Sparta – Motor ČB 5:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:2 (0:0, 1:1, 4:1)
Banes Motor České Budějovice
Pondělí 10.08.2020, 18:00 • Tipsport arena (Praha - Holešovice) • Generali Česká Cup • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Sparťané si v tuto chvíli užívají vítěznou děkovačku se svým týmem a domácí fanoušci děkují za výkon svým hráčům v dnešním utkání. To byla ode mě dnes poslední informace, mějte se hezky a někdy příště na počtenou! (20:13:53)
     
    Je konec! Sparťané vítězí v tomto utkání 5:2, poslední gól byl připsán Matěji Machovskému, který tak ozdobil svůj dnešní výkon vstřelenou brankou. Domácí dnes berou tři body, Budějovičtí se domů vrací s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
    59:47 MACHOVSKÝ - 5:2
     
    59:47
    Sparta právě vstřelila branku!
    Budějovice znovu odvolaly brankáře a opět inkasují. Po kombinaci v útočném pásmu šla přihrávka na obránce, který však netrefil kotouč a ten zamířil do prázdné brány. Gól je připsán MATĚJI MACHOVSKÉMU, jenž se z domácích dotkl puku jako poslední. Neuvěřitelný moment!
    59:05 PAVELKA - 4:2
     
    59:05
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je zřejmě hotovo! Domácí se dostali do středního pásma, kde stál připravený TOMÁŠ PAVELKA a sparťanský obránce od modré čáry zamířil přesně do odkryté klece Motoru! Bez asistence.
     
    58:46
    A právě za hrubost míří Lukáš Pech (SPA) na trestnou lavici. Motor si zároveň vybírá oddechový čas na poradu a navíc odvolává brankáře!
     
    58:46
    Ostrý moment u brankáře Machovského! Venkrbce povalil na ledovou plochu Pech a sparťanský útočník si půjde sednout na trestnou lavici.
     
    58:28
    Domácí mají dnes opravdu hodně šancí! Říčka si počkal na vhodný moment, následně vystřelil a Pech se k dorážce už později nedostal.
     
    57:59
    Daniel Voženílek chtěl zavézt kotouč středem kluziště, ale na útočné modré čáře stáli hned dva sparťanští obránci, kteří budějovického útočníka zastavili.
     
    57:04
    Sukeĺ nebyl úspěšný na vhazování v útočném pásmu a sparťané byli později vyhnáni až do středního pásma. Domácí mají znovu puk na svých holích.
     
    56:48
    A domácí mohli znovu udeřit! Řepík byl na chvíli osamocen v útočném pásmu před Čiliakem, ale puk se mu zamotal mezi bruslemi.
     
    56:18
    Machovský přerušuje budějovickou snahu vstřelit vyrovnávací gól. Hra je přerušena, nyní bude následovat komerční přestávka. Za chvíli pokračujeme.
    55:44 BUCHTELE - 3:2
     
    55:44
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí otáčejí během necelé minuty vedení na svoji stranu! Pech poslal zpoza branky dobrou přihrávku na JANA BUCHTELEHO, který svou střelou z mezikruží nedal Čiliakovi šanci! Sparťané rázem vedou. Asistence: Lukáš Pech, Ladislav Zikmund.
    55:03 KUDRNA - 2:2
     
    55:03
    Sparta právě vstřelila branku!
    A sparťané podruhé v dnešním utkání dotahují gólovou ztrátu! Pavelka poslal kotouč přesně na ANDREJE KUDRNU, který dokázal překonat brankáře Čiliaka! Asistence: Tomáš Pavelka, Matúš Sukeĺ.
     
    54:20
    Řepík našel v rohu kluziště Zikmunda, který ale svou přihrávku nasměroval přesně na hokejky hostí. Budějovické ale zastavuje postavení mimo hru.
     
    53:34
    Sparťané už nemají co ztratit. Řepík se dere za nahozeným kotoučem do útočného pásma, ale tam jsou pouze hráči Motoru. Puk mají na holích Budějovičtí.
     
    52:44
    Pech proskočil mezi dvěma bránícími hráči do útočného pásma a hned se snažil vypálit. Nakonec svůj úmysl přehodnotil a poslal puk Buchtelemu, ten mířil mimo.
     
