Příbram – Olomouc 2:0 (kon.) | Teplice – Karviná 4:1 (kon.) | Zlín – Opava 3:1 (kon.)
konec
FK Příbram
2:0 (1:0)
SK Sigma Olomouc
Sobota 20.06.2020, 15:30 • Na Litavce, Příbram • FORTUNA:LIGA - Skupina o záchranu • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Příbram vstoupila do letošního boje o záchranu skvěle, když opět zvítězila nad Olomoucí. Tentokrát vstřelila dva góly v domácím prostředí a zásluhou Michala Škody a Jaroslava Treglera získala důležité tři body. Tým z hornického města podal koncentrovaný výkon a zaslouženě zvítězil. Pokud dnes něco rozhodlo, tak za mě hlad a touha po výhře. Konečný výsledek. 1.FK Příbram 2 SK Sigma Olomouc 0. (17:23:46)
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Pazdera se opřel do míče, ten ale skončil vedle brány
     
    90+2
    Lukáš Pazdera se pokusil udělat nádhernou tečku za dnešním zápasem, jeho střela zpoza šestnáctky ale těsně minula pravý horní roh brány a v ochozech Na Litavce to zahučelo!
     
    90+1
    Příbram se na několik okamžiků usadila na polovině soupeře, kde v rychlém sledu vybojovala dvě standardní situace. Utkání už se pouze dohrává a Příbram míří za důležitou výhrou.
     
    90
    Nad rámec dnešního zápasu byly nastaveny 3 minuty.
     
    87
    Matěj Polidar zahodil v rychlém sledu dvě stoprocentní šance, když nejprve nevyužil nádherné kolmé přihrávky od Martina Jindráčka a vzápětí od Miroslava Slepičky! V prvním případě ho levou nohou vychytal Aleš Mandous, zatímco ve druhém z blízkosti bránu přestřelil!
     
    86
    Žlutou kartu dostává Radek Látal (SK Sigma Olomouc).
     
    85
    Martin Sladký se dostal na pravém křídle k ostrému centru do šestnáctky, který nepříjemně mířil na vzdálenější levou tyč a Lukáš Pazdera ho hlavou odvrátil na rohový kop.
     
    83
    Václav Jemelka se pokusil před šestnáctkou Příbrami o zaseknutí míče, jenže narazil na pevnou příbramskou obranu, která nadále funguje dobře a společně s Martinem Melicharem drží nulu.
     
    82
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Filip Zorvan, přichází Miroslav Slepička.
     
    82
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Jan Kvída, přichází Karel Soldát.
     
    80
    Filip Zorvan málem ukončil kouskovanou pasáž hry gólem, když v blízkosti šestnáctky napřáhl k pěkné přízemní střele a těsně minul přední levou tyč olomoucké brány!
     
    78
    Pavel Horváth usedl na lavičku Příbrami během pandemie koronaviru a vypadá to, že se skutečně zbavila viru jménem gólová impotence. V domácím prostředí se jí navíc po restartu soutěže daří, když po bezbrankové remíze s Ostravou porazila Liberec a dnes doma vede nad Olomoucí 2:0.
     
    75
    Tomáš Zahradníček pláchl podél pravé postranní čáry a Mihailo Cmiljanović z dálky sledoval jeho záda, poté ale přispěchal se skluzem Matěj Polidar a odvrátil míč na rohový kop.
     
    73
    Hanáci vybojovali v blízkosti šestnáctky volný přímý kop a Martin Melichar vytáhl úžasný reflexivní zákrok, když střelu Pabla Gonzáleze mířící do pravého horního rohu brány vyškrábl na rohový kop!
     
    72
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází David Houska, přichází Martin Sladký.
     
    72
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Mojmír Chytil, přichází Tomáš Zahradníček.
     
    71
    Lukáš Juliš měl slibnou šanci! Olomoucký útočník si rychle zpracoval míč v blízkosti šestnáctky a napřáhl k pohotové střele, která zaplachtila vzduchem a skončila těsně nad!
     
