Carolina – NY Rangers 3:2 (kon.) | Edmonton – Chicago 4:6 (kon.) | NY Islanders – Florida 2:1 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
3:2 (1:0, 1:1, 1:1) Stav série: 1:0
New York Rangers
Sobota 01.08.2020, 18:10 • Scotiabank Arena, Toronto • Play-off NHL • Předkolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům zámořské NHL. To, na co po pandemii koronaviru všichni fanoušci čekali, je tady. Dnešním dnem odstartuje zbytek sezóny, který začne prvním zápasem předkola play-off mezi týmy Východní konference, a sice mezi Carolinou Hurricanes a New Yorkem Rangers. Vítěz série pak postoupí do prvního kola už klasického play-off.
     
    Carolina Hurricanes

    V předčasně ukončené základní části NHL se hokejisté Caroliny Hurricanes umístili na šestém místě a v předkole o postup do osmifinále si to rozdají s newyorskými Jezdci. Hráči Hurricanes stihli odehrát osmašedesát utkání s bilancí osmatřiceti výher a třicetkrát pak z ledu odešli jako poražený tým. Poté přišla téměř čtyřměsíční pauza a hokej po celém světě utichl. Nyní už je ale vše v zámoří připraveno a hokej dostal zelenou. Před ostrým startem odehrály všechny týmy jeden přípravný zápas, Carolina ten svůj svedla s Washingtonem, se kterým prohrála 2:3. Nyní už ale půjde o boje o postup dále a hned v prvním zápasu série hrané na tři vítězná utkání, bude chtít uspět.
    Kabina Hurikánů je připravena na první zápas předkola play-off
     
    New York Rangers

    Hokejisté New Yorku Rangers zakončili přerušenou sezónu na jedenáctém místě ve stejné konferenci. Oproti Carolině odehráli o dva zápasy navíc, na svém kontě jich tak měli sedmdesát. Sedmatřicetkrát se radovali z výhry, třiatřicetkrát pak prohráli. Dlouhou pauzu chtějí hodit stejně jako jejich soupeř v sérii, za hlavu a nyní se už soustředí a vyhlížejí tolik očekávaný restart nejlepší soutěže světa. Ve Scotiabank Areně tak budou bojovat s Hurikány o postup do prvního kola vyřazovacích bojů. V rámci jednoho přípravného utkání se utkali s New Yorkem Islanders, Ostrované Jezdce porazili těsně 2:1. Prohra je ale zapomenuta a v dnešním těžkém duelu budou chtít urvat první bod v sérii. Čeká nás tak zajímavý duel, který si určitě nenechte ujít.
     
    Vzájemná utkání

    V základní části, která byla předčasně ukončena v březnu letošního roku, se oba celky utkaly celkem čtyřikrát. A pokaždé se z výhry radovali hráči New Yorku Rangers. Carolina tak má svému soupeři co vracet.

    Carolina Hurricanes – New York Rangers 2:4
    New York Rangers – Carolina Hurricanes 3:2
    New York Rangers – Carolina Hurricanes 5:3
    Carolina Hurricanes – New York Rangers 2:5
     
    Play-off se odehraje na ve dvou arénách

    Dlouho se v rámci NHL vymýšlel způsob, jakým dohrát sezónu tak, aby zároveň nedošlo k ohrožení všech hráčů a realizačních týmů. Nakonec se rozhodlo, že se všechny duely odehrají ve dvou arénách, a sice v Kanadě. Vyřazovací boje tak uvidí Scotiabank Arena v Torontu, jenž hostí celky z Východní konference. Týmy ze Západní konference pak líté boje sehrají v aréně Rogers Place v Edmontonu. Aktéři si tak pomalu zvykají na tzv. život v "bublině". Bude to tak pro účastníky hodně těžké, ale všichni věří, že tuto situaci zvládnou. A samozřejmě se zápasy budou hrát bez diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Petr Mrázek (CAR)
    Martin Nečas (CAR)

    Filip Chytil (NYR)
     
    Jak už bylo zmíněno, utkání se kvůli opatřením kvůli koronaviru odehraje bez diváků.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: Mrázek (Reimer) – Vatanen, Slavin, Edmundson, Skjei, H. Fleury, Gardiner – T. Teräväinen, Aho, Svečnikov – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Williams, J. Staal, Foegele – Martinook, Geekie, B. McGinn.

