Mallorca – Celta Vigo 5:1 (kon.) | Leganés – Sevilla 0:3 (kon.) | Barcelona – Atlético 2:2 (kon.)
konec
FC Barcelona
2:2 (1:1)
Atlético Madrid
Úterý 30.06.2020, 22:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (00:09:17)
     
    Před utkáním se spekulovalo, že pokud Barcelona neuhraje proti Atléticu a Villarealu šest bodů, tak si trenér Quique Setién sbalí kufry a katalánský klub opustí. Podmínku nesplnil hned při prvním utkání, takže v následujících dnech se rozhodně vyplatí sledovat dění v Barce.
     
    Opět se potvrdila skutečnost, že pokud Saúl Ñíguez skóruje, tak Atlético neprohrává. V situaci, kdy se španělský středopolař zapsal mezi střelce, tak celek z hlavního španělského města 35x vyhrál a 6x remizoval, prohru bychom hledali marně.
     
    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:14.
     
    Máme za sebou šlágr 33. kola španělské La Ligy, v němž Barcelona pouze remizovala s Atléticem Madrid a v boji o titul zase ztratila proti Realu cenné body.

    V divácky velmi atraktivním zápase padla první branka už v 11. minutě, kdy si po centru Messiho z rohového kopu srazil míč do vlastní brány Diego Costa. Španělský útočník o pět minut později neproměnil penaltu, která se však kvůli špatnému postavení ter Stegena opakovala. Zodpovědnost na sebe tentokráte vzal Saúl Ñíguez a nemýlil se.

    Katalánci si vydřené vedení vzali zpět v 50. minutě. Po zbytečném zákroku Felipeho se kopala další penalta, při níž dal Lionel Messi vzpomenout na legendární lob Antonína Panenky. Jenže ani v tomto případě jednobrankový náskok Barcy netrval příliš dlouho. Po zákroku Semeda na Carrasca rozhodčí nařídil čtvrtou penaltu v utkání a Saúl Ñíguez opět nezaváhal, ikdyž ter Stegen byl kousek od úspěšného zákroku.

    Zbylou půl hodinu Atlético ubránilo na jedničku a z Camp Nou si odvezlo cennou remízu 2:2. Barceloně se sen o titulu rozplývá víc a víc. Na Bílý balet sice ztrácí jediný bod, jenže Real má svůj zápas 33. kola teprve před sebou.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Lemar se po neúspěšné akci vydal okamžitě pomoci defenzivě. Avšak nevedl si úplně ideálně, u lajny srazil k zemi Messiho a dostal žlutou kartu.
     
    90+3
    Zásluhou velké bojovnosti Thomas Lemar udržel míč proti dvojici stoperů. Střílet však nemohl, neboť se vyhnal z ideálního palebného úhlu a pas pod sebe vystihl Alba.
     
    90+2
    Ještě čerstvý Fati dělá defenzivě Atlética velké problémy. Vysokým presinkem dostal pod tlak Felipeho, stoper si pomohl malou domů brankáři.
     
    90+1
    Thomas Partey nebyl daleko od rozhodnutí zápasu. Ze střední vzdálenosti vypálil povedený projektil, který proletěl kousek nad břevnem.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Arturo Vidal, přichází Antoine Griezmann.
     
    89
    Na vysoký centr Semeda od pravé lajny si naskakoval Anssumane Fati. V souboji s Felipem si ovšem pomohl rukama, což rozhodčí zaznamenal.
     
    88
    Překvapit gólmana se pokusil João Félix. Portugalec si všiml, že ter Stegen stojí poměrně dost před brankovou čárou, a tak z poloviny hřiště nakopl balón na domácí svatyni. Tu však o pár čísel minul.
     
    87
    Nově příchozí Álvaro Morata udržel kulatý nesmysl na hrací ploše. Navíc se zbavil Semeda, následný střelecký pokus zblokoval Piqué.
     
    86
    Argentinský útočník Messi viděl do vápna nabíhajícího Vidala. Chilan se k balónu nedostal, v pohybu vpřed jej čistě zastavil Felipe.
     
    85
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Sergio Busquets, přichází Anssumane Fati.
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Yannick Carrasco, přichází Thomas Lemar.
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Ángel Correa, přichází Vitolo.
     
    84
    Po dlouhé době zaútočili i hosté. Z levé strany vyslal zajímavý centr do pokutového území João Félix, Clément Lenglet se vyšplhal výše jak Álvaro Morata.
     