    51:39
    Buchtele dostal dobrou přihrávku na levou stranu a ihned vypálil! Jeho rána byla hodně prudká, ale Marek Čiliak byl znovu na svém místě. Dobrý zákrok.
     
    50:59
    Řepík znovu v akci, když chtěl poslat rychlou střelu zápěstím na brankáře Čiliaka, ale při své snaze vystřelit zlomil svou hůl. Domácí však nadále drží pásmo.
     
    50:28
    Domácí se přesunuli do útočného pásma, Řepík z křídla se rozhodl vystřelit, ale rána skončila zablokovaná. Nicméně domácí zůstávají na kotouči.
     
    49:47
    A sparťané mohou vyrovnat! Roman Přikryl (CEB) jde na trestnou lavici za držení a následující dvě minuty stráví na trestné lavici po boku časoměřičů.
     
    49:24
    Říčka dostal puk naservírovaný na levý kruh, odkud pálil příklepem, ale svou střelou trefil jen boční síť. Motor se teď nemůže vymanit z obranného pásma.
     
    48:45
    David Dvořáček vystřelil z hranice pravého kruhu pro vhazování, ale Čiliak měl dobrý výhled a střelu zastavil svou lapačkou. Tlak domácích pokračuje dál.
     
    48:19
    Pšenička nedokázal zastavit rodící se šanci Motoru, povedlo se to až Robertu Říčkovi. Sparťané si berou puk na své hole a pádí před Marka Čiliaka.
     
    47:55
    Rozhodčí píská postavení útočícího hráče v brankovišti Matěje Machovského. Mezitím sparťanský moderátor ohlásil 1 523 diváků v hale!
     
    47:49
    Ladislav Zikmund znovu útočil, když se dostal k puku před brankou, ale obránci hostí ho posléze odzbrojili. Obránci Motoru si berou puk a míří dopředu.
     
    46:24
    Sparťané chtějí okamžitě odpovědět, ale zatím se jim to moc nedaří. Jeřábek z hranice kruhu hledal před brankou Zikmunda, ten svou holí nemířil přesně.
    45:54 JONÁK - 1:2
     
    45:54
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A pozor, Budějovice přeci jen udeřily! Venkrbec poslal přihrávku na VÍTA JONÁKA, který táhlou střelou z kruhu vrací svému týmu jednogólové vedení! Asistence: Matouš Venkrbec, Miroslav Holec.
     
    45:06
    Ve vlastním oslabení se činil útočník Matúš Sukeĺ, který se protlačil až před posledního obránce Motoru a poté zakončil přesně do ramene Čiliaka.
     
    44:24
    Motor musel pro puk až do svého obranného pásma. Vít Christov zavezl kotouč středem kluziště zpět do útoku před Machovského, který střelu pokryl.
     
    44:01
    A Motor má šanci odskočit svému soupeři! Lukáš Pech (SPA) totiž vyfasoval dvouminutový trest za hákování. Sparťané za chvíli budou hrát ve čtyřech hráčích.
     
    43:34
    Přečíslení domácích čtyři na dva! Jandus střílel z druhé vlny, ale těsně před ním dobře zasáhl obránce Pýcha, který schytal ránu do chrániče.
     
    42:59
    Pšenička napadal hostující rozehrávku u mantinelu a společně s Rouskem vyvinuli na budějovickou obranu menší tlak. I přesto si však hosté poradili.
     
    42:21
    Rousek měl hodně času na pravém kruhu, aby mohl vystřelit. Nakonec se rozhodl přihrávat, ale to se později ukázalo jako špatné řešení. Motor hraje v pěti.
     
    41:59
    Kudrna nastřelil přesně střed budějovické branky a o pár chvil později nebyl úspěšný ani Zikmund. Domácí se snaží zamknout svého soupeře v jeho pásmu.
     
    41:24
    Kudrna musel pro puk až do obranného pásma Sparty, ale ani to domácí nezastavilo. V útočném pásmu byl hodně aktivní Rousek, Čiliak byl připravený.
     
    40:42
    Buchtele si najel na pravou stranu kluziště, kam později směřovala přihrávka od jeho spoluhráče, ale Budějovičtí byli na svých místech a puk vyhodili.
     
    40:05
    Sparťané ještě dohrávají přesilovku z druhé třetiny. Pech nyní vyhrál vhazování a domácí se pomalu přesouvají do útočného pásma před Čiliaka.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Všechno připraveno, třetí třetina začíná!
     
