin Jawo se blýskl parádním pasem na Tomáše Poznara, který mířil do samostatného úniku. Postranní sudí však viděl ofsajd, čemuž se zlínský útočník nesmírně diví. Za svou reakci navíc vidí žlutou kartu.
     
    65
    Zlín začíná svírat soupeře čím dál víc. Času na vyrovnání má stále poměrně dost, ale obrana Baníku zatím moc chyb nevytvořila.
     
    67
    Adam Jánoš dostal výborný pas na střed hřiště, kde však neměl moc prostoru, takže se o zakončení nemohl pokusit. Zlín chvíli nato vybojoval míč.
     
    68
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Vachtang Čanturišvili, přichází Davis Ikaunieks.
     
    68
    Domácí vybojovali míč na útočné polovině. Nechtějí riskovat jeho ztrátu, takže se po chvíli raději stahují zpět k sobě.
     
    69
    Cheick Oumar Conde se následně pokusil o nějaký dalekonosný nákop, ale ten končí jen v rukavicích Jana Laštůvky, který rychle rozehrává nakrátko.
     
    70
    Martin Cedidla se uvolnil pěknou kličkou, díky čemuž mohl odcentrovat. Před bránou se následně tlačil k zakončení Davis Ikaunieks a Lamin Jawo, ale ani jeden se k míči nedostal přes Patrizia Stronatiniho.
     
    71
    Domácí si přihrávají na své polovině a čekají na nějaký náběh útočníků. Ten však už delší dobu nepřichází.
     
    72
    Dlouhý nákop nakonec přišel, což se vyplatilo, protože u něho byl první Adnan Džafić. Ten však dokázal odcentrovat jen do rukavic ostravského gólmana.
     
    73
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Robert Hrubý, přichází Ondřej Šašinka.
     
    73
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Tomáš Smola, přichází Milan Baroš.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Cheick Oumar Conde (FC Fastav Zlín).
     
    74
    Milan Jirásek byl po přihrávce velmi rychle zdvojen, kvůli čemuž následně zvládl přihrát jen do autu. Míč tak opět patří Zlínu, který míří dopředu přes levou stranu.
     
    75
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Martin Cedidla, přichází Róbert Matejov.
     
    75
    Tomáš Poznar získal u pravé postranní čáry přímý kop, následný centr Adnana Džafiće však sotva doplachtil na hranu vápna. Tam navíc byli připraveni obránci.
     
    76
    Další dlouhý zlínský nákop nebyl přesný, skončil až za brankovou čárou, což znamená odkop pro Jana Laštůvku, který s rozehrávkou určitě nebude moc spěchat.
     
    77
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Cheick Oumar Conde, přichází Pedro Martínez García.
     
    78
    Baník opravdu skvěle napadá, domácí už minutu kombinují jen na své polovině a nedaří se jim najít cestu dopředu.
     
    79
    Fastav má pořád míč ve své moci, ale nemůže nic vymyslet. Střídající Róbert Matejov se pokusil o nějaký průnikový pas, ale ten moc šancí na úspěch neměl.
     
    80
    Milan Baroš se málem sám prodral až k zakončení, nakonec se ale dostal do souboje s Dominikem Simerským, ze kterého získal asi nejvíce co se dalo – roh.
     
    81
    Marek Hlinka raději uklízí soupeřící centr mimo hrací plochu. Baník tak s rozehrávkou vůbec nikam nespěchá, navíc pořád hraje na útočné polovině.
     
    82
    Hosté nyní rozehráli roh, který Zlín s potížemi pokryl. Poté však mířil dopředu, ale Davis Ikaunieks nedokázal míč udržet na hrací ploše.
     
    83
    Nákop Adnana Džafiće je opravdu hodně nepřesný, takže končí až u rohového praporku, což znamená odkop pro Jana Laštůvku. Ten si pro míč klidně dojde, s rozehrávkou si tak dává na čas.
     