    New York Rangers: H. Lundqvist (Georgijev) – Trouba, Br. Smith, Fox, R. Lindgren, DeAngelo, M. Staal – Bučněvič, Zibanejad, Kreider – Fast, R. Strome, Panarin – Kakko, Chytil, Di Giuseppe – J. Gauthier, McKegg, B. Howden.

    Rozhodčí: Hanson, Furlatt – Pancich, Amell.
     
    Scotiabank Arenou v Torontu už zní americká hymna. První utkání předkola play-off mezi Carolinou Hurricanes a New Yorkem Rangers tak bude moci za malý okamžik začít.
     
    Vzhledem k tomu, že se celé play-off bude hrát ve dvou kanadských městech, vyslechneme si ještě i kanadskou hymnu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Hráči New Yorku Rangers od vlastní branky zakládali útočnou akci, ale nepovedlo se jim Mrázka ohrozit. Po zisku puku pak míří na druhou stranu Hurikáni.
     
    01:01
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tak to je pro Carolinu úvod jako hrom. Po sehrání kombinace před Henrikem Lundqvistem dostal puk Teräväinen na levou stranu, kam si najížděl obránce JACCOB SLAVIN a poté z ostrého úhlu trefil růžek newyorské branky – 1:0. Asistence: Teuvo Teräväinen a Sebastian Aho.
    01:01 Jaccob SLAVIN - 1:0
     
    02:02
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Brett Howden – 2 min., držení hole).
     
    02:30
    Carolina může své vedení navýšit, Howden přidržel hůl soupeři a je vyloučen na dvě minuty.
     
    02:48
    Je tu první bitka. Do sebe se pustili Strome a Williams. Oba kohouti tak poputují taktéž na trestnou lavici.
     
    02:48
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Sami Vatanen – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Justin Williams – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Ryan Strome – 5 min., bitka).
     
    03:09
    Zibanejad nahodil puk před branku Mrázka, ovšem jeho spoluhráči pak kotouč poslali do středního pásma.
     
    04:02
    Rangers jsou v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra.
     
    04:40
    Jeden z obránců Caroliny získal puk před Mrázkem a okamžitě ho poslal až před Lundqvista. Hurikáni se osvobozují a šetří cenné vteřiny.
     
    04:42
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Joel Edmundson – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Pavel Bučněvič – 2 min., nedovolené bránění).
     
    04:48
    Carolina je v plném počtu.
     
    05:29
    Martin Nečas poslal puk pro Vincenta Trochecka a ten poté okamžitě vystřelil. Puk poté orazítkoval tyč Lundqvistovy branky!
     
    06:09
    Další rána Hurikánů, z prostoru mezi kruhy vyslal pořádnou bombu Warren Foegele, avšak ta se mezi tři tyče nevešla. No hráči Caroliny jsou od úvodních minut hodně nebezpeční.
     
    06:42
    Teuvo Teräväinen okamžitě pálil po přihrávce od svého krajana Sebastiana Aha, Henrik Lundqvist tak měl opět mezi třemi tyčemi co dělat.
     
    07:06
    Následuje první komerční pauza.
     
    07:15
    Warren Foegele poslal nabídku před Lundqvista, ovšem Jordan Martinook zblízka kotouč netrefil ideálně a ten končí jen vedle branky švédského brankáře ve službách newyorského týmu.
     
    08:27
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Brock McGinn – 2 min., sekání).
     
    08:27
    Soupeř Caroliny má šanci na srovnání nepříznivého stavu. Při vyloučení McGinna za sekání si Jezdci zahrají přesilovou hru.
     
    09:09
    Vlasatý Mika Zibanejad se natlačil před branku Petra Mrázka, český brankář Caroliny však nemusel zasahovat. Pomohla mu obrana a ta hned poslala puk až před newyorskou branku.
     
    09:48
    Po chvilce se Rangers vrátili zpět před branku Hurikánů, ale vůbec Mrázka neohrozili. Navíc po zisku kotouče ho Joel Edmundson okamžitě odpálil zase až na druhý konec ledové plochy.
     
    10:27
    Oslabení Carolina zvládla a nyní je už v plném počtu.
     
    11:17
    Jacob Trouba nahodil puk před branku Petra Mrázka, Zibanejad to měl na dlouhou hůl a rázem tak skončil náznak akce New Yorku.
     
    11:34
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    11:41
    Martin Nečas přenechal puk Sebastianu Ahovi, jenž si po levé straně nabruslil na levý kruh, ale jeho přízemní pokus skončil jen na zadním mantinelu. Nicméně Carolina stále útočí.
     