    83
    Riqui Puig si dvakrát vyměnil míč s Messim. Nakonec se Argentinec rozhodl proletět defenzivou soupeře, což se mu podařilo, jenže bez míče.
     
    82
    Mezitím jsme se dostali do závěrečné desetiminutovky základní hrací doby. Nadále platí vyrovnaný stav, který je nevýhodný hlavně pro Barcelonu, ta může zase ztratit cenné body na Real.
     
    81
    Nebezpečný centr Messiho nebezpečně prodlužoval za sebe Sergio Busquets. Míč chytil přílišnou výšku, proletěl vysoko nad brankou.
     
    80
    Záložník Atlética sehodně zlobí, ale s výrokem rozhodčího nenadělá nic. Po zákroku na Messiho si zblízka prohlédl žlutou kartu.
     
    79
    Dvougólový Saúl bojuje i v obraně. Středopolař výborně vystál Vidala, kterého nepustil za svá záda, balón mu odebral čistým způsobem.
     
    78
    Yannick Carrasco vypálil z dvaceti metrů, avšak ještě předtím se ozval hvizd rozhodčího. Belgičan se v době převzetí balónu nacházel v postavení mimo hru.
     
    77
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Diego Costa, přichází Álvaro Morata.
     
    76
    Zase tu máme přestávku na občerstvení. Oba trenéři využívají brejku k udílení pokynů svým svěřencům, aktivnější je domácí kouč Setién.
     
    75
    Vlastní gól, neproměněná penalta a teď i žlutá karta. To je sbírka Diega Costy, jenž na polovině úplně zbytečně podrazil Puiga.
     
    74
    Kompletní jedenáctka hráčů v červeno-bílém brání v blízkosti vlastní šestnáctky. Proti početní převaze se neprobojoval do šance Suárez.
     
    73
    Alba zpětným pasem pouze vyslal do brejku Diega Costu. Útočník se zbavil balónu příliš brzy, přihrávka na Correu navíc byla nepřesná.
     
    72
    Přes Messiho a Semeda se kulatý nesmysl dostal na hranici šestnáctky, kde číhal Arturo Vidal. Chilanova rána z jedničky proletěla těsně vedle levé části brankové konstrukce.
     
    71
    Narážečka mezi Busquetsem a Vidalem se minula účinkem. Úmysl domácí dvojice totiž výborně přečetl Thomas, ghanský reprezentant odkopl míč k ter Stegenovi.
     
    70
    Po přetaženém centru Semeda z pravé strany došlo ke kontaktu mezi Piquém a Felipem. První jmenovaný požadoval penaltu, píšťalka sudího zůstala němá.
     
    69
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Marcos Llorente, přichází João Félix.
     
    68
    Barcelona má přes 70% držení míče. Ovšem důležitý je počet gólů, a ten je na obou stranách vyrovnaný. Atlético dnes těží z minima maximum.
     
    67
    Messi je mozkem všech akcí Katalánců. Jihoamerický fotbalista se pokusil překvapit obranu lobem za obranu, avšak dobře vystartoval z brány Oblak, míč skončil v jeho držení.
     
    66
    Z nadějně vypadající standardky nebylo vůbec nic. Yannick Carrasco totiž nízkým centrem trefil dvoučlennou zeď.
     
    65
    Diego Costa pořádně zařval, neboť do něj ve skluzu zajel Arturo Vidal. Arbitr odpískal faul, karty ale ponechal v kapse.
     
    63
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Ivan Rakitić, přichází Sergi Roberto.
     
    62
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! SAÚL ŇÍGUEZ zvolil stejně jako v prvním případě pravou stranu. Ter Stegen vystihl směr střely, avšak míč nedokázal vytěsnit pryč z brány!
     
    62
    Čtvrtá penalta v utkání, třetí pro Atético! A opět u toho byl Yannick Carrasco, jehož nedovoleně atakoval Nélson Semedo.
     
    61
    Messimu se vůbec nelíbil odpískaný faul na Correu a zlostí odkopl balón až k bráně Oblaka. Hlavní rozhodčí za tento počin udělal hvězdě Barcelony kartu žluté barvy.
     
    61
    Křídelník Messi středem našel Suáreze. Před útočníkem stál už jen Felipe, přes něhož Uruguayec neprošel, Brazilec dobře přečetl kličku po pravé straně.
     
