Opava – Olomouc 0:0 (zruš.) | Příbram – Teplice 0:0 (zruš.) | Zlín – Karviná 0:0 (zruš.)
zrušeno
Slezský FC Opava
0:0 (-:-)
SK Sigma Olomouc
Čtvrtek 23.07.2020, 18:00 • Stadion v Městských sadech, Opava • FORTUNA:LIGA - Skupina o záchranu • 4. kolo
Videopřenos
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemné čtvrteční odpoledne. Letošní ročník FORTUNA:LIGY zná svého mistra, je ale třeba ještě rozlousknout bitvu o záchranu. Po téměř měsíční přestávce způsobené nákazou koronavirem v kádru Karviné, zbývá odehrát závěrečná dvě kola. Nejvyšší soutěž opustí pouze tým, který skončí na poslední pozici. Baráž totiž byla zrušena. V tomto duelu se zaměříme na souboj mezi týmy SFC Opava a SK Sigma Olomouc. Motivace obou celků bude zcela rozdílná.
     
    Opava se v tabulce skupiny o záchranu nachází na předposlední příčce, když má stejně bodů (25) jako poslední Příbram. Tým převzal v půlce června Radoslav Kováč, který ze čtyř duelů vytěžil pět bodů za jednu výhru (2:0 nad Českými Budějovicemi) a bezgólové remízy s Karvinou a Příbramí. Do jisté míry je to právě Slezský FC, jehož pozice je před zbylými dvěma koly nejnadějnější. Opava totiž bude hrát s Olomoucí a Teplicemi, což jsou celky, které již mají záchranu jistou a jejichž hráči mají za sebou dovolenou.
     
    Je tak velkou otázkou, s jakou sestavou vlastně Olomouc v Opavě nastoupí. Duel budou svěřenci kouče Látala moci brát do jisté míry jako přípravu na novou sezónu. Sigma je se 40 získanými body na čele skupiny o záchranu. V posledním utkání před pauzou zdolali Hanáci 3:1 Karvinou.
     
    Trenér Opavy Radoslav Kováč před utkáním:
    "Už jsme si zvykli na to, že hrajeme každý zápas o všechno. Na utkání už se ale i těšíme. Víme, že to bude těžké v tom, že nemůžeme zaváhat, ale trénujeme na to tři týdny. Měli jsme tří až čtyřdenní těžké bloky a vždy jsme také klukům dali dva dny volno, aby si odpočinuli. Teď už trénujeme, pátý šestý den v kuse, protože ve čtvrtek nás čeká vrchol. Olomouc měla čtrnáct dní dovolenou. V jakém stavu bude, to vůbec netuším. Hlavně se dívám na to, co můžu ovlivnit – a to je náš výkon. Na to se soustředím. Pro nás je klíčové, abychom se dívali na sebe a zápas jsme zvládli."
    Zdroj: sfc.cz
     
    Trenér Olomouce Radoslav Látal před utkáním:
    Máme za sebou čtyři tréninky. Najíždíme teď na přípravný cyklus. S ohledem na to, že máme dva zápasy, jsme tréninkový plán přizpůsobili. Situace je pro nás naprosto odlišná než pro Opavu. Opava bude hrát v podstatě o život. Snažili jsme se mužstvo nachystat tak, abychom podali důstojný výkon. Chceme k zápasu s Opavou i se Zlínem přistoupit zodpovědně."
    Zdroj: sigmafotbal.cz
     
    Vzhledem k tomu, že se v kádru Opavy objevil případ nákazy koronavirem, byl celý tým poslán do dvoutýdenní karantény a dnešní zápasy skupiny o záchranu odloženy. O dalším postupu rozhodne vedení soutěže.
     
    Ligový výbor v pátek „per rollam“ podle očekávání ukončil soutěžní ročník 2019/20 v jeho nedokončené podobě. Ve FORTUNA:LIZE zůstane nedohraná skupina o záchranu a nikdo letos nebude sestupovat. (10:59:42)

    Filip Lefenda

    Branky:


    Slezský FC Opava:
    SK Sigma Olomouc:
    thejrc.org