    Sparťané už za potlesku domácích příznivců míří zpět na ledovou plochu, hráči Motoru je následují hned o pár okamžiků později.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:33 hodin.
     
    Prostřední třetina byla poměrně zajímavá. Sparťané si vypracovali další své šance, ale Motor oproti první třetině byl aktivnější. Nakonec jsme viděli dvě branky na každé straně, za hosty se prosadil Matouš Hrubec a za domácí poté vyrovnal Michal Řepík. Ve třetí třetině tak mají oba týmy k vítězství stejně blízko.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    Sparťané vyhráli vhazování v útočném pásmu, ale času už moc nezbývalo a hosté se stihli ubránit. Marek Čiliak mohl zůstat v klidu, jdeme do kabin.
     
    39:59
    V poslední vteřině je vyloučen hostující Václav Karabáček (CEB) za hrubost a navíc si od rozhodčích vyloužil desetiminutový trest za nesportovní chování. Dvouminutový trest odpyká Matouš Hrubec (CEB).
     
    39:43
    Pavelka ve spolupráci s Pechem dostali kotouč do útočného pásma, kde pokračoval v ataku Buchtele. Sudí nakonec přerušuje hru, bude se vylučovat.
     
    39:28
    Pšenička v situaci tři na dva chtěl už hledat své spoluhráče ve druhé vlně, ale sparťanskou snahu o další vstřelenou branku přerušuje postavení mimo hru.
     
    38:35
    A domácí pokračují ve svém tlaku. Kudrna si najížděl do prostoru před brankou soupeře, tam ho ale na poslední chvíli od puku odstavil Suchánek.
    37:13 ŘEPÍK - 1:1
     
    37:13
    Sparta právě vstřelila branku!
    V Holešovicích máme vyrovnáno! Rousek pod hokejkou bránícího protihráče našel před brankou najetého MICHALA ŘEPÍKA, který tváří v tvář proti Čiliakovi zamířil nahoru! Asistence: Lukáš Rousek, Petr Kalina.
     
    36:58
    Sparťané vyhráli vhazování v útočném pásmu a Kalina hned střílel od modré čáry. Čiliak na střelu dobře viděl a vyrazil ji svými betony.
     
    36:53
    Sparťané se nakonec dostali až před hostujícího brankáře, ale tam domácí pětice nic velkého nevymyslela a posléze hru přerušuje hlavní rozhodčí.
     
    35:54
    Karabáček kličkoval za brankou Machovského, ale Kadeřávek včas zapracoval svojí holí a odzbrojil budějovického útočníka. Domácí u kotouče.
     
    35:02
    Domácí nadále svírají svého soupeře v útočném pásmu, ale to už Motor hraje opět v pěti hráčích na ledové ploše. Marek Čiliak musí být znovu ve střehu.
     
    33:39
    Sparťané v další šanci! Sukeĺ už dorážel do prázdné branky, ale Čiliak fantasticky zasáhl svým betonem. K dorážce se už nedostal ani Lukáš Pech.
     
    32:59
    Košťálek se snažil vystřelit od modré čáry, ale před ním dobře clonil jeden z hostujících útočníků. Později se puk dostal k Řepíkovi, Čiliak nemusel zasahovat.
     
    32:35
    A velká příležitost pro domácí celek. Budějovický Václav Svach (CEB) je vyloučen na dvě minuty za podrážení. Motor bude hrát podruhé v dnešním utkání v oslabení.
     
    31:48
    A další velká šance Pražanů! Rousek v přečíslení dva na jednoho hledal Sukeĺa, který však napálil kotouč pouze do Marka Čiliaka.
     
    31:09
    Andrej Kudrna vyslal prudkou ránu z křídla, kterou Čiliak bez problémů viděl a zneškodnil ji svými betony. Sparťané v posledních minutách tlačí na pilu.
     
    30:54
    Řepík od mantinelu našel přesně hokejku Davida Tomáška, který střílel ve velké rychlosti, ale svým pokusem našel pouze betony Marka Čiliaka.
     
    30:46
    Machovskému proklouzl kotouč pod lapačkou, ale naštěstí pro Spartu před dojíždějícím Přikrylem zasáhl včas obránce Kalina. Velké štěstí pro domácí.
     
