Třinec – K. Vary 4:1 (kon.) | Trenčín – Vítkovice 3:4 (kon.) | Vítkovice – K. Vary 6:2 (kon.)
Třinec – Trenčín 9:6 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
9:6 (3:3, 4:3, 2:0)
HK DUKLA Trenčín
Pátek 07.08.2020, 18:45 • WERK ARENA, Třinec • President Cup
Partner:
     
    Příjemný páteční podvečer z Třince! Úvodní den President Cupu 2020 se už pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci, protože v třinecké WERK ARÉNĚ proběhne za několik málo okamžiků poslední zápas prvního hracího dne mezi domácími HC Oceláři Třinec a celkem ze západu Slovenska HK Duklou Trenčín. Utkání začíná v 18:45.
     
    President Cup je po roce zpátky!

    Mládežnický hokejový turnaj hráčů do sedmnácti let zvaný President Cup je zpět a letos již napíše svůj 6.ročník. Elitní turnaj se bude, podobně jako každý rok, odehrávat na Frýdecké ulici jak v multifunkční WERK ARENĚ, tak i v Mini WERK ARENĚ.

    Hrací systém

    Všechny týmy budou v jedné skupině, ve které se bude hrát formou souboje každý s každým. Každý zápas bude mít klasicky tři třetiny a každá z nich bude trvat dvacet minut. Pokud bude utkání po šedesáti minutách nerozhodné, tak vítěze utkání odhalí samostatné nájezdy. Pouze v semifinále a finále bude po nerozhodném stavu následovat pětiminutové prodloužení. Pakliže nebude ani po tomto prodloužení rozhodnuto, tak budou probíhat opět samostatné nájezdy. Podle umístění ve skupině se pak proti sobě utkají jednotlivé týmy v play-off. První celek vyzve poslední tým tabulky a druhý se utká se třetím. Vítězové těchto duelů postoupí do bojů o zlato, poražení se poperou o bronz.
     
    Účastníci President Cupu 2020:

    1. HC Oceláři Třinec
    2. HC Vítkovice Ridera
    3. HC Energie Karlovy Vary
    4. HK Dukla Trenčín
     
    HC Oceláři Třinec

    Není divu, že domácí Oceláři patří k tradičním účastníkům President Cupu. Hráči s drakem na prsou předvedli na premiérovém ročníku výborné výkony, které je donesly až do finále. Tam ale dostali školu od ruského obra CSKA a museli se tak spokojit se stříbrem. Druhý ročník se pro Oceláře stal doslova noční můrou, podařilo se jim vyhrát pouze jeden zápas, a i přes vyrovnané souboje se soupeři museli skousnout umístění na samotném chvostu tabulky. Ve třetím ročníku mohli fanoušci Ocelářů pozorovat rapidní zlepšení. Hráči s drakem na prsou předvedli výkony srovnatelné s výkony v premiérovém ročníku turnaje a znovu došli až do finále. Opět se zde utkali s ruským CSKA, avšak ani protentokrát na ruskou mašinu recept nenašli a po prohře 1:7 brali stříbro. Čtvrtý ročník byl pro Oceláře znovu dobře rozjetý, domácí celek se probojoval do semifinále, tam však přišlo zklamání, a nakonec Oceláři skončili na nepopulární čtvrté příčce. V pátém ročníku se Oceláři malinko trápili, v důležitých vyrovnaných soubojích se jim podařilo vyhrát pouze jednou, a tak nakonec obsadili šestou pozici. Podaří se letos Ocelářům znovu dostat do finále a bojovat o zlato?
     