    12:16
    Anthony DeAngelo dostal přihrávku na modrou čáru, poté z nápřahu vyslal pokus, jenž mířil přímo na Petra Mrázka. Ten poté levým betonem dostal kotouč do bezpečí a hned na to si ho sebral obránce Brady Skjei.
     
    13:44
    Na druhé straně se dostala Carolina k dalšímu ataku Lundqvistovy branky, ale gólman Rangers si s dalším pokusem poradil.
     
    14:25
    A zvládl i další dva rychlé pokusy soupeře. Nyní tak půjde do útoku jeho tým.
     
    14:33
    Před Mrázkovou brankou vznikla menší skrumáž a ten raději kotouč přikryl a nechal hru přerušit. Po krátké komerční přestávce se tak bude vhazovat před jeho brankou.
     
    14:33
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Chris Kreider – 2 min., nedovolené bránění).
     
    14:46
    Hurricanes okamžitě otočili hru a dostali se před branku Rangers, ale nakonec z toho nic nebylo. Jezdci se poté hned osvobozují a šetří vteřiny.
     
    15:30
    Jake Gardiner si sjel mezi kruhy a svižnou střelou pak vyzkoušel pozornost Henrika Lundqvista, jenž uspěl a má kotouč ve své moci. Svým zákrokem betonem tak pomohl svému týmu.
     
    16:33
    Rangers jsou v plném počtu.
     
    17:20
    Slavin nahodil puk od modré čáry, Lundqvist toho moc neviděl, ale nakonec tuto situaci jeho spoluhráči zvládli a dostali kotouč do bezpečí.
     
    18:10
    Brankář New Yorku měl opět před svojí brankou dost práce, poté jeho spoluhráči poslali puk znovu do neutrální zóny a jdou útočit.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:31
    Artěmij Panarin se pokusil zachytit kotouč ve středním pásmu, ale to se mu nepovedlo a Carolina pokračovala dále před Lundqvistovu branku, kterou ale neohrozila.
     
    19:54
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Andrej Svečnikov – 2 min., hákování).
     
    19:55
    Jaccob Slavin ještě nahodil kotouč před newyorskou branku, ale už jeho spoluhráči nestihnou rozvinout další akci. První dějství se totiž blíží ke svému finále.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina duelu mezi Carolinou a New Yorkem Rangers je minulostí. Utkání začalo hodně svižně, už ve druhé minutě se trefil z úhlu Jaccob Slavin a Carolina šla do vedení. Poté hýřila aktivitou i nadále a Lundqvist tak měl plné ruce práce. Nakonec se už skóre neměnilo ani na jedné straně a Hurikáni mají v zádech jednobrankový náskok. Uvidíme, co nám nabídne prostřední část hry, která začne přibližně v 19:05.
     
    Střely na branku: 12 – 4
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Do druhé třetiny vstupují hráči Rangers s přesilovkou v zádech a pokusí se ji využít, aby smazali své jednobrankové manko.
     
    20:33
    Haydn Fleury se pokusil zablokovat pokus Miky Zibanejada, ale to se mu nepovedlo. Následně pak ale sám převzal odražený puk a poslal ho před Lundqvistovu bránu. Šetří tak cenné vteřiny pro Carolinu.
     
    21:36
    Filip Chytil se neprotlačil skrze obranu Caroliny a Rangers se tak nedostali k další střele. Následně pak Petr Mrázek raději přerušil hru a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    21:54
    Carolina je už v plném počtu.
     
    22:41
    Greg McKegg se ve středním pásmu dostal ke kotouči a ten se snažil dovézt ho před branku Petra Mrázka, ale tento úmysl mu zmařili beci Hurikánů.
     
    23:28
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Vincent Trocheck – 2 min., podrážení).
     
    23:32
    Další přesilovka v podání New Yorku Rangers. Ten tak má další možnost, jak se dostat k vyrovnání.
     
    23:49
    Naopak se ve vlastním oslabení dostali do akce Hurikáni, jenže včas zasáhla obrana. Hned na to pak na druhé straně lapil pokus Zibanejada Petr Mrázek.
     
    24:37
    Sebastian Aho pomohl obraně Hurricanes a dostal kotouč do bezpečí a do neutrální zóny. Newyorští tak musejí svou další přesilovkovou akci zakládat z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    25:28
    Další oslabení Carolina zvládla a už je v plném počtu.
     
