Pardubice – Mountfield HK 0:1 (kon.) | Třinec – Zlín 5:2 (kon.) | Motor ČB – Plzeň 4:2 (kon.)
K. Vary – Litvínov 5:0 (kon.) | Kladno – Sparta 3:2 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 2:0 (kon.)
Kometa Brno – Olomouc 2:4 (kon.) | Přerov – Vítkovice 1:7 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
4:2 (1:0, 1:2, 2:0)
HC Škoda Plzeň
Úterý 11.08.2020, 17:30 • Budvar aréna • Generali Česká Cup • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:01:19)
     
    Motor dnes odehrál první domácí zápas v této sezóně a může se rovnou radovat z prvního vítězství, a to nad silnou Plzní! Jihočeši přepnuli ve třetí periodě na vyšší rychlostní stupeň. V poslední třetině byly k vidění zajímavé šance, jako první se ujal budějovický protiútok dva na jednoho. Ivan Lytvynov sice svou šancí ještě pohrdl, jenže Matěj Toman ještě stihl puk zasunout k bližší tyčce. Následně se ještě Motoru podařilo využít přesilovou hru, když se fantastickou ranou z první prosadil Zdeněk Doležal. Škoda to ještě následně zkusila se šesti hráči v poli, ale skóre se již neměnilo. To je škoda hlavně pro domácí, kteří byli dvakrát před prázdnou brankou, ale ani jednou nedostali puk do sítě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Tak to je festival neproměněných šancí do prázdné brány! Ivan Lytvynov to zkoušel bekhendem z dobré pozice, ale místo branky trefil pouze tyč!
     
    58:56
    Jihočeši jsou velmi blízko prvnímu vítězství v Generali Česká Cup. Václav Karabáček mohl rozhodnout, ale bekhendem puk do sítě neposlal!
     
    58:31
    Asi se to dalo očekávat, Plzeň už dnes nemůže nic ztratit a hraje bez gólmana!
     
    58:30
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:26
    Ondřej Slováček se ihned zapojil do hry a dostal jemným obloučkem puk do středního pásma. Jeho spoluhráči, již unavení, proto mohli v pohodě vystřídat.
     
    58:11
    Ondřej Slováček je na ledě!
     
    57:36
    Vít Jonák si všiml odraženého kotouče po buly, načež ho poslal až do útočného pásma. S Jihočechy to v tomto oslabení vypadá velmi nadějně.
     
    57:07
    Nyní jsou ale Západočeši nachystaní v útočném pásmu. Milan Gulaš dostal přihrávku do kruhu, ale proti jeho ráně z první se Jan Strmeň postavil a puk udržel.
     
    56:36
    Martin Beránek odvádí fantastickou práci za brankou soupeře! Hned tři hráče tam držel na uzdě a ušetřil dobrých dvacet sekund z oslabení, parádní práce.
     
    56:11
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Ondřej Slováček – 2 min., držení).
     
    55:51
    Domácí hokejisté se nyní provinili úmyslným ofsajdem, a tak se hra znovu přesune před Jana Strmeně. Dá se čekat, že nyní bude mít zase dosti práce.
     
    55:24
    Ivan Lytvynov si odvedl svou práci v obraně a odstavil svého soupeře od kotouče. Následně ho Jihočeši dostali alespoň do středního pásma a vystřídali.
    54:56 Zdeněk DOLEŽAL - 4:2

    Zdroj: hokejkatv.cz
     
    54:56
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor využívá poprvé početní výhodu a vede už o dvě branky! ZDENĚK DOLEŽAL dostal přihrávku na střed hřiště a jeho fantastická dělovka propálila naprosto vše, co jí stalo v cestě. Asistence: Roman Přikryl.
     
    54:05
    Obrovská chyba Budějovic není potrestána brankou! Matyáš Kantner proto mohl jet sám na gólmana, ovšem jeho střela minula branku!
     
    53:55
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Tomáš Mertl – 2 min., podrážení).
     
    53:21
    Albert Michnáč dostal přihrávku mezi kruhy a měl zajímavou pozici. Do jeho pokusu ovšem klekl jeden ze soupeřů, který puk srazil do rohu kluziště.
     
    53:02
    Pavel Pýcha se nyní ocitl až na pozici útočníka, když se dostal k vyhozenému puku. Následně hledal spoluhráče před brankou, ale puk byl ztečován mimo.
     