    60
    Hodina zápasu je minulostí, do konce základní hrací doby zbývá posledních třicet minut. Barcelona se díky proměněné penaltě přiblížila k veledůležitým třem bodů, Atlético ale ještě určitě zabojuje minimálně o remízu.
     
    59
    Do hry nohama Katalánci zapojili i ter Stegena. Německý gólman má dobrou techniku a opět to potvrdil, neboť dlouhým nákopem našel přesně místo, kde byl osamocený Vidal.
     
    58
    Lionel Messi milimetrově přesným pasem našel za obranu nabíhajícího Puiga. Mladý záložník v těsném bránění Giménezem nezakončil dostatečně razantně.
     
    57
    Thomas Partey vletěl moc pozdě do hlavičkového souboje s Busquetsem. Soupeře trefil dávno po odehrání míče. Jasný faul.
     
    56
    Diego Simeone tleská svým hráčům, kteří předvedl pěknou akci. Santiago Arias z pravé strany odcentroval přesně na hlavu Diega Costy, španělský útočník hlavičkoval kousek vedle levé tyče.
     
    55
    Pokračuje trpělivá kombinace domácího týmu, Atleti se marně snaží dostat do hry. Ve zbývajícím průběhu střetnutí však budou muset více vysunout hru.
     
    54
    Jordiho Labu zradilo zpracování. Španělský bek obdržel velmi dobrý pas po lajně, jenže s balónem se ocitl v zámezí.
     
    53
    Za dlouhým nákopem po pravé lajně se Messi. Argentinec na středu našel Rakitiče, který neriskoval a otočil hru dozadu na Piquého.
     
    52
    Marc-André ter Stegen si zahrával s ohněm. Nejprve vyběhl z pokutového území, na poslední chvíli si ovšem pustil kulatý nesmysl do šestnáctky. I před podklouznutí ukryl míč v rukavicích před Costou.
     
    51
    Felipemu se v úvodních minutách druhé půle vůbec nedaří. Nyní inkasoval žlutou kartu, když ve skluzu sice trefil balón, ale zároveň i s tím i tvrdě zajel do Busquetse.
     
    50
    Barcelona právě vstřelila branku!
    LIONEL MESSI korunuje parádní představení gólem. A jakým! Proti jednomu z nejlepších gólmanů světa zvolil při penaltě zakončení à la Panenka, Oblak skočil na levou stranu.
     
    49
    Penalta také na druhé straně! Nélson Semedo se prohnal kolem Felipeho, brazilský stoper vystrčil dopředu svou pravou nohu a Portugalce zasáhl. Bek toho využil a upadl, hlavní rozhodčí okamžitě ukázal na puntík.
     
    48
    Setiéneho svěřenci kombinují v blízkosti soupeřovy šestnáctky. Po přihrávkách na jeden dotek pálil Puig z otočky nepřesně.
     
    47
    Ani jeden z trenérů nesáhl o poločasové přestávce ke změně, oba týmy pokračují v původním rozpoložení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 23:05.
     
    Skončil první poločas zápasu mezi Barcelonou a Atléticem, který rozhodně nenudil, k vidění bylo hned několik zajímavých momentů. Katalánci se rychle dostali do vedení, už v 11. minutě si balón srazil po centru Messiho do vlastní brány Diego Costa. Útočník mohl své zaváhání napravit v šestnácté minutě, nařízenou penaltu však neproměnil. Jenže měl velké štěstí, ter Stegen totiž opustil dříve brankovou čáru, obdržel žlutou kartu a pokutový kop se opakoval. Tentokráte si k němu stoupl Saúl Ñíguez, který "desítku proměnil s přehledem. Barca měla šance, ale vedení si zatím zpátky nevzala, největší nebezpečí představuje jako již tradičně Lionel Messi.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    45+4
    Poslední šanci prvního dějství měli Atleti. Carrascovu střelu z hranice šestnáctky Piqué zblokoval ke Costovi, jehož pro změnu nepustil k dorážce Lenglet.
     
    45+3
    Opět byl v akci mladý španělský křídelník. Tentokráte se ukázal v negativnějším světle, na polovině hřiště bolestivě trefil na koleno Parteyho.
     
    45+2
    Středopolař a jediný střelec hostů Saúl si s těsným bráněním Puiga neporadil, s kulatý nesmyslem skončil až za postranní čárou.
     
    45+1
    Santiago Arias chtěl rychle rozehrát aut, ale trenér Diego Simeone ho pozastavil. Cíl Atlética je jasný, udržet vyrovnaný stav do konce poločasu.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu čtyři minuty.
     
