Příbram – Olomouc 2:0 (kon.) | Teplice – Karviná 4:1 (kon.) | Zlín – Opava 3:1 (kon.)
konec
FC Zlín
3:1 (2:1)
Slezský FC Opava
Sobota 20.06.2020, 15:30 • Stadion Letná, Zlín • FORTUNA:LIGA - Skupina o záchranu • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě ze zlínské Letné vše, děkuji Vám za pozornost a přeji poklidný zbytek této deštivé soboty. (17:27:08)
     
    Dnešní utkání sledovalo 1350 diváků.
     
    Fastav skvěle začíná skupinu o záchranu, a to když v úvodním domácí duelu poráží Opavu 3:1. Zlín byl od samotného počátku lepší, po půlhodině už vedl 2:0. V závěru první půle si Slezané ještě vykřesali naději, protože snížili, ale nakonec to k ničemu nebylo. V 63. minutě definitivně rozhodl Tomáš Poznar, který pěknou hlavičkou upravil na konečných 3:1. Ševci následně toto vedení v klidu drželi a nakonec se radují ze zasloužených třech bodů, které jim dost pomůžou v boji o udržení. Naopak Opava se kvůli této porážce propadá na poslední místo.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Dominik Simerský ještě musel vytáhnout jeden důležitý obranný zákrok. Hosté se následně dopouští ofsajdu, takže už žádný další útok asi nestihnou.
     
    90+2
    Ševci bez problémů drží míč na útočné polovině, Opavě se vůbec nedaří rozehrávka. Zápas se tak spíše už jenom dohrává.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Tomáš Poznar, přichází Ondřej Bačo.
     
    90
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Róbert Matejov, přichází Martin Cedidla.
     
    90
    Lamin Jawo společně s Antonínem Fantišem získali na útočné polovině cenné sekundy pomocí pěkné kombinace. Mezitím už pomalu vstupujeme do nastavení.
     
    89
    Vilém Fendrich posílá všechny své spoluhráče na útočnou polovinu, až pak teprve odkopává. K ničemu to ale nebylo, protože Zlín si bez větších problémů sebral míč zpět pod kontrolu, bude vhazovat.
     
    87
    Opava už začíná svého soupeře pořádně tlačit. Po dalším centru se musel po míči natahovat Stanislav Dostál, což se mu ale nepovedlo. Může být rád za to, že balón si nakonec cestu mezi tři tyče nenašel.
    86. Železník mohl snížit, téměř jistému gólu zabránil Simerský
     
    86
    Nyní už se ale Lukáš Železník do šance dostal a mohlo z toho být snížení! Po přihrávce okamžitě zakončoval z hranice šestnáctky, mířil k pravé tyči, ale do jeho rány se skvěle vložil jeden z bránících hráčů, který tak zabránil téměř jistému gólu!
     
    86
    Lukáš Železník dostával nadějnou přihrávku do běhu, ale do žádné šance ho nepustil Petr Buchta, který hlavou míč odvrátil do bezpečí.
     
    85
    O rozehrání přímého kopu se tentokrát postaral Marek Hlinka, který se pokusil o překvapivé přízemní zakončení. To se sice dostalo přes všechny hráče před ním, ale míč skončil jen vedle levé tyče.
     
    84
    Opava musí začínat další útok od svého brankáře, ale má to hodně těžké, jelikož domácí získávají čas velmi aktivním napadáním. Díky tomu nakonec donutili Matěje Hrabiny k faulu, což znamená nebezpečnou standardní situaci.
    83. Žídek pouze přestřelil bránu Stanislava Dostála
     
    83
    Karol Mondek využil ponechané výhody k nebezpečně průniku a následnému centru, ale ten byl moc vysoký. I přesto se balón ještě dostal k Filipu Součkovi, který to zkusil z dost těžké pozice, ale také nebyl úspěšný.

    Lukáš Mihal

    Branky: 2. Džafić (Janetzký), 30. Matejov, 63. Poznar (Džafić) – 45. Jan Řezníček (Juřena)

    Karty:   64. Helešic (OPA), 65. Hrabina (OPA), 80. Harazim (OPA)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 8:1. Rohy: 6:4.
    FC Zlín: S. Dostál – Matejov (90. Cedidla), P. Buchta, Simerský, Bartošák (63. Jiráček) – Džafić, Hlinka, Conde, Čanturišvili (62. Fantiš) – Poznar (C) (90. Bačo), Janetzký (78. Jawo).
    Náhradníci: Rakovan – Jiráček, Jawo, Cedidla, Fantiš, Bačo, Chwaszcz.

    Slezský FC Opava: Fendrich – Hrabina, Hnaníček, Schaffartzik (37. Harazim), Žídek (C) – Helešic, Jan Řezníček (68. Železník), Souček, Jursa (68. Texl), Dordić (68. Mondek) – Juřena.
    Náhradníci: Lasák – Harazim, Zavadil, Mondek, Texl, Hošek, Železník.

    Rozhodčí: Hrubeš – Koval, Vitner

    Diváci: 1350
    thejrc.org