Mallorca – Celta Vigo 5:1 (kon.) | Leganés – Sevilla 0:3 (kon.) | Barcelona – Atlético 2:2 (kon.)
konec
CD Leganés
0:3 (0:2)
Sevilla FC
Úterý 30.06.2020, 21:00 • Estadio Municipal de Butarque (Leganés) • Španělská LaLiga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Krásný úterní večer u sledování španělské La Ligy. Ta má dnes na programu tři utkání 33. kola. My se v tomto textovém přenosu podrobněji zaměříme na střetnutí mezi týmy CD Leganés a Sevilla FC. Velkými papírovými favority budou fotbalisté hostujícího celku, jejichž branku střeží český gólman Tomáš Vaclík.
     
    Leganés se v dvacetičlenné tabulce nachází na předposlední pozici, kde je jen o bod před posledním Espanyolem. Hlavní bolístkou tohoto týmu je neproduktivní útok, který v aktuálním ročníku nastřílel vůbec nejméně branek (24) ze všech účastníků. Leganés po koronavirové přestávce ještě nezvítězil, naplno nebodoval pět kol v řadě. Naposledy sahal po bodu na hřišti Osasuny, nakonec ale prohrál gólem z šesté minuty nastavení. Nejlepším střelcem týmu je devítigólový španělský záložník Oscar Rodriguez, jenž se však v posledním střetnutí zranil a do duelu tak s největší pravděpodobní nenastoupí.
     
    Sevilla je na tom v tabulce o poznání lépe, i ona ale nemá momentálně žádnou oslnivou formu. Je pravdou, že čtvrtý tým soutěže neprohrál už devět ligových utkání v řadě, na druhou stranu však získal z posledních čtyř kol jen čtyři body za čtyři remízy. Tuto sérii bude chtít brankář Tomáš Vaclík se svými spoluhráči na půdě outsidera ukončit a opět se tak přiblížit přímému postupu do skupinové fáze Ligy mistrů. V posledním kole Sevilla vyválčila bod s Valladolidem (1:1). Ten vystřelil sedm minut před koncem ze značky pokutového kopu Lucas Ocampos. A právě pětadvacetiletý argentinský útočník je s dvanácti zásahy zároveň nejlepším klubovým kanonýrem.
     
    Poslední vzájemné měření sil se uskutečnilo v prosinci. Z hubeného vítězství 1:0 se tehdy radovala Sevilla. Loni v květnu se ovšem na půdě favorita zrodila menší senzace, když Leganés zvítězil nečekaně rozdílem třídy 3:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    CD Leganés: Cuéllar – Rosales, Bustinza (C), Omeruo, J. Silva – Recio, Amadou, Mesa – Gil, Guerrero, Aviles.
    Náhradníci: Lombo, Soriano – Kévin Rodrígues, Tarín, Eraso, Ruibal, Assalé, Navarro, Siovas, Amores, Awaziem, R. Pérez, Manu.

    Sevilla FC: Vaclík – Navas (C), Koundé, Diego Carlos, Reguilón – Ó. Torres, Gudelj, Jordán – Ocampos, Nasjrí, Suso.
    Náhradníci: Bunú, Díaz – Fernando, Banega, Genaro, Munir, Sergi Gómez, Rony Lopes, Pérez, L. de Jong, Mena, Escudero.

    Rozhodčí: Soto – Costoya, Álvarez.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Zápas zahajují fotbalisté Sevilly, kteří na nic nečekali a okamžitě mířili dopředu přes pravou stranu, ale nákop Júsufa Nasjrího končí jen u brankáře domácích.
     
    2
    Ani domácí nejsou směrem dopředu nějak extra úspěšní. Sevilla navíc dobře zahustila prostor, získala míč a okamžitě zamířila do přečíslení. Júsuf Nasjrí se dokonce dostal až před obranu, ale měl moc malou rychlost, takže dokázal jen odcentrovat. Míč však končí jen u jednoho z bránících hráčů, kteří ho okamžitě odkopává do bezpečí.
     
