Prostějov – Zlínsko 6:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Ostrava 3:2 (kon.) | Sokolov – Ústí n. L. 0:2 (kon.)
Žižkov – Jablonec 3:1 (kon.) | Sparta – Táborsko 5:0 (kon.) | Plzeň – Č. Budějovice 2:0 (kon.)
Liberec – Chrudim 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 4:2 (kon.) | Admira Praha – Bohemians 1905 1:2 (kon.)
Teplice – Hr. Králové 0:1 (kon.) | Trenčín – Pohronie 0:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 2:3 (kon.)
Přepeře – Liberec 2:1 (kon.) | Cottbus – Varnsdorf 0:2 (kon.) | Žižkov – Králův Dvůr 1:3 (kon.)
Dunajská Streda – Nice 0:6 (kon.) | Trenčín – Zlín 2:5 (kon.) | Senica – Slovácko 0:1 (kon.)
Trnava – Olomouc 1:1 (kon.) | Pardubice – Jihlava 1:0 (kon.) | MTK Budapešť – Sereď 2:0 (kon.)
St. Pölten – Líšeň 1:1 (kon.)
konec
Energie Cottbus
0:2 (0:0)
FK Varnsdorf
Sobota 01.08.2020, 13:30 • Stadion der Freundschaft • Přípravný zápas
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše, děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek sobotního odpoledne. (15:27:23)
     
    Dnešní zápas nakonec končí jednoznačným výsledkem 2:0 ve prospěch Varnsdorfu, průběh zápasu byl ale hodně vyrovnaný. Cottbus byl dokonce většinu času o něco aktivnější, ale nedokázal vstřelit ani jeden gól, na což také doplatil. Hosté se totiž během poslední půlhodiny prosadili rovnou dvakrát, čímž si zajistila cenné vítězství na půdě německého soka. Vaňák pak v samotném závěru zápasu dokonce zlikvidoval pokutový kop Felixe Geislera.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Cottbus si při útoku pomohl nedovoleným zákrokem. To definitivně pohřbívá jeho šance alespoň na jednu trefu.
    89. Penalta
     
    89
    Felix Geisler jí však nedokázal proměnit! Mířil totiž víceméně do středu brány, což skvěle odhadl Adam Richter, který jeho pokus nemilosrdně zlikvidoval!
     
    89
    Cottbus si po rohovém kopu došel pro faul v pokutovém území, což znamená penaltu!
     
    88
    Domácí se pořád pokouší o čestný zásah. Nyní k němu byli hodně blízko, ale Vaňák výborně pokryl centr i následnou dorážku.
     
    87
    Český celek pořád zkušeně udržuje hru co nejdál od své brány. Ztrátu dvoubrankového vedení nechce za žádnou cenu riskovat.
    85. Dominik BREDA - 0:2
     
    85
    Varnsdorf právě vstřelil branku!
    Je vymalována, Varnsdorf v dnešním přípravném duelu zvítězí! Hosté ukořistili při soupeřící rozehrávce balón, čehož dokonale využil DOMINIK BREDA, který si naběhl za obranu a brankáře Stahla následně překonal pěkným lobem.
     
    83
    Jeden z fotbalistů českého klubu zůstává ležet na trávníku. Po ošetření se naštěstí sám zvedá a odchází si odpočinout za postranní čáru.
     
    82
    Hosté také získávají nějaké sekundy na útočné polovině, kde se už vůbec nepokouší o skórování, chtějí tam pouze získat čas.
     
    81
    Německý celek má opět výhodu standardní situace, ale pomocí těch se as určitě neprosadí. Tentokrát sice přišla hlavička směrem na bránu, ale zase byla moc vysoká.
     
    80
    Cottbus už má jen deset minut, což už opravdu není moc. Varnsdorf se navíc pořád brání velmi dobře a suverénně míří za výhrou.
     
    79
    Domácí svého soupeře každým okamžikem svírají víc a víc. Nyní získávají rohový kop, avšak ten zase nebyl vůbec nebezpečný.
     
    77
    Cottbus si vybojoval přímý kop poblíž pravé hranice soupeřícího vápna. Centr však čeští obránci bez problémů uklidili mimo nebezpečnou zónu.
     
    76
    Ve hře se může pokračovat. Vaňák si staví míč k odkopu, s čímž rozhodně nikam nespěchá, protože nyní už by hosté mohli hrát pochopitelně na čas.
     