    29:15
    Obrovská šance Sparty ve vlastní početní nevýhodě! Pech ujel s Buchtelem do brejku dva na jednoho, druhý jmenovaný byl ale už ke kotouči zády a nezakončil.
     
    28:35
    Hosté se usadili v útočném pásmu a hned chtěli zahrozit. Roman Přikryl střílel od modré čáry střelou tahem, ale brankář Machovský byl připravený.
     
    27:57
    David Tomášek (SPA) je dalším sparťanem, kdo usedne na trestnou lavici, tentokrát za zdržování hry. Sparťané se budou muset znovu bránit.
     
    27:57
    Sparťané chtěli rychle přenést hru do útočného pásma, ale brankář Čiliak dnes působí zatím velmi jistě a nepřipouští žádné větší komplikace svému týmu.
     
    26:57
    Velká příležitost domácích v oslabení! Zikmund se už připravoval na samostatný nájezd, ale obránci Motoru ho na poslední chvíli vyrušili.
     
    26:19
    Další pokus hostí znovu odvrácen sparťanskou obranou. Zikmund za pomoci svého beka dostal kotouč znovu až za branku Marka Čiliaka.
     
    25:43
    Sparťané se zatím brání velmi dobře. Karabáček se nyní zkusil prohnat středem hřiště, ale tam byli připraveni hráči v bílých dresech a vyhazují puk ven.
     
    25:08
    Bude se vylučovat! Petr Kalina (SPA) dostal dvě minuty za hákování a následující okamžiky stráví na trestné lavici. Motor hraje přesilovku!
     
    24:54
    Sparťané chtěli hned odpovědět, ale Tomáškovi kotouč ujel až k mantinelu za branku Čiliaka. Budějovičtí nyní nikam se svou rozehrávkou nespěchají.
    23:48 HRUBEC - 0:1
     
    23:48
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A z ojedinělého tlaku Motor těží! Beránkovu střelu z levého křídla Machovský vyrazil před sebe, kde už stál připravený MATOUŠ HRUBEC, který puk pohotově dorazil za záda sparťanského brankáře! Asistence Martin Beránek.
     
    23:12
    Hosté se už hnali do přečíslení dva na jednoho, akci Matouše Hrubce zhatil svým dobrým obranným zákrokem Petr Kalina. Rozhodčí nyní moc nepřerušuje.
     
    22:24
    Pozor také na druhé straně! Václav Karabáček se dostal na kotouč a sám proti Machovskému nastřelil tyčku! Velká škoda pro Motor.
     
    21:57
    Dobrá šance domácích! Robert Říčka střílel po přejezdu útočné modré čáry do horních pater branky, ale svou ranou přestřelil.
     
    21:25
    Zdeněk Doležal bekhendem dostal kotouč alespoň do středního pásma, ale jeho spoluhráči už neměli moc sil, a rozhodli se tak vystřídat. Hra pokračuje.
     
    21:06
    Buchtele se vymanil z dalšího souboje v útočném pásmu u mantinelu a následně našel přesně hůl Davida Tomáška. Sparťanský útočník trefil Čiliaka.
     
    20:13
    Venkrbec chtěl hledat své spoluhráče u mantinelu, ale sparťané byli v osobních soubojích lepší a Řepík nakonec osvobozuje svůj tým od dalších potíží.
     
    20:09
    Horák vyhrál úvodní vhazování ve středovém kruhu, Jandus posléze nahazoval kotouč pro Rouska, který ale nestačil dojet puk. Zakázané uvolnění.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči jsou zpět ze svých kabin, druhá třetina začíná za malý okamžik!
     
    Další třetina začne přibližně v 18:45 hodin.
     
    Úvodní perioda je za námi. Nutno říct, že více ze hry měli domácí hokejisté, kteří si v útočném pásmu vypracovali řadu šancí. Na gól to však zatím nestačilo, a tak si všichni musíme počkat až na další třetinu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:39
    Na druhé straně zkoušel své štěstí od modré čáry obránce Martin Jandus, kterému dobře naservírovali puk jeho útočníci, ale Čiliak kotouč zastavil.
     
    19:06
    A z budějovického tlaku plyne velká šance na skórování! Holec však narazil na betony Machovského a dorážka Lytvynova mířila vedle.
     
