K. Vary – Liberec 4:5 (po pr.) | Vítkovice – Třinec 3:4 (kon.) | Sparta – Plzeň 3:4 (po pr.)
Pardubice – Olomouc 5:2 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 2:0 (kon.) | Přerov – Zlín 0:6 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
HC Kometa Brno
Čtvrtek 06.08.2020, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Generali Česká Cup • Skupina C
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S těmito slovy se s Vámi ze soutoku Labe s Orlicí loučím, ale srdečně vás zvu ke sledování našich dalších textových přenosů z Generali Česká Cupu. (20:16:58)
     
    Pokud v Pardubicích nenastane střelecká erupce domácích, Hradec Králové si s šestibodovým ziskem udrží první místo v tabulce skupiny C, zatímco Kometa zůstane s velkou nulou na bodovém i gólovém kontě na dně.
     
    První utkání nové sezóny v Hradci Králové končí a domácí hráči si zaslouženě vychutnávají vítězné kolečko. Po celý zápas byli lepším týmem, ve třetí třetině zásluhou premiérového gólu Vladimíra Růžičky v početní výhodě navýšili své vedení a soupeři po celý průběh zápasu v podstatě nepovolili větší šanci. Kometa tak ani ve druhém utkání přípravného období nedokázala skórovat a od většího rozdílu ve skóre ji uchránil famózní Lukáš Klimeš, který pochytal minimálně dalších šest, sedm potenciálních gólů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Holík ještě z nouze vypálil přes celé hřiště, Lukeš si ale na dlouhý puk bez problému počkal se svým betonem a stvrdil druhé hradecké vítězství v Generali Česká Cupu 2020.
     
    59:31
    Vincourův pokus po zemi ještě stihl před brankou tečovat Horký, namířil ho ale mimo hradeckou branku.
     
    59:23
    Radek Bělohlav si bere oddechový čas a zkusí ještě rozkreslit poslední variantu, která by jeho svěřence spasila.
     
    58:49
    Zaťovič měl na holi první gól Komety v letošní přípravě. Před odkrytou brankou ale selhal a u své pravé tyče by byl asi stejně Štěpán Lukeš se svým betonem rychleji.
     
    58:28
    Brněnská branka je prázdná, Brno to zkusí v šesti!
     
    57:37
    Kusko se dostal do konfliktu se Zámorským, důrazně mu potom domluvil i Nedomlel. Přesilovou hru ale bude hrát Brno. Kusko obdržel za oplátky trest za hrubost, Zámorský má na kontě dvě minuty za sekání a hákování. Elitní hradecký bek to dnes už podruhé nevydržel s nervy a oplácel. Druhý trest za Zámorského odsedí Vojtěch Síla.
     
    57:35
    Perret skvěle zastavil svůj pohyb a ještě dokázal zastavit puk ve středním pásmu a poslat ho do bezpečí, než odjel na střídačku.
     
    57:16
    Poslední minuty se ale odehrávají výhradně na útočné polovině Hradce.
     
    56:37
    Kelly Klíma hraje dnes velký zápas. Znovu se sám prokličkoval až k zakončení mezi kruhy, kotouč mu v poslední moment uzmul Dalimil Mikyska.
     
    55:55
    Ochozy ČPP Arény zní oslavné pokřiky, tři body, zdá se, zůstanou dnes v Hradci. Ještě však není konec.
     
    55:10
    Další famózní práce Lukáše Klimeše. Nejprve s vypětím všech sil vytěsnil one-timer Jakuba Lva, poté si tygřím skokem posvítil i na bombu od Janka od modré.
     
    54:46
    Lukáš Klimeš si nevzal k srdci výkřik z publika "Pusť!" a pomalu šourající kotouč skryl v lapačce před dotírajícím Sílou.
     
    54:09
    Zámorský si udělal další útočný výlet a předložil krásný pas doprava na Perreta, ten mířil na zadní tyč, Klimeš ale znovu odolal a tribunami to jen zahučelo.
     
    53:07
    Proti palbě Kellyho Klímy se kromě Klimeše raději postavil do brankoviště i Bartejs, společnými silami střelu Američana zablokovali.
     
    52:39
    Schneider nedokázal zpracovat přihrávku od Holíka, radost si udělal aspoň složením Filipa Pavlíka k zemi.

    Adam Kodet

    Branky a nahrávky: 2. Kelly Klíma (Vl. Růžička, Čáp), 47. Vl. Růžička (Kelly Klíma)


    Mountfield HK: Mazanec – Zámorský, Nedomlel (A), Čáp, Jank, F. Pavlík (A), Váchal, R. Pilař – Smoleňák (C), Cingel, Lev – Kelly Klíma, Vl. Růžička, J. Sklenář – Jergl, Kevin Klíma, Perret – Orsava, Síla, R. Pavlík
    HC Kometa Brno: Klimeš – Freibergs, Pyrochta, Mikyska, Gulaši, Zábranský, Bartejs – Schneider, P. Holík (A), Zaťovič (C) – P. Kratochvíl, Šoustal, Vincour (A) – Kusko, Rákos, Kunc – Horký, Střondala, Plášek – M. Svoboda

    Rozhodčí: Kubičík, Obadal – Bryška, Axman

    Diváci: 750
    ocianews.com