Tampa – Philadelphia 1:4 (kon.) | Washington – Boston 2:1 (kon.) | St. Louis – Dallas 1:2 (0:1 po s.n.)
konec
Tampa Bay Lightning
1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Philadelphia Flyers
Neděle 09.08.2020, 02:15 • Scotiabank Arena, Toronto • Play-off NHL • O umístění
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (05:09:13)
    Tampa již v první třetině přišla o Victora Hedmana, jenž takto emotivně reagoval na své zranění kotníku
     
    Československá stopa v utkání:
    Erik Černák (TBL)
    0+0, 0 střel, čas na ledě 20:17
    Ondřej Palát (TBL) 0+0, 1 střela, čas na ledě 15:59.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Nicolas Aube-Kubel (PHI)
    2+0
    2. Shayne Gostisbehere (PHI) 0+2
    3. Sean Couturier (PHI) 0+2.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 24 – 30 (6:20, 7:6, 11:4)
    Zablokované střely soupeře: 12 – 24
    Trestné minuty: 6 – 6
    Využité přesilové hry: 1/3 – 0/3
    Vyhraná vhazování: 50 % – 50 %
    Bodyčky: 49 – 26.
     
    Flyers se ani ve třetím utkání nemohli opřít o gólový přísun svých největších hvězd. Přesto ve skupině o umístění neztratili ani bod a v prvním kole play-off se mohou těšit na papírově nejslabšího protivníka, kterým je kanadský Montreal. To Lightning si dnešní prohrou dost přitížili, protože se utkají s lepším z nevyzpytatelné dvojice Toronto – Columbus.
     
    Tampa v první třetině trochu zaspala a nezachytila dobré tempo Flyers, kteří si díky Aube-Kubelovi vypracovali za čtrnáct minut hry klíčový dvougólový náskok. Ve druhém dějství se hra uklidnila a zároveň vyrovnala. To se však nedalo říct i podobě skóre, protože na přesilovkové snížení Tylera Johnsona zaregoval Joel Farabee. Po druhé přestávce už se hrálo pouze na branku Cartera Harta, kterého spoluhráči ale nenechali ani jednou na holičkách a po dobře odvedené defenzivní práci naopak sami upravili stav na konečných 4:1, o což se dorážkou do prázdné branky postaral Tyler Pitlick.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    V samotném závěru ještě jeden menší trest na straně Tampy. Blake Coleman si neodpustil vcelku zbytečný krosček v souboji bez kotouče.
     
    59:35
    Laughton zůstal na ledě i pro další vteřiny. V přečíslení dvou na jednoho to nevyřešil nejlépe, lehající Černák finální přihrávku na van Riemsdyka nepustil.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
    58:40 Tyler PITLICK - 1:4
     
    58:40
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Je to jasné. Flyers půjdou v prvním kole play-off na Montreal! Scott Laughton se zmocnil kotouče po nepřesné střele Sergačjova. Od obranné modré čáry trefil tyč prázdné branky, ale TYLER PITLICK záhy přispěchal s bekhendovou dorážkou. Asistence: Scott Laughton.
     
    58:03
    Andrej Vasilevskij už není na ledě, což značí přesilovku Tampy šest na pět!
     
    57:45
    Carter Hart si dojel pro nahození Sergačjova. Flyers se však nevyvarovali ztráty a nechali pálit Kučerova, kterého talentovaný gólman vychytal.
     
    57:13
    Rozhodčí viděli přihrávku rukou, takže přichází čas pro poslední reklamní pauzu. Po jejím skončení už Tampa asi půjde do risku bez gólmana.
     
    56:57
    Po dlouhé době je přerušeno. Tampě nevyšla přechodová fáze a po zakázaném uvolnění se ojediněle bude vhazovat přes Vasilevským.
     
    56:23
    McDonagh si vyměnil krátké přihrávky s Kučerovem, ale zakončením od modré čáry ne dvougólové ztrátě Lightning rovněž nic nezměnil.
     
    55:50
    Bolts mačkají soupeře ze všech sil. Point se z levé strany přiblížil brankovišti, ale z ostrého úhlu Harta nijak nenachytal.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 26. T. Johnson (Killorn, B. Point) – 8. Aube-Kubel (Gostisbehere, D. Grant), 14. Aube-Kubel (Couturier, Farabee), 35. Farabee (Gostisbehere, Couturier), 59. Pitlick (Laughton)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Bogosian, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), Shattenkirk, Sergačjov – Kučerov, B. Point, Palát – T. Johnson, Cirelli, Killorn (A) – Coleman, Gourde, Goodrow – Paquette, Stephens, Maroon.
    Philadelphia Flyers: Hart (Elliott) – Niskanen, Provorov, Sanheim, P. Myers, Braun, Gostisbehere – Farabee, Couturier (A), Giroux (C) – Konecny, K. Hayes (A), Laughton – Aube-Kubel, D. Grant, J. van Riemsdyk – Pitlick, N. Thompson, Bunnaman.

    Rozhodčí: McCauley, L´Ecuyer – Barton, Berg
    thejrc.org