    HK Dukla Trenčín

    Hráči Dukly patří k staronovým účastníkům turnaje. Trenčín si President Cup zahrál zatím pouze jednou, a to v roce 2018. Celek ze západního Slovenska nedostal čas se při své premiéře ani rozkoukat a už musel snést debakl 1:16, který mu uštědřil ruský celek CSKA Moskva. A Trenčín neuspěl ani ve zbylých zápasech ve skupině. V bojích o konečné pořadí těsně podlehl Spartě 1:2, nakonec však proti svému krajanovi Slovanu Bratislava uhájil sedmou příčku po výhře 4:3. Dokáže letos Trenčín obstát v konkurenci českých týmů?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Klimek (Michalík) – Žabka, Pospíšil, Buják, Andrle, Cienciala, Mošnička – Kozlík, Cedzo, Tomiczek, Hlávka, Jánoš, Volas, Wawrzkiewicz, Šotkovský, Gazur, Pánek, Byrtus, Kobala.

    HK Dukla Trenčín: Krajčí (Šurín) – Podoláček, Čančo, Jakubec, Lehocký, Kopúň, Ďurina, Ilončiak, Hruška – Kopecký, Honzek, Križan, Chudoba, Ondrašík, Petrík, Ollé, Marčinčin, Párička, Belic, Porubský, Tokoš

    Rozhodčí: Puczok – Tomis, Szewieczek.
     
    Oba celky už jsou nastoupeny na ledové ploše. Domácí Oceláři pro tento zápas zvolili červeno-bílou variantu dresů, zatímco slovenský Trenčín bude oblékat bílo-červené dresy.
     
    Státní hymny obou celků zazněly, zápas může co nevidět začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Úvodní buly vyhrál Trenčín, který ihned míří do své útočné třetiny.
     
    01:03
    Petrík prošel skrze střední pásmo jako nůž máslem, následně se snažil nasadit jednomu z beků jesličky, to se mu ale nepovedlo.
     
    01:34
    Dukla Trenčín právě vstřelila branku!
    Trenčín jde do vedení! BRANISLAV ONDRAŠÍK se dostal nikým nebráněný až ke střele z mezikruží, je rána zapadla přesně k pravé tyči. Bez asistence.
     
    02:21
    Andrej Párička byl faulován a bylo mu umožněno zajet si samostatný nájezd, ze kterého však vedení Trenčína nenavýšil. Z bezprostřední blízkosti se snažil vymíchat Klimka, ten však natáhl své betony a kotouč vyrazil.
     
    03:24
    Dukla Trenčín právě vstřelila branku!
    Úvod jako hrom! Dukla jde už do dvoubrankového vedení! Petrík vyslal z levého kruhu střelu bekhendem, kotouč vyslaný z jeho hole sice Klimek ještě stihl vyrazit, na následující dorážku TIMOTEJE ILONČIAKA však neměl nárok. Asistence: Viktor Petrík.
     
    04:30
    Vyloučení v týmu HK Dukla Trenčín (Párička – 2 min., hákování).
     
    04:47
    Oceláři mají nyní možnost s nepříznivým skóre něco udělat, jejich přechod do pásma však zatím nebere úspěch.
     
    05:28
    Až teď se to povedlo Kozlíkovi, Oceláři jsou v pásmu a zahajují kombinaci.
     
    05:39
    Od modré čáry pálil Žabka, Krajčí jeho střelu vyrazil svým betonem do rohu.
     
    06:31
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají přesilovku jednu sekundu před jejím vypršením a snižují stav na 1:2! Adam Czedzo nahodil kotouč na Krajčího, který se poté příhodně odrazil až na hůl MATĚJE KOZLÍKA. Třinecký kapitán zcela osamocen na pravém kruhu zakončil nekompromisně pod horní tyč. Asistence: Adam Czedzo.
     
    07:27
    Oceláře snižující branka nakopla a znovu operují v pásmu soupeře.
     
    08:07
    Do samostatného úniku se dostal Križan, slovenský útočník ale proti Klimkovi nic nevymyslel a vystřelil střelu, která mířila pouze na hruď třineckého brankáře.
     
    08:43
    Klimek podržel puk po nahození Belice pod svou lapačkou a přerušuje hru.
     