    74
    Je tady druhá a poslední občerstvovací přestávka, která přijde vhod zejména Energii, která by se mělo stanovit pokyny k tomu, aby dosáhla vyrovnání.
     
    72
    Mohlo být hotovo, avšak není! Alexandre se totiž po výborném pasu dostal do samotného úniku, dokonce se dostal už i přes gólmana, ale následně zakončil jen nad horní tyčku!
     
    71
    Domácí asi budou většinu času útočit. Varnsdorf se totiž skoro v plném počtu stáhla na svou polovinu, kde nechce soupeři darovat žádný prostor.
     
    70
    Vstupujeme tedy do poslední dvacetiminutovky. Tu domácí zahájili autem, po kterém získávají další vhazování.
     
    69
    Hosté hrají po vstřelení úvodního gólu o dost klidněji, stále je ale čeká hodně práce. Energie má na vyrovnání ještě více než dvacet minut.
    66. Kristian ZBROŽEK - 0:1
     
    66
    Varnsdorf právě vstřelil branku!
    Nakonec se první prosazuje český tým, který tak otevírá skóre dnešního duelu! Po nákopu se míč dostal k KRISTIANU ZBROŽKOVI, který si ho na hranici pokutového území nachystal na levačku a následně se trefil přesně do levé šibenice.
     
    64
    Střídání v týmu Energie Cottbus: ze hřiště odchází Felix Brügmann, přichází Stettin.
     
    64
    Střídání v týmu Energie Cottbus: ze hřiště odchází Gladrow, přichází Niklas Geisler.
     
    64
    Střídání v týmu Energie Cottbus: ze hřiště odchází Mäder, přichází Felix Geisler.
     
    64
    Střídání v týmu Energie Cottbus: ze hřiště odchází Storb, přichází Jarosch.
     
    64
    Střídání v týmu Energie Cottbus: ze hřiště odchází Kremer, přichází Hoppe.
     
    64
    Další standardní situace hostů vypadalo poměrně nebezpečně, ale lépe to zase zvládli domácí, kteří sice dovolili soupeři hlavičku, ale ta nemohla směřovat mezi tyče.
     
    63
    Útok Cottbusu je následně zastaven kvůli postavení mimo hru. Rozehrávku si tak bere na starost Vaňák, který nakopává až do soupeřící šestnáctky.
     
    62
    Jeden z obránců Varnsdorfu nechtěl nic riskovat, takže raději zakopl soupeřící nepřesnou přihrávku daleko od brány, avšak jenom do autu.
     
    61
    Storb se po hlavičkovém souboji svíjí v bolestech, po chvíli se však zvedá a vypadá to, že bude v pořádku. Ve hře se tak může rychle pokračovat.
     
    60
    Mäder se šikovně uvolnil na hranici šestnáctky, kam dostal také míč, jenže jeho pokus o technické zakončení skončil jen na jednom z bránících hráčů.
     
    58
    Domácí si vepředu získali další autové vhazování, po kterém se však musí stahovat dozadu, jelikož Varnsdorf jim nedává moc prostoru ke kombinaci.
     
    57
    O rozehrávku se museli pokoušet i hosté, ale těm se to vůbec nepovedlo, protože jejich vinou skončil míč v autu. Energie se tak může přesunout na útočnou polovinu.
     
    55
    Jeden z hráčů Varnsdorfu si pomohl zbytečným a docela tvrdým faulem, po kterém mohla přijít i žlutá karta, ale tu hlavní sudí pro tentokrát nechal schovanou.
     
    54
    Už zase se hraje v pomalém tempu. Cottbus se opatrně pokouší o rozehrávku, ale jde mu hlavně o to, aby nepřišel o balón, což se mu zatím úspěšně daří.
     
    53
    Další útočné snažení českého celku už bylo nebezpečnější, jelikož bylo zakončeno. Míč však zase končí jen nad horní tyčkou.
     
    52
    Rychlý protiútok Varnsdorfu končí jen přetaženou přihrávkou, která doletěla až daleko za pomezní čáru.
     
    50
    Energie už se dostala ze soupeřícího sevření, ale nyní musí úspěšně rozehrát, což také není úplně snadná záležitost.
     
    49
    Hosté nastoupili do druhé půle ve výborném tempu, s míčem už si zase přihrávají na útočné polovině, kde ale Alexandre zakončoval jen do boční sítě.
     
    48
    Po rohu následovala poměrně nebezpečná hlavička, ale ta nakonec skončila jen na horní síti branky Cottbusu, což znamená odkop pro Stahla.
     