    70
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Michal Škoda, přichází Lukáš Pazdera.
     
    70
    Mihailo Cmiljanović je zpět na hrací ploše a do konce dnešního utkání zbývá odehrát dvacet minut. Příbram vede o dvě branky a úspěšně hájí svůj vybudovaný náskok.
     
    68
    Jeden z domácích hráčů byl nepříjemně faulován na vlastní polovině hřiště a zůstal ležet v blízkosti rohového praporku. Hra byla přerušena a Mihailo Cmiljanović je ošetřován.
     
    67
    Matěj Polidar se snažil prosadit v blízkosti šestnáctky soupeře, jenže fauloval a navíc viděl žlutou kartu.
     
    65
    Olomouc mohla na druhý inkasovaný gól rychle zareagovat, když na levé straně šestnáctky dostal příliš prostoru Ondřej Zmrzlý a jeho diagonální přízemní střela těsně minula vzdálenější pravou tyč!
     
    63
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Emmanuel Antwi, přichází Martin Jindráček.
    62. Jaroslav TREGLER - 2:0
     
    62
    Příbram právě vstřelila branku!
    Na sporný okamžik z prvního poločasu dal nyní nádherným způsobem zapomenout JAROSLAV TREGLER, když ze střední vzdálenosti napřáhl k táhlé přízemní střele a přesným projektilem k pravé tyči zvedl fanoušky Příbrami ze sedadel!
     
    61
    Vraťme se ještě ke spornému okamžiku z prvního poločasu, po němž Michal Škoda proměnil penaltu. K ruce skutečně došlo, ještě předtím ale Jaroslav Tregler zřejmě fauloval Víta Beneše, kterého odstrčil rukama.
     
    58
    Martin Hála se rozebíhal podél levé postranní čáry na dlouhou kolmou přihrávku za obranu Příbrami a urazil velkou vzdálenost, aby mu následně pomezní rozhodčí odmával ofsajd.
    57. Zmrzlého hlavička skončila vedle pravé tyče
     
    57
    Střídající Pablo González rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop a na přední tyči se vynořil Ondřej Zmrzlý, jehož zakončení těsně minulo pravý horní roh brány!
     
    56
    Olomouc vybojovala rohový kop a na vzdálenější pravé tyči se po jeho rozehrání málem dostal do zakončení Lukáš Juliš, jeden z hráčů Příbrami ale míč odvrátil na další rohový kop.
     
    54
    Obrovský podíl na poslední šanci Příbrami mají Filip Zorvan, Mihailo Cmiljanović a Jan Rezek. Tato trojice ukázala, že si velice dobře rozumí a dokáže kombinovat na "metru".
    53. Kvída v obří šanci minul bránu
     
    53
    Olomouc se dostala díky fantastické kombinační akci Příbrami pod obrovský tlak a nemohla se vymanit z vlastní šestnáctky, čehož mohl využít po zpětné přihrávce Jaroslav Tregler, jeho střela z hranice pokutového území ale zamířila těsně nad!
     
    51
    Tempo je po přestávce obrovské a hra se přelévá z jedné strany na druhou. Jsme za to velice rádi, protože na stadionu panuje chladné počasí a nejednomu fanouškovi je zima.
     
    49
    Martin Hála se málem dostal k vyrovnávacímu gólu jako slepý k houslím, když se od jeho břicha odrazil odvrácený míč po centru směrem na bránu a Martin Melichar musel zasahovat, byť snadno.
     
    48
    Jaroslav Tregler si zřejmě o přestávce řekl, že klíčem k úspěchu bude obrovská bojovnost. Nejprve vyhrál ostrý souboj v blízkosti půlící čáry a poté na útočné polovině fauloval.
     
