Arsenal – Chelsea 2:1 (kon.)
konec
Arsenal FC
2:1 (1:1)
Chelsea FC
Sobota 01.08.2020, 18:30 • Wembley Stadium, Londýn • FA Cup • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany to bude vše. Děkujeme za pozornost a zase někdy na počtěnou! (20:42:12)
    Rozhodující moment utkání
     
    Arsenal se po nevýrazné sezóně přecijen raduje, je vítězem anglického FA Cupu! Mužem utkání je jasně Pierre-Emerick Aubameyang, který se postaral o obě branky a dovedl svůj celek k zisku prestižního poháru. Chelsea se dostala sice do vedení již v šesté minutě, ale byl to jediný úspěch týmu Franka Lamparda.

    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 2:14.
     
    90+13
    Konec zápasu.
     
    90+12
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Kieran Tierney, přichází Sead Kolašinac.
     
    90+12
    Nyní byl Pedro na nosítkách odvezen mimo hřiště a Martínez bude odkopávat od své branky. Ze hry zbývala tak minuta a půl, kolik sudí nastaví?
     
    90+10
    Je docela k podivu, že není Pedro ošetřován za čárou a stále se nehraje... Nastavený čas byl překročen již o více jak tři minuty.
     
    90+9
    Probíhá devátá minuta nastavení, stále se nehraje a stále je ošetřován Pedro. Kolašinac nadále stojí před lajnou a Frank Lampard je smířen s prohrou v tomto duelu.
     
    90+8
    Zatímco je Pedro ošetřován, na hřiště se ještě chystá Sead Kolašinac. Je ovšem ve hvězdách, zda to bude Mikelu Artetovi ještě umožněno.
     
    90+7
    Celá situace jej skolila, neboť se španělský hráč drží za rameno. Pár chvilek předtím byl totiž před vápnem povalen a nejspíše se měl pískat přímý kop z výborné pozice.
     
    90+6
    Je to boj na ostří nože. Pedro v posledních chvilkách utkání vzal všechno na sebe a po levé straně si to naštrádoval z posledních sil před branku, ale před vyběhnutým brankářem nezakončil.
     
    90+5
    Gunners si závěr utkání hlídají opravdu parádně. Po nevýrazném výkonu v letošním ročníku Premier League se fanoušci nejspíše dočkají alespoň jedné větší radosti.
     
    90+4
    Blues jen marně hledají cestičky do vápna Gunners. Reece James odcentroval z pravé strany do vápna, ale nikoho na první tyčce nenašel. Arsenal zkoušel protiakci, ale nevyšla ani ta.
     
    90+3
    Tak hra pokračovala hned vzápětí a právě Martínez nakopl míč směrem dopředu. K němu se ale nikdo nedostal a ten propadl až ke Caballerovi.
     
    90+2
    Přišel rohový kop z levé strany, který Emiliano Martínez zachytil ve vzduchu a následně s míčem spadl na záda. Pořádně si zakřičel a už se nezvedl. Uvidíme, zda bude moci ve hře pokračovat.
     
    90+1
    Čtvrtý rozhodčí nastaví druhý poločas o dlouhých sedm minut! Chelsea jde do útoku z obrany a má celkem ještě dosti času na srovnání duelu.
     
    90
    Blues dobývají branku Arsenalu neúspěšně. Nevidíme totiž žádnou aktivní kombinaci směrem dopředu a Gunners poslední minuty utkání zatím skvěle zvládají.
     
    88
    Snaha Chelsea na útočné polovině byla ukončena poté, co Ross Barkley nejspíše nešťastně přišlápl nohu protihráči. Je tedy dalším hráčem Blues, který vidí žlutou kartu.
     
    87
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází David Luiz, přichází Sokratis Papastathopoulos.
     
    86
    Gunners jsou aktivnějším celkem a obrana nemá vůbec žádnou práci. David Luiz nyní zůstal sedět na polovině hřiště a drží se za nohy. Uvidíme, zda bude brazilský obránce v pořádku.
     
    85
    Snažení Gunners, které bojovalo o míče spíše ve vzduchu, bylo ukončeno praporkem asistenta na lajně. Ten viděl ofsajd, a tak se bude rozehrávat od branky Chelsea.
     
    84
    Ten se ale Arsenalu nepovedlo a Dani Ceballos se ještě pokoušel zachránit míč, který letěl do zámezí. Nestihl jej a ještě v rychlosti zbořil jeden z bannerů.
     