    47
    Varnsdorf má hned na začátku poločasu opravdu nebezpečný přímý kop. Ten Prusa zkoušel vyřešit střelou přes zeď, ale míč se od ní odrazil jen na roh.
     
    46
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Vaňák, přichází Adam Richter.
     
    46
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Hasil, přichází Matěj.
     
    46
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Heppner, přichází Alhassan.
     
    46
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Rudnytskij, přichází Daniel Novák.
     
    46
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Marek Richter, přichází Breda.
     
    46
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Lukáš Novák, přichází Donkor.
     
    46
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Lehoczki, přichází Ondraczek.
     
    46
    Střídání v týmu Energie Cottbus: ze hřiště odchází Stawecki, přichází Stahl.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půle nám toho moc nenabídla. Cottbus byl rozhodně aktivnější, ale vedoucí trefu z toho nevytěžil, takže pořád platí nerozhodný stav. Na větší šance je to mimochodem 1:1, takže se toho opravdu moc nedělo. Doufejme, že se dočkáme gólu alespoň ve druhém poločase.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 14:36.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    Nyní se musí chvíli čekat na Hasseho, který musí pro míč až na tribunu, jelikož se tam smolně odrazit. Moc času do nastavení to ale nejspíš nepřidá.
     
    42
    Německý celek nadějně kombinoval poblíž soupeřící šestnáctky, ale vše nakonec pokazil jeden nepřesný pas, který znamená aut pro hosty.
     
    41
    Domácí si vybojovali ještě jeden rohový kop, ale český klub má pořád výborně pokrytý prostor před vlastní brankou, takže nemohl inkasovat.
     
    39
    Varnsdorf už chce aktuální stav udržet minimálně do přestávky. Míč je totiž pořád v moci Energie, která se i tlačí dopředu, ale soupeřem je ihned zatlačena zpátky.
     
    38
    Ani další odkop Vaňáka nebyl úplně nejpřesnější. Domácí hráči tak zase kombinují na své polovině a opatrně hledají recept na soupeřící defenzivu.
     
    37
    Cottbus si staví míč k opravdu nebezpečné standardní situaci. Z té nakonec přišla přímá střela směrem na bránu, ale míč skončil jen metr nad břevnem.
     
    35
    Do vedení už mohla jít také Varnsdorf! Rudnytskij dostal výborný pas na pravou stranu hřiště, kde měl i spoustu prostoru, díky čemuž se mohl dostat do střelecké pozice. To také udělal, ale pozorný Stawecki jeho pokus zkušeně zlikvidoval!
     
    34
    Vaňák svou rozehrávkou nakrátko vystavil své spoluhráče do docela nepříjemné situace, kterou raději následně vyřešil odkopem, který však končí jen u soupeřících fotbalistů.
     
    32
    Další vzdušný pas, tentokrát z levé strany, už byl přetažený, takže skončil až za protější pomezní čárou. Varnsdorf se tak po autu bude moct uklidnit.
     
    31
    Nyní se domácí zkusili prosadit pomocí přesného centru, který však na poslední chvíli odklidil do bezpečí pozorný Hasil.
     
    30
    Po první půlhodině tedy pořád platí bezgólový stav. Zápas je jinak poměrně vyrovnaný, takže do vedení může jít opravdu kdokoliv.
     
    29
    Konečně jsme se dočkali nějaké šance! Gladrow se sám dostal přes tři protihráče až na hranici pokutového území, odkud okamžitě pálil, ale trefil se jen do dobře vyběhnutého Vaňáka!
     
    28
    Poblíž pokutového území Varnsdorfu probíhal opravdu důrazný souboj o balón, kde s důrazem přehnal Mäder, který fauloval.
     
    27
    Na druhé straně hřiště se o únik pokusil Mäder, ale ten si nedokázal zpracovat prudký pas, což znamená aut pro Severočechy.
     
    26
    Po přestávce se tempo hry konečně začíná zrychlovat. O skórování se tak pokusil český klub, ale centr z levé strany neprošel.
     
    24
    Na programu je první cooling break dnešního utkání, jelikož je opravdu horko. Měl by se tedy dodržovat pitný režim.
     
    23
    Domácí se následně uchylují ke své poklidné kombinaci, i když ta moc dobře nevydrželi, protože jeden z fotbalistů Varnsdorfu výborně odhadl směr přihrávky.
     
    22
    Heppner se prezentoval pěkným náběhem po levé straně, kde se i dobře zpracoval balón, ale následně nedokázal přesně přihrát.
     