    09:13
    Píská se zakázané uvolnění Třince, vhazovat se bude po pravici Klimka.
     
    09:31
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Volas – 2 min., faul loktem).
     
    09:52
    Oceláři prvních třicet sekund oslabení přečkali bez úhony, Andrle kotouč vyhazuje přes všechny čáry.
     
    10:37
    Lehockému střela na útočné modré nesedla podle představ. Janoš jeho zaváhání využil a vyhazuje kotouč až za branku Krajčího.
     
    11:36
    Třinec hraje v plném počtu.
     
    12:05
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři srovnávají s Trenčínem krok! O vyrovnávací branku se postaral znovu třinecký kapitán MATĚJ KOZLÍK, který dorazil střelu Michala Pospíšila za záda bezmocného Krajčího. Asistence: Michal Pospíšil.
     
    12:42
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři jdou do vedení! Tak tohle si za rámeček Krajčí rozhodně nedá. Střela VOJTĚCHA JANOŠE z levého kruhu nebyla úplnou pumelicí, i přesto ale našla cestu za záda slovenského brankáře, kterému přeskočila přes lapačku až za brankovou čáru. Asistence: Patrik Volas.
     
    14:04
    Po vstřelené vedoucí brance Třinec hraje převážně na kotouči, klec Krajčího se jim ale prozatím od vstřelené třetí branky nepodařilo ohrozit.
     
    15:28
    Oceláři jsou opět v pásmu soupeře a začínají kombinovat.
     
    15:54
    Volas pálil od modré čáry příklepem, jeho pokus byl zablokován jedním z trenčínských beků.
     
    16:29
    Oceláři svým napadáním dělají Trenčínu velké problémy, Trenčín nyní tahá za kratší provaz.
     
    17:00
    Dukla Trenčín právě vstřelila branku!
    I přesto, že Dukla v posledních minutách spíše bránila, tak přeci střílí vyrovnávací branku! Před velkou skrumáží před brankou Klimka se nejlépe zorientoval BRANISLAV ONDRAŠÍK, který z bezprostřední blízkosti vymetl levý horní růžek Klimkovy klece. Asistence: Jakub Kopecký.
     
    18:27
    Krajčí přerušuje hru. Vhazování po jeho pravici.
     
    18:54
    Hru přerušuje zásah vysokou holí jednoho z třineckých útočníků, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    19:01
    Od modré čáry nahazoval kotouč na Klimka Jakubec, nikomu z jeho spoluhráčů se ale nepodařilo kotouč tečovat a Klimek tak bez problému zasáhl svým betonem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:35.
     
    První třetina posledního duelu úvodního hracího dne President Cupu mezi Oceláři a Trenčínem nabídla slušnou gólovou podívanou. I přesto, že padlo šest branek, tak skóre zůstává vyrovnané. Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Úvodní vhazování druhé třetiny vyhrávají hráči slovenského Trenčínu, kteří už míří do útočného pásma.
     
    20:36
    Tam se však dlouho neohřáli a Oceláři otáčejí hru.
     
    20:56
    Z protiútoku pálil z levého kruhu Patrík, jehož střelu vyrazil Klimek do rohu kluziště.
     
    21:25
    Hru přerušuje postavení mimo hru Ocelářů.
     
    21:46
    Oceláři si svým dobrým napadáním vydobyli dobrou příležitost, která se vyskytla na hokejce Pánka. Třinecký útočník střílel z mezikruží, jeho střela ale mířila pouze na hruď Krajčího.
     
    23:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak toto byla teprve kuriózní trefa! Oceláři se dostali pod menší tlak ve svém obranném pásmu, ze kterého je dostal až ONDŘEJ ŠOTKOVSKÝ. Třinecký útočník přebruslil všechny bránící hráče Dukly a vystřelil. Jeho ránu sice Krajčí vykryl, ten ji však vyrazil pouze před sebe a jeden z vracejících se obránců kotouč smolně srazil do své branky. Bez asistence.
     
