Brescia – Sampdoria 1:1 (kon.) | AC Milán – Cagliari 3:0 (kon.) | Atalanta BC – Inter 0:2 (kon.)
Juventus – AS Řím 1:3 (kon.) | Neapol – Lazio 3:1 (kon.)
konec
Atalanta Bergamo
0:2 (0:2)
Inter Milán
Sobota 01.08.2020, 20:45 • Gewiss Stadium, Bergamo • Italská Serie A • 38. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký den, vítejte u textového reportáže ze zápasu posledního kola italské Serie A, ve kterém se střetnou Atalanta a Inter Milán. Začínáme ve 20:45.
     
    Vzhledem k probíhající pandemii koronaviru se toto utkání odehraje bez diváků.
     
    Vzájemné zápasy
    INT – ATA 1:1
    INT – ATA 0:0
    ATA - INT 4:1
    ATA – INT 0:0
    INT - ATA 2:0
     
    Delegace
    Zápas odpíská Piero Giacomelli, pomáhat mu budou Giorgio Peretti a Daniele Bindoni. Role čtvrtého rozhodčího se zhostí Daniele Doveri.
     
    Atalanta na dvou frontách
    Zatímco pro většinu italských mužstev dnes skončí tato bezprecedentní sezona, tak Bergamo s Juventusem čeká ještě dohrávka Ligy mistrů. Juventus si to v osmifinále rozdá s Lyonem. Bergamo vyzve ve čtvrtfinále PSG. Francouzská liga byla v dubnu předčasně ukončena, takže pro Atalantu hovoří větší herní praxe a rozhodně tedy není bez šance. Bergamo postoupilo mezi osm nejlepších týmů nejprestižnější klubové soutěže po skalpu Valencie v osmifinále (doma 4:1, venku 4:3). Právě první utkání hrané v azylu Atalanty na San Siru prý dost přispělo k šíření koronaviru v Itálii. Zápas tehdy sledovalo 44 tisíc lidí a koronavirem se nakazila hned třetina týmu Valencie (například obránce Garay).
     
    Atalanta má po restartu Serie A nejlepší formu ze všech týmů. Od 21. června neprohrála a naposledy ji porazil v lednu Spal, již jistý sestupující. Domácí zkrátka zažívají pohádku, přitom klub se chce v primárně před každou sezonou hlavně zachránit. Svěřenci kouče Gasperoniho si i svým pojetím hry získali spoustu příznivců. *V letošní sezoně vstřelili v 37 duelech nejvyšší italské soutěže 98 gólů a stále tak platí, že se mohou stát vůbec prvním týmem od roku 1951, který v italské lize nastřádá alespoň sto branek. Nechme se tedy překvapit, jestli se to partě okolo kapitána Alejandra Gómeze (ten působí v Bergamu šest let, do Atalanty přestoupil z Charkova) povede.

    *Použitý zdroj: https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-zahranici-italie-serie-a/381693/vzestup-atalanty-bavi-svet-bergamo-prohani-velikany-hlavne-nesestupte.html
     
    Posledních pět zápasů

    Atalanta

    Parma – Atalanta 1:2
    AC Milán – Atalanta 1:1
    Atalanta – Bologna 1:0
    Hellas Verona – Atalanta 1:1
    Atalanta – Brescia 6.2

    Inter Milán

    Inter Milán – Neapol 2:0
    FC Janov – Inter Milán 0:3
    Inter Milán – Fiorentina 0:0
    AS Řím – Inter Milán 2:2
    Spal – Inter Milán 0:4
     
    Situace v tabulce

    2. Inter Milán, 79 bodů
    3. Atalanta, 78 bodů
    4. Lazio Řím, 78 bodů

    Matematika před posledním kolem
    -pokud Atalanta zvítězí tak bez ohledu na souběžně hrané utkání Neapol – Lazio Řím skončí druhá. V případě rovnosti bodů má totiž lepší vzájemné zápasy s Laziem

    -pokud Atalanta remizuje s Interem a Lazio zvítězí, tak v tabulce předskočí Atalantu i Inter a konečná tabulka bude mít následující podobu:

    2. Lazio Řím, 81 bodů
    3. Inter Milán, 80 bodů¨
    4. Atalanta, 79 bodů

    -pokud Inter a Lazio vyhrají, tak konečná tabulka bude mít tuto podobu:

    2. Inter Milán, 82 bodů
    3. Lazio Řím, 81 bodů
    4. Atalanta, 78 bodů

    -Lazio, Atalanta i Inter mají již jistou účast v základní skupině příštího ročníku Ligy mistrů
     
    Poslední duel
    Inter se na dnešní utkání naladil úterním vítězstvím 2:0 nad Neapolí. Tím pádem Neapol si účast v pohárech v příští sezoně zajistí pouze tím, že vyhraje Ligu mistrů, která se bude dohrávat v srpnu. Neapol v prvním osmifinále doma remizovala s Barcelonou 1:1. Nyní je v tabulce Serie A na sedmé příčce, na AC ztrácí čtyři body a je jisté, že už jej nepřeskočí.

    To Atalanta se pořádně nadřela na půdě Parmy, kde otočila utkání z 0:1 na 2:1. Vítězný gól vstřelil kapitán Gómez v 84. minutě. Bergamu hodně pomohl příchod Muriela po hodině hry a nejlepší střelec Atalanty hodně pozvedl její hru.
     
    Československá stopa v utkání
    Milan Škriniar (Inter Milán)

    Škriniarova bilance v letošní sezoně
    Celkem odehráno 40 zápasů (31 v Serii A, šest v Lize mistrů, tři v Coppa Italia)
    Žádná vstřelená branka
    Dvě asistence
    Devět žlutých karet (sedm v Serii A, jedna v Lize mistrů, jedna v Coppa Italia)
    Jedno vyloučení po dvou žlutých kartách (na konci června v Serii A proti Sassuolu, Škriniar dostal pokutu 10 tisíc eur od italské disciplinárky za urážky rozhodčího Davideho Massy, k tomu stop na tři duely (Škriniar tak chyběl v zápase s Parmou, Bolońou a Brescií).
    Celkem odehráno v letošní sezoně 3 380 minut (2 615 v Serii A, 540 v Lize mistrů, 225 v Coppa Italia)
     
    Nejen česká média zaujal v posledních měsících příběh náhradního brankáře Interu Milán Tommasa Berniho. Ten je odchovancem milánského celku, prošel italskými mládežnickými kategoriemi, ale v áčku Interu se nikdy pořádně neprosadil. Za šest let nezasáhl do ani jednoho soutěžního zápasu. Nicméně v letošní sezoně byl již ve dvou případech vyloučený. Nejprve v lednu ironicky zatleskal rozhodčímu po vyloučení argentinského útočníka Lautara Martíneze a v souboji s Cagliari tak musel do šatny. Následně „nedohrál“ ani v červnu proti Parmě, když na střídačce vyjádřil svou nespokojenost s výrokem rozhodčího.

    Použitý zdroj: https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-zahranici-italie-serie-a/380984/bizarni-story-golmana-interu-dvakrat-za-pul-roku-vyloucen-i-kdyz-6-let-nechytal.html
    V nominaci domácích chybí zraněný Josip Iličić. Zdroj: Twitter Atalanty
     
    Úvodní sestavy:

    Atalanta Bergamasca Calcio: Gollini – Tolói, Caldara, Djimsiti – Castagne, de Roon, Freuler, Gosens – Pašalić – A. Gómez (C), D. Zapata.
    Náhradníci: Sportiello, F. Rossi – Tameze, Colley, Guth, Bellanova, Muriel, Šutalo, Czyborra, Da Riva, Hateboer, Malinovskyj.

    Inter Milán: Handanovič (C) – Godín, de Vrij, Bastoni – D'Ambrosio, Brozović, Gagliardini, Young – Barella – R. Lukaku, Lautaro Martínez.
    Náhradníci: D. Padelli, Berni – Moses, Škriniar, S. Esposito, Ranocchia, Alexis Sánchez, Biraghi, Valero, Candreva, Agoume, Eriksen.

    Rozhodčí: Giacomelli – Peretti, Bindoni..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Romelu Lukaku rozehrál. Inter hraje v bílém, Atalanta v modročerném.
     
    1
    Martínez se rozeběhl po levé straně, Lukaku prodloužil míč u přední tyče do druhé vlny, ale pokus nabíhajícího Barelly dokázala obrana srazit.
     
    1
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Ale jen na roh a z toho už se Inter prosadil na konci první minuty. Hosté jej rozehráli nakrátko. Young si narazil a odcentroval pravačkou směrem na zadní tyč. Gollini vybíhal na střed proti Lukakuovi, chyboval a balón propadl na hlavu DANILA D´AMBROSIA, ten do prázdné brány nezaváhal – 0:1.
    1. Danilo D'AMBROSIO - 0:1
     
    4
    Aby toho nebylo málo, tak si Gollini ještě ublížil, zřejmě natáhl sval, nebo špatně došlápl a realizační tým Atalanty už jej ošetřuje.
     
    5
    Gollini jde za bránu a ta nemůže být prázdná. Je evidentní, že brečí a do hry tak musí náhradní brankář Sportiello. To je start pro Bergamo jako ze zlého snu.
     
    6
    Po rozehrání standardní situace byl centr Godína z levé strany jen zablokovaný, aut pro Younga u vápna Atalanty.
     
    7
    Tak se nechme překvapit, jak to zamává s psychikou Atalanty. V případě Golliniho to vypadalo na problém s levou nohou, když odcházel z hrací plochy.
     
    8
    Gosens zaběhl za obránce na levou stranu při křižném pasu, ale nacházel se v ofsajdu, rozehraje Handanovič.
     
    9
    Zapata byl pokrytý, Gómez poté se spoluhráči napadal rozehrávku Interu, ale bez potřebného zisku míče.
     
    10
    Atalanta se snad ještě nedostala do vápna. Na druhou stranu – nehrálo se čtyři minuty.
     
    11
    To už neplatí! Hezký centr z levé strany v podání Pašaliče, u bližší tyče neuhlídal Gagliardini Zapatu a ten nataženou nohou zasáhl nechtěně Handanoviče ve skluzu. Ještě se snažil stáhnout nohu a uhnout, ale už to prostě různé fyzikální zákony nedovolily. Úmysl v tom nebyl ani náhodou.
     
    12
    Odražený míč si zpracoval Freuler na pravé straně levou rukou, ještě se snažil pracovat s tělem tak, aby se jednalo o ruku u těla a mohlo se o něčem diskutovat a třeba i hru pustit. Takhle to byl jednoznačně přestupek proti pravidlům a Gagliardini to všechno hned reklamoval.
     
    14
    Martínez napodruhé prošel přes beka, načež zhustili domácí prostor před vápnem, i tak směřoval balón mezi nohama Caldary na D´Ambrosia, ten se otáčel kolem Gosense a šel k zemi. Gosensovo bránění rukama se hostům vůbec nelíbilo a dožadovali se odpískání penalty.
     
    15
    Martínez zachytil přihrávku a poslal míč na Lukakua, Inter ale v podstatě byl donucený ke zpomalení hry a přechodové fáze.
     
    16
    Inter zatím více na balonu, o něco aktivnější. Nicméně, pokud někdo neprohraje od ledna, tak prostě nějakou vnitřní sílu musí mít a ne zrovna malou. Atalanta si své šance ještě vypracuje.
     
    17
    Lukaku na sebe natáhl dva vystupující hráče a roztáhl hru na pravou stranu, následně Interu nevyšlo přenesení křížem na Younga a balón skončil u brankáře Sportiella.
     
    18
    Na řadě je postupný útok Bergama.
     
    19
    Rozhodčí nejprve (možná) i mohl písknout vysokou nohou, následně odpískal strčení Zapaty do Gagliardiniho, domácí fotbalisté si nemysleli, že by útočník Atalanty fauloval.
     
    20
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Inter má nakročeno k tomu, aby skončil druhý. I kvůli tomu, že Neapol vede nad Laziem 1:0.

    ASHLEY YOUNG se na levé straně zbavil bránícího Castagneho hozením balónu na pravou nohu a krásně umístěnou střelou na vzdálenější tyč přes Tolóie zvýšil na 2:0. Sportiello si ještě nesáhl na balón a už inkasuje.
    20. Ashley YOUNG - 0:2
     
    23
    Martínez vybojoval míč nohou na polovině hřiště a z dálky chtěl překvapit Sportiella.
     
    23
    Faul na Gosense na levé straně, de Vrij (Inter) dokonce vidí žlutou kartu. Pravda je ta, že jednak vyskočil a druhak trefil soupeře nohou. De Vrij se diví, ale tady je rozhodčí v právu.
     
    24
    Gómez centroval vedle zadní tyče, nic složitého pro Handanoviče.
     
    25
    Young si seběhl na levou stranu, stáhl si míč hrudí na kopačku. Nakonec na konci sóla našel Martíneze, ale Inter potom nezakončil z pravé poloviny šestnáctky.
     
    25
    Djimsiti (Atalanta) je prvním potrestaným hráčem Bergama, když šlápl na nohu Gagliardiniho a potom ještě zmiňovaného hráče Interu trošku kopl.
     
    26
    Rozhodčí dává hráčům pauzu na občerstvení.
     
    27
    Opět se bude hrát, útočit bude Inter hned, co rozehraje Gagliardini pod sebe.
     
    28
    Levá strana Interu zatím funguje a Atalanta si s ní moc neví rady.
     
    29
    Zapata mohl využít zaváhání Gagliardiniho na pravé straně. Ten posunul balón jen za sebe a pak už byl Zapata rychlejší, nicméně na přední tyči se domácí neprosadili vinou obranného zákroku Godína.
     
    30
    Zapata běžel po pravé straně při nahrávce Tolóie do velkého vápna a svedl souboj s Gagliardinim. Oba hráči pracovali rukama zhruba stejně, takže sudí všechno správně pustil. Zapata následným centrem získal roh.
     
    31
    Gosens pouštěl míč do zámezí a tělem bránil D´Ambrosia, Atalanta bude vhazovat z levé strany.
     
    32
    Pašalič si chtěl obhodit Bastoniho na pravé straně, obránce Interu si pomohl faulem tělem.
     
    33
    Bastoni stíhal Zapatu na pravé straně, sudí nechal výhodu za držení na útočníka Atalanty. První centr tečovala obrana Interu do levé poloviny vápna, následně přišel balón na přední tyč a zároveň do rukavic Handanoviče, jenž se položil na trávník.
     
    34
    Martínez nedosáhl na balón na pravé straně, a tak si nohama zahrál Sportiello.
     
    35
    Série nepřesností na obou stranách, následně útočí Inter Youngem po levé straně.
     
    36
    Castagne si vyměnil míč s de Roonem. Všechno potom ale skončilo ztrátou na levé straně a z toho těžil rozběhnutý Godín, ten poslal centr pouze na nohu vracejícího se Tolóie.
     
    37
    Po pauze na občerstvení drží balón více Atalanta, té by se hodil gól do šatny.
     
    38
    Mělo by se ještě dost nastavovat. Tři minuty pauza na občerstvení, k tomu ošetření Golliniho, vynucené střídání Atalanty.
     
    39
    De Roon fauloval rukama Martíneze a kdo ví, jestli na něj následně i nešlápl. Spíše ne než ano, ale docela by člověka zajímal opakovaný záběr.
     
    40
    Castagne se vrhl ve skluzu proti Martínezovi, který se rozeběhl středem. Nutno říci, že docela riskoval, protože k tomuto obrannému zákroku došlo v šestnáctce. Martínez ještě leží v bolestech na zemi.
     
    40
    Martínez odejde z hrací plochy a uvidíme, jestli se na ní vrátí. Alexis Sánchez se rozcvičuje.
     
    41
    Martínez je zpět, Inter hrál o desíti tak dvacet sekund.
     
    42
    Výměna míče mezi Tolóiem a Castagnem na pravé straně, následně pas pod sebe na Sportiella. Mimochodem ten si ještě rukama nesáhl na balón, a to je na place od páté minuty.
     
    43
    Pašalič seběhl na dlouhou tyč tyč při centru z levé strany, ale poslal zakončení z těžké pozice ve skluzu do zad Younga. Ten byl otočený zády ke hře.
     
    44
    Tolói (Atalanta) to přehnal s důrazem při vystoupení z pravé strany a hned bylo na hřišti veselo. I kvůli tomu, že faulovaným hráčem byl opět Martínez, který to v posledních minutách hodně schytává.
     
    45
    Tohle už bylo čisté, Tolói dostoupil Martíneze, který si sbíhal na nákop spoluhráče a hlavou odehrál balón do bezpečí.
     
    45+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    45+2
    Young běžel středem a měl na levé straně volného Martíneze, vzápětí nedovolila obrana Atalantu zakončení Lukakua z otočky na hranici vápna.
     
    45+3
    Gómez věděl, že pokud dostane centr zleva na jakoukoliv část těla Zapaty (až na ruku), tak bude mít Atalanta hodně dobrou šanci. Nicméně u centru na bližší tyč byl jako první Handanovič. Naštěstí se neopakovala situace z úvodu zápasu a Zapata dokázal přeskočit ležícího kapitána Interu Milán.
     
    45+4
    Pašalić sehrál akci s Castagnem, následně vypíchl D´Ambrosio balón z pravé strany.
     
    45+5
    Píská se zákrok Godína do nohy Gómeze a je z toho tím pádem zajímavá standardní situace z levé strany.
     
    45+6
    Gómez trefil pravačkou jednoho ze čtyř hráčů Interu ve zdi a balón se odrazil do vzduchu, Handanovič si poté dával pozor, aby chytil balón ještě na hřišti a nekopal se roh.
     
    45+6
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Statistiky prvního poločasu
    Držení míče v procentech – 51:49
    Střely na bránu – 2:3
    Střely mimo bránu – 1:0
    Rohy – 2:1
    Ofsajdy – 1:0
    Fauly – 6:7
     
    Začátek byl pro Atalantu zlý sen. Již na konci první minuty chyboval brankář Gollini a centr Younga propadl na hlavu D´Ambrosia, jenž hlavou do prázdné brány nezaváhal. To nebylo vše, protože Gollini si při tomto gólu ublížil a problémy s levou nohou znamenaly, že do hry musel střídající gólman Sportiello. Ten si ve zbytku prvního poločasu nesáhl na balón a v jednou inkasoval. Young se zbavil Castagneho hozením míče na pravou nohu a krásně umístil střelu ke vzdálenější tyči.
     
    Atalanta ještě neměla vyloženou příležitost, ale její výkon má stoupající tendenci. V úvodu působila dost opařeně a evidentně s ní poměrně zamávalo zranění Golliniho a obdržený gól v první minutě.
     
    Neapol remizuje s Laziem 1:1. Za této situace by měla konečná tabulka Serie A tuto podobu:

    2. Inter Milán, 82 bodů
    3. Lazio ŘÍm, 78 bodů
    4. Atalanta, 78 bodů

    Zároveň Atalantě hrozí, že poprvé od 20. ledna prohraje.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Gómezova nahrávka z levé strany přeskočila kopačku Zapaty.
     
    47
    Inter útočil, ačkoliv de Roon nemohl hrát po souboji s Martínezem, D´Ambrosio ale trefil míč nečistě z pětadvaceti metrů a ose hřiště.
     
    48
    Noha Tolóie šla na pravé straně hodně vysoko a moc nechybělo, aby se potkala s obličejem Lukakua. Tolói už jednu žlutou kartu má.
     
    49
    Djimsiti křižoval útočníka z levé strany a pohybem ho vyhnal mimo hrací plochu.
     
    50
    Zákrok na Gómeze před vápnem Interu si říkal o kartu. Následoval centr z pravé strany na zadní tyč, kde naskočil Gosens na Godína, což fotbalová pravidla neumožňují.
     
    51
    Při protiútoku pro změnu tvrdý skluz proti chodidlu Martíneze na polovině hřiště. Rozhodčí snad ani nenechal výhodu. Alespoň jakékoliv gesto rukou člověk nepostřehl.
     
    52
    Rozběhnutý Gómez na levé straně nahrál do velkého vápna Zapatovi, ten si kryl míč tělem, natáhl na sebe beka a místo narážečky oslovil u lajny postaveného Gosense. Jeho centr odvrátila obrana na roh.
     
    53
    Atalanta nezakončila, vykopávat bude Handanovič.
     
    54
    Gómez zakončil z rozběhu na levé straně po zemi na bližší tyč, tam se přesunul Handanovič a zakročil rukama.
     
    55
    Něco se chystá a je to střídání Atalanty.
     
    56
    Gómez si narazil a Brozović (Inter) ho držel za levé rameno, proti žluté kartě ani neprotestoval.
     
    57
    Inter ještě nikterak neprověřil zatím znuděného Sportiella ve druhém poločase, hru tvoří hlavně Atalanta.
     
    58
    Na poměrně malém prostoru na ose hřiště prošla zpětná nahrávka Lukakua ze středu na levou stranu a domácí měli, co dělat, aby zablokovali pokus Younga z velkého vápna.
     
    60
    Gómez presoval zleva proti Godínovi, ten musel udělat kličku, ale situaci zvládl.
     
    61
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Timothy Castagne, přichází Hans Hateboer.
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Mario Pašalić, přichází Luis Muriel.
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Remo Freuler, přichází Ruslan Malinovskyj.
     
    61
    Atalantě zbývá ještě jedno střídání.
     
    62
    Gosens měl proti sobě Godína na levé straně, sklepl míč pod sebe na nabíhajícího Malinovského, ten odcentroval pouze do beka na hraně šestnáctky.
     
    63
    Martínez poslal nahrávku zleva na střed, ale na paty Lukakua.
     
    64
    D´Ambrosiův centr levačkou z pravé strany odkopla Atalanta z jedničky na přední tyči do bezpečí. Následně směřoval balón až k Handanovičovi.
     
    65
    Inter vyrovnal hru a otupil tlak soupeře.
     
    65
    Gagliardiniho pokus po nahrávce Lukakua míjí bližší tyč z levé strany.
     
    66
    Tou dobou vede Neapol doma s Laziem 2:1, za této situace skončí Atalanta třetí za Interem, protože má lepší vzájemné zápasy s římským mužstvem.
     
    67
    Útok Atalanty nevypadal špatně. Gómez odcentroval z pravé strany, u zadní tyče se k balónu nedostal Muriel, v levé polovině vápna si ho zpracoval Gosens rukou...
     
    68
    Bastoni ležel před vápnem. I tak vystřelil Malinovskyj levačkou z osy hřiště a trefil levou rukou otáčejícího se Godína. Byla to ovšem ruka u těla, takže to nemůže být penalta.
     
    69
    Alexis Sánchez půjde do boje.
     
    70
    Inter dostal Sportiella pod tlak svým presinkem, následně rozehrávka na levou stranu skončila na noze Godína.
     
    71
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Lautaro Martínez, přichází Alexis Sánchez.
     
    71
    Rozhodčí poskytl hráčům pauzu na doplnění energie a tekutin.
     
    73
    Rozhodčí zapískal a všichni víme, co to znamená.
     
    74
    Djimsiti zasáhl Barellu z levé strany do paty. Ten se ještě svíjel vedle lajny. Sánchez, nebo Brozović rozehraje standardku.
     
    74
    O pár sekund později už byl Barella v pořádku a motal hlavu obráncům, následně byl Sánchez na pravé straně ve velkém oslabení, ale vytěžil z nastalé situace autové vhazování, což byl asi maximum.
     
    75
    Člověk má čím dál silnější pocit, že od chvíle, kdy se hra trošku kouskovala trojím střídáním Atalanty, tak už Bergamo není tak aktivní směrem dopředu.
     
    76
    Godín byl dvakrát v krátkém sledu podkopnutý na pravé straně a doběhl s míčem až do velkého vápna, tam byl sám před Sportiellem a najednou jako kdyby se lekl, že se z pozice beka dostal až takhle blízko. Místo zakončení hledal přes Gosense Lukakua na zadní tyči před prázdnou bránou. Jenže Lukaku to nečekal a přehrání situace dokumentovala nahrávka na paty belgického útočníka.
     
    77
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Alessandro Bastoni, přichází Milan Škriniar.
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Danilo D'Ambrosio, přichází Cristiano Biraghi.
     
    78
    Škriniar začal svůj pobyt na hřišti faulem z levé strany.
     
    79
    Neapol stále vede 2:1 a Atalanta je blízko alespoň ke třetímu místu v Serii A.
     
    80
    Murielův centr z levé strany tečovali hosté, aut pro domácí mužstvo.
     
    80
    Muriel sbíhal na vzdálenější tyč při centru z pravé strany, ale balón odhlavičkoval Škriniar, ten poté zablokoval ještě střelu snažícího se Zapaty. Znovu roh.
     
    81
    Sánchez si pomohl držením. Atalanta hned rozehrála, na konci akce odvrátila obrana Interu centr Muriela z pravé strany vápna.
     
    81
    Sánchez zaběhl za bránícího Tolóie a v souboji tváří v tvář si položil Sportiella, zprava zakončil po zemi do prázdné branky. Nicméně sudí okamžitě gól odvolal pro ofsajd útočníka Interu.
    81. Sánchezův gól neplatil pro ofsajd
     
    82
    Barella chtěl přehodit Sportiella z pravé strany na zadní tyč po nahrávce pod sebe, brankář domácích si dával pozor.
     
    84
    Muriel nahrál mezi Godínem a Youngem do levé poloviny vápna a do druhé vlny rozběhnutému Gosensovi, k tomu pozdě přistoupil Gagliardini. Nicméně Gosens mířil nataženou nohou o fous vedle zadní tyče.
    84. Gosens pálil těsně vedle
     
    85
    Rozhodčí se dotkl balónu při kombinaci Interu na polovině hřiště, takže hru přerušil a potom jej hodil na kopačku Gagliardiniho.
     
    85
    Nahrávka na levou stranu na Muriela byla až příliš dlouhá a Handanovič asi nebude nikam pospíchat se svou rozehrávkou.
     
    86
    Ale sudí dal najevo, že pro zdržování hry Handanovičem (Inter) nemá žádnou trpělivost a vytáhl žlutou kartu pro brankáře hostů.
     
    86
    Rozhodčí neodpískal faul zezadu na Lukakua. Atalanta tak odcentrovala z levé strany na zadní tyč, nicméně Handanovič nemusel zasahovat.
     
    87
    Lukaku měl rychlost a na pravé straně obešel Caldaru, dostal se na střed, načež překopl bránu.
     
    88
    Zapata převzal balón, když nasadil Malinovskyj jesle obránci, následnou střelu směrem na bližší tyč tečoval Škriniar, roh.
     
    89
    Ve výhodě svedl Lukaku rychlostní souboj, následně přihrál na pravou stranu, kde si Young předkopl míč podél Djimsitiho, ale zakončil jen do rukou brankáře Sportiella.
     
    89
    Muriel hezky připravil míč z levé strany pro Zapatu, ten bodlem vypálil v dobré pozici nad bránu...
     
    90
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Nicoló Barella, přichází Christian Eriksen.
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Ashley Young, přichází Victor Moses.
     
    90+1
    Inter se snaží tahat čas, nyní nechává běhat soupeře bez balonu.
     
    90+1
    Ještě čtyři minuty by se mělo hrát!
     
    90+1
    Muriel našel na pravé straně Malinovského, ten vystřelil levačkou vedle bližší tyče.
     
    90+1
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Alejandro Gómez, přichází Jacopo Da Riva.
     
    90+1
    Gagliardinimu se vůbec nepovedla nahrávka lobem po levé straně na běžícího Biraghiho.
     
    90+2
    Eriksen špatně načasoval pas na pravé straně, ale hosté získali míč prakticky hned zpět.
     
    90+3
    Atalanta se nemůže dostat k balonu a tohle už by měl Inter zvládnout.
     
    90+3
    Eriksen přihrával na levou stranu, ale Sportiello byl u míče rukama dřív než Lukaku.
     
    90+4
    Malinovskyj šel do souboje se Škriniarem na pravé straně a levačkou opět minul přední tyč.
     
    90+4
    Inter ještě presuje...
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:12.
     
    Atalanta poprvé prohrává od 20. ledna, dnes nevstřelila ani gól, takže nebude prvním týmem od roku 1951, který za sezonu v italské Serii A nastřílí minimálně sto branek. Nicméně nemá se vůbec zač stydět. Tím, že Lazio prohrálo v Neapoli, tak skončí druhá za Interem. Sezona pro ni ještě nekončí, protože bude dohrávat Ligu mistrů. Ve čtvrtfinále se střetne s PSG. Inter Milán čeká pro změnu už ve středu osmifinále Evropské ligy proti španělskému Getafe. Hrát se bude jen jeden zápas.
     
    Atalantě dnes vůbec nevyšel vstup do zápasu, když na konci první minuty inkasovala. Brankář Gollini chyboval při centru z levé strany a do toho špatně došlápl, musel tak přepustit místo mezi třemi tyčemi Sportiellovi. Ten si v úvodním dějství pořádně nesáhl na balón a do toho jej překonal Young směrem na zadní tyč.

    Bergamo se následně oklepalo a ve druhém poločase se zvedlo, svíralo soupeře, jenže paradoxně poté, co provedlo trojí střídání, tak se Inter dostal z nejhoršího...
     
    Atalanta naposledy neskórovala 10. listopadu 2019, když remizovala na hřišti Sampdorie Janov.
     
    Děkujeme za pozornost a přízeň, dobrou noc. (22:56:11)

    Vít Muzikář

    Branky: 1. D'Ambrosio (Young), 20. Young (Gagliardini)

    Karty:   25. Djimsiti (ABC), 44. Tolói (ABC) – 23. de Vrij (INM), 56. Brozović (INM), 86. Handanovič (INM)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:12.
    Atalanta Bergamo: Gollini (5. Sportiello) – Tolói, Caldara, Djimsiti – Castagne (61. Hateboer), de Roon, Freuler (61. Malinovskyj), Gosens – Pašalić (61. Muriel) – A. Gómez (C) (90+1. Da Riva), D. Zapata.
    Náhradníci: Sportiello, F. Rossi – Tameze, Colley, Guth, Bellanova, Muriel, Šutalo, Czyborra, Da Riva, Hateboer, Malinovskyj.

    Inter Milán: Handanovič (C) – Godín, de Vrij, Bastoni (77. Škriniar) – D'Ambrosio (77. Biraghi), Brozović, Gagliardini, Young (90. Moses) – Barella (90. Eriksen) – R. Lukaku, Lautaro Martínez (71. Alexis Sánchez).
    Náhradníci: D. Padelli, Berni – Moses, Škriniar, S. Esposito, Ranocchia, Alexis Sánchez, Biraghi, Valero, Candreva, Agoume, Eriksen.

    Rozhodčí: Giacomelli – Peretti, Bindoni.
    thejrc.org