    18:28
    Budějovickou snahu zakončit rychlý útok přerušil svým zákrokem brankář Matěj Machovský. Hosté už pomalu dorovnávají se svým dnešním soupeřem krok.
     
    17:46
    Kalina obkroužil branku, ale hosté ještě na chvíli zdrželi sparťanskou rozehrávku. Nakonec se ke kotouči dostal obránce Slováček a Motor pokračuje.
     
    16:59
    Další dobrá možnost! Pech se prokličkoval až do mezikruží, posléze obehrál Voženílka a následně našel Buchteleho. Jeho rána mimo!
     
    16:13
    Lytvynov za pomoci svého kolegy v defenzivních řadách vyhodili puk ven na chvíli z pásma, ale dotěrný Tomášek se dostal na kotouč a ohrozil Čiliaka.
     
    15:46
    Buly v obranném pásmu Pražanů vyhráli Budějovičtí, ale domácí dobře zapracovali a zásluhou Tomáška se dostali ven z pásma. Čiliak v pozoru.
     
    15:14
    Klodner už střílel od modré čáry, ale na poslední chvíli se mu do rány postavil clonící Holec. Budějovický útočník posléze míří na svou střídačku.
     
    14:35
    A další snaha domácích proniknout skrz budějovickou tvrz do útočného pásma. Znovu však celou akci zastavuje sudí, který viděl přestupek v podobě ofsajdu.
     
    13:47
    Dobrou šanci měl nyní Lukáš Pech, který chtěl střílet tahem na Čiliakovu branku. Předtím ale rozhodčí píská postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    13:20
    Za námi je další komerční přestávka, můžeme pokračovat ve hře. Zikmund nabral rychlost středem kluziště, ale dál se sparťanský útočník nedostal.
     
    12:42
    Obránci Sparty dobře zabránili svému soupeři vstoupit do útočného pásma a později hru přerušuje brankář Machovský. V hale znovu slyšíme hvizd sudího.
     
    11:37
    Jeřábek vystřelil od modré čáry a jeho ránu stihl tečovat připravený Rousek. Čiliak na změnu dráhy letu kotouče včas zareagoval a zabránil případnému gólu.
     
    10:57
    Řepík chtěl prostrčit kotouč na najetého Rouska, ale ve středním pásmu dobře zapracoval obránce Slováček. Sparťané se vracejí pro puk až k Machovskému.
     
    10:27
    Budějovice trochu dorovnaly tempo a výsledkem toho je sparťanské zakázané uvolnění. Rozhodčí je tak nucen znovu přerušit hru.
     
    09:39
    Motor už hraje v plném počtu, ale sparťané chtějí znovu útočit. Pavelka poslal střílený pas na svého kolegu v útočném pásmu, ale přihrávka byla nepřesná.
     
    08:50
    Další dobrý pokus pro domácí. Buchtele vystřelil z kruhu, ale střela mu úplně nesedla a Čiliak nakonec nemusel zasahovat. Tohle oslabení Motor zvládne.
     
    07:37
    Tomášek zastavil puk na modré pro Kudrnu, ale ten byl už v tísni a nemohl vyslat střelu na branku. Motor se později osvobozuje a posílá na led čerstvé síly.
     
    07:01
    První komerční přestávka dnešního duelu. Zároveň je vyloučen budějovický Matouš Venkrbec (CEB) za hákování. Sparťané hrají přesilovku.
     
    06:39
    Chyba na domácí straně a první rodící se šance hostí! Christov se řítil do útočného pásma po levé straně kluziště, Machovského ale neohrozil.
     
    06:06
    Machovský trochu vypomohl svým bekům s rozehrávkou, ale domácí se dlouho nemohli dostat ven z pásma. Až Dvořáček vyvezl puk ven z pásma.
     
    05:39
    Kalina dobře zapracoval ve středním pásmu a domácí se mohli přesunout dopředu. Dobré napadání Matouše Hrubce však dostalo sparťany do ofsajdu.
     
    05:23
    Sparťané znovu útočí, Budějovice se zatím do svého útočného pásma dostaly jen sporadicky. Nyní Buchtele střílel z hranice kruhu, Čiliak zasáhl svým betonem.
     
    04:57
    Další dobrá šance domácích! Tomáškovi chvíli trvalo než se zorientoval, u pravé tyčky byl navíc i Kudrna, ale ani jeden ze sparťanů se ke kotouči nedostal.
     
    03:50
    Dvořáček vydoloval kotouč u hrazení pro obránce Jeřábka, který zkusil vyslat ránu od modré čáry, ale střele chyběla větší razance. Oba týmy střídají.
     
    02:57
    Dvořáček se rychle hnal za pukem do obranného pásma Budějovic, u mantinelu byl však o něco později a na puk nedosáhl. U kotouče Motor.
     
    02:21
    Okénko v obraně Motoru! Tomáš Pšenička nabral rychlost ve středním pásmu a sám se hnal na brankáře Čiliaka, kterého ale nepřekonal!
     
    01:48
    První větší rozruch v obranném pásmu Sparty. Jeden z hostujících útočníků dorážel před Matějem Machovským, sparťanský brankář podržel puk v lapačce.
     
    01:35
    Domácí do toho vlétli celkem zhurta. Brankář Čiliak se musel znovu ohánět, před Kudrnou se otevřel prostor na střelu, ale sparťanský útočník nakonec nezakončil.
     
    00:46
    A další útok domácích. Dobře se však vrátil zpět do svého obranného pásma útočník Holec, a zmařil tak další postupný útok Pražanů. Hra plyne dál.
     
    00:08
    Úvodní vhazování vyhráli na své hole sparťané. Jandus hned našel Horáka, který přešel do útočného pásma, ale tam se domácí hokejisté dlouho neohřáli.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči se už sportovně pozdravili, nic tedy nebrání tomu, abychom mohli odstartovat dnešní zápas!
     
    Obě soupisky máme za sebou včetně sparťanského intra. Nyní už nastupují na ledovou plochu hráči Motoru, sparťané se už pomalu také trousí ze své kabiny.
     
    Na kostce právě skončilo ohlédnutí za prvním zápasem Sparty v novém ročníku proti Plzni. Už za chvíli ho vystřídá sparťanské intro Nezastavíš.
     
    Rozbruslení se blíží do svého konce, hráči už pomalu odcházejí z ledové plochy zpět do svých kabin.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Rozbruslení je za svou první polovinou, hráči se pečlivě rozcvičují na ostré tempo dnešního zápasu.
     
    Až nyní přichází na led hráči Motoru. Zajímavostí je, že brankář Matěj Machovský si v létě pořídil novou výstroj, která má kompletně černou barvu. Další novinkou je, že v dnešním utkání Roman Horák bude mít na své helmě připevněnou kameru, která zachytí záběry přímo očima sparťanského kanonýra.
     
    Sparťané právě nastupují na ledovou plochu zahájit své předzápasové rozbruslení, na Motor zatím čekáme.
     
    Tradičně si jako první projdeme soupisku domácích sparťanů. V brance poprvé v nové sezoně bude chystat Matěj Machovský, Jakub Neužil je připraven svému kolegovi krýt záda. V první obranné dvojici dnes uvidíme Jana Košťálka, který si zahraje po boku Tomáše Pavelky.. V defenzivě figuruje nadějný bek Patrik Kadeřávek. A jdeme pomalu na útočné formace. V elitní lajně dnes nastoupí Michal Řepík a Roman Horák. Zajímavostí je, že kapitánem pro dnešní napínavý zápas nebude Řepík, nýbrž právě Horák. K oběma špičkovým útočníkům trenéři posunuli Lukáše Rouska. Forvard Ladislav Zikmund bude hrát ve čtvrté formaci společně s Janem Buchtelem a Lukášem Pechem.

    Pro Českobudějovický Motor se jedná o první utkání v letošní přípravě. Nutno podotknout, že trenéři moc svých opor dnes zřejmě nehodlají šetřit. Brankoviště má starost hvězdná posila z brněnské Komety Marek Čiliak, na střídačce je poté připraven zaskočit Jan Strmeň. V obraně vidíme rekordmana Pavla Pýchu nebo Jakuba Suchánka. Šanci mimo jiné dostane i posila ze Vsetína Ondřej Slováček. Hned v prvním útoku nastoupí Matouš Venkrbec spolu s Vítem Christovem. Realizační tým Motoru dnes posílá do akce také další svůj přírůstek do kádru, Víta Jonáka, a nebude chybět ani Václav Karabáček. Ve čtvrté lajně vidíme tři mladé pušky: Martina Beránka, Jakuba Čížka a Matouše Hrubce.

    Takto trenéři dle svého uvážení poskládali soupisky pro dnešní utkání!
     
    Ještě jednou přeji všem hokejovým fandům krásný pondělní podvečer už přímo z pražské Tipsport areny. Holešovická hala je zatím prázdná, ale zanedlouho se tribuny začnou postupně zaplňovat. My si nyní pojďme společně představit dnešní sestavy. Na domácí soupisce totiž registrujeme několik zajímavých změn!
     
    Hezké pondělí z Prahy. Vítám všechny hokejové příznivce u dalšího pokračování turnaje s názvem Generali Česká Cup. Sparťané ve druhém utkání skupiny A hostí na svém ledě České Budějovice. Utkání startuje v 18:00 hodin!
     
    Účastníci turnaje: skupina A

    HC Sparta Praha
    HC Škoda Plzeň
    ČEZ Motor České Budějovice
    HC Škoda Plzeň

    Ve skupině A Generali Česká Cupu se odehrál zatím pouze jeden duel mezi Spartou a Plzní. Sparťané bez svých klíčových hvězd v sestavě doma přivítali plzeňskou Škodovku, která nakonec tento duel ovládla těsně 4:3 v prodloužení.
    V srpnu se na Spartě uskuteční prestižní turnaj BILLA Cup!
     
    České Budějovice mají za sebou náročnou přípravu a především dvoutýdenní karanténu, kterou museli hráči Motoru povinně absolvovat. Nyní však svěřenci trenéra Václava Prospala už pilně trénují, ale vinou dvou týdnů mimo tréninkový proces se realizační tým rozhodl zúžit svůj kádr pro novou sezonu. Pro Budějovice je tedy zápas se Spartou vůbec první duel v rámci přípravy na nadcházející ročník, který Jihočeši stráví, jak je již známo, v tuzemské nejvyšší soutěži.
     
    Sparta vstoupila do nové sezony utkáním proti Plzni, proti které dostali šanci zejména mladíci na soupisce. Utkání nakonec za nerozhodného stavu 3:3 dospělo až do prodloužení, v němž se z dvoubodového vítězství radovali hráči Plzně. Mimo sestavu zůstali zejména klíčové opory Pražanů, například kapitán Michal Řepík, nebo Marek Kvapil. Mimo hru zůstala také největší letní posila Roman Horák a na svůj první start v aktuálním ročníku čeká Lukáš Pech. Třeba právě někdo z výše zmíněných borců naskočí už v dnešním utkání.
     
    Další program

    Sparťané mají v příštích dnech na programu duel proti kladenským Rytířům, který pro ně bude vůbec první prověrkou na venkovních kluzištích. O dva dny později bude dle aktuálního rozpisu následovat zápas v Plzni, proti které Pražané budou usilovat o první vítězství v sezoně nad tímto soupeřem.

    České Budějovice se po utkání se Spartou střetnou na svém ledě s Plzní a ve čtvrtek zamíří na kladenský zimní stadion. Své zápasy stejně jako ostatní duely proti svým sokům Jihočeši odehrají za účasti menšího počtu diváků v rámci diváckých omezení, která doprovázejí Generali Česká Cup.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 38. Řepík (Rousek, Kalina), 56. Kudrna (Pavelka, Sukeĺ), 56. Buchtele (Pech, Zikmund), 60. Pavelka, 60. Machovský – 24. Hrubec (Beránek), 46. Jonák (Venkrbec, Holec)


    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Pavelka, Košťálek, Klodner, Kalina, Jandus, Jeřábek, Kadeřávek – Rousek, Horák (C), Řepík (A) – Kudrna, Sukeĺ, Tomášek – Dvořáček, Říčka, Pšenička – Buchtele, Pech (A), Zikmund.
    Banes Motor České Budějovice: Čiliak (Strmeň) – Pýcha (C), Suchánek, Lytvynov, Kachyňa, Slováček, Svach – Christov, Venkrbec (A), Holec – Voženílek, Přikryl, Doležal – Jonák, Prokeš, Karabáček – Beránek, Čížek, Hrubec.

    Rozhodčí: Úlehla, Veselý – Kis, Šimánek

    Diváci: 1 523
    thejrc.org