    23:30
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec přidává slepenou branku a jde už do dvoubrankového vedení! V brejkové situaci se střelou k vzdálenější tyči z pravého kruhu prosadil ADAM CZEDZO. Asistence: Tadeáš Hlávka a Petr Andrle.
     
    24:37
    Od modré čáry střílel Andrle, jeho pokus zneškodnil Párička a následně jej vyhodil do středního pásma.
     
    25:59
    Honzek se nyní drze natlačil až z rohu kluziště vstříc Klimkovi, ten se ale nenechal překvapit a zasáhl svou holí.
     
    26:21
    Na druhé straně se snažil rovněž z rohu kluziště propasírovat kotouč za záda Krajčího Kozlík, slovenský brankář kotouč lapil do své lapačky.
     
    26:56
    Dukla prostřídala a kotouč do pásma zaváží Kopecký.
     
    27:37
    Moc dlouho v něm však nepobyl, Oceláři otáčejí hru.
     
    27:57
    Wawrzkiewicz po pěkné kličce pálil z oblasti mezi kruhy, Krajčí jeho střelu zachytil do svého náručí.
     
    28:39
    Klimek vyřešil skrumáž před svou brankou na jedničku a přerušil hru.
     
    28:50
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři střílí šestou branku utkání! Hattrick pro třineckého kapitána! Tak teď už můžeme hovořit o vyložené smůle na trenčínských hokejkách. Oceláři si vytvořili přečíslení dva na jednoho, ze kterého se MATĚJ KOZLÍK snažil propasírovat kotouč na jednoho ze svých spoluhráčů. Přihrávka se ale ke svému adresátovi nedostala. Tato skutečnost ale nemusí domácí vůbec mrzet, protože jeden z bránících beků kotouč smolně tečoval až za záda Krajčího. Asistence: Adam Cedzo a Michal Pospíšil.
     
    30:00
    Dukla Trenčín právě vstřelila branku!
    Trenčín snižuje na rozdíl dvou branek! Z pravého kruhu vypálil DOMINICK OLLÉ, jehož střela byla sražená tak, že kotouč přeskočil povyjetého Klimka a skákavě zapadl až za brankovou čáru. Asistence: Branislav Ondrášík.
     
    31:01
    Hra je nyní zpomalená, tempo malinko pokleslo a mnoho šancí v těchto okamžicích nevidíme.
     
    32:09
    Hra se přerušuje, píská se postavení mimo hru Dukly.
     
    32:32
    Dukla Trenčín právě vstřelila branku!
    Gólové hody v Třinci pokračují! Slováci snižují na rozdíl jediné branky! Do samostatného úniku se dostal SAMUEL HONZEK, který si položil Klimka na led a poté zakončil střelou k jeho pravé tyči. Bez asistence.
     
    33:54
    Po zmatcích ve obranném pásmu Dukly střílel z mezikruží bekhendem Žabka, jeho pokus však cestu mezi tři tyče nenašel.
     
    34:54
    Mošnička vypálil od modré čáry, Krajčí jeho střelu vyrazil do rohu.
     
    35:00
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři znovu odskakují do dvoubrankového vedení! Cienciala vyslal střelu z pravého kruhu na branku, kotouč se následně odrazil od betonu Krajčího k Byrtusovi, který dorážkou trefil pouze tyčku. Nakonec však naštěstí pro Třinec v předbrankovém prostoru operoval ONDŘEJ ŠOTKOVSKÝ, který kotouč zametl za brankovou čáru. Asistence: Samuel Byrtus a David Cienciala.
     
    35:58
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Pospíšil – 2+2 min, hrubost). Trest odpyká Hlávka.
    Vyloučení v týmu HK Dukla Trenčín (Ondrášík – 2 min., hrubost).
     
    36:09
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Buják – 2 min., vysoká hůl).
     
    36:21
    Z vrcholku levého kruhu střílel Hruška, Klimka je ránou vyrazil betonem.
     
    36:40
    Další zákrok pro třineckého brankáře! Tentokrát musel likvidovat prudkou přízemní střelu Kopún od modré. Klimek kotouč udržel ve své výstroji a přerušil hru.
     
    37:11
    Po pěkné kombinaci se k další střele od modré dostal znovu Hruška, jeho střela příklepem však byla zblokována.
     
    37:57
    Přechod přes útočnou modrou se Dukle po vyhození kotouče z obranného pásma Třince nepovedl, píská se postavení mimo hru.
     
    38:11
    Ocelář oslabení ve třech proti čtyřem přečkali bez úhony. Hraje se v plném počtu.
     
    38:18
    Vyloučení v týmu HK Dukla Trenčín (Lehocký – 2 min., nedovolené bránění).
     
    38:44
    Třinec se usadil v pásmu a začíná kombinovat.
     
    38:57
    Dukla Trenčín právě vstřelila branku!
    Tak toto je obrovská chyba! Dukla snižuje na rozdíl jediné trefy gólem v oslabení! Andrle se zapomněl na modré čáře a trestuhodně přišel o kotouč. JAKUB KRIŽAN jeho zaváhání využil a dostal se do přečíslení dva na nikoho. Slovenský útočník to vzal na sebe, umístil svou střelu přesně k pravé tyči a nedal Klimkovi žádnou šanci. Asistence: Branislav Ondrašík.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:27.
     
    Druhá třetina nabídla podobně jako třetina první gólové hody. Oceláři si během nich dokázali vytvořit slušné tříbrankové vedení, o které však především díky své špatné koncentraci přišli. Matěj Kozlík vsítil ve 29. minutě hattrick, ani ten však nestačil k tomu, aby Duklu dostal na lopatky. Bude třetí třetina i nadále bohatá na góly nebo se konečně dočkáme třetiny s menším počtem branek?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Oceláři vyhráli buly a bleskurychle míří do své útočné třetiny.
     
    40:14
    Dukla hraje v plném počtu.
     
    40:44
    Hra se přerušuje. Kopún zůstal ležet na několik málo sekund po srážce na ledě, nyní už se ale zvedá a po svých míří na střídačku, tak snad se nejedná o nic vážného
     
    41:13
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Volas – 2 min., pozdní dohrání).
     
    41:36
    Hruškova střela od pravého mantinelu nadělala Klimkovi spoustu starostí, sražený kotouč několikrát nebezpečně poskakoval v jeho blízkosti. Nakonec ale hru přerušil hlavní arbitr pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    42:06
    Lehocký střílel příklepem od útočné modré, jeho pumelice zapadla přímo na hruď Klimka, který přerušil hru.
     
    42:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři si znovu berou dvoubrankové vedení na svou stranu! Wawrzkiewicz předvedl perfektní napadání, po kterém vybojoval kotouč za brankou a předložil kotouč na útočnou modrou. Odtud vystřelil SEBASTIÁN CIENCIALA, jehož střela byla ještě tečována a vymetla levý horní růžek. Asistence: Dawid Wawrzkiewicz.
     
    44:11
    Dukla se snaží s nepříznivým výsledkem něco udělat. Krouží v útočném pásmu a kombinuje. Větší šance si ale nevytváří.
     
    45:31
    Až nyní si dobrou palebnou pozici vytvořil Ondrašík, Klimek zlikvidoval jak jeho střelu, tak i dorážku.
     
    46:16
    Kubala chyboval ve svém obranném pásmu a ke kotouči se na několik málo sekund dostali hráči Dukly, ti s ním však nic nevymysleli a vzápětí o něj přišli.
     
    47:19
    Hra se přerušuje po zásahu lapačkou Krajčího. Vhazování po jeho levici.
     
    47:53
    Volas si to dobře nabruslil směrem ke Krajčímu, jeho bekhendová střela skončila na pravém betonu slovenského brankáře.
     
    48:24
    Od modré čáry nahodil kotouč na Krajčího Pospíšil, slovenský brankář střelu vyrazil před sebe. Tam se k ní dostal Šotkovský, který svou dorážkou znovu nastřelil beton strážce trenčínské svatyně.
     
    49:52
    Do pěkného úniku se dostal Czedzo, který se však dostal až do příliš ostrého úhlu a kotouč se mu za záda Krajčího propasírovat nepodařilo.
     
    50:10
    Vyloučení v týmu HK Dukla Trenčín (Ďurina – 2 min.- nedovolené bránění).
     
    51:07
    Oceláři už jsou v pásmu a začínají kombinovat.
     
    51:37
    Po rychlém přechodu do útočného pásma vystřelil z pravého kruhu Volas, jeho ránu Krajčí vyrazil svou vyrážečkou.
     
    51:47
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají přesilovou hru a navyšují své vedení na 9:6! Od modré čáry vypálil střelou příklepem DOMINIK BUJÁK, jehož střela prošla přes tři hráče až k pravé tyčce Krajčího klece. Asistence: Filip Tomiczek a Vojtěch Janoš.
     
    53:11
    Z pravého kruhu vypálil Žabka, jeho pumelice ale letěla mimo tři tyče.
     
    54:18
    Andrle vypálil od modré čáry, jeho střelu se ještě snažil tečovat Czedzo, avšak neúspěšně. Krajčí zasáhl svým betonem.
     
    55:32
    Zápas se už pomalu ale jistě dohrává, hraje se především v útočném pásmu Ocelářů, kteří kontrolují hru.
     
    56:09
    Ollé nyní společně s Páričkem po dlouhé době zaměstnali Klimka, ten jejich pěknou kombinaci na jeden dotek zlikvidoval svým betonem.
     
    57:13
    Z vrcholku pravého kruhu střílel Gazur, jehož střela se zastavila na betonech Krajčího.
     
    58:01
    Běží poslední dvě minuty třetí periody. Obrázek hry je stále stejný, Oceláři tlačí svého soupeře v pásmu.
     
    59:06
    Až nyní se podařilo vyvést kotouč Hruškovi, ten s ním však nic nevymýšlel, nahodil jej a odjel střídat.
     
    Konec zápasu. (20:56:55)

    Dominik Stošek

    Branky a nahrávky: 7. Kozlík (Czedzo), 13. Kozlík (Pospíšil), 13. Janoš (Volas), 24. Šotkovský, 24. Czedzo (Hlávka, Andrle), 29. Kozlík (Cedzo, Pospíšil), 35. Šotkovský (Byrtus, Cienciala), 43. Cienciala (Wawrzkiewicz), 52. Buják (Tomiczek, Janoš) – 2. Ondrašík, 4. Ilončiak (Petrík), 17. Ondrašík (Kopecký), 30. Ollé (Ondrašík), 33. Honzek, 39. Križan (Ondrašík)


    HC Oceláři Třinec: Klimek (Michalík) – Žabka, Pospíšil, Buják, Andrle, Cienciala, Mošnička – Kozlík, Czedzo, Tomiczek, Hlávka, Jánoš, Volas, Wawrzkiewicz, Šotkovský, Gazur, Pánek, Byrtus, Kobala.
    HK DUKLA Trenčín: Šurín (Krajčí) – Podoláček, Čančo, Jakubec, Lehocký, Kopúň, Ďurina, Ilončiak, Hruška – Kopecký, Honzek, Križan, Chudoba, Ondrašík, Petrík, Ollé, Marčinčin, Párička, Belic, Porubský, Tokoš

    Rozhodčí: Puczok – Tomis, Klimek
    bahis siteleri