    3
    Leganés se opět zkouší prosadit přes pravou stranu, ale zase se to nedaří. Levý bek hostů Sergio Reguilón tam odvádí mistrovskou práci a soupeři absolutně nic nedovoluje.
     
    4
    Po ztrátě míče začali domácí velmi aktivně presovat, díky čemuž dostali soupeře pod pořádný tlak. Ten to však zvládl, přes protihráče se přehoupl přesným odkopem.
     
    5
    Sevilla prozatím potvrzuje roli favorita. S míčem se nyní nachází na útočné polovině, kde se nějakou efektivní cestou snaží dostat k zakončení, avšak to se nedaří.
     
    6
    Kenneth Omeruo si zničehonic lehá na trávník a drží se za stehno. V jeho obličeji můžeme pozorovat zklamání, takže dnes už asi pokračovat nebude.
     
    7
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Kenneth Omeruo, přichází Chidozie Awaziem.
     
    8
    Hosté rozehráli svůj první roh nakrátko, až poté přišel vzdušný pas do šestnáctky, který však byl přetažený. To vytvořilo střeleckou pozici pro Joana Jordána, který však spíše přihrával před bránu. Tam se jako duch zjevil Júsuf Nasjrí, ale ten ve vyložené příležitosti zakopl míč mimo tři tyče!
     
    9
    Leganés v posledních chvílích hraje pod tlakem, ze kterého se chce za každou cenu dostat, což se mu konečně daří. Míč už však nemá pod kontrolou, hosté kombinují na své polovině.
     
    10
    Pohlednou akci zakončila Sevilla dalším centrem, tentokrát se o něj postaral Jesús Navas. V pokutovém území opět číhal Júsuf Nasjrí, který se sice opět dostal k zakončení, ale to zase bylo nepřesné.
     
    11
    Roque Mesa měl nějaký prostor ve středu hřiště, který asi využil nejlépe jak mohl. Jeho rána zpoza šestnáctky však letěla přímo do středu brány, Tomáš Vaclík jí tak na dva pokusy relativně bez problémů zneškodnil.
     
    12
    Do hry se zapojuje i druhý gólman na hrací ploše, který musí svým spoluhráčům pomáhat s rozehrávkou. To se vyplácí, jelikož domácí se dostali na útočnou půlku.
     
    13
    Sevilla se však zase bez problémů ubránila a opět zkusila vsadit na rychlou protiakci, kterou si však tentokrát zastavuje vlastním zaviněním. Joan Jordán totiž fauloval.
     
    14
    Hra se v posledních minutách přelévá ze strany na stranu, nemůže tak určitě aktivnější tým. Nebezpečnější je ale rozhodně Sevilla, která chce jít proti outsiderovi co nejdříve do vedení.
     
    15
    Domácí podnikli docela pohlednou akci, kterou zakončili přihrávkou do předbrankového prostoru, jenže v něm nebyl žádný domácí hráč, takže z toho zase nic nebylo.
     
    16
    Recio se pokouší o efektivní rozehrávku z půlící čáry, ale nakonec míč vrátil jen dozadu. Tady to už však do svých rukou vzal Chidozie Awaziem, který nakopával na Roqueha Mesu, který měl však moc malou rychlost, takže přihrávku nemohl dostihnout.
     
    17
    Žlutou kartu dostává Ibrahim Amadou (CD Leganés).
     
    18
    Sevilla má opět výhodu standardky, kterou řeší dalším centrovaným míčem. Pas byl sice přesný, ale ani tentokrát se hlavička hostujícímu hráči vůbec nepovedla.
     
    19
    Suso se díky pěkné kličce dostal před Roberta Rosalese, který i přesto nic nevzdal, zrychlil a soupeři míč vykopl až ke svému brankáři.
     