    25:38
    Warren Foegele jel sám na Henrika Lundqvista a zblízka ho poté neprostřelil. Brankář Rangers tak nyní hodně svému týmu pomohl přesným zákrokem.
    25:38 Foegelův únik před branku soupeře
     
    26:08
    Carolina má signalizovanou výhodu a Mrázek je na střídačce. Pokud ji Carolina nevyužije, zahraje si přesilovou hru.
     
    26:14
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Brett Howden – 2 min., sekání).
     
    26:29
    Carolina právě vstřelila branku!
    A přesilovou hru bleskově Canes využívají a berou dvoubrankový náskok. Svečnikovu střelu z pravé strany šikovně před Lundqvistem tečoval SEBASTIAN AHO a švédský brankář tak musí podruhé lovit kotouč ze své sítě – 2:0. Asistence: Andrej Svečnikov a Sami Vatanen.
    26:29 Sebastian AHO - 2:0
     
    27:44
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Haydn Fleury – 2 min., držení).
     
    29:06
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Adam Fox – 2 min., podrážení).
     
    29:06
    Přesilovka Rangers je u konce, uvidíme hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    29:32
    Série nepřesností na obou stranách, nyní mají puk hráči Caroliny a míří před branku soupeře. Navíc za chvíli budou Canes v plném počtu a pokusí se zvýšit svůj náskok.
     
    29:44
    Carolina je v plném počtu a začíná její zkrácená přesilová hra.
     
    30:31
    V polovině základní hrací doby mají hokejisté Caroliny stále náskok o dva góly, nyní se snaží využít další přesilovou hru, když se nastěhovali před branku soupeře.
     
    31:06
    A tu nevyužijí, Rangers jsou už totiž kompletní.
     
    31:14
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Andrej Svečnikov – 2 min., vysoká hůl).
     
    31:14
    Následuje další komerční přestávka a po ní si pro změnu početní výhodu zahrají opět hráči New Yorku Rangers.
     
    31:32
    DeAngelo nahodil puk před Mrázka, ten si se skákavým kotoučem poradil a dostal ho do bezpečí. Nicméně si ho opět sebral soupeř a nadále útočí.
     
    32:10
    Artěmij Panarin si sjel na levý kruhu a poté vyslal štiplavou střelu na Petra Mrázka, leč neúspěšně. Hned na to se pak Hurricanes osvobozují.
     
    32:53
    A opět se Carolina dokázala dostat na puk a hned ho poslala až před branku Henrika Lundqvista. Šetří tak další cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    33:14
    Carolina i toto oslabení zvládla a je zase v plném počtu.
     
    33:33
    Howden neudržel souboj s Jakem Gardinerem a padl na led. Toho využili obránci Caroliny, kteří hned přenášejí hru na opačnou stranu zakládají další útok Hurricanes.
     
    34:26
    Rangers právě vstřelili branku!
    Hosté jdou na kontaktní branku a jsou zpátky v utkání. Lindgrenovu střelu z levého kruhu tečoval MIKA ZIBANEJAD, puk poté trochu změnil směr a skončil za zády Petra Mrázka, který přichází o čisté konto – 2:1. Asistence: Ryan Lindgren a Chris Kreider.
    34:26 Mika ZIBANEJAD - 2:1
     
    34:42
    Další komerční přestávka.
     
    35:10
    Kaapo Kakko se zjevil před brankou Petra Mrázka a pohotově zakončil u jeho levého betonu. Tím pak český brankář ve službách Caroliny kotouč zastavil.
     
    35:13
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Sami Vatanen – 2 min., podrážení).
     
    36:10
    Carolina se velmi dobře brání v dalším oslabení a Newyorští se tak pořádně nedostali do přesnějšího zakončení.
     
    37:13
    Carolina je v plném počtu.
     
    37:51
    Nečas dostal přihrávku od Slavina a jeho pokus poté pokryla obrana Rangers. Poté také soupeř Caroliny míří do akce na druhé straně.
     
    38:21
    Henrik Lundqvist čelil dalšímu nebezpečí v podobě útoku Caroliny, pokus Sebastiana Aha ale dostal pod kontrolu a připsal další zákrok.
     
    38:47
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Ryan Strome – 2 min., hákování).
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:35
    Sebastian Aho nebezpečně vystřelil před brankou Rangers, ale pokus byl sražen mimo. Nadále pak Carolina obléhala Lundqvistovu bránu, ale ani Teräväinenova šance se neujala.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhá třetina je za námi. V ní se Carolina díky teči Sebastiana Aha dostala do dvoubrankového náskoku. Stejně tak si ale počínal i Mika Zibanejad, jenž taktéž tečí skóroval a dostal Rangers svému soupeři na dostřel jediné branky. Petr Mrázek tak přišel o čisté konto a Jezdci jsou zpět ve hře. Ještě nás čeká hodně zajímavá třetí třetina, která začne přibližně ve 20:02.
     
    Střely na branku: 23 – 19
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:22
    Hokejisté Caroliny se hned na úvod třetího dějství uhnízdili před Henrikem Lundqvistem a pokusí se ohrozit jeho branku v přesilové hře.
     
    40:29
    Teuvo Teräväinen vyslal pokus z levého kruhu a trefil masku brankáře Rangers. Hra je tedy přerušena a vhazovat se bude po pravé ruce Henrika Lundqvista.
     
    40:47
    Rangers jsou v plném počtu.
     
    41:23
    Nyní se vhazuje před Petrem Mrázkem, po akci soupeře tak zakončoval Julien Gauthier, ale na českého brankáře si nepřišel.
     
    42:03
    Brock McGinn zblízka vystřelil a Henrik Lundqvist musel rukou zasahovat a dostal puk do bezpečí.
     
    42:35
    Na druhé straně se do střely od modré čáry opřel Brendan Smith, obránce Rangers ale poslal puk jen do připraveného gólmana Petra Mrázka.
     
    43:19
    Kaapo Kakko se dostal v útoku dva na jednoho ke střele z levé strany. Mrázek puk vyrazil před sebe a před ním zívala prázdná branka. Ovšem obránce Caroliny bruslí postrčil kotouč do rohu.
     
    44:48
    Na opačném konci kluziště pak nepřesně zakončil Andrej Svečnikov a také Henrik Lundqvist byl v klidu a puk rozehrál zpět spoluhráčům.
     
    46:32
    Obrana Rangers získala puk po tom, co nepřesně pálil Trocheck a otočila hru. Agilní Carolina však znovu tento sebrala a po Teräväinenově svižné ráně zasahoval Henrik Lundqvist.
     
    47:19
    Na řadě je nyní další komerční přestávka.
     
    47:25
    Warren Foegele zamíchal kotoučem a poté zblízka poslal pozdrav Henriku Lundqvistovi, ovšem ten zasáhl holí a dostal touš do bezpečí.
     
    48:12
    Za vlastní brankou zakládá další akci Marc Staal a Rangers tak jdou do další akce. Stále ztrácejí jeden gól a rádi by vyrovnali, aby zachovali naději na úspěch v tomto prvním duelu série.
     
    48:45
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Greg McKegg – 2 min., vražení na hrazení).
     
    49:15
    Vatanen dostal přihrávku a poslal puk Svečnikovovi, jenž zblízka okamžitě vystřelil. Ale obrana Rangers dostala puk do bezpečí a poslala až před Mrázka.
     
    50:13
    Martin Nečas udělal na pravém kruhu otočku a poslal kotouč na modrou čáru. Následně pak se ale Carolina sama vykázala z útočného pásma a hosté si mohou oddychnout.
     
    50:45
    Rangers jsou v plném počtu.
     
    50:51
    Carolina právě vstřelila branku!
    I když už byli Rangers v plném počtu, Carolina nadále držela útočné pásmo a to se jí vyplatilo. Niederreiter našel na levém kruhu MARTINA NEČASE, jenž poté svižnou střelou pálil na branku soupeře a tu nešťastně nohou tečoval Marc Staal a mezi betony svého brankáře tak poslal puk za jeho záda – 3:1. Martin Nečas si tak připisuje premiérovou branku v play-off NHL! Asistence: Nino Niederreiter a Jaccob Slavin.
    50:51 Martin NEČAS - 3:1
     
    52:15
    Další komerční pauza.
     
    53:08
    Hráči Caroliny jsou opět před brankou Henrika Lundqvista a operují před ní. Obránci Jezdců tak pomáhají a dostávají puky pryč. A nyní už jdou útočit.
     
    54:37
    Svečnikov přenechal puk Teräväinenovi, ale ten ho dobře nezpracoval. Nakonec ale Carolina pásmo udržela a nadále kotouč drží co nejdále od Mrázkovy branky.
     
