Eibar – Osasuna 0:2 (kon.) | Real Sociedad – Espanyol 2:1 (kon.) | Real Madrid – Getafe 1:0 (kon.)
konec
Real Sociedad San Sebastian
2:1 (0:1)
Espanyol Barcelona
Čtvrtek 02.07.2020, 19:30 • Reale Arena (San Sebastián) • Španělská LaLiga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek večera. (21:35:20)
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:1. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 11:15.
     
    Je dobojováno, Real Sociedad otočil nepříznivě se vyvíjející utkání s Espanyolem, zvítězil 2:1 a poskočil na sedmé místo tabulky. Naopak hosté stále ztrácí na záchranu deset bodů a s udržením prvoligové příslušnosti už to budou mít těžké. Pro barcelonský celek přitom zápas nezačal špatně. Nejprve nebyl uznán gól domácímu Josému a pár minut nato otevřel skóre David López. Espanyol udržel vedení do šestapadesáté minuty, kdy už Willian José dopravil míč do sítě v souladu s pravidly. První výhru San Sebastianu po obnovení španělské LaLigy pak v závěru přisoudil střídající Alexander Isak.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Marc Roca, znatelně frustrován z průběhu dnešního utkání, přišel o balon a poté jej získal zpět jen za cenu nedovoleného zákroku na Nacha Monreala.
     
    90+3
    Chybu v rozehrávce Espanyolu, které se dopustil Espinosa, mohl potrestat Isak. S míčem se daleko nedostal, zaváhání svého kolegy ze stoperské dvojice napravil Cabrera.
     
    90+2
    Domácí díky aktivnímu napadání dokázali soupeře zatlačit zpět na obrannou polovinu. Nyní se ale musí znovu bránit, po levé straně postupuje Campuzano.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se nastavují čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Raúl de Tomás, přichází Victor Campuzano.
     
    89
    Na centr z levé strany si naskočil Wu Lej, jehož hlavička z hranice pokutového území nemohla Moyu zaskočit. Brankář domácích už nikam nespěchá.
     
    88
    Až na předcházející zaváhání zvládají fotbalisté San Sebastianu závěr utkání velmi dobře. Momentálně kombinují na útočné polovině a soupeři nechtějí půjčit míč.
     
    87
    Domácí byli na vlastní polovině možná až příliš laxní. Merino ztratil balon, načež Calleri našel de Tomáse, kterému ovšem nedovolil vystřelit Le Normand.
     
    86
    Espanyolu už nezbývá moc času, konec utkání se rychle blíží. Povede se hostům vyrovnat, nebo už fotbalisté Realu Sociedad udrží jednobrankové vedení?
     
    84
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Jenže o chvíli později se oba aktéři střetli znovu a tentokráte si vedl lépe ALEXANDER ISAK, který posílá domácí tým do vedení! Centr z pravé strany doputoval k Oyarzabalovi, po jehož sklepnutí hrudí uklidil švédský útočník balon nekompromisně za Lópezova záda.
     
    83
    Nacho Monreal si udělal prostor na pravé straně a povedeně odcentroval k Isakovi, jehož zakončení u bližší tyči pohotově zneškodnil veterán López.
     
    82
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází David López, přichází Víctor Sánchez.
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Adrián Embarba, přichází Jonathan Calleri.
     
    82
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Willian José, přichází Alexander Isak.
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Joseba Zaldúa, přichází Aritz Elustondo.
     
    81
    Darder ve středu pole nedovoleně atakoval Zubimendiho. Vypadalo to na udělení žluté karty, nakonec hlavní rozhodčí Sánchez Martínez ale zvolil jen domluvu.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 56. José (Oyarzabal), 84. Isak (Oyarzabal) – 10. David López (Embarba)

    Karty:   37. Zubeldia (RSC), 50. Zubimendi (RSC) – 34. Melamed (ESB)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:1. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 11:15.
    Real Sociedad San Sebastian: Moyà – Zaldúa (82. A. Elustondo), D. Llorente, Le Normand, Monreal – Januzaj (45+1. Ödegaard), Zubeldia (46. Zubimendi), Merino, Oyarzabal (C) – Portugués, José (82. Isak).
    Náhradníci: Remiro, Zubiaurre – A. Elustondo, Muñoz, Zurutuza, Gorosabel, Isak, Ödegaard, Roberto López, Djouahra, Aranbarri, Zubimendi.

    Espanyol Barcelona: Diego López – V. Gómez, Espinosa, Cabrera, Vilà – Melendo (60. Lej), David López (C) (82. V. Sánchez), Roca, Embarba (82. Calleri) – Melamed (46. Darder) – de Tomás (90. Campuzano).
    Náhradníci: Olazábal – Pedrosa, V. Sánchez, Naldo, Lej, Darder, Calleri, Javi López, Vargas, F. Calero, Lozano, Campuzano.

    Rozhodčí: José Sánchez Martínez – Javier Alberola Rojas, Iván Hernández Ramos
    thejrc.org