    47
    Olomouc vstupuje do druhého poločasu s jednobrankovým mankem a jednou změnou v sestavě, když Šimona Faltu nahradil Pablo González. Již v průběhu prvního poločasu odstoupil ze hry kvůli zranění Milan Kerbr.
     
    46
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Šimon Falta, přichází Pablo González.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:33.
    Příbram může být po poločase spojena. Kdo se prosadil?
     
    Fotbalisté Příbrami vykročili do důležitého a náročného úvodního zápasu skupiny o záchranu skvěle, když udrželi čisté konto a navíc po půlhodině hry udeřili. Rozhodčí Pavel Franěk se šel sám podívat na video po sporném okamžiku v šestnáctce a poté nařídil penaltu, kterou Michal Škoda nádherným způsobem proměnil. Skóre po prvním poločase. 1.FK Příbram 1 SK Sigma Olomouc 0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny 3 minuty.
    45. Antwi se postaral o pohledné nůžky!
     
    45
    Další šance Příbrami! Do šestnáctky Olomouce létal v rychlém sledu jeden centr za druhým a Emmanuel Antwi vystřihl v těžké pozici nádherné nůžky, které těsně minuly levý horní roh brány! Potlesk na otevřené scéně.
     
    44
    Rohový kop Příbrami žádné nebezpečí nepřinesl a centr z levé strany hřiště byl hostujícími Hanáky odvrácen. Olomouc je ovšem neustále pod tlakem a nemůže se dostat přes půlící čáru.
     
    43
    Emmanuel Antwi se přesunul z pravého křídla na levou stranu hřiště a namířil si to do pokutového území. Jeden z hráčů Olomouce ovšem přispěchal se skluzem a odvrátil míč na rohový kop.
     
    41
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Milan Kerbr, přichází Lukáš Juliš.
     
    41
    Milan Škoda měl na hlavě druhý gól v zápase, když si na vzdálenější pravé tyči naběhl na krásný centr z levého křídla, neměl ovšem ideálně srovnaný krok a jeho hlavička z blízkosti těsně minula pravý horní roh brány!
     
    39
    Hostující celek se ocitl pod tlakem, ze kterého ho vysvobodil faul domácího mužstva. Na hrací ploše zůstal ležet Milan Kerbr, který po ostrém střetu odešel za postranní čáru.
     
    38
    Olomouc měla k dispozici standardní situaci a do šestnáctky Příbrami přilétl dobrý centr, vzdušný prostor ovšem ovládl Soufiane Dramé a svůj předchozí faul dokonale odčinil.
     
    37
    David Houska se snažil prosadit podél levé postranní čáry a Soufiane Dramé do něj ostře vlétl. Žlutá karta.
     
    35
    Fanoušci Příbrami před pár okamžiky vyvolávali jméno Michala Škody a poté si žádali ještě jeden gól. Přízemní centr domácích z pravé strany hřiště byl ovšem hostující obranou odvrácen.
     
    34
    Pokud se nepletu, je to vůbec poprvé, co Na Litavce bylo do akce zapojeno video. To však není důležité, důležitý je fakt, že domácí Příbram vede nad Sigmou Olomoucí 1:0.
    32. Michal ŠKODA - 1:0
     
    32
    Příbram právě vstřelila branku!
    MICHAL ŠKODA zachoval chladnou hlavu a ukázal obrovský přehled, když míč neomylně poslal do levého horního rohu brány! Bývalý útočník Brna proměnil penaltu a Příbram vede po přezkoumání videa 1:0!
     
    31
    Rozhodčí Pavel Franěk dokráčel do středového kruhu a po přezkoumání videa ukázal na značku pokutového kopu. Příbram bude rozehrávat po půlhodině hry penaltu!
     
    30
    Pavel Franěk ukázal ve středovém kruhu pomocí rukou gesto obrazovky, což znamená, že se půjde na danou situaci sám podívat!
     
    28
    V akci je VAR! Příbram rozehrála na levé straně hřiště standardní situaci a po centru do šestnáctky mohlo dojít k ruce, kterou domácí vehementně reklamovali. Čekáme na rozhodnutí.
     
    27
    Ofenzivní snažení Hanáků nic nepřineslo a na opačné straně hřiště bude mít k dispozici standardní situaci Příbram.
     
    26
    Olomouc vybojovala na pravém křídle standardní situaci a přímo z ní přilétl do šestnáctky nebezpečný centr, na přední tyči ovšem vyrostl Peter Kleščík a hlavou míč odvrátil do bezpečné vzdálenosti.
     
    24
    Šimon Falta se pokusil v blízkosti levého rohového praporku o přízemní centr do šestnáctky, který byl s největší pravděpodobností tečován, následoval však pouze odkop od brány Příbrami.
     
    22
    Michal Škoda si naběhl na krásný přetažený centr od Jana Kvídy z pravé strany hřiště a dostal se k hlavičce, byla ovšem příliš slabá a Aleš Mandous si s ní bez problému poradil. Rutinní zákrok.
     
    20
    Mojmír Chytil napadal rozehrávku Příbrami, jenže si počínal nedovoleně a byla mu odpískána hra vysokou nohou. Faulovaným hráčem byl odkopávající obránce Soufiane Dramé.
     
    18
    Levý obránce Příbrami znovu v akci. Mihailo Cmiljanović tentokrát podstoupil hlavičkový souboj v blízkosti půlící čáry a před zraky obou střídaček byl ve vzduchu faulován.
     
    17
    Mihailo Cmiljanović rozehrál v blízkosti středového kruhu standardní situaci na úplně volného Filipa Zorvana, který zvedl hlavu a dlouhý kolmý pas poslal do území nikoho.
     
    16
    Ze zápasu uběhlo úvodních patnáct minut a Na Litavce jsme zatím svědky utkání, které se hraje ve vysokém tempu. Hostující Hanáci jsou mírně aktivnější, velkou šanci si však nevytvořili.
     
    14
    Milan Kerbr načechral do pokutového území nádherný centr z levého křídla a na vzdálenější pravé tyči se pokoušel zakončovat Martin Hála, jenže podklouzl a ke střele se nedostal.
     
    13
    Příbram vyrazila do velice nebezpečného protiútoku a Michal Škoda se pokusil poslat přetažený centr na vzdálenější pravou tyč, nabíhající Jan Kvída měl ale k míči daleko. Odkop.
     
    12
    Peter Kleščík rozebíhal dlouhým kolmým pasem podél levé postranní čáry Martina Polidara. Druhý jmenovaný muž byl ale skvěle pokryt hostujícím kapitánem Vítem Benešem.
     
    10
    Milan Kerbr byl v blízkosti vlastního pokutového území faulován a hra byla přerušena. Aktivní napadání domácí Příbrami skončilo faulem a její hráči museli couvat zpět, aby se zformovali.
    9. Hálova efektní rána netrefila bránu
     
    9
    Samotný centr sice nic kloudného nepřinesl, vzápětí se ale dostal k odraženému míči Martin Hála a ze střední vzdálenosti vypálil přibližně dva metry nad břevno příbramské brány.
     
    8
    Milan Kerbr se dostal v rychlém sledu ke dvěma přízemním centrům do šestnáctky, přičemž první byl odvrácen a po druhém z nich hosté rozehrávali rohový kop. Centr nic nepřinesl.
     
    6
    Ještě jeden postřeh. Pod vedením Pavla Horvátha se Emmanuel Antwi přesunul z levého kraje obrany na pozici pravého záložníka. Dává to smysl, jelikož je hodně rychlý a agilní.
     
    5
    Peter Kleščík odvedl skvělou práci na vlastní polovině hřiště, když si v blízkosti levého rohového praporku dobře pokryl míč a následně byl jedním z napadajících hráčů Olomouci faulován.
     
    3
    Matěj Polidar během posledních zápasů pravidelně nastupoval v útoku a ani dnes nahoře sestavy domácí Příbrami nechybí. Právě on se snažil prosadit na levé straně šestnáctky, míč mu ale uskočil mimo dosah.
     
    2
    Když už jsme u Michala Škody. Fotbalista domácí Příbrami dnes překvapivě nastupuje na levém kraji zálohy. Je to hodně zajímavé a kdo ví, co má domácí trenér Pavel Horváth za lubem.
     
    1
    Hned úvodní minuta nabídla první vzrušení. Michal Škoda dobře napadal a na pravé straně pokutového území se dostal k centru, který byl odvrácen, a následný pokus bývalého útočníka Brna skončil hodně mimo.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Olomouc je na tom ze všech týmů ve skupině o záchranu nejlépe a rozdíl mezi ní a poslední Příbramí činí propastných patnáct bodů. Na druhou stranu, Hanáci vyhráli z posledních šesti ligových zápasů pouze jednou a hned pětkrát prohráli. Momentální forma tedy hovoří pro klub z hornického města. Vyhrají domácí?
    Příbram čeká na úvod skupiny o záchranu nejtěžší soupeř
     
    Úvodní sestavy:

    1.FK Příbram: Melichar – Kvída, Dramé, Kleščík, Cmiljanović – Antwi, Tregler, Jan Rezek (C), Michal Škoda – Polidar, Zorvan.
    Náhradníci: Kočí – Díl, Jindráček, Pazdera, Slepička, Soldát, Šimek.

    SK Sigma Olomouc: Mandous – Látal, Beneš (C), Jemelka, Kerbr (41. Juliš) – Greššák – Hála, Houska, Zmrzlý, Falta – Chytil.
    Náhradníci: Reichl – P. González, Juliš, Sladký, Štěrba, Vepřek, Zahradníček.

    Rozhodčí: Pavel Franěk. Asistenti: Matěj Vlček, Milan Flimmel. Čtvrtý rozhodčí: Jiří Musil. VAR: Ondřej Pechanec.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Fotbalisté domácí Příbrami zahájí v sobotu odpoledne nadstavbovou část sezóny a soupeřem svěřenců Pavla Horvátha bude Sigma Olomouc. Oba týmy se naposledy potkaly na konci května. 1. FK Příbram dokázala během posledního měření sil na Hané vyhrát, když bleskově zareagovala na branku inkasovanou sedm minut před přestávkou a sedm minut po změně stran dokonala fantastický obrat. Do sestavy domácího celku by se měli vrátit Jan Rezek a Martin Nový, který zařídil poslední výhru svého týmu, když proti Liberci vstřelil dva góly a klub z hornického města Na Litavce zvítězil těsně 2:1.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Tomáš Reiner


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 32. Michal Škoda (pen.), 62. Tregler (Zorvan)

    Karty:   37. Dramé (PRI), 67. Polidar (PRI) – 86. Látal (OLO)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 2:6.
    FK Příbram: Melichar – Kvída (82. Soldát), Dramé, Kleščík, Cmiljanović – Antwi (63. Jindráček), Tregler, Jan Rezek (C), Michal Škoda (70. Pazdera) – Polidar, Zorvan (82. Slepička).
    Náhradníci: Kočí – Díl, Jindráček, Pazdera, Slepička, Soldát, Šimek.

    SK Sigma Olomouc: Mandous – Látal, Beneš (C), Jemelka, Kerbr (41. Juliš) – Greššák – Hála, Houska (72. Sladký), Zmrzlý, Falta (46. P. González) – Chytil (72. Zahradníček).
    Náhradníci: Reichl – P. González, Juliš, Sladký, Štěrba, Vepřek, Zahradníček.

    Rozhodčí: Pavel Franěk. Asistenti: Matěj Vlček, Milan Flimmel. Čtvrtý rozhodčí: Jiří Musil. VAR: Ondřej Pechanec

    Diváci: 800
    thejrc.org