    55:27
    Pravou tyčku si nyní pohlídal Henrik Lundqvist, který vyškrábl puk do rohu kluziště. Následně pak míří Rangers zase na druhou stranu.
     
    56:15
    Panarin poslal puk Filipu Chytilovi, ten ale svou střelu poslal mimo. Následně pak to ještě zkoušel Jacob Trouba od modré čáry, ale i jeho projektil se mezi tři tyče nevešel.
     
    56:58
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Anthony DeAngelo – 2 min., nedovolené bránění).
     
    56:58
    Komplikace pro Rangers, DeAngelo je na trestné lavici a naděje na kontaktní branku či dokonce vyrovnání je tak soupeři Caroliny hodně vzdálená.
     
    56:58
    Následuje ještě komerční přestávka.
     
    57:11
    Martin Nečas je při chuti a před chvílí střílel po zemi z podobného místa, jako při jeho gólu na 3:1, ale Lundqvistova hůl byla proti.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:05
    Rangers právě vstřelili branku!
    A drama je nakonec na světě. Ve vlastním oslabení se střelou z první od modré čáry prosadil MARC STAAL a dostává Rangers na dostřel jediné branky. Napravil tak vlastní gól při trefě Martina Nečase – 3:2. Asistence: Mika Zibanejad a Artěmij Panarin.
    58:05 Marc STAAL - 3:2
     
    58:06
    Oddechový čas si bere lavička Rangers.
     
    58:29
    Sebastian Aho se nebezpečně dostal před Henrika Lundqvista a vystřelil. Jeho pokus pak sklapnutím betonů švédský brankář zastavil. Hra je přerušena a vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    58:58
    Rangers jsou v plném počtu.
     
    59:20
    Rangers hrají se šesti bruslaři v poli a zkouší tedy hru bez brankáře.
     
    59:58
    DeAngelo nahodil puk před Mrázka a ten ho srazil do rohu kluziště, následně pak ale sudí hru přerušil a vhazuje se před českým brankářem.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Ve třetí třetině dal Martin Nečas Carolině dvoubrankový náskok, když se v play-off v NHL trefil úplně poprvé a dal klid na hokejky spoluhráčů. Ovšem v závěru třetí třetiny situaci zkomplikoval Marc Staal, jenž dostal Rangers na dostřel jediné branky. K vyrovnání pak už nepomohla powerplay New Yorku a Carolina nakonec vedení 3:2 uhájila až do konce. Branka Martina Nečase pak byla označena jako vítězná. To je pro mladého českého útočníka parádní vstup do vyřazovacích bojů. Hurricanes se v sérii hrané na tři vítězná utkání ujímají vedení 1:0.
     
    Střely na branku: 37 – 26
     
    Utkání se vzhledem k opatřením kvůli koronaviru odehrálo bez diváků.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Jaccob Slavin (CAR) 1+1
    2. Mika Zibanejad (NYR) 1+1
    3. Sebastian Aho (CAR) 1+1
     
    Československá stopa v utkání

    Petr Mrázek (CAR) 27 zákroků, 4 góly, 87,10%
    Martin Nečas (CAR) 1+0

    Filip Chytil (NYR) 0+0
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:54:41)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 2. Slavin (T. Teräväinen, Aho), 27. Aho (Svečnikov, Vatanen), 51. Nečas (Niederreiter, Slavin) – 35. Zibanejad (R. Lindgren, Kreider), 59. M. Staal (Zibanejad, Panarin)


    Carolina Hurricanes: Mrázek (Reimer) – Vatanen, Slavin, Edmundson, Skjei, H. Fleury, Gardiner – T. Teräväinen, Aho, Svečnikov – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Williams, J. Staal, Foegele – Martinook, Geekie, B. McGinn.
    New York Rangers: H. Lundqvist (Georgijev) – Trouba, Br. Smith, Fox, R. Lindgren, DeAngelo, M. Staal – Bučněvič, Zibanejad, Kreider – Fast, R. Strome, Panarin – Kakko, Chytil, Di Giuseppe – J. Gauthier, McKegg, B. Howden.

    Rozhodčí: Hanson, Furlatt – Pancich, Amell
    Carolina 3 0 NY Rangers
    #1 Sobota 01.08.2020 • 18:10
    Carolina - NY Rangers 3:2
    #2 Pondělí 03.08.2020 • 18:00
    Carolina - NY Rangers 4:1
    #3 Středa 05.08.2020 • 02:00
    NY Rangers - Carolina 1:4
    thejrc.org