    20
    Recio si nedokázal zpracovat odražený balón, jelikož ho srazil jen k soupeřícímu stoperovi, který vůbec na nic nečeká a ihned zahajuje další útok svého týmu.
     
    21
    Roque Mesa při vedení míče skončil na zemi zjevně kvůli kontaktu s protihráčem, ale hlavní sudí žádný faul neviděl. Uklidněním pro Mesu může být však alespoň to, že jeho spoluhráč bude vhazovat.
     
    22
    V šestnáctce měl Júsuf Nasjrí opět prostor k zakončení, který se zase pokusil využít, ale tentokrát se před něj vrhl jeden z bránících hráčů, který srazil míč na roh.
     
    23
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Hosté proměňují svou aktivitu v úvodní branku duelu! Chidozie Awaziem sice dobře zapracoval při obraně rohového kopu soupeře, ale míč srazil jen k ÓLIVERU TORRESOVI, který neváhal a z hranice šestnáctky okamžitě vypálil. Jeho ránu by Iván Cuéllar zajisté měl, ale střelu někdo tečoval, kvůli čemuž nedokázal domácí gólman zasáhnout.
     
    25
    Leganés rozhodně nic nevzdává a okamžitě se tlačila k vyrovnání. Centr z pravé strany ale skončil až za protější pomezní čárou.
     
    26
    Také Sevilla je ale pořád útočně aktivní. V dobré příležitosti se pro změnu ocitl Suso, který ale zakončil přímo do brankáře, i když měl před sebou celou bránu.
     
    27
    V defenzivě Leganés můžeme pozorovat celou řadu chyb a děr. Při bránění mu tentokrát pomohl postranní sudí, který soupeři odmával ofsajd.
     
    29
    Hosté po první brance chytili momentum, což potvrzují velmi aktivním napadáním. Tentokrát z toho ale vzešel jen útočný faul.
     
    30
    Domácí jsou v jedenácti hráčích zatažení na své polovině a nejspíš se o vyrovnání budou pokoušet z brejků. Těch však zatím z jejich strany moc vidět nebylo.
     
    31
    Hra se na chvíli přeruší, na řadu totiž přichází tzv. "cooling break", kdy se všichni hráči jdou občerstvit, jelikož ve Španělsku je docela horko.
     
    33
    Ve hře se může pokračovat. Oba celky navíc stihli probrat taktiku do dalších minut, takže možná budeme sledovat organizovanější fotbal.
     
    34
    Míč byl opravdu po dlouhé době před českým brankářem, který nakonec musel vytáhnout dost důležitý zásah! Bryan Gil totiž v šestnáctce našel dobře postaveného Miguela Ángela Guerrera, který vytáhl dobré zakončení hlavou, které si však Tomáš Vaclík dokázal najít!
     
    35
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Krátká pauza prospěla zejména Seville, která už vede o dvě branky! Celou gólovou akci vlastně vymyslel Jesús Navas, který svou individuální akci zakončil přihrávkou přes tři hráče na ÓLIVERA TORRESE, který okamžitě pálil k protější tyči. Ani stoper a ani brankář už nestihli zareagovat. Asistence: Jesús Navas.
     
    38
    První půle už se nejspíš bude dohrávat v klidném tempu, což budou chtít zejména hosté, kteří už si nepotřebují nic dokazovat. Balón tak drží daleko od soupeřících kopaček a čekají na přestávku.
     
    39
    Joan Jordán si staví míč k dalšímu přímému kopu, který je jako stvořený pro přímé zakončení. Nakonec si však volí jen přihrávku na Jesúse Navase, který už potom nedokázal nic vymyslet.
     
    40
    Leganés se ještě přece jen dostává do útoku, kde to má však nesmírně složité, jelikož hosté velmi dobře zahušťují prostor před svým vápnem, do kterého se tak nedá moc proniknout.
     
    41
    Tomáš Vaclík snad poprvé v zápase odkopává od své klece, přičemž se mu to moc nepovedlo. Spoluhráče vystavil do velmi složité situace, balón tak nakonec skončil až u jeho brankářského kolegy.
     
    42
    Unai Bustinza si při souboji pomohl dost nešetrným zákrokem, spoluhráčů dokonce na zemi válel několik sudů. Hlavní sudí však zůstává klidný.
     
    43
    Domácí ještě krouží kolem soupeřící šestnáctky, ale Unai Bustinza nakonec vymyslel jen centr do rukavic Tomáše Vaclíka, který vzápětí rozehrává na nejbližšího spoluhráče.
     
    44
    Sevilla už nechce v prvním poločase nic riskovat, s rozehrávkou tak nikam nespěchá. Na své polovině si také vymění pár přihrávek navíc.
     
    45
    Jonathanu Silvovi se dobře rozbíhal jeden ze spoluhráčů, ale ideální chvíli k přihrávce prováhal, kvůli čemuž zase musel přihrávat jen dozadu.
     
    45+1
    Nastavuje se pět minut nad rámec základní hrací doby.
     
    45+2
    Dalším hráčem, který se pokoušel o přesný centr, byl Jonathan Silva. To se mu málem povedlo, nakonec totiž získal alespoň roh.
     
    45+3
    Sevilla brání vzdušný prostor před svou klecí opravdu dobře a nejen to. Před svého brankáře nepouští ani žádné přízemní pasy, přesně takto by to mělo být.
     
    45+4
    Iván Cuéllar posílá své spoluhráče dopředu jedním ze svých posledních odkopů v první půli. Za ním spěchal Bryan Gil, ale ten sprinterský souboj s Jesúsem Navasem úplně nezvládl.
     
    45+5
    Hostující kapitán ale rozehrál dost nepřesně, což ho může ještě mrzet. Jonathan Silva však do pokutového území posílá jen další přetažený centr, který neznamená žádné další nebezpečí.
     
    45+6
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:06.
     
    V závěru první půle Leganés trochu ožil, ale od vytouženého snížení či dokonce vyrovnaní byl pořád stejně daleko. Jedinou nebezpečnější šanci skvěle zlikvidoval Tomáš Vaclík, jinak je jednoznačně lepší Sevilla, která sice mohla vézt o více branek, ale určitě může být spokojená i s dvougólovým náskokem. Obě trefy přitom zapsal Óliver Torres, který svůj poslední gól zaznamenal téměř půl roku zpátky. Dnes to tedy vypadá na jednoznačný zápas, uvidíme, jestli ho domácí ještě alespoň trochu zdramatizují.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Sergio Reguilón vybojoval balón a ihned spěchal dopředu, ale protihráč mu stihl míč vykopnout do autu, takže zabránil rychlému útoku.
     
    48
    Iván Cuéllar se poprvé ve druhé půli protáhl lehkým zákrokem, vzápětí rychle rozehrál a vyslal své spoluhráče do útoku.
     
    49
    Sevilla však dobře napadá a opět se usazuje poblíž soupeřící šestnáctky, kde však Lucas Ocampos jen nepřesně odcentroval.
     
    50
    Tomáš Vaclík si organizuje spoluhráče na obranu rohového praporku. Očividně to udělal dobře, jelikož se Leganés nemohl dostat k žádnému zakončení.
     
    52
    Nemanja Gudelj to z přímého kopu nabombil rovnou do zdi, další útočné snažení ukončuje Roque Mesa, který navíc vidí žlutou kartu.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Jules Koundé (Sevilla FC).
     
    55
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Roque Mesa, přichází Aitor Ruibal.
     
    55
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Recio, přichází Roger Assalé.
     
    55
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Javier Aviles, přichází Rubén Pérez.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Nemanja Gudelj (Sevilla FC).
     
    57
    Bryan Gil z přímého kopu nadějně odcentroval, ale Sevilla pořád skvěle brání před svou bránou a pro Tomáše Vaclíka chce získat další čisté konto.
     
    58
    Leganés má problémy s rozehrávkou na vlastní polovině, hosté totiž velmi aktivně napadají jistě si kráčí za výhrou.
     
    60
    Óliver Torres se rozbíhal po levé postranní míč, kam dostal velmi náročný míč, který si však nemohl ani ve snu zpracovat. Mezitím vstupujeme do poslední třetiny duelu.
     
    62
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Suso, přichází Éver Banega.
     
    63
    Tomáš Vaclík naznačuje svým spoluhráčům, že bude vykopávat až na druhou polovinu hrací plochy, takže i stopeří se přesouvají dopředu. K ničemu to však nebylo, pas před bránu totiž končí jen za brankovou čárou.
     
    64
    Domácí se pořád o něco snaží, ale nevymysleli nic kreativnějšího než centr od levé postranní čáry, který ale bez problémů uklidil do bezpečí jeden z obránců.
     
    65
    Sergio Reguilón se dobře uvolnil na levé straně kde měl docela dost prostoru, ale ten se připravil lacinou kličkou, která mu nevyšla. Leganés však tohoto zaváhání soupeře vůbec nedokázal využít.
     
    66
    Po dlouhé době se hosté museli při bránění trochu činit, po centru se totiž míč chvíli pohyboval v šestnáctce, ale domácí se zase ke střele nedostali.
     
    67
    Aitor Ruibal si šikovně navedl míč na levačku, načež vypálil. Jeho rána měla velmi slušné parametry, ale nakonec se mezi tři tyče nevešla. Tomáš Vaclík si hlasitě oddechl.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Joan Jordán (Sevilla FC).
     
    69
    Sevilla hraje očividně vyloženě na čas. Ztrátu bodů s předposledním celkem ligy nechce za žádnou cenu riskovat, míč tak drží logicky co nejdál od své klece.
     
    70
    Leganés už má jen posledních dvacet minut na vyrovnání, přičemž zase neúspěšně útočí. Tomáš Vaclík totiž zkušeně lapil soupeřící centr.
     
    71
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Joan Jordán, přichází Fernando.
     
    72
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Óliver Torres, přichází Munir.
     
    73
    Sevilla se však rozhodně nespoléhá jenom na svou defenzivu, i útočníci se ve hře velmi angažující. Soupeřící stopery totiž presují při rozehrávce, čímž na ně vyvíjí nemalý tlak.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Roberto Rosales (CD Leganés).
     
    76
    Na programu je další cooling break, kde trenéři předají svým hráčům poslední pokyny. Klidnější určitě může být kouč Sevilly Sanz, který to s udělováním pokynů moc složité nemá.
     
    78
    Leganés i po přestávce není moc aktivní při napadání, s prohrou už je tak na půl smířený. Vzápětí však hosté kazí rozehrávku a ještě se rozhodně budou muset soustředit na bránění.
     
    79
    Rychlý útok po zisku míče zakončil pořádnou dělovkou Aitor Ruibal, ale hosté pořád odvádí výbornou práci při bránění, jelikož jeden ze stoperů míč srazil na roh.
     
    80
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Bryan Gil, přichází Manu.
     
    81
    Sevilla po dlouhé době hledala cestu k nějakému zakončení a to pomocí nákopu. Domácí však oba nákop likvidují a ještě stále drží nějakou teoretickou šanci.
     
    82
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Snadnou výhru Sevilly uzavírá parádní technickou střelou MUNIR, který po špatné hlavičce Chidozieha Awaziema zakončuje přímo ke vzdálenější pravé tyči.
     
    84
    Zápas se teď už opravdu jenom dohrává. Leganés je už s nulovým ziskem smířený, zatímco hosté už nepotřebují znovu skórovat.
     
    85
    Sevilla nakonec ještě mířila dopředu, jenže domácí dobře zahustili prostor ve středu hřiště, díky čemuž bez většího úsilí získali míč, o který však stejně velmi rychle přišli.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Manu (CD Leganés).
     
    87
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Júsuf Nasjrí, přichází Luuk de Jong.
     
    87
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Jesús Navas, přichází Sergi Gómez.
     
    88
    Hosté po autu okamžitě přenášeli hru na druhou stranu, kvůli čemuž toto přenesení bylo opravdu hodně nepřesné. Balón tak skončil několik metrů za pomezní čárou.
     
    89
    Munir si pokoušel v dnešním zápase připsat i asistence. Nebyl od toho daleko, jeho centr měl opravdu slušné parametry, ale spoluhráčů v těžké pozici ani nedokázal zakončit.
     
    90
    Tomáš Vaclík pořád musí držet pozornost! Leganés podnikl výborný rychlý útok, který po nádherné kombinaci přinesl jen střelu do středu brány, kterou brankář dokázal včas vykopnout!
     
    90+1
    Opět se nastavuje pět minut.
     
    90+2
    Sergio Reguilón se uvolnil na levé straně, kde využil volného prostoru k centru, který se mu však moc nepovedl. Další branky se tak už nejspíš nedočkáme.
     
    90+3
    Hosté už jen tak kombinují na vlastní polovině a vyčkávají na poslední hvizd hlavního sudího. Leganés už ani moc nenapadá.
     
    90+5
    Munir se ještě jednou pokoušel zviditelnit, ale v souboji se dvěma protihráči se mu to moc nepovedlo. Vzápětí tak Iván Cuéllar bude naposledy odkopávat od své brány.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas nám přináší očekávaný výsledek. Leganés v souboji se čtvrtou Sevillou jednoznačně prohrává, rozhodně se od něj nečekaly body proti takovému gigantovi. Zpočátku jsme však mohli sledovat vyrovnanou podívanou. Oba celky si vytvořily nějaké šance, ale jednoznačně dominovali gólmani. O zisku všech třech bodů nakonec rozhodl Óliver Torres, který se zasloužil o výhru svého týmu dvěma přesnými trefami. Na konečných 3:0 pak v závěru utkání upravil Munir. Sevilla tak v tabulce uniká Getafe, na které má pětibodový náskok. Naopak domácím se čím dál více vzdaluje šance na udržení.
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 5:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 22:10.
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše, děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek fotbalového večera. (23:03:22)

    Lukáš Mihal

    Branky: 23. Ó. Torres, 35. Ó. Torres (Navas), 82. Munir

    Karty:   17. Amadou (LGS), 52. Mesa (LGS), 75. Rosales (LGS), 86. Manu (LGS) – 54. Koundé (SEV), 56. Gudelj (SEV), 68. Jordán (SEV)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 5:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 22:10.
    CD Leganés: Cuéllar – Rosales, Bustinza (C), Omeruo (7. Awaziem), J. Silva – Recio (55. Assalé), Amadou, Mesa (55. Ruibal) – Gil (80. Manu), Guerrero, Aviles (55. R. Pérez).
    Náhradníci: Lombo, Soriano – Kévin Rodrígues, Tarín, Eraso, Ruibal, Assalé, Navarro, Siovas, Amores, Awaziem, R. Pérez, Manu.

    Sevilla FC: Vaclík – Navas (C) (87. Sergi Gómez), Koundé, Diego Carlos, Reguilón – Ó. Torres (72. Munir), Gudelj, Jordán (71. Fernando) – Ocampos, Nasjrí (87. L. de Jong), Suso (62. Banega).
    Náhradníci: Bunú, Díaz – Fernando, Banega, Genaro, Munir, Sergi Gómez, Rony Lopes, Pérez, L. de Jong, Mena, Escudero.

    Rozhodčí: Soto – Costoya, Álvarez
    thejrc.org