Colorado – St. Louis 2:1 (kon.) | Toronto – Columbus 0:2 (kon.) | Vancouver – Minnesota 0:3 (kon.)
Carolina – NY Rangers 4:1 (kon.) | Calgary – Winnipeg 2:3 (kon.) | Tampa – Washington 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
Colorado Avalanche
2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
St. Louis Blues
Pondělí 03.08.2020, 00:30 • Rogers Place, Edmonton • Play-off NHL • O umístění
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Philipp Grubauer (COL) 31 zák., 1 gól, 96,9%
    2. Nazem Kadri (COL) 1+0
    3. Jordan Binnington (STL) 36 zák., 2 góly, 94,7% (03:22:43)
     
    Statistiky: Střely na bránu: 38-32; Zablokované střely: 10-14; Vhazování: 47%-53%; Hity: 40-39; Přesilové hry: 1/5-1/4; Trestné minuty: 8-10.
     
    David Perron sice poslal úřadující šampióny z St. Louis do vedení, když krátce před koncem úvodní části využil přesilovou hru, jenže Colorado ve třetí části předvedlo obrat. Ryan Graves vyrovnal na začátku závěrečné části, aby Nazem Kadri jednu desetinu sekundy před koncem normální hrací doby dokonal obrat v přesilové hře. Blues tak začali obhajobu velice hořkou porážkou. Konečný stav. Colorado Avalanche 2 St. Louis Blues 1.
     
    Konec zápasu.
    59:59 Nazem KADRI - 2:1
     
    59:59
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Úřadující šampióni z St. Louis utrpěli pořádnou facku, když se jednu desetinu sekundy před koncem normální hrací doby prosadil z dorážky NAZEM KADRI! Gól je zkoumán a měl by platit. A je to potvrzeno! Colorado vítězí. Asistence: Gabriel Landeskog a Nathan MacKinnon. (2:1)
     
    59:37
    Colorado vyslalo na bránu Jordana Binningtona v rozpětí několika sekund čtyři až pět střel, jenže ani jedna z nich se neujala! Neskutečný tlak Avs.
     
    59:00
    Do konce třetí třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:43
    Alexander Steen chtěl clonit před bránou, jenže zahákoval Valerije Ničuškina a dostal dvě minuty.
     
    58:12
    Zachary Sanford vystřelil na vrcholu levého kruhu pro vhazování, jeho střela zápěstím ale postrádala razanci a Philipp Grubauer ji snadno vyrazil do rohu kluziště.
     
    56:13
    Blues jsou v závěru zápasu mnohem aktivnější a nyní se opět dostali ke střele na pravém křídle pásma, Philipp Grubauer byl ale na přední tyči připraven a přerušil hru.
     
    55:22
    Philipp Grubauer zasáhl proti střele Roberta Thomase z pravého kruhu pro vhazování vyrážečkou a před jeho bránou poté vznikl obrovský závar, kterému poté dokázal odolat!
    53:56 Philipp Grubauer vytáhl v závěru zápasu důležitý zákrok
     
    53:56
    St. Louis se ocitlo před bránou v obrovské šanci, jenže jeden z hráčů Blues se musel s pukem otáčet a následná střela z otočky zřejmě byla zablokována! Tak nakonec ne. Philipp Grubauer vychytal Jadena Schwartze pravým betonem!
     
    53:20
    Pierre-Édouard Bellemare dostal menší trest za podrážení a Blues mohou rozhodnout v přesilovce.
     
    52:30
    Delší dobu se nyní hrálo bez přerušení a oba týmy se dostaly do šance. Nathan MacKinnon s bekhendovým zakončením neuspěl, stejně jako Blues střelou z kruhu.
     
    50:20
    Po krátké komerční přestávce je hra opět v plném proudu a jsme zvědaví, čeho se dočkáme v závěru.
     
    49:22
    Colorado nepřesně rozehrálo, důležité ovšem je, že před pár okamžiky mohlo otočit skóre! Jordan Binnington se vydal za svou bránu, zpoza níž nepřesně rozehrál, a J. T. Compher ho za to mohl potrestat střelou z pravého kruhu pro vhazování, jenže brankář Blues se včas vrátil do své brány a horní stranou lapačky puk vytáhl!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 46. Graves (Rantanen), 60. Kadri (Landeskog, MacKinnon) – 17. Perron (B. Schenn, R. O'Reilly)


    Colorado Avalanche: Grubauer (Francouz) – Makar, Graves, E. Johnson (A), Girard, Cole, Zadorov – Rantanen, MacKinnon (A), Burakovsky – Ničuškin, Kadri, Landeskog (C) – Donskoi, Compher, Naměstnikov – Calvert, Bellemare, Jost. Hlavní trenér: Jared Bednar.
    St. Louis Blues: Binnington (Allen) – Pietrangelo (C), Gunnarsson, Parayko, Scandella, Faulk, Dunn – Tarasenko (A), B. Schenn, Schwartz – Perron, R. O'Reilly, Sanford – Bozak, Thomas, Blais – Steen (A), Sundqvist, Barbašev. Hlavní trenér: Craig Berube.

    Rozhodčí: Marc Joannette, Dan O'Rourke. Čároví: Brad Kovachik, Libor Suchánek
    thejrc.org