    83
    Ainsley Maitland-Niles po rychle rozehraném rohovém kopu nakrátko centroval z levé strany do vápna. Zakončení sice nepřišlo, ale roh se bude opakovat.
     
    82
    Hraje se na útočné polovině Arsenalu, který určitě nebude nikam spěchat. Je totiž opravdu blízko k zisku triumfu v FA Cupu.
     
    81
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Alexandre Lacazette, přichází Edward Nketiah.
     
    80
    Obrana Chelsea si nyní zahrávala a kombinovala na vlastní polovině lehce na risk. Nakonec ale přišel míč dopředu, ten ovšem skončil v rukavicích připraveného Martíneze.
     
    79
    Pedro šel po levé straně do útoku a na penaltový puntík poslal nadýchaný míč. Nikdo z hráčů se ale k hlavičce nakonec nedostal a balon skončil až v autu na druhé straně.
     
    78
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Olivier Giroud, přichází Tammy Abraham.
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Antonio Rüdiger, přichází Callum Hudson-Odoi.
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Mason Mount, přichází Ross Barkley.
     
    76
    Aubameyang před vápnem přebral míč a po otočce jej s lehkostí poslal do vápna. Alexandre Lacazette ale kulatý nesmysl nezpracoval a ten tak skončil u brankáře Caballera.
     
    75
    Na hřišti to začíná slušně jiskřit! Antonio Rüdiger fauloval u pravé lajny a došlo k menší potyčce mezi kluby a lehce aktivní byl i kouč Arteta. Žlutá karta tak pro německého obránce i manažera Arsenalu.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Dani Ceballos (Arsenal FC).
     
    73
    Následně ovšem přišel faul u vápna a sudí rozdával karty! Mateo Kovačić již jednu žlutou kartu měl a proti Ceballosovi šel hodně nešťastně, Chelsea bude dohrávat o deseti!
     
    72
    Další akci vedli Blues po levé straně, ale přihrávka na penaltu přes obranný val nakonec neprošla. Ve hře se nicméně pokračuje před brankou Gunners.
     
    70
    Pokračuje se v utkání, které nově patří Arsenalu, jenž vede o jednu branku. Chelsea se pokoušela hned něco vymyslet, ale nákop za obranu skončil v rukavicích brankáře Martíneze.
     
    69
    Hra bude pokračovat po další občerstvovací pauze.
    67. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 2:1
     
    67
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Klenot v sestavě Gunners dává branku a je tu obrat! Héctor Bellerín prošel přímo středem hřiště, ale zastavil jej Christensen. Míč se přecijen ale dostal k PIERRU-EMERICKU AUBAMEYANGOVI, jenž udělal obránci kličku a brankáře Caballera parádně přehodil.
     
    66
    Ten ale skončil dříve, než se něco stalo. Kurt Zouma totiž jako třetí hráči v souboji zahrál ramenem do bránícího Tierneyho a Arsenal bude rozehrávat od své branky.
     
    65
    Tým Franka Lamparda je nyní jediným týmem na hřišti. Mason Mount obdržel přihrávku za obranu a z brankové čáry dával balon pod sebe. Po obranném bloku nás čeká rohový kop z levé strany.
     
    64
    Mason Mount teď poslal z levé strany přízemní centr do vápna, kde ale byli jen hráči v červených dresech. James sice čekal na vzdálenější tyčce, ale balon se k němu už nedostal.
     
    63
    Chelsea se před vápnem snaží, ale Arsenal je zalezlý a brání hned v několika hráčích své pokutové území. Jestli to bude pokračovat, tak se máme ještě na co těšit.
     
    62
    Blues jsou mnohem aktivnějším týmem v posledních minutách. Do další střelecké pozice se dostal James, ale jeho rána před vápnem byla hodně nepřesná.
     
    61
    David Luiz s chladnou hlavou vyřešil centr za obranu, kde míč odehrál do zámezí. Pokračovat se bude autem Chelsea, finále FA Cupu se hraje již přes hodinu.
     
    60
    Ke střele se dva metry před vápnem dostal Reece James, ale obětaví domácí hráči jej do zakončení prostě nepustili. Po bloku přišel navíc faul na Pépého, hraje tedy Arsenal.
     
    59
    Reece James poslal z pravé strany velice dobrý centr na vzdálenější tyčku, kde míč šťastně propadl na spoluhráče. Ten to ale na poslední chvíli nejspíše nečekal a zakončení nepřišlo.
     