    44
    Argentinský kouzelník otřel balón o jednoho z fotbalistů stojících ve tříčlenné zdi, jenž hlavou změnil směr dráhy míče. Oblak zareagoval na poslední chvíli, pravou rukou vytáhl míč nad břevno. Skvělý zákrok!
     
    43
    Jan Oblak musí zbystřit zrak! Zhruba 25 metrů od brány Puiga nedovoleně atakoval Correa, balón už si staví Messi.
     
    42
    Pravý obránce Semedo moc dobře věděl, že udělal moc dlouhou kličku na Lodiho, a tak se snažil alespoň nasimulovat faul. Hlavní rozhodčí Portugalci na špek neskočil.
     
    41
    Po vzdušném souboji zůstali na trávníku ležet Ivan Rakitić a Thomas Partey. Hlavní rozhodčí vyhodnotil střet jako faul hostujícího hráče.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se ještě nějakého gólu nebo půjdou týmy do kabin za nerozhodného stavu?
     
    39
    Po delší době si zahrál Marc-André ter Stegen. Německý gólman si zakřičel na Albu, aby pustil za sebe pokaženou přihrávku Correy. Bek poslechl.
     
    38
    Llorente si pěkně sklepl balón na prsa a přihrál Costovi. Španěl vyslal centr do šestnáctky domácích, kde však neměl žádného ze spoluhráčů.
     
    37
    Pořádně zabrat musel Gerard Piqué, kterému dýchal na záda Marcos Llorente. Stoper útočníka před sebe nepustil, pomohl si pasem na Lengleta.
     
    36
    Messi si narazil s Vidalem, načež si troufl sám proti třema protihráčům. Podle očekávání neuspěl, do bezpečí odkopl Felipe.
     
    35
    První žlutá karta přichází samozřejmě po faulu na Messiho. Tomu se postavil do cesty Saúl, který soka srazil k zemi bez snahy hrát míč.
     
    34
    Více volného prostoru využil k dalekonosnému zakončení Ricard Puig. Španělský mladík o několik metrů minul pravou tyč.
     
    33
    Ale to neznamená, že si Barca může dovolit nebránit. Do otevřenější defenzivy vletěl Ángel Correa, jenže přízemním pasem našel pouze Piquého.
     
    32
    Katalánský klub je podle očekávání častěji na balónu. Atlético přijelo do Barcelony bránit, to je jasné. Velkým plusem pro Simeoneho družinu je fakt, že dokázala vyrovnat okamžitě po inkasovaném gólu.
     
    31
    Po půl hodině nařizuje hlavní rozhodčí oběma týmům pauzu na občerstvení. Ta má zabránit možnému zranění po dlouhé pauze bez fotbalu způsobené pandemií koronaviru.
     
    30
    Co akce domácích, to přes Messiho. Nejlepší hráč Barcelony se tentokráte probojoval k zakončení, slabá rána vedle brány však Oblaka nechala klidným.
     
    29
    Neuvěřitelné, s jakou lehkostí dokáže Messi hrát. U lajny šel proti němu do skluzu Lodi, jenže Argentinec si ho s obrovským klidem přehodil. Následně nahrál Vidalovi, ten se dopustil útočného faulu.
     
    28
    Messi při své další kličkované tvrdě narazil. Pravé křídlo neudrželo stabilitu po kličce na levou stranu a tvrdě narazil obličejem do stehna Saúla.
     
    27
    Úmysl dobrý, realizace nic moc. Sergio Busquets dal při snaze o přenesení hry míč moc velkou výšku, Semedo vyskakoval marně.
     
    26
    Katalánci útočí, jak se říká, do plných. Atlético po vyrovnávacím gólu opět sáhlo k hluboké defenzivě a bude spoléhat především na brejky.
     
    25
    Argentinský trpaslík mohl znovu pálit, avšak prováhal ideální čas k zakončení. Mezitím se k němu stáhl Partey, jenž Jihoameričana připravil o míč.
     
    24
    Rychle na druhou stranu. Po ose Correa, Carrasco se k balónu dostal Thomas Partey. Reprezentant Ghany se rozhodl pro přízemní centr, jako první byl u míče ter Stegen.
     
    23
    Lionel Messi opět ukázal svoji genialitu! Z kraje pokutového území, z pravé strany, vystřelil technický pokus na zadní tyč. Oblak se natahoval marně, ale měl štěstí, balón o centimetry minul bránu!
     
