Leicester – Brighton 0:0 (kon.) | Tottenham – West Ham 2:0 (kon.)
konec
Leicester City
0:0 (0:0)
Brighton & Hove Albion
Úterý 23.06.2020, 19:00 • King Power Stadium, Leicester • Anglická Premier League • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec branku nenabídlo, což značí, že si oba celky rozdělí po bodu. Druhý poločas tak trochu navázal na ten první, i tentokráte jsme sledovali celkem nudnou podívanou, jenž nakonec nepřinesla ani jednu vyloženou šanci. Leicester sice měl celý druhý poločas výraznou územní převahu, avšak jeho ofenzivní nájezdy většinou končily před pokutovým územím. Brighton toho dnes směrem dopředu moc nepředvedl, i tak byl směrem dopředu o něco nebezpečnějším týmem, navíc neproměnil pokutový kop. (20:55:43)
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 10:13.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Nyní je to naopak Leicester, který se dostal k souvislejší pasáži na útočné polovině. Nastavený čas je za polovinou, branky se v tomto duelu zřejmě nedočkáme.
     
    90+1
    Brightonu se během nastaveného času daří držet míč na polovině soupeře. Autové vhazování si dokázal vybojovat Burn, který určitě nebude nikam pospíchat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Leicester se v závěru tlačí za vítězstvím, oba celky budou muset počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Už to vypadalo, že by se Murray mohl pokusit o vysunutí Marche, jenomže zezadu na poslední chvíli přijel pod protihráče Ndidi, který dle sudího zakročil čistě.
     
    87
    Leicester si na útočné polovině došel pro další faul, tentokráte se však rozhodl po rozehrávku po zemi. Barnes tak ihned hledal Péreze, který ale vyčkává.
     
    86
    Ryan poslal svým spoluhráčům další vysoký nákop od své svatyně. Tentokráte se do vzduchu dostával urostlý Murray, který dokázal sklepnout míč pod sebe.
    83. Maddison mířil nad branku.
     
    83
    Až nyní si domácí zajistili volný kop ze zajímavé vzdálenosti. I tentokráte se do míče opřel ofenzivně laděný Maddison, jehož další střela úplně přeletěla branku.
     
    82
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Aaron Connolly, přichází Glenn Murray.
     
    82
    Máme před sebou závěrečnou desetiminutovku. Leicester výrazně přidal na aktivitě, což přineslo několik střel. Domácí přesto horko, těžko ohrožují hostující branku.
     
    81
    Ani rohový kop Leicesteru City nepřinesl nic nebezpečného, tentokráte na přední tyči dokázal nejvýše do vzduchu vyšplhat urostlý Dunk, který odehrál míč do bezpečí.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Shane Duffy (Brighton & Hove Albion FC).
     
    80
    Barnes špičkou kopačky udržel míč na hrací ploše, což vedlo k dalšímu výpadu domácích. I tentokráte byla střela zablokována, Brighton se dostává pod tlak.
     
    79
    Rychlá souhra u pokutového území nakonec přinesla sklepnutí na Maddisona, který opět mířil daleko vedle branky. Leicester na první vyloženou šanci stále čeká.
     
    78
    Schmeichel vypomohl svému celku s rozehrávkou. Dánský brankář na jistotu rozehrál na vedle stojícího Söyüncüa, který hledal spoluhráče na druhé straně.

    David Suchý

    Branky:

    Karty:   12. Justin (LEC), 34. Ndidi (LEC) – 36. D. Stephens (BRN), 80. Duffy (BRN)

    Neproměněná penalta: 14. Maupay (BRN), brankář Schmeichel zneškodnil


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 10:13.
    Leicester City: Schmeichel (C) – Justin, J. Evans, Söyüncü, Chilwell – Ndidi, N. Mendy (69. Tielemans) – Iheanacho (69. H. Barnes), Maddison, D. Gray (73. Ayoze Pérez) – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Morgan, Ayoze Pérez, H. Barnes, Choudhury, Albrighton, Tielemans, Fuchs, Praet.

    Brighton & Hove Albion: Ryan – Lamptey, Webster (24. Duffy), Dunk (C), Burn – D. Stephens, Bissouma (58. D. Pröpper) – Mooy, Mac Alister (58. March) – Connolly (82. G. Murray), Maupay (58. Trossard).
    Náhradníci: Button – Schelotto, G. Murray, D. Pröpper, Montoya, Duffy, Groß, March, Trossard.

    Rozhodčí: Mason – Scholes, Davies
    ocianews.com