    84
    Zlín se nyní dobře prokombinoval až k centru, ale Petr Jiráček zase míč poslal až moc do brány, takže gólman Baníku bez problémů zasáhl.
     
    85
    O centr se nyní pokusil Adnan Džafić, ale mělo to podobný výsledek jako předcházející centr kapitána. Jan Laštůvka ale zvládl míč jen srazit na roh.
     
    86
    Adnan Džafić roh rozehrál nakrátko, o centr se následně pokusil Róbert Matejov, ale hosté opravdu dobře kryjí prostor před bránou a vůbec nic nedovolují.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Pedro Martínez García (FC Fastav Zlín).
     
    88
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Milan Jirásek, přichází Václav Procházka.
     
    88
    A další vzdušný pas končí jen v rukavicích Jana Laštůvky, který se o čisté konto už jen tak lehce připravit nenechá.
     
    89
    Hosté získali vepředu další cenné sekundy. Mohli sice získat více času, ale Jiří Fleišman si nechtěně navedl míč do autu. Zlínu však moc času nezbývá.
     
    90
    V poslední minutě základní hrací doby měl na kopačce vyrovnání Davis Ikaunieks, který se dostal k zakončení i přes tři protihráče, ale mířil jen do středu brány, takže Jana Laštůvku nemohl překonat.
     
    90
    Zlín právě vstřelil branku!
    Fastav v poslední minutě zápasu vyrovnává a pravděpodobně si připíše cenný bod! Pohlednou kombinaci na hraně vápna zakončil přesnou střelou ADNAN DŽAFIĆ, který překvapil všechny hráče Baníku dokonalou ránou ke vzdálenější levé tyči. Asistence: Róbert Matejov.
    90. Adnan DŽAFIĆ - 1:1
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    90+2
    Zlín se ještě může pokusit o obrat, jelikož Tomáš Poznar je faulován pár metrů před šestnáctkou, což znamená opravdu nebezpečný přímý kop!
     
    90+3
    O svůj druhý gól v zápase se pokusil Adnan Džafić, ale zakončil asi tři metry na bránu, takže dnešní utkání téměř určitě skončí remízou.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas nám nakonec nabídl velmi zajímavou koncovku. Zlín skoro celý druhý poločas tlačil, ale vypadalo to, že se vyrovnání nedočká. V 90. minutě však skvěle vypálil Adnan Džafić, který svému celku vystřelil velmi cenný bod. Baník určitě není s výsledkem dnešního utkání spokojen, jelikož skoro celý zápas vedl, ale nakonec bere jen jeden bod.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, ze zlínské Letné děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dne. (17:53:11)

    Lukáš Mihal

    Branky: 90. Džafić (Matejov) – 5. Jánoš (Fleišman)

    Karty:   20. Cedidla (ZLN), 27. Janetzký (ZLN), 65. Poznar (ZLN), 73. Conde (ZLN), 87. Martínez García (ZLN) – 42. Fillo (OVA), 56. Fleišman (OVA), 57. Stronati (OVA)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 2:6.
    FC Zlín: S. Dostál – Cedidla (75. Matejov), P. Buchta, Simerský, Jiráček (C) – Fantiš (46. Džafić), Hlinka, Conde (77. Martínez García), Čanturišvili (68. D. Ikaunieks) – Janetzký (46. Jawo), Poznar.
    Náhradníci: Rakovan – Jawo, Džafić, Matejov, D. Ikaunieks, Martínez García, Bačo.

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – J. Pokorný, Svozil, Stronati – Fillo, Jánoš, R. Hrubý (73. O. Šašinka), Jirásek (88. Procházka), Fleišman (C) – de Azevedo (55. Reiter), Smola (73. Baroš).
    Náhradníci: Budinský – Kuzmanović, Kaloč, Procházka, Baroš, O. Šašinka, Reiter.

    Rozhodčí: Machálek – Lakomý, Dohnálek
    thejrc.org