    22
    Ivan Rakitić si narazil se Suárezem, avšak na střelu to chorvatský středopolař neměl, a proto jen nahrál do lajny Albovi.
     
    21
    Atlético je při chuti, Barca je psychicky hodně dole. Po pravé lajně se za obratem hnal Marcos Llorente, proti Albovi si ale pomohl nedovolenými prostředky.
     
    19
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Napodruhé to Atléticu vyšlo! Costa si netroufl jít i na opakovaný pokus. Důvěru dostal SAÚL ŇÍGUEZ, který umístil míč po zemi k pravé tyči, gólman skočil na opačnou stranu.
     
    18
    Fotbalisté Barcelony se ještě hádají s rozhodčím, jeho výrok se jim pochopitelně nelíbí. Až příliš aktivní byl Gérard Piqué, stoper rovněž inkasoval kartu žluté barvy.
     
    17
    Tak pozor! Hlavní rozhodčí po konzultaci s videorozhodčím nařizuje druhou penaltu! Důvod je jednoduchý, ter Stegen před kopem šel před brankovou čáru, odměnou mu je žlutá karta.
     
    16
    Diego Costa zatím prožívá mizerný zápas! Byl to on, kdo se chopil exekuce pokutového kopu a vybral si pravou stranu. Marc-André ter Stegen trefil směr, a ne příliš dobře kopnutou penaltu vyrazil!
     
    16
    Bude se kopat penalta, Atlético má velkou šanci vyrovnat! Yannick Carrasco předvedl velmi povedenou akci po levé lajně. Míč si navedl až do vápna, kde si hodil míč do protipohybu Vidala, Chilan soka podrazil.
     
    15
    Lionel Messi se z velkého úhlu snažil překvapit slovinského gólmana. Oblak ve finále zasahovat nemusel, balón k němu nepustil Ángel Correa.
     
    14
    Semedo z prvního doteku poslal po lajně přihrávku Vidalovi, jenž sáhl k netradičnímu řešení. Bez podívání poslal patu za sebe a trefil do ruky Saúla, ten s touto variantou vůbec nepočítal.
     
    12
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Katalánci rozehrávali rohový kop, po němž se ujímají vedení! Centr Lionela Messiho proletěl až před bránu, kde se DIEGO COSTA špatně zorientoval a pravou nohou poslal míč do vlastní brány.
     
    11
    Ne příliš vysoký pas Saúla prodlužoval za sebe Llorente. Za zády totiž cítil Costu, kterému ovšem proletěl kulatý nesmysl za patami.
     
    10
    Thomas Partey zaváhal při rozehrávce v blízkosti vlastního vápna, čehož okamžitě využil Ivan Rakitić. Chorvat vypálil z druhého doteku přízemní ránu k pravé tyči, ale Oblak na balón dobře viděl a zakročil.
     
    9
    Přes Puiga a Suáreze se míč dostal k Messimu. Největší hrozba Katalánců sáhla ke střele z dvaceti metrů, dobrým blokem se prezentoval Felipe.
     
    8
    Právě Carrasco se chopil exekuce přímého kopu. Jeho centr se nebezpečně točil do brány, Giménez i Costa jej těsně minuli. Balón se nakonec vytočil kousek vedle pravé tyče.
     
    7
    Teprve nedávno se Yannick Carrasco vrátil z Číny zpátky do Madridu. A hned si vybojoval místo v základní sestavě, teď vybojoval standardku, když ho podrazil Piqué.
     
    6
    Barcelona kombinuje na útočné polovině a hosté brání v hlubokém obranném bloku. Nélson Semedo v souboji jeden na jednoho ztroskotal na Giménezovi.
     
    5
    Z levé strany vyslal nadýchaný centr Renan Lodi. Na zadní tyči zavíral celou situaci Llorente, jemuž v poslední možné chvíli zabránil ve střele skvělým obranným zákrokem Jordi Alba.
     
    4
    Marcos Llorente hraje netradičně v roli druhého forwarda vedle Diega Costy, když dostal přednost před nejlepším střelcem Atletů v lize Moratou. Španěl se nyní marně snažil posunout míč na Carrasca.
     
    3
    Už ve třetí minutě jsme viděli první střelecký pokus mezi tři tyče. Lionel Messi zatáhl balón po pravé lajně, následně našel na středu Suáraze, jehož slabé zakončení se stalo pro Oblaka snadným soustem.
     