    57
    Mason Mount nyní dostával načechraný míč do běhu, ale ten se mu nakonec nepovedlo zpracovat. Na druhé straně přišla přihrávka na Aubameyanga, ale ani on nakonec nevystřelil na branku, ale do nohou Christensena.
     
    56
    Hraje se výrazně opatrněji, než v prvním poločase. Ani jeden celek se moc do nebezpečných situací nedostává a spíše se hraje ve středu hrací plochy.
     
    55
    David Luiz nyní naprosto nepochopitelně a nelogicky zakončoval z více jak poloviny hřiště. Místo přihrávky prostě vystřelil na branku, to nemohlo slavit úspěch ani náhodou.
     
    53
    Ještě více nedivitelnější Lacazette dostal pod tlak obránce Zoumu a brankář Caballero musel z branky. Míč svižně odkopl do autu, a tak Gunners získávají balon na útočné polovině.
     
    52
    Míč za obranu dostával zatím dosti neviditelný útočník Giroud. Jeho neviditelnost pokračovala, na záda se mu pověsil bránící hráč, jenž jej do zakončení nepustil.
     
    51
    Kieran Tierney posunul míč nártem do běhu na Pépého, který z brankové čáry centroval na penaltu. Aubameyang se zde ovšem nenacházel a Caballero pohotově balon ukryl.
     
    50
    Nicolas Pépé dostával nákop za obranu, ale k míči se nakonec nedostal. Těsně před ním jej totiž rázně odkopl do autu rázný německý obránce Rüdiger.
     
    49
    Po pár sekundách na hřišti unikl po levé straně právě Pedro, který následně chtěl nejspíše zakončovat. Byl ovšem zastaven dobrým obranným zákrokem.
     
    49
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Christian Pulisic, přichází Pedro.
     
    48
    Někteří hráči na střídačce se začali rozcvičovat, protože to s americkým střelcem nevypadá úplně nejlépe. To by bylo pro Franka Lamparda již druhé vynucené střídání...
     
    47
    Raketový muž Christian Pulisic načal druhý poločas ve stylu. Dlouhým sprintem se dostal až do vápna, ale těsně před zakončením mu píchlo v noze. Přesto zakončil, ale branku netrefil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi více jak padesát minut prvního poločasu. Po prvních deseti minutách vedla Chelsea o jednu branku a byla hrozně aktivní, až to vypadalo, že jsou Gunners na ručník. Od této doby ale hráli právě červenobílí, kteří byli aktivnějším týmem a srovnali z penalty. Druhý poločas bude zajímavý a dají se očekávat změny.
     
    45+6
    První poločas skončil.
     
    45+4
    Mason Mount nyní neodhadl situaci a v předposlední minutě nastavení zastavil šlapákem postupování Ceballose. Vidí žlutou kartu a my uvidíme ještě jednu standardku.
     
    45+3
    A když už to vypadalo, že by k něčemu mohlo dojít, tak Blues jen nakopli míč za obranu a ten skončil v rukavicích Martíneze. Gunners tak mohou rozjet další akci.
     
    45+2
    Frank Lampard ovšem nebude v kabině nadšený. Jeho tým hrál aktivně jen v prvních deseti minutách, jinak je to bída a hraje spíše jen Arsenal.
     
    45+1
    Nakonec z přímého kopu nic nebylo a pokračuje se v utkání v nastaveném čase. Čvrtý rozhodčí se rozhodl, že se bzdue hrát nad rámec prvního poločse hned pět minut.
     
    44
    Před vápnem kličkoval Nicolas Pépé, který byl nakonec zastaven nedovoleně a Arsenal má z hranice velkého vápna perfektní standardní situaci. Dočkáme se obratu ve skóre?
     
    43
    Héctor Bellerín nabral rychlost a pokoušel se po dobré přihrávce zahrozit na pravém křídle. Španělský křídelník ale nezachytil míč na hrací ploše a bude z toho odkop od branky.
     
    42
    Arsenal pokračuje v nátlakové hře a bude rozehrávat třetí rohový kop v řadě. Naposledy kvůli bloku ve vápně, kde se hlavou pokoušela zakončit hned dvojice hráčů.
     
    41
    Dobrý centr vymysleli červenobílí. Nicolas Pépé hraje opravdu slušně, nyní na pravé straně vymyslel centr na zadní tyčku, kde ale Ainsley Maitland-Niles nedosáhl na míč – bude z toho po teči Caballera roh.
     
    40
    Hráči Gunners jsou nyní v kombinaci aktivnější a tlačí svého soupeře na jejich polovině. Zatím to jsou ale spíše jen přihrávky dozadu, obrana Blues trpělivě čeká.
     
    39
    Hráči Chelsea nechtějí moc riskovat a přihrávají si na vlastní polovině. Uvidíme, zda se jim povede vymyslet něco směrem dopředu, co by je dostalo zpátky do vedení.
     
    37
    Nicolas Pépé následně dostal přihrávku z levé strany až na hranici vápna, kde s patičkou obehrál bránícího hráče. Následné snažení ale už nevyšlo a obrana Chelsea nakonec míč odehrála.
     
    36
    Jorginho navlékl kapitánskou pásku a hned měl na noze velkou šanci. Marcos Alonso jej od brankové čáry našel na hranici šestnáctky, ale jeho rána nebyla přesná a míč skončil vysoko nad brankou Martíneze.
     
    35
    Po delší době se konečně také hraje. Arsenal začal v útoku, ale o balon celkem rychle přišel. Chelsea chtěla jít do protiakce, ale přihrávka po zemi za obranu nikoho nenašla.
     
    35
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází César Azpilicueta, přichází Andreas Christensen.
     
    34
    César Azpilicueta opouští hrací plochu a nejspíše půjdou o hamstringy, za které se bek Chelsea drží. Ze hřišti jej doprovodil sportovním poklepáním také Aubameyang.
     
    32
    César Azpilicueta nyní leží už několik sekund na hřišti a nevypadá to s ním úpůně růžově. Těžko ale říci, co se španělskému dlouholetému obránci Chelsea stalo.
     
    31
    Pokračovalo se ve hře, která byla přerušena v době, kdy Christian Pulisic kličkoval před vápnem. Marcos Alonso si totiž pomohl faulem a znemožnil spoluhráči zakončit.
     
    30
    Ve vzdušném souboji si poté lehce zařval útočník Giroud, kterého nejspíše nějak do zad trefil obránce Luiz. Uvidíme, zda bude francouzský útočník v pořádku.
    28. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 1:1
     
    28
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Je srovnáno! Situace se ještě řešila, ale penalta byla potvrzena a PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG zakončil k pravé tyčce – Caballero šel k levé, a tak máme opět vyrovnáno.
     
    26
    Žlutou kartu dostává César Azpilicueta (Chelsea FC).
     
    26
    César Azpilicueta naprosto jasně držel rychlého Aubameyanga a uvidíme penaltu pro Arsenal!
    25. Ofsajd před brankou Pépého
     
    25
    Nicolas Pépé se dočkal branky po naprosto krásné technické střele do levé šibenice. Sudí ale viděli ofsajd, a tak se hostující křídelník nemůže radovat!
     
    24
    Pokračuje se v utkání a na míči je celek, který je veden jako domácí – tedy Arsenal. Zatím si ale Gunners přihrávají jen v obranné fázi a do zakončení se neženou.
     
    22
    Před tím, než se stane něco dalšího, probíhá občerstvovací pauza obou celků. Mikel Artera i Frank Lampard se snaží co nejrychleji rozdat nejnovější pokyny.
     
    21
    Arsenal nyní aktivně napadal rozehrávku Chelsea, která byla nucena míč jen odkopnout. Defenzíva Gunners má tak šanci rozjet další akci až od své branky.
     
    20
    Je za námi první dvacetiminutovka, která nabídla rychlou branku Chelsea a další dvě solidní šance. Od nějaké dvanácté minuty ale začal hrát aktivněji Arsenal.
     
    19
    Po přihrávce do běhu se pokoušel na levém křídle prosadit Ainsley Maitland-Niles. Ten zakličkoval u velkého vápna Chelsea, ale Marcos Alonso soupeře přes sebe nepustil.
     
    17
    Pépé se následně pokoušel na pravé straně obejít Rüdigera, ale ten jej zastavil a ještě šikovně vybojoval vhazování pro svůj tým. Hra Gunners se ale zlepšila.
     
    16
    Dani Ceballos nakonec celou akci zakončoval, ale jeho rána letěla jen do středu branky a ještě pár centimetrů nad ní. Tohle nemohlo ohrozit branku Chelsea ani náhodou.
     
    15
    Po faulu na Ceballose pár metrů před vápnem, který udělal opět Kovačić, uvidíme celkem solidní standardní situaci. Chorvatský středopolař si zahrává.
     
    14
    Mateo Kovačić šel ve středu hřiště skluzem pod nohy Xhaky, který si pořádně zařval a muselo to bolet. Záložník Blues je zároveň první žlutě potrestaným hráčem utkání.
     
    13
    Chelsea byla obrána o míč před vápnem svého soupeře, ale Arsenal místo rychlého protiútoku akci pozastavil a později se mu nepovedlo odcentrovat přesně.
     
    12
    Rohový kop se Arsenalu nepovedl ani trochu. Nicolas Pépé to zkoušel na zadní tyčku, kde se ale nikdo v červenobílém nenacházel. Odkopávat se tak bude od branky Caballera.
     
    11
    Po dlouhé době také něco vymysleli hráči v červeném. Héctor Bellerín poslal míč do běhu na Pépého, jenž odcentroval na penaltu. Kurt Zouma ale balon dobře odvrátil do bezpečí.
     
    10
    Americký mladík si šel pro druhou branku, ale tentokráte si vylámal zuby. S míčem si celkem snadno naběhl až do vápna, odkud ale jeho ránu parádně zachytil Martínez!
     
    9
    Opět byl za obranou hledán Christian Pulisic, ale ten nakonec dlouhý centr na levé křídlo nedokázal zachytit. Pokračovat se tak bude odkopem od branky Arsenalu.
     
    8
    Arsenal se pokusil hned po rozehrávce zahrozit, ale Caballero střelu celkem snadno zachytil. Nyní už hrají opět Blues, jenž vstoupili do utkání stylově.
    6. Christian PULISIC - 0:1
     
    6
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Tak to byla opravdu rychlost, obrana Arsenalu opět zaspala a Chelsea jde opravdu rychle do vedení! CHRISTIAN PULISIC se ve vápně dostal po patičce Girouda k míči, udělal snadnou kličku a přehodil ležícího Martíneze v brance Gunners.
     
    5
    Na druhé straně byl hledán přihrávkou do běhu sprinter Aubameyang. K tomu se ale nakonec míč nedostal a získali jej bránící hráči Chelsea. Ti hru uklidňují.
     
    4
    Mason Mount v dost dobré šanci. Mladík Chelsea měl hodně prostoru před sebou a před vápnem zakončoval technickou střelou k pravé tyčce. Emiliano Martínez ale předvedl první velký zákrok večera.
     
    3
    Hvězdný Pierre-Emerick Aubameyang hned v první slibné šanci. Od levého praporku dostal centrovaný míč na první tyčku, kde se mu ale hlavou nepovedlo ideálně zakončit.
     
    2
    Do prvního útoku se hnali také fotbalisté Arsenalu, ale snaha po levém křídle nebyla úspěšná. Přišel totiž útočný faul a pokračuje se rozehrávkou Blues.
     
    1
    Vteřiny před startem duelu ještě oba celky poklekly, ale nyní se již hraje! O úvodní výkop se postarali hráči Chelsea, ale centr po pravé straně do útoku nikoho nenašel.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Před začátkem utkání se ještě vydává tichá podpora boji proti rasismu. Hráči stojí na kruhu na polovině hřiště metr od sebe a je jim prezentován vzkaz z LED televize.
     
    Před startem utkání uslyšíme hymnu Velké Británie, která zní od britské opery. Poté již nebude nic stát začátku utkání.
     
    Nyní přichází moment, kdy na smutně prázdný Wembley přichází fotbalisté obou celků, kteří se poperou o titul. Bude Londýn po tomto utkání červený anebo modrý?
     
    Krásný první srpnový den všem fanouškům anglického fotbalu! Velice dlouhou sezónu zakončí finále FA Cupu mezi Arsenalem a Chelsea! Gunners udělali jedinou změnu oproti poslednímu kolu, místo Joe Willocka hraje Héctor Bellerín. Chelsea nechala na lavičce například skvělého Kantého, střelce Abrahama či Pedra. Utkání startuje za pár minutek!
     
    Úvodní sestavy:

    Arsenal FC: E. Martínez – Holding, David Luiz, Tierney, Bellerín – Xhaka, D. Ceballos, Maitland-Niles – Pépé, A. Lacazette, Aubameyang.
    Náhradníci: Macey – Papastathopoulos, Kolašinac, Torreira, Smith, Willock, Nelson, Saka, Nketiah.

    Chelsea FC: Caballero – Rüdiger, K. Zouma, Azpilicueta – R. James, Jorginho, Kovačić, M. Alonso – Mount, Giroud, Pulisic.
    Náhradníci: Arrizabalaga – Christensen, Tomori, Emerson, Kanté, Barkley, Hudson-Odoi, Pedro, T. Abraham.

    Rozhodčí: Taylor – Beswick, Nunn.
     
    ARSENAL FC

    Fanoušci Gunners mají za sebou tedy dosti špatnou sezónu. Menší náplastí by mohlo být finále FA Cupu. No, posuďte sami. Arsenal skončil až na osmém místě v Premier League a poháry v příští sezóně si může zahrát pouze v případě dnešního úspěchu. V Evropské lize Gunners vyřadil řecký Olympiakos hned v prvním kole play-off. Nebýt dvaadvacetibrankového Aubameyanga, bůhví, jak by to s Arsenalem dopadlo...

    Arsenal načal pouť pohárem výhrou nad pozdějším vítězem Championship Leedsem (1:0) a pokračoval triumfem nad sestupujícím Bournemouthem (2:1). V osmifinále čekal Portsmouth (2:0) a ve čtvrtfinále Sheffield (2:1). O finále si to tým Mikela Artery rozdal s Manchesterem City, utkání překvapivě ovládli Gunners v poměru 2:0. Dokáže Arsenal zahodit špatnou sezónu a oplatit Chelsea nepěknou porážku ve finále Ligy mistrů?
     
    CHELSEA FC

    V Premier League to letos nebylo vůbec špatné a Blues se nakonec dostali ze čtvrtého místa až do Ligy mistrů, což byl pro celek Franka Lamparda nejspíše stěžejní cíl. Tým výkony táhl teprve dvaadvacetiletý Tammy Abraham, který vstřelil velice solidních patnáct branek.

    Chelsea se do finále dostala nejednoduchou cestou. Nejdříve v cestě stály celky z nižší soutěžě. Po Nottinghamu (2:0) a Hullu (2:1) stál ovšem velice silný Liverpool. Mistr Premier League ovšem v osmifinále nenasadil to nejsilnější a Chelsea vyhrála 2:0. Následně si Londýnští poradili s Leicesterem (1:0). Do finále vedla cesta přes Manchester United, který banda Franka Lamparda přehrála 3:1. Cesta to lehká nebyla ale ani trochu. Dojdou si Blues až pro titul?
     
    Velké finále. V Anglii je rozdán titul, ví se také, kdo sestoupí a máme také nějaké postupující. Kdo ale získá ten nejstarší titul, to se dozvíme až dneska. Finále FA Cupu hostí už klasicky Wembley, které ale letos bude bohužel bez fanoušků. Po finále Evropské ligy z minulého roku si to oba celky rozdají také v poháru. Napraví Arsenal zaváhání z minulého roku a srazí Chelsea na kolena?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    David Panuška

    Branky: 28. Aubameyang (pen.), 67. Aubameyang – 6. Pulisic

    Karty:   73. D. Ceballos (ARS), 75. Mikel Arteta (ARS) – 14. Kovačić (CHE), 26. Azpilicueta (CHE), 45+4. Mount (CHE), 75. Rüdiger (CHE), 88. Barkley (CHE)   73. Kovačić (CHE)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 2:14.
    Arsenal FC: E. Martínez – Holding, David Luiz (87. Papastathopoulos), Tierney (90+12. Kolašinac), Bellerín – Xhaka, D. Ceballos, Maitland-Niles – Pépé, A. Lacazette (81. Nketiah), Aubameyang.
    Náhradníci: Macey – Papastathopoulos, Kolašinac, Torreira, Smith, Willock, Nelson, Saka, Nketiah.

    Chelsea FC: Caballero – Rüdiger (78. Hudson-Odoi), K. Zouma, Azpilicueta (35. Christensen) – R. James, Jorginho, Kovačić, M. Alonso – Mount (78. Barkley), Giroud (78. T. Abraham), Pulisic (49. Pedro).
    Náhradníci: Arrizabalaga – Christensen, Tomori, Emerson, Kanté, Barkley, Hudson-Odoi, Pedro, T. Abraham.

    Rozhodčí: Taylor – Beswick, Nunn
    thejrc.org