Espanyol – Levante 1:3 (kon.) | Ath. Bilbao – Real Betis 1:0 (kon.) | Getafe – Eibar 1:1 (kon.)
Atlético – Valladolid 1:0 (kon.)
konec
Atlético Madrid
1:0 (0:0)
Real Valladolid
Sobota 20.06.2020, 22:00 • Estadio Wanda Metropolitano (Madrid) • Španělská LaLiga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Děkujeme za pozornost, dobrou noc. (00:11:03)
     
    Valladolidu bude v dalším utkání chybět dnešní kapitán Míchel, který se vykartoval faulem na DIega Costu, jenž rozhodčí ocenil žlutou kartou. Míchel tak nebude hrát v úterý doma s Getafe. Tentýž den se představí Atlético na hřišti Levante.
     
    Hosté si svou největší šanci v zápase vypracovali v prvním poločase, když při brejku zakončoval Matheus Fernandes těsně vedle vzdálenější tyče. Ale jinak se opravdu Real Valladolid nemá zač stydět.
     
    Domácím docela pomohl příchod Diega Costy. Do té doby se Atlético trápilo směrem dopředu.
     
    Hotovo! Atlético vydřelo tři body proti Realu Valladolid. Dobře vstoupilo do zápasu, ale jinak to z jeho strany hlavně ve druhém poločase byla velká bída. Druhé dějství bylo naprosto vyrovnané a Valladolid si (asi) zasloužil bod. Nicméně v 81. minutě rozhodl střídající Vitolo, když brankář Churripi zaváhal na bližší tyči a Vitolo potom hlavičkoval do prázdné branky, Olivas skočil rybičku a zasáhl, ale už v prostoru za brankovou čárou. Dnes výborný rozhodčí González správně uznal gól po konzultaci s VAR.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 8:4. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 14:12.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Poslední šance pro hosty! Před Oblakem bylo rušno a hlavní rozhodčí jasně sdělil aktérům, jak by si dění před brankou domácích představoval. Oblak posléze vyběhl k zadní tyči a bez problémů přežila domácí družina tento letící balón.
     
    90+4
    Giménez potom poslal křížem na levou stranu Costu na Churripiho, Churripi vyrazil balón za sebe a následně mu pomohl obránce. I kdyby se Costa prosadil a překonal gólmana, tak s určitou prodlevou byl odmávaný ofsajd. Na obranu hlavního sudího a jeho kolegy na lajně – provedl to tak, jak měl, co se týče VAR. Nejprve dohrát a potom řešit, oč běželo.
     
    90+3
    Nicméně teď nechalo volno na levé straně, i tak ale Giménez zablokoval centr z levé strany.
     
    90+3
    Atlético drží balón na své útočné polovině a hraje v nastavení hodně dobře.
     
    90+2
    Carrascův nástřel na přední tyč nebyl špatný, hosté se ubránili za cenu autového vhazování.
     
    90+1
    Carrasco rozehrál nakrátko a krátce na to si Atlético vynutilo nedovoleným zákrokem soupeře volný přímý kop. Churripi staví Antonita a Hervíase do zdi.
     
    90+1
    Pět minut nastavil rozhodčí.
     
    90
    Carrasco se rozbíhal a měl čím dál větší rychlost na levé straně, proti němu se postavil Olivas a ještě jeden bek. Belgičan v barvách Atlética získal roh.
     
    90
    Carrasco vyhrál jeden na jednoho z levé strany a hlavní rozhodčí přisoudil Atléticu autové vhazování.
     
    89
    Carrasco kopl roh z levé strany, tentokráte Churripi vyboxoval balón a ten dopadl mimo vápno. Ale nebylo to vůbec jisté ze strany brankáře hostujícího celku.
     
    88
    Míchel (VAL) zajel nohama do Costy a žlutou kartou oslabuje svůj tým v dalším duelu španělské ligy.

    Vít Muzikář

    Branky: 81. Vitolo

    Karty:   56. Partey (ATM), 59. Hermoso (ATM), 69. Carrasco (ATM), 75. D. Costa (ATM) – 64. Rubio (RVL), 88. Míchel (RVL)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 8:4. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 14:12.
    Atlético Madrid: Oblak (C) – Trippier, J. Giménez, Hermoso, M. Sánchez – Félix (64. Á. Correa), Partey, H. Herrera (57. Carrasco), Lemar (57. Koke) – M. Llorente (73. Vitolo), Morata (64. D. Costa).
    Náhradníci: Adán – Koke, Á. Correa, D. Costa, Vitolo, Lodi, Carrasco, Šaponjić, Arias, Moya, Saúl Ñíguez, Savić.

    Real Valladolid: Churripi – Antoñito, Olivas, Sánchez (83. Ünal), Raúl García – Fernandes (74. K. Pérez), Míchel (C), Fede (46. Alcaraz) – Hervías, Guardiola (46. De la Fuente), Rubio (73. Plano).
    Náhradníci: Masip – Ben Arfa, T. Villa, Moyano, Fernández, Ünal, Plano, Alcaraz, De la Fuente, Nacho Martínez, Karim, K. Pérez.

    Rozhodčí: González – Rodríguez, Carreno
    thejrc.org