    2
    Domácí fotbalisté vstoupili do utkání v tradičních červeno-modrých dresech. Hostující Atético dnes hraje v červeno-bílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Barcelona: ter Stegen – N. Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitić, Busquets, Puig – Messi (C), L. Suárez, Arturo Vidal.
    Náhradníci: Neto, Peña – R. Araújo, Arthur, Braithwaite, Collado, Fati, Griezmann, Firpo, Monchu, Roberto, Umtiti.

    Atlético Madrid: Oblak (C) – Arias, J. Giménez, Felipe, Lodi – Á. Correa, Partey, Saúl Ñíguez, Carrasco – M. Llorente, D. Costa.
    Náhradníci: Adán – Segovia, Hermoso, H. Herrera, Lemar, Félix, M. Sánchez, R. Sánchez, Morata, Šaponjić, Trippier, Vitolo.

    Rozhodčí: Hernández – Naranjo, Alcoba.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Vzájemné zápasy

    První vzájemný duel v sezóně mezi těmito dvěma týmy se odehrál krátce po novém roce. Barcelona Camp Nou prohrála s Atléticem 2:3, kvůli dvěma inkasovaným gólům v závěrečné desetiminutovce. Pokud se podíváme hlouběji do historie, tak vítězí spíše klub z Katalánska. Od roku 2018 se z vítězství radoval třikrát, jednou se zrodila remíza. Atlético vyhrálo až ve zmíněném lednovém klání.
     
    Atlético Madrid

    Simeoneho družina v letošní sezóně nedokázala udržet krok s dvěma španělskými giganty. Z třetí pozice ztrácí na Barcu propastných 11 bodů. Naopak se musí ohlížet za sebe, neboť Sevilla ztrácí čtyři body, pátý Villareal pět. Atléticu se v poslední době daří. Před vypuknutím pandemie koronaviru vyřadila z Ligy mistrů obhájce Liverpool, po znovuobnovení španělské ligy následně ztratilo jen v jednom z pěti utkání, to když remizovalo 1:1 na stadiónu Bilbaa. Nejlepším střelcem týmu je s devíti góly Álvaro Morata.
     
    FC Barcelona

    Fotbalisté Barcelony si v závěru sezóny komplikují cestu za svým třetí ligovým titulem v řadě. Kvůli dvěma remízám z předešlých tří střetnutí je druhá, na Real Madrid ztrácí dva body. Svěřenci kouče Setiéna musí zabrat, ale Atlético bude ohromně těžkým protivníkem. Minulý týden katalánský klub sahal po třech bodech na půdě Celty Vigo, kde se mu dlouhodobě nedaří, v samotném závěru však domácím vystřelil remízu Aspas. Ofenzivu tradičně táhne Lionel Messi. Argentinský trpaslík jasně vévodí produktivitě ligy, když nasbíral 21 gólů a přidal 17 asistencí.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný úterní večer! Vítám vás při sledování 33. kola španělské La Ligy, u zápasu mezi Barcelonou a Atléticem Madrid.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.

    Milan Huppert

    Branky: 12. D. Costa (vla.), 50. Messi (pen.) – 19. Saúl Ñíguez (pen.), 62. Saúl Ñíguez (pen.)

    Karty:   17. ter Stegen (BAR), 18. Piqué (BAR), 61. Messi (BAR) – 35. Saúl Ñíguez (ATM), 51. Felipe (ATM), 75. D. Costa (ATM), 80. Carrasco (ATM), 90+4. Lemar (ATM)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:14.
    FC Barcelona: ter Stegen – N. Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitić (63. Roberto), Busquets (85. Fati), Puig – Messi (C), L. Suárez, Arturo Vidal (90. Griezmann).
    Náhradníci: Neto, Peña – R. Araújo, Arthur, Braithwaite, Collado, Fati, Griezmann, Firpo, Monchu, Roberto, Umtiti.

    Atlético Madrid: Oblak (C) – Arias, J. Giménez, Felipe, Lodi – Á. Correa (85. Vitolo), Partey, Saúl Ñíguez, Carrasco (85. Lemar) – M. Llorente (69. Félix), D. Costa (77. Morata).
    Náhradníci: Adán – Segovia, Hermoso, H. Herrera, Lemar, Félix, M. Sánchez, R. Sánchez, Morata, Šaponjić, Trippier, Vitolo.

    Rozhodčí: Hernández – Naranjo, Alcoba
    bahis siteleri