    20
    Máme za sebou prvních dvacet, kde se toho moc nestalo. Nedočkali jsme se snad jediného přesného zakončení na bránu.
     
    19
    Hasse rozehrál aut poměrně úspěšně, ale bylo to k ničemu, jelikož hosté rychle zahustili prostor před vápnem, takže míč snadno získali.
     
    17
    Cottbus zase opatrně dostává hru pod svou kontrolou. Zničehonic však přišel daleký nákop na Kremera, který však na daleký míč nemohl za žádnou cenu dosáhnout.
     
    16
    Vaňák si dává s rozehrávkou dalšího odkopu na čas. Spěchat sice nikam nemusí, ale ani nemá důvod ke zdržování.
     
    14
    Přímý kop získává i Varnsdorf, které si však připravuje standardní situaci. Centr Rudnytskijeho však končí až daleko za bránou.
     
    13
    Další přihrávka německého klubu už ale končí jenom za brankovou čárou, což znamená první odkop pro českého brankáře Vaňáka.
     
    12
    Hasil si při hlavičkovém souboji pomohl faulem. Domácí tak mohli rozehrávat standardku, ale přímý kop nakonec raději rozehráli nakrátko.
     
    10
    Varnsdorf se díky dobrému napadání dostala až do šestnáctky, kde domácí museli zachraňovat situaci odkopem na rohový kop.
     
    9
    Hosté se zkoušeli uvolnit pomocí vzdušného pasu za obranu, ale ten skončil jen u brankáře, který s následnou rozehrávkou neměl sebemenší problém.
     
    7
    Začátek zápasu je z obou stran hodně opatrný, nikdo nechce udělat zbytečnou chybu. Mírně aktivnější je Cottbus, který si nyní jen tak přihrává na své polovině.
     
    6
    Německý klub poměrně aktivně napadá, ale zatím mu to k ničemu není. Hosté sebejistě kombinují na své polovině a opatrně hledají cestu dopředu.
     
    4
    Češi se však s míčem moc dlouho neohřáli. Vzápětí ho má v moci gólman Stawecki, který se stará o další rozehrávku svého týmu.
     
    3
    Domácí ještě chvíli v útočném snažení pokračovali, ale nakonec se dopustili nedovoleného zákroku, po kterém tak získává míč také Varnsdorf.
     
    1
    Cottbus se po úvodním výkopu hned tlačí dopředu, kde už dokonce získává rohový kop. Ten si bere na starost Kremer, ale v pokutovém území nachází jen protihráče.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Energie Cottbus: Stawecki – Hasse, Storb, Koch, Fl. Brügmann – Pelivan, Erlbeck – Mäder, Gladrow, Kremer – Fe. Brügmann.
    Náhradníci: Stahl – Jarosch, N. Geisler, F. Geisler, Stettin, Hoppe.

    FK Varnsdorf: Vaňák – Lehoczki, Zbrožek, Hasil, Heppner – Bláha, Průša – Rudnytskij, L. Novák, Alexander – M. Richter.
    Náhradníci: A. Richter – Ondraczek, Donkor, Breda, D. Novák, Alhassan, Matěj.
     
    Dobrý den všem fotbalovým fanouškům! Sobota plná fotbalových přípravných zápasů pokračuje, od 13:30 tak na sebe narazí Cottbus a Varnsdorf. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

    Lukáš Mihal

    Branky: 66. Zbrožek, 85. Breda

    Neproměněná penalta: 89. F. Geisler (COT), brankář A. Richter zneškodnil


    Energie Cottbus: Stawecki (46. Stahl) – Hasse, Storb (64. Jarosch), Koch, Fl. Brügmann – Pelivan, Erlbeck – Mäder (64. F. Geisler), Gladrow (64. N. Geisler), Kremer (64. Hoppe) – Fe. Brügmann (64. Stettin).
    Náhradníci: Stahl – Jarosch, N. Geisler, F. Geisler, Stettin, Hoppe.

    FK Varnsdorf: Vaňák (46. A. Richter) – Lehoczki (46. Ondraczek), Zbrožek, Hasil (46. Matěj), Heppner (46. Alhassan) – Bláha, Průša – Rudnytskij (46. D. Novák), L. Novák (46. Donkor), Alexander – M. Richter (46. Breda).
    Náhradníci: A. Richter – Ondraczek, Donkor, Breda, D. Novák, Alhassan, Matěj.
    thejrc.org