    52:33
    Komerční přestávka.
     
    52:14
    Petr Straka si jako první dojel pro odražený kotouč, jenže Škodovce to nyní k ničemu nebylo. V současné době to Indiánům směrem dopředu moc nejde.
     
    51:36
    Martin Novák nyní nečekal souboj, ze kterého odpadl velmi jednoduše. Západočeši se sice dostali ke kotouči, ale nyní se jim nedaří přechod do útoku.
     
    51:00
    Do konce poslední periody nám chybí posledních devět minut a domácí hokejisté vedou o jednu branku. Přechod hostí do útoku nyní zastavil ofsajd.
     
    50:18
    Jan Eberle se pokusil o rychlé srovnání, když mířil šikovně do teploměru, jenže Jan Strmeň dnes chytá velmi dobře, a i tuto šanci hostí zastavil.
    49:30 Matěj TOMAN - 3:2

    Zdroj: hokejkatv.cz
     
    49:30
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihočeši předvedli rychlou protiakci, po které se dostávají znovu do vedení! Matěj Toman táhl přečíslení dva na jednoho, načež poslal přihrávku na Ivana Lytvynova. Ten sice svou střelou minul, ale k puku se znovu dostal MATĚJ TOMAN, který ještě stihl zasunout puk k tyči! Asistence: Ivan Lytvynov a Radek Prokeš.
     
    49:15
    Dnešní utkání sleduje 1420 diváků.
     
    48:51
    Jihočeši zahráli jen na zakázané uvolnění, načež hostující hokejisté vyhráli vhazování. Nyní však probíhá tuhý souboj u zadního mantinelu za Strmeněm.
     
    48:16
    Martin Beránek měl obrovskou šanci, když se k němu dostal odražený kotouč od zadního mantinelu, ale do poloprázdné branky nedokázal v pádu zakončit! Následuje komerční přestávka.
     
    47:53
    Albert Michnáč získal puk ve svém obranném pásmu a zavezl ho až do toho útočného. Obrana proto stihla vystřídat, navíc se Motor drží v útoku.
     
    47:22
    České Budějovice jsou o něco aktivnější v této třetině, avšak nyní se jim nepovedla rozehrávka. Proto je domácímu celku pískáno zakázané uvolnění.
     
    46:49
    Plzeň se pak hnala do protiakce dva na jednoho! Petr Straka posílal žabičku, ale ta byla o něco delší, než by spoluhráč potřeboval.
     
    46:15
    Daniel Voženílek nadzvedl svému sokovi hokejku, díky čemuž se dostal k puku. Ten zavezl a nabídl střelu Renému Vydarenému, který však tři tyče minul.
     
    45:43
    Matěj Toman zavezl puk do útočného pásma, načež nahrál do strany. Zprava ještě přišla přihrávka na střed hřiště, která jen prolétla mezi všemi.
     
    44:57
    Jihočechům se nyní nelíbilo, v kolika hráčích Západočeši hráli, jenže sudí znovu nepískal. Následně se proto musel Jan Strmeň činit svým betonem.
     
    44:14
    Martin Novák clonil šikovně před gólmanem, načež se dostal ještě k odraženému puku, ovšem plzeňský gólman jeho následnou dorážku vyrazil.
     
    43:34
    Pavel Pýcha vymyslel parádní přihrávku na Václava Karabáčka,který místo přihrávky zvolil střelu, avšak Dominik Pavlát proti jeho střele povyjel a puk vyrazil.
     
    43:05
    V začátku poslední třetiny vidíme na obou stranách celkem hodně nepřesností. Motor se však zvedl a je na začátku velmi aktivním celkem.
     
    42:10
    Daniel Voženílek byl v těžké pozici, přesto udržel kotouč na útočné modré. René Vydarený ale následně jeho přihrávku nezpracoval, když mu touš přeskočil hůl.
     
    41:29
    České Budějovice se dostaly k puku v útočném pásmu, načež šla přihrávka na modrou. Tam však nikdo z domácích nebyl, a tak se puk dostal mimo pásmo.
     
    40:53
    Pavel Musil je dnes velmi aktivním hráčem na straně Plzně. Posílal kotouč před branku, kde však nikdo z jeho spoluhráčů nebyl, a tak zasáhl gólman.
     
    40:13
    A už se zase hraje! Ivan Lytvynov se celkem záhy dostal ke střele, kterou vyslal nad ledem. Dominik Pavlát však měl svou lapačku připravenou a puk chytil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Po druhé třetině svítí na světelné tabuli stav 2:2, viděli jsme tedy tři branky v prostřední periodě. Šest a půl minuty před koncem využila Škoda početní výhodu, když se střelou z mezikruží prosadil Tomáš Mertl. Netrvalo to dlouho a Plzeň se dostala do vedení. Petr Kodýtek vyzkoušel střelu z kruhu, která nakonec zapadla až do sítě. Vedení hostů ale nemělo dlouhého trvání. O dvě minuty později si totiž Václav Karabáček dorazil vlastní střelu do brány, čímž určil prozatimní stav.

    Další třetina začne přibližně v 19:20.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:47
    Pavel Musil je na ledě!
     
    39:16
    Jihočeši se ale dvakrát prezentovali nepřesným pasem, až se do šance dostal jejich soupeř. Jeho pokus byl však sražen a Jan Strmeň nemusel zasahovat.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    38:26
    Jihočeši museli pro kotouč až do své obranné třetiny, ale nyní jsou již pevně rozestavění v té útočné. Tak uvidíme, co domácí předvedou v druhé přesilovce.
     
    37:47
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Pavel Musil – 2 min., podrážení).
    37:33 Václav KARABÁČEK - 2:2

    Zdroj: hokejkatv.cz
     
    37:33
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihočeši ovšem ještě před druhou sirénou srovnávají stav zápasu! VÁCLAV KARABÁČEK nejprve zkoušel střelu ze středu, kterou Dominik Pavlát vykopl jen před sebe. Tam se nejrychleji dostal právě domácí hráč s číslem osm, který v pádu posunul kotouč až za brankovou čáru! Asistence: Albert Michnáč.
     
    36:50
    Indiáni se dostávali do útoku, jenže jeden z jejich hráčů byl nedočkavý, a tak je hostům pískán ofsajd, vhazovat se bude na obranné modré Motoru.
     
    36:10
    Roman Vráblík vystřelil slušnou ránu taktéž z vrcholku kruhu, ale tu Jan Strmeň vyrazil před sebe. Následně zakončil i Raška, ale Dominik Pavlát byl úspěšný.
    35:17 Petr KODÝTEK - 1:2

    Zdroj: hokejkatv.cz
     
    35:17
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A Škoda se ještě v třetině dostává do vedení! PETR KODÝTEK vypálil z vrcholku kruhu nad lapačku budějovického gólmana, který na střelu nedokázal zareagovat. Asistence: Jakub Pour.
     
    35:03
    Daniel Voženílek zkoušel vypálit od mantinelu, ale jeho střela byla zblokována soupeřem. Kotouč následně jen dojel ke gólmanovi, který rozehrál.
     
    34:17
    Plzeňští hokejisté se znovu dostali do útočného pásma, načež následovala střela od modré čáry. Tu Jan Strmeň viděl a vyrazil jí do ochranné sítě.
    33:49 Tomáš MERTL - 1:1

    Zdroj: hokejkatv.cz
     
    33:49
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši měli obrovskou převahu, kterou nakonec využili ke vstřelení branky. Milan Gulaš našel na středu hřiště volného TOMÁŠE MERTLA, který se trefil přesně k tyči. Asistence: Milan Gulaš a Pavel Musil.
     
    33:08
    Jan Strmeň má za sebou další zákrok a v tomto zápase se opravdu nenudí. René Vydarený se následně dostal ke kotouči a poslal ho přes všechny čáry.
     
    32:46
    Plzeň zamkla svého soupeře v obranném pásmu a měla dvě slušné střely. Jednou zasáhl Jan Strmeň, podruhé projektil z hokejky minul pravou tyč.
     
    32:25
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jakub Suchánek – 2 min., držení).
     
    31:50
    Ovšem nyní Budějovice zabraly a je to vidět i na atmosféře! Jihočeši se drží v útočném pásmu a Dominik Pavlát musel vytáhnout dva lepší zákroky.
     
    30:41
    Petr Kodýtek měl velkou šanci, když se k němu puk odrazil do příhodné pozice, jenže z velmi slibné pozice mířil vysoko nad horní tyčku.
     
    30:06
    Západočeši pokračují v hodně aktivním stylu a jsou lepším týmem na ledě. Pro Budějovice je to druhý zápas ve dvou dnech a je vidět, že to není lehké.
     
    29:35
    Jakub Pour se dostal ke střele taktéž od mantinelu a mířil do horních pater branky. Tam byl však znovu připravený Jan Strmeň, jenž puk vyrazil do bezpečí.
     
    28:48
    Západočeši mířili do přečíslení dva na jednoho, ale branka z toho není! Sebastián Malát si zkoušel puk zpracovat, jenže ten mu odskočil od hokejky.
     
    28:17
    Viktor Lang, který se do týmu dostal před letošní sezónou, zkoušel střelu od mantinelu. Domácí gólman však celou situaci dobře viděl a bez potíží zakročil.
     
    27:47
    Jan Strmeň je dnes opravdu fantastický! Matyáš Kantner dostal přihrávku před branku, udělal si kličku do forhendu, ale jihočeský brankář se natáhl a vyrazil puk betonem, načež po touši skočil a nechal přerušit hru.
     
    27:18
    Velká skrumáž vznikla před brankou českobudějovického gólmana, ale byl to právě on, kdo nakonec po puku skočil a stihl ho ukrýt pod svou lapačkou.
     
    27:04
    Jan Eberle se však dostal do dobré příležitosti, když dostal přihrávku na vrcholek kruhu, ale Jan Strmeň znovu drží puk ve výstroji. Následuje komerční pauza.
     
    26:23
    Roman Přikryl se stihl vrátit do obranného pásma, čímž zamezil střele plzeňskému hráči. Následně se puk odrazil na českobudějovické hokejky.
     
    25:45
    Jakub Pour nyní asi trochu vyděsil diváky, když se jeho rána otřela o boční síť. Následně si Jan Strmeň připsal další úspěšný zákrok, které přibývají rychle.
     
    25:14
    A dobrá šance také na druhé straně! René Vydarený šikovnou žabičkou našel sjíždějícího Davida Gilberta, který kotouč tečoval, ale plzeňský brankář stihl vytasit lapačku včas!
     
    24:54
    Pavel Pýcha nyní místo přihrávky jen promáchl, a tak se hostující hráč dostal do zajímavé pozice. V akci však byla lapačka českobudějovického gólmana.
     
    24:35
    Jenže nyní z toho už šance byla. Matyáš Kantner dostal křižný pas, po kterém pálil z první jenže Jan Strmeň se znovu stihl přesunout ke své tyči.
     
    23:53
    A hra je během krátké chvíle znovu přerušena. Jeden z týmů se provinil přihrávkou rukou. Buly poté vyhrála Plzeň, která by chtěla brzy srovnat.
     
    23:30
    Petr Straka mohl vystřelit z první, jenže si puk zkoušel zpracovat, což se mu na první dobrou nepovedlo. Následně navíc Západočeši o kotouč zase přišli.
     
    22:46
    Velmi dobré napadání v podání Jihočechů! Ti se dobrým forčekingem dostali až ke střele, proti které musel Dominik Pavlát rychle scvaknout betony.
     
    21:50
    Nyní jsme viděli už větší šanci na straně Plzně! Jeden z domácích dostál dáreček v podobě puku do slušné šance, ale domácí brankář znovu vyráží.
     
    21:18
    Západočeši se pokoušeli o svižný přechod do útočné třetiny, avšak ten se jim zrovna nepovedl. Hostům je odpískán ofsajd a následuje buly na modré.
     
    20:56
    Nyní České Budějovice jen protečovaly touš do útočného pásma, avšak přesně na gólmana hostí, který okamžitě rozehrával na svého spoluhráče.
     
    20:26
    Milan Gulaš šikovně tečoval letící kotouč, ale Jan Strmeň dnes působí opravdu jako zeď. I tento pokus vyrazil načež se domácí dostali k puku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Po první třetině tedy vede domácí celek, který skóroval třicet šest sekund před koncem první periody. Daniel Voženílek našel krásnou přihrávkou volného Zdeňka Doležala, jenž střelou z první rozradostnil fanoušky Českých Budějovic. Jinak se však hrálo především na jednu branku, a to na svatyni Jana Strmeně. Jihočeský gólman však zatím předvádí skvělý výkon a hlavně díky němu Motor v zápase ještě neprohrával.

    Další třetina začne přibližně v 18:24.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:24 Zdeněk DOLEŽAL - 1:0

    Zdroj: hokejkatv.cz
     
    19:24
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Přesilová hra sice využita nebyla, jenže těsně po ní se Motor dostává do vedení! Daniel Voženílek vymyslel skvělou přihrávku od mantinelu před branku, kam si sjel úplně volný ZDENĚK DOLEŽAL, který střelou z první rozvlnil síť plzeňské branky! Asistence: Daniel Voženílek a Roman Přikryl.
     
    18:58
    A hned další dobrá možnost pro Budějovice! Roman Přikryl se ocitl úplně volný na pravé straně, sjel si do trochu lepší pozice, jenže i jeho hostující gólman lapačkou vychytal!
     
    18:16
    Jenže to už byla moc pěkná akce na straně Motoru! Zdeněk Doležal dostal přihrávku a střela z první mu sedla. Mířila do vzdálenějšího rohu, jenže tam se objevila lapačka Dominika Pavláta!
     
    17:59
    Matyáš Kantner se s tím také moc nepáral. Dostal se ke kotouči po odrazu, vyvezl ho do středního pásma, odkud nahodil puk i do útočného pásma.
     
    17:33
    Lukáš Kaňák se ihned po vhazování dostal ke kotouči, který odrazem o mantinel vyhodil až za domácího gólmana, odtud musí Jihočeši znovu začít.
     
    17:19
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Tomáš Mertl – 2 min., sekání).
     
    16:39
    Filip Suchý se na na druhé straně obtočil a zkoušel umístit svou střelu na přední tyč. Jan Strmeň na ní však byl natlačený, a tak puk nepropustil.
     
    16:03
    Jihočeským fanouškům se ani trochu nelíbil zákrok na jednoho z jejich hráčů. Rozhodčí ovšem vylučovat nebude a Motor tak stále na přesilovku čeká.
     
    15:26
    Matěj Toman dostal těžkou přihrávku na brusle, kterou zpracovat nedokázal. Západočeši proto znovu získali puk a mohou se hnát znovu dopředu.
     
    15:02
    Pavel Pýcha je na ledě!
     
    14:33
    A nyní stálo při domácích hodně štěstí! Kotouč se totiž odrazil přesně na hokejku Petra Kodýtka, jenže jeho střela zápěstím se odrazila od tyče.
     
    14:04
    Přihrávka Milana Gulaše sice byla jemně ztečována, avšak přesto našla svůj cíl. Jan Strmeň si proti střele dobře vyjel a kotouč znovu udržel ve výstroji.
     
    13:18
    A Západočeši to sehráli moc pěkně! Přišla totiž celkem nečekaná přihrávka křížem do brankoviště, kde puk tečoval Pavel Musil, jenže budějovický gólman puk znovu vyrazil!
     
    13:02
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Pavel Pýcha – 2 min., hákování).
     
    12:49
    Roman Vráblík si chtěl obhodit domácího obránce, ale to se mu nepovedlo. Motor ovšem následně zahrál na zakázané uvolnění, a tak se hra vrací před Strmeně.
     
    12:20
    Peter Čerešňák tentokrát nahazoval od modré, když do jeho přihrávky ještě sáhl Filip Suchý. Českobudějovický gólman dnes působí velmi jistým dojmem.
     
    11:47
    Ovšem o několik sekund později už ano. Peter Čerešňák vypálil slušnou ránu, na kterou Jan Strmeň vůbec neviděl. Přesto dokázal kotouč vyrazit.
     
    11:16
    Zdeněk Doležal dohrál svého soupeře u mantinelu, přesto to byla Plzeň, kdo se k puku znovu dostal. Žádnou zajímavou střelu ale tentokrát nevymyslela.
     
    10:22
    Martin Novák napadal v útočném pásmu, ale ke kotouči se nedostal. Následně Milan Gulaš nahrával před branku, kde se puk odrazil do brankoviště a pro domácí bylo štěstím, že neskončil v síti.
     
    09:41
    Roman Přikryl je na ledě!
     
    09:33
    To byla další dobrá šance na straně Plzně! Pavel Musil se opřel do puku ranou z první, ovšem jihočeský gólman má i tento pokus ve své lapačce.
     
    09:01
    René Vydarený si splnil své obranné povinnosti na jedničku, když vyhodil kotouč až za gólmana hostujícího celku. Může si tak jít odpočinout na střídačku.
     
    08:34
    Jakub Suchánek nebyl daleko od toho, aby získal kