Táborsko – Plzeň B 2:1 (kon.)
konec
FC SILON Táborsko
2:1 (1:1)
FC Viktoria Plzeň B
Úterý 30.06.2020, 17:00 • Hřiště v Kvapilově ulici, Tábor • Letní liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký den, vítejte u textové reportáže z utkání Letní ligy, Metal Conexion Cupu, ve kterém si to Táborsko a béčko Viktorie Plzeň rozdají o celkové prvenství. Začínáme v 17:00.
     
    Vzájemné zápasy
    Obě mužstva se utkala už dvakrát v letošní sezoně. Pokaždé na západě Čech a v obou případech bylo úspěšnější Táborsko. Nejprve na podzim v rámci ČFL 2:1 po penaltách, posléze během Letní ligy, Metal Conexion Cupu otočilo duel z 1:2 na konečných 3:2, kdy se dvakrát prosadil Tolno.
     
    Matematika před posledním zápasem
    K triumfu v Letní lize, Metal Conexion Cupu potřebuje Táborsko zvítězit v normální hrací době. Za Plzní zaostává na třetím místě o dva body. Výhra po penaltách by pro něj nic neřešila, protože tou by stáhlo náskok Viktorie pouze o bod.

    Z pohledu Táborska existují dvě varianty – buď se stane celkovým vítězem Letní ligy, Metal Conexion Cupu, anebo obsadí třetí místo. Jisté je, že na druhé pozici už neskončí, protože rezerva Bohemians se nedělním vítězstvím nad Benešovem dostala o dva body před Jihočechy.
     
    Táborsko v letošní sezoně opanovalo skupinu A České fotbalové ligy. Získalo více bodů než rezerva Jablonce, vítěz skupiny B. Vzhledem k tomu, že Sokolov deklaroval, že v příští sezoně už nepřihlásí FNL, tak právo na postup drží právě mužstvo z jihu Čech. Vedení klubu už potvrdilo, že by této šance využilo a hodlá ji tedy přijmout. Ve druhé nejvyšší soutěži by se tak mohl objevit třeba Jakub Navrátil, stoper, který hrál na začátku úspěšné plzeňské éry právě za Viktorii Plzeň.
     
    Na testech v Táborsku je momentálně odchovanec Sparty Matěj Majka. Ten v roce 2018 odešel do anglického Brentfordu, kde se ovšem neprosadil do áčka. V klubu z Championship má ještě smlouvu do 30. června s následnou opcí. Tu zřejmě Brentford nevyužije. Táborsko hodlá poskytnout Majkovi možnost restartu jeho fotbalové kariéry. Dodejme ještě, že kdysi nastupoval pod koučem Davidem Holoubkem v mládežnické Lize mistrů.

    Zdroj: https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-domaci-souteze-druha-liga/380271/jihocesi-ze-treti-ligy-testuji-posilu-z-anglie-jde-o-odchovance-sparty.html
     
    Béčko Viktorie Plzeň trénuje Pavel Fořt, který to z Heřmanovy Hutě (obec ležící zhruba 25 km od Plzně) dotáhl ke dvěma českým ligovým titulům. Triumf v české nejvyšší soutěži tak zažil v dresu Slavie i Plzně, tedy mužstev, jež se v posledních čtyřech letech perou o český trůn. Fořt se stal trenérem plzeňského béčka poté, co si Pavel Horváth plácl s Příbramí, která pro změnu bojuje o záchranu. S Horváthem odešel také hrající asistent trenéra plzeňské rezervy Peter Grajciar.
     
    V Letní lize – Metal Conexion Cupu už nastoupila za Plzeň zajímavá jména. Například Marko Alvir, Filip Kaša, Miroslav Káčer a Adam Hloušek. Kaša s Káčerem už se domluvili na přestupu do Plzně. Oba přišli ze slovenské Žiliny. Ta vyhlásila stav likvidace a nastal tak hromadný exodus hráčů. Káčer a Kaša ale mohou odehrát soutěžní utkání za Plzeň až od nové sezony 2020/21. Alespoň tak velí regule.
     
    Plzeň zabrala v Letní lize, Metal Conexion Cupu a v minulém týdnu dvakrát zvítězila. Nejprve vyhrála v Písku poměrem 3:0 po trefách Kepla, Ekpaie a Alvira. Následně v sobotu otočila domácí střetnutí s béčkem Slavie, když Míka vstřelil vítěznou branku v 89. minutě a rozhodl tak o konečném výsledku 2:1.
     
    Také Táborsko mělo nabitý program v uplynulém týdnu. Ve středu si v domácím prostředí poradilo s Benešovem 4:1 (již jistě poslední tým Letní ligy, Metal Conexion Cupu), v pátek ale v derby nestačilo na Písek 2:3. Táborsko ani jednou nevedlo v tomto utkání. A to bývalý hráč Chrudimi Tomáš Froněk neproměnil nařízený pokutový kop za stavu 2:0. Ještě zmiňme, že celý zápas odchytal gólman Slavík, který je na jihu Čech na testech.
     
    Letní liga, Metal Conexion Cup má i charitativní podtext. Společnost Metal Conexion věnuje vítězi 25 tisíc korun. Ten je potom daruje na charitativní účely. Pokud se vítězem stane Táborsko, tak poskytne zmiňovanou částku Dětskému domu Radenín, pakliže vyhraje béčko Plzně, tak západočeský celek odmění Městskou charitu Plzeň.

    Použitý zdroj: www.skbenesov.cz
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Plzeň hraje zprava, nastoupila v maskáčových dresech, zatímco Táborsko v modrobílém.
     
    3
    Větrovský centroval z levé strany a Míka razil balón na roh, hráči se tak stěhují před plzeňskou bránu.
     
    4
    Větrovský posunul balón na levé straně Navrátilovi, jeho centr byl zablokovaný a Plzeňští se následně osvobodili Fišerem.
     
    5
    Milan Makovička odpískal postrčení u plzeňského vápna a Viktoria tak kombinuje před svou šestnáctkou.
     
    6
    Hranáč se spoluhráčem pustili balón za svou branku a rozehraje tak Bleha.
     
    7
    Plzeň šla do brejku, ale Halász nezpracoval balón ideálně na levé straně a ten poté putoval pouze na polovinu hrací plochy.
     
    8
    Halász vhazoval z levé strany, k prodlouženému míči měl blíže Navrátil než rozběhnutý Krátký. Bývalý stoper áčka Plzně si pomohl přihrávkou středem pod sebe na Pecháčka.
     
    9
    Úvod je docela opatrný. Oba celky jako kdyby si moc dobře uvědomovaly, oč dnes běží. Každopádně Plzeň je prozatím mužstvem, které se více brání.
     
    10
    Plzeň docela nechala místo Alvesovi na pravé straně, ale následně obránci hostů odvrátili hlavou hrozící nebezpečí.
     
    11
    Ruda nakopával balón na pravou stranu na Krátkého, ale míč dopadl do velkého vápna a nastavených rukavic Pecháčka.
     
    12
    Alves seběhl na pravou stranu do druhé vlny a vyslal do ohně centr, který skočil o zem do brankáře a ten měl velké problémy s letícím balónem. Nikdo z domácích fotbalistů se ale nedostal k míči.
     
    13
    Někdo z Plzně si nastřelil vlastní ruku ve vápně a na protesty Táborska tak sudí Makovička reagoval správně tím, že penaltu neodpískal.
     
    14
    Agilní presink domácích hráčů ukončil Bleha odkopem na levou stranu, nicméně na branku Plzně se žene útok Táborska.
     
    15
    Plzeňská obrana si nepočínala úplně ideálně. Zřejmě Fišer pozdě reagoval na pohyb útočícího Provazníka, ale tomu zleva skočil pod nohy vybíhající Bleha.
     
    15
    Bleha zaslouží pochvalu, dobře četl rychlou nahrávku po pravé straně a ve vápně vyhrál rychlostní souboj s Vandasem, navíc samozřejmě využil toho, že mohl hrát rukama na rozdíl od soupeře.
     
    16
    Snad první faul Táborska na jeho obranné polovině, kdy Schramhauser zleva podkopl protihráče.
     
    17
    Viktoria prodloužila standardku Hezoučkého, ale Šimon Pecháček zasáhl rukama uprostřed své brány.
     
    18
    Kodýdek byl faulovaný na pravé straně, Plzeň rozehrála nakrátko a balón drží stoper Fišer.
     
    19
    Plzeň útočila po pravé straně a centr Krátkého z pravé strany si málem Alves srazil nohou do vlastní brány, balón přistál na horní síti.
     
    20
    Kučera nahrál křížem na levou stranu na Studničku, ten nacentroval na Provazníka, jenž hlavičkoval do koše brankáře Blehy.
     
    21
    Alves vypíchl nahrávku na Halásze, ale Provazníka potom stihla Plzeň dostoupit, i tak ještě roh pro Kučeru.
     
    21
    Nejprve Plzeň zablokovala zakončení z prvního doteku, poté vypálil Jánošík z osy hřiště vedle pravé tyče ze svého pohledu. Bleha šel na trávník, ale nemohl vidět vůbec nic.
     
    22
    Kučera si postavil balón po faulu na vlastní osobu. Poslal centr na levou stranu vápna, kde vyskočil obránce Plzně.
     
    23
    Řezáč vystoupil z levé strany a sklepl balón do autu, vhazovat tak bude Alves.
     
    25
    Hezký rychlý kontr Plzně po rohovém kopu soupeře! Hezoučký udělal na konci kličku na pravé straně, ale Šimon Pecháček rukama podržel domácí mužstvo.
     
    26
    Kodýdek rozehraje roh hostů z pravé strany.
     
    26
    Táborsko se bez problémů ubránilo, následně je balón na polovině hřiště u Peška.
     
    27
    Hezoučký se natahoval po nahrávce spoluhráče na středu, ale jeho snaha přišla vniveč, útočí tak Táborsko.
     
    28
    Série nepřesností na obou stranách. Nakonec rozehrál Bleha do pravé poloviny hrací plochy.
     
    29
    Jánošíkův centr z levé strany vyboxoval Bleha ven z vápna. Plzeň je ale ještě pod tlakem.
     
    30
    Plzeň znovu využila pro svůj útok pravou stranu, ale následný centr si u přední tyče pohlídaly ruce Šimona Pecháčka.
     
    31
    Jihočeši si vyměňují balón na vlastní obranné polovině a přemýšlí, jak přelstít obranný blok Západočechů, na pravé straně se nabízí Schramhauser.
     
    32
    Útočný faul na Dominika Fišera na pravé straně.
     
    33
    Táborsko si presinkem vynutilo plzeňskou chybu. Jánošík centroval zleva na zadní tyč, ale hlavou nezakončoval vůbec přesně.
     
    33
    Západočeši zastavili Provazníka nedovoleným zákrokem na levé straně a uvidíme tak standardní situaci proti Plzni.
     
    34
    Přetažený balón Martina Kučery skončil vedle vzdálenější tyče, tohle nebylo větší nebezpečí pro plzeňskou bránu.
     
    35
    Tohle byla podstatně nebezpečnější standardka v podání Kučery, Provazník jej prodloužil u přední tyče hlavou těsně vedle delší konstrukce.
     
    36
    Plzni se hodí faul soupeře na pravé straně přímo u postranní čáry, protože nyní byla pod tlakem.
     
    37
    Táborsko se chopilo balónu po volném přímém kopu Plzně, nicméně na levé straně si nerozumělo a Bleha jen čekal až míč skončí ve velkém vápně.
     
    37
    Schramhauser se vložil do nahrávky na Kodýdka a poslal balón na střed, Vandas pálil k brankářově pravé tyči, kam ovšem skočil Bleha a rukama vyrazil míč na roh.
     
    38
    Táborsko právě vstřelilo branku!
    PAVEL VANDAS využil ve vápně toho, že Alves prodloužil hlavou balón a o trávník překonal vybíhajícího Blehu – 1:0.
    38. VANDAS - 1:0
     
    40
    Halász tečoval balón při hlavičkovém souboji, následovala ztráta Větrovského na pravé straně.
     
    41
    Táborsko dostalo výhodu na levé straně, ale Vandas našel pouze kopačku obránce.
     
    42
    Navrátil byl pod tlakem presujícího Krátkého a místo chyby zvolil odehraní míče do zámezí.
     
    42
    Hezoučký umístil balón ze standardní situace do pravé poloviny vápna, kde ovšem byli lepší domácí fotbalisté a nedovolil zakončení na Šimona Pecháčka.
     
    43
    Nepřesná nahrávka Plzně na pravé straně znamená autové vhazování pro Jánošíka.
     
    44
    Táborsko napadalo rozehrávku soupeře a vzápětí došlo k hraničnímu zákroku na Alvese na pravé straně.
     
    45
    Plzeň B právě vstřelila branku!
    Gól do šatny je tady! KRYŠTOF KRÁTKÝ si dával pozor, aby při převzetí nahrávky nebyl v ofsajdu. Následně mířil středem sám na Šimona Pecháčka, utekl Václavu Pencovi a obstřelil domácího brankáře k levé tyči po pravé ruce gólmana Táborska – 1:1.
    45. KRÁTKÝ - 1:1
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Nakonec tedy po poločase 1:1, což je výsledek, se kterým bude spokojenější (zřejmě) Plzeň. Táborsko bylo totiž lepší. Mělo rozhodně více vyložených příležitostí. Západočeši ovšem přežili zakončení hlavou Provazníka i Vandasovu střelu k tyči bez úhony.
     
    Právě Vandas otevřel skóre zápasu, kdy využil toho, že Alves prodloužil balón hlavou a o trávník překonal brankáře Blehu. Plzeňští potom skórovali ze svého posledního úniku v prvním poločase, kdy se při samostatném úniku prosadil Kryštof Krátký.
     
    Pokud by se poločasový stav už nezměnil, tak by Plzeň vyhrála Letní ligu, Metal Conexion Cup.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC MAS Táborsko: ze hřiště odchází Š. Pecháček, přichází Zadražil.
    Střídání v týmu FC MAS Táborsko: ze hřiště odchází Větrovský, přichází Pavlík.
    Střídání v týmu FC MAS Táborsko: ze hřiště odchází Studnička, přichází Tolno.
     
    46
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň B: ze hřiště odchází Hranáč, přichází Koželuh.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň B: ze hřiště odchází Fišer, přichází Strmiska.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň B: ze hřiště odchází Ruda, přichází Václavík.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň B: ze hřiště odchází Kodýdek, přichází Kepl.
     
    46
    Střídání v týmu FC MAS Táborsko: ze hřiště odchází Vandas, přichází Musiol.
     
    46
    Střídání v týmu FC MAS Táborsko: ze hřiště odchází Provazník, přichází Majka.
     
    47
    Tolno zaznamenal jeden ze svých prvních doteků na levé straně, následný delší míč stáhl do rukou hostující brankář.
     
    48
    Kučera přihrál ze standardní situace na levou stranu, Jánošíkův centr sebral ze vzduchu brankář.
     
    49
    Táborsko právě vstřelilo branku!
    Alves nahrál zprava na střed vápna MATĚJI MAJKOVI a ten do pravého spodního rohu brány propálil gólmana.
    49. MAJKA - 2:1
     
    50
    Postrčení na levé straně na Tolna, tohle bude volný přímý kop pro Kučeru. Hostující gólman staví do zdi dva hráče.
     
    51
    Hezoučký ze střední vzdálenosti přestřelil branku, ale nebyl to vůbec špatný pokus.
     
    52
    Tolno si hodil balón na pravačku a chystal se centrovat, následně ale viděl na levé straně rozběhnutého Janošíka, jeho centr odvrátila obrana Plzně.
     
    53
    I v úvodu druhého poločasu je Táborsko nebezpečnějším mužstvem.
     
    55
    Plzeňský brejk čtyři na čtyři skončil prohraným soubojem jeden na jednoho na levé straně.
     
    55
    První trošku delší přerušení v zápase. Alves ležel na hrací ploše, ale měl by být v pořádku, což ještě kontroluje Navrátil.
     
    56
    Táborsko zase předvedlo velice dobrý presink a zkrátka napadání rozehrávky je něco, čím dnes dělá Plzni velké problémy.
     
    57
    Napotřetí už Plzeň rozehrála na pravou stranu, ale Penc odkopl balón před Keplem.
     
    58
    Rychlá plzeňská kombinace před vápnem. Po sklepnutí Krátkého se Zadražil jen ohlédl za pokusem vedle své levé tyče, ale ten jeho branku minul.
     
    59
    Příchod Tolna rozhodně ještě zvedl hru Táborska a na levé straně je cizinec v domácích barvách velice aktivní.
     
    61
    Tolno měl proti sobě dva hráče na levé straně, získal i tak rohový kop.
     
    62
    Střídání v týmu FC MAS Táborsko: ze hřiště odchází Schramhauser, přichází Petr.
     
    63
    Kučera vybojoval balón před hostující vápno, ale Majka střílel pravačkou nad branku.
     
    63
    Tolno si naběhl na nahrávku Pavlíka do levé poloviny vápna a křížem zakončil těsně vedle zadní tyče.
     
    64
    Václavíkovu nahrávku chytil Zadražil do rukavic a poslal balón na pravé straně, následně hrál Míka do rukou Blehy.
     
    65
    Plzeň ztratila balón ve středovém kruhu a Táborsko útočilo Kučerou na středu, ten podržel míč a počkal na podporu spoluhráčů. Následně Jánošík centroval zleva výrazně vedle přední tyče.
     
    66
    Musiol si naskočil na centr zleva, ale hlavičkoval křížem pouze do náruče brankáře. Nicméně z této šance bylo před brankou Plzně hodně rušno.
     
    68
    Koželuh nakopl míč po pravé straně, Plzeň následně vhazuje na útočné polovině.
     
    69
    Po nahrávce šajtlí na levou stranu pokazil někdo z hráčů Plzně centr vedle vzdálenější tyče a rozehrává tak Zadražil.
     
    70
    Koželuh měl daleko ke křižné nahrávce na pravé straně a hrát bude Táborsko.
     
    70
    Střídání v týmu FC MAS Táborsko: ze hřiště odchází Penc, přichází Dybala.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň B: ze hřiště odchází Krátký, přichází O. Pecháček.
     
    72
    Milan Makovička vytáhl poprvé v zápase žlutou kartu, když si v souboji střídajících fotbalistů vynutil Ondřej Pecháček stažení Matěje Dybaly (Táborsko) na pravé straně.
     
    73
    Na hranici ofsajdu přebíral balón Ondřej Pecháček na levé straně a už uháněl sám na brankáře, pomezní rozhodčí odmával těsný ofsajd.
     
    74
    Táborsko si pomohlo nedovoleným zákrokem při presinku.
     
    75
    Po svém příchodu Ondřej Pecháček zatápí domácí defenzivě, nyní svedl další souboj s Matějem Dybalou a tohle střídání se tedy Pavlu Fořtovi povedlo.
     
    75
    Po centru z levé strany se na zadní tyči natahoval Václavík, ale balón přeletěl jeho nohu a zapadl za domácí branku.
     
    76
    Plzeň chybovala na levé straně těsně před vápnem soupeře. Ještě ovšem může vhazovat Halász.
     
    77
    Kepl poslal Ondřeje Pecháčka do úniku po pravé straně, ten centroval na vzdálenější tyč do druhé vlny, kde se neprosadil Václavík přes Alvese, i tak bude Plzeň kopat rohový kop.
     
    78
    Po nástřelu na bližší tyč uklidilo Táborsko balón do bezpečí.
     
    79
    Jánošíkův centr z levé strany propadl vápnem, rozehraje Bleha.
     
    80
    Tolno fauloval na pravé straně u lajny Koželuha.
     
    80
    Střídání v týmu FC MAS Táborsko: ze hřiště odchází Tolno, přichází Boula.
     
    81
    Střídání v týmu FC MAS Táborsko: ze hřiště odchází Alves, přichází Brabec.
     
    82
    Nebezpečný centr z pravé strany, ale Plzeňští zakončili hlavou nad bránu.
     
    83
    Ondřej Pecháček neprošel přes beka na pravé straně, ale Koželuh byl potom podražený Kučerou a Plzeň rozehrává standardní situaci ze zajímavé pozice.
     
    83
    Hezoučký poslal míč na hranici malého vápna a nabíhající Míka hlavou minul tři tyče.
     
    84
    Václavík útočil s Ondřejem Pecháčkem, vyslal ovšem křižnou skákavou střelu k brankářově levé tyči.
     
    85
    Tomáš Kepl měl na noze srovnávací branku, když vystihl krátkou malou domů, ale z levé strany trefil pouze boční síť. Každopádně Táborsko si hodně koleduje v posledních minutách!
     
    86
    Jánošíkovi odskočil balón na levé straně, Plzeň hned vhazovala.
     
    87
    Volný přímý kop pro Plzeň, u míče samozřejmě Hezoučký.
     
    87
    Hosté skákali na levé straně, ale zakončení hlavou směřovalo vedle brány. Zadražil nebude nikam pospíchat.
     
    88
    Bleha rozehrál na pravou stranu a jen na hlavu soupeře.
     
    89
    Václavík přetlačil obránce v levé části šestnáctky, Plzeň se poté marně dožadovala rohového kopu, nařízený výkop pro Zadražila.
     
    90
    Boulův centr z levé strany končí u vzdálenější tyče, kde je brankář Bleha.
     
    90
    Koželuh pokazil rozehrávku z pravé strany po vyhraném souboji s Musiolem.
     
    90+1
    Pešek nahrával křížem zleva jen do ofsajdu.
     
    90+1
    Nastavuje se minuta.
     
    90+1
    Při skákavé malé domů z pravé strany si málem vstřelil Koželuh vlastní branku.
     
    90+2
    Míka máchá rukama po souboji s Kučerou v levé polovině vápna, vykopávat bude Zadražil a je zřejmě hotovo.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Táborsko vítězí 2:1, a to znamená, že o bod přeskočí Plzeň na čele Letní ligy, Metal Conexion Cupu. Jihočeši jsou tak vítězi soutěže, která vznikla v důsledku probíhající panademie koronaviru.
     
    Jakub Navrátil právě přebírá pohár pro vítěze Letní ligy, Metal Conexion Cupu a šek v hodnotě 25 tisíc korun, který Táborsko věnuje Dětskému domovu Radenín.
     
    Táborsko bylo dnes 60 minut lepším mužstvem, ale v závěru si Plzeň vytvořila několik šancí na srovnání. Nicméně Tomáš Kepl nevyužil nepovedené krátké malé domů a trefil pouze boční síť. I tak mu šest vstřelených branek stačí na pozici nejlepšího střelce Letní ligy, Metal Conexion Cupu.
     
    Vítěznou branku vstřelil Matěj Majka a právě on tedy rozhodl o tom, že Táborsko je vítězem Letní ligy, Metal Conexion Cupu. Zítra se ještě porve Písek a Slavia Praha B o čtvrté místo.
     
    Plzeň tak končí na druhém místě před rezervou Bohemians.
     
    Děkujeme za pozornost, mějte se fajn. (18:58:12)

    Vít Muzikář

    Branky: 38. Vandas, 49. Majka – 45. Krátký

    Karty:   72. Dybala (TAB)


    FC SILON Táborsko: Š. Pecháček (46. Zadražil) – Navrátil (C), Penc (70. Dybala), Kučera, Vandas (46. Musiol), Provazník (46. Majka), Jánošík, Schramhauser (62. Petr), Větrovský (46. Pavlík), Alves (81. Brabec), Studnička (46. Tolno, 80. Boula).
    FC Viktoria Plzeň B: Bleha – Hranáč (46. Koželuh), Fišer, Míka, Halász – Pešek, Ruda (46. Václavík), Řezáč (46. Strmiska) – Hezoučký, Krátký (70. O. Pecháček), Kodýdek (46. Kepl).
    Náhradníci: Edelman – Kepl, Strmiska, Koželuh, Václavík, O. Pecháček.

    Rozhodčí: Makovička – Novotný, Panský
    thejrc.org