Burnley – Sheffield Utd. 1:1 (kon.) | Newcastle – West Ham 2:2 (kon.) | Liverpool – Aston Villa 2:0 (kon.)
Southampton – Manchester City 1:0 (kon.)
konec
Southampton FC
1:0 (1:0)
Manchester City
Neděle 05.07.2020, 20:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto vám přeji hezký večer a na počtenou, třeba zase u dalšího zápasu Premier League! (22:01:52)
     
    Zápas skončil a Southampton ho opravdu dotáhl do vítězného konce. Úmorná snaha hostů nakonec přišla vniveč a Saints dosáhli hranice 40 bodů, která už většinou znamená záchranu. Jejich beton byl obdivuhodný, hráči obětavě skákali do střel, klidne i hlavou napřed. Některé kombinace City byly zase jako z jiného světa, ale ke gólů prostě nevedly.
     
    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 4:6.
    Střely mimo: 3:9.
    Rohy: 2:13.
    Ofsajdy: 3:3.
    Fauly: 5:7.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Stuart Armstrong, přichází William Smallbone.
     
    90+6
    De Bruyne míč kopl přímo do zdi. Když se následně rozběhl za míčem, fauloval ještě Longa a rozhodčí už utkání ukončí.
     
    90+5
    Walker-Peters ještě fauloval Davida Silvu přímo před pokutovým územím, takže nyní City zahraje přímý kop z velmi krásné pozice.
     
    90+4
    Bernardo Silva byl v další šanci. Centr de Bruyna ze strany v pádu trefil volejí, a to docela povedeně, ale hráči domácího celku opět naskákali do trajektorie míče.
     
    90+3
    McCarthy vykopl míč hodně daleko a spíš jen naslepo, aby ušetřil čas. Long se ale k míči poslal a málem ho ještě přihrál na Ingse, který byl neobsazen. Nakonec ale někdo z bleděmodrých míč dále nepustil.
     
    90+2
    Ings byl sražen k zemi, ale sudí to nyní nevnímal. City se tak dostalo do přečíslení ve vápně, ovšem Southampton se opět skvěle ubránil.
     
    90+1
    Ani tohle hostům nevyjde. Gabriel Jesus vytěžil jen další rohový kop. Bude podobný jako mnoho předchozích, nebo ho city konečně náležitě využije?
     
    90
    Jesus loktem fauloval svého protihráče. Sudí si toho všiml až potom, co zjistil že hráč leží na zemi. Gabriel může být rád, že rozhodčí netasil žlutou kartu, protože by musel do sprch předčasně. A tady se karta udělovat určitě mohla.
     
    89
    Nyní se pokračuje, i s Ward-Prowsem. Southampton se dostal do zajímavé možnosti, ale nakonec nevypálil. Hráči si jen míč postrkovali blíž a blíž k vápnu.
     
    88
    Dlouhá série hlaviček a pokusů City v pokutovém území opět nevedla ke gólu. Southampton nyní používal snad 11 hráčů ve vápně. Pak byl ale dostal od Garcie do hlavy Ward-Prowse a nyní leží v obležení doktorů.
     
    87
    Zinčenko se po de Bruynově centru cpal k bližší tyči na hlavičku. Nakonec sice hlavičkoval, ovšem mimo. Následná rána Jesuse mířila mimo.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Gabriel Jesus (Manchester City). Ten měl příliš mnoho argumentů, pravděpodobně k rozhodčímu, a proto si vyfasoval tento trest.
     
    84
    Ziinčenko si našel míč na levé straně a okamžitě ho centroval na malé vápno. Tam ale našel jen hlavu připraveného Bednarka. Následná rána Laporteho zamířila asi dva metry nad břevno.
     
    83
    Ederson si s míčem vybehl skoro až k půlící čáře a bleděmodří to nyní budou pravděpodobně zkoušet z obrany. Zbývají poslední minutky.
     
    82
    Další z řady rohových kopů nyní rozehrál Kevin De Bruyne. Hráči si stěžují, že po pasu, který přišel, byl hostujícíc celek v ofsajdu, ale verdikt rozhodčího je jen další rohový kop.

    Jiří Polášek

    Branky: 16. Adams (Armstrong)

    Karty:   45. Romeu (SOT) – 57. Fernandinho (MAC), 86. Jesus (MAC)


    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 3:9. Rohy: 2:13. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 5:7.
    Southampton FC: A. McCarthy – Walker-Peters, J. Stephens, Bednarek, Bertrand – Armstrong (90+7. Smallbone), Ward-Prowse, Romeu, Redmond – Ings, Adams (70. S. Long).
    Náhradníci: Gunn – Vokins, Danso, Smallbone, Jankewitz, Djenepo, S. Long, Obafemi, Ferry.

    Manchester City: Ederson – Cancelo, García, Laporte, Zinčenko – B. Silva, Fernandinho, D. Silva – Mahríz (59. De Bruyne), Jesus, Sterling (59. Foden).
    Náhradníci: Bravo – Otamendi, Harwood-Bellis, De Bruyne, Gündoğan, Doyle, Rodri, Foden, Stones.
    thejrc.org