Brescia – Sampdoria 1:1 (kon.) | AC Milán – Cagliari 3:0 (kon.) | Atalanta BC – Inter 0:2 (kon.)
Juventus – AS Řím 1:3 (kon.) | Neapol – Lazio 3:1 (kon.)
konec
Brescia Calcio
1:1 (0:1)
UC Sampdoria
Sobota 01.08.2020, 18:00 • Stadio Mario Rigamonti, Brescia • Italská Serie A • 38. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešek vše. Všem fotbalovým fanouškům děkuji za pozornost a budu se na Vás těšit u dalšího ročníku Serie A. (20:03:45)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 5:6. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:16.
     
    Dnešní utkání je za námi a určitě nám nenabídlo žádnou světobornou podívanou. Oba celky si poslední zápas sezony víceméně užívaly, Brescia navíc pro minimálně následující dva roky odehrála poslední utkání v Serii A. Dnešní duel byl jinak velmi vyrovnaný. Sampdoria v první půli dominovala, kdy si vybojovala penaltu, ale tu nedokázala využít. V závěru první půle se však i přesto prosadil Mehdi Léris. Brescia však hned na začátku druhého poločasu také nalezla pokutový kop, který bez váhání využila, čímž vyrovnala na 1:1. Tento stav poté vydržel až do konce, takže si oba týmy připisují po jednom bodu, i když už tyto body nic neznamenají.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Oba týmy si už užívají poslední minuty této sezony. Přesné trefy se tak už téměř určitě nedočkáme.
     
    90+3
    Brescia ještě má výhodu přímého kopu, ale střelu zase zastavuje teď, která sráží míč opět na rohový kop.
    90+2. Červená karta po 2. žluté
     
    90+2
    Kristoffer Askildsen během necelých deseti minut vidí dvě žluté karty, vzápětí tedy i tu červenou! Nor zezadu úplně zbytečně podsekl Stefana Sabelliho, za což nemohl čekat nic jiného než kartu žluté barvy.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut.
     
    90
    Domácí se rychle přesouvají do útoku, kde okamžitě zkusil štěstí z hranice vápna Ernesto Torregrossa, ale ten mířil opravdu hodně nepřesně.
     
    88
    Mattia Viviani docela tvrdě zašlápl protihráče, což znamená nadějný přímý kop. Ten si bere na starost Manolo Gabbiadini, který sice v pokutovém území nachází spoluhráče, ale ten míří nepřesně.
     
    87
    Hosté obrana zvládají víceméně bez problémů, ale stále tak trochu myslí na výhru, o kterou se rozhodně chtějí pokusit. Také Brescia má však svou defenzivu velmi pevnou.
     
    86
    Jaromír Zmrhal jen tak tak doběhl přihrávku Emanuela Ndoje, takže centroval téměř z brankové čáry, podle čehož pas vypadal. Míč totiž skončil přímo v náruči Wladimira Falconeho.
     
    84
    Levý bek Sampdorie prozatím odchází za postranní čáru, kde nejspíš chvíli zůstane. Hosté tak nějakou dobu budou hrát v deseti.
     
    83
    Tommaso Augello asi prožívá velkou bolest, nejspíš chytil křeč. Zápas bude muset každopádně dohrát, jelikož hosté už nemohou střídat, všechny své možnosti vyčerpali.
     
    82
    Emanuele Ndoj měl díky dobrému odrazu spoustu prostoru ve středu hřiště, ale ten využil jen k přihrávce do kraje. Tam už jeho spoluhráč o balón okamžitě přišel.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Kristoffer Askildsen (UC Sampdoria).
     
    80
    Wladimiro Falcone nakonec musel zasahovat, i když míč pouze odkopl co nejdál od své brány, aby se nevystavoval pod zbytečný tlak.
     
    79
    Domácí začínají být v závěrečných minutách o něco aktivnější. Nyní drží míč na své polovině a opatrně rozbíhají další útočnou akci.

    Lukáš Mihal

    Branky: 48. Torregrossa (pen.) – 41. Léris (Augello)

    Karty:   26. Gastaldello (BCC) – 36. Vieira (SMD), 48. Falcone (SMD), 81. Askildsen (SMD)   90+2. Askildsen (SMD)

    Neproměněná penalta: 27. Quagliarella (SMD), mimo


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 5:6. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:16.
    Brescia Calcio: Andrenacci – Sabelli, Tonali, Gastaldello (C) (59. Semprini), Matějů – Zmrhal, Mangraviti, Dessena, Špalek (58. Ndoj) – Torregrossa, Ayé (68. Alfredo Donnarumma, 78. Viviani).
    Náhradníci: Joronen, Ghezzi, Alfonso – Semprini, Ndoj, Cistana, Alfredo Donnarumma, Viviani.

    UC Sampdoria: Falcone – Depaoli, Jošida, Tonelli (19. Colley), Augello – Léris (68. Linetty), Bertolacci (72. Askildsen), Vieira (72. Thorsby), Maroni (68. Jankto) – Gabbiadini – Quagliarella (C).
    Náhradníci: Audero – Linetty, G. Ramírez, Murru, Jankto, Thorsby, Rocha, Chabot, Askildsen, Colley, La Gumina, A. Ferrari.

    Rozhodčí: Fabbri – Raspollini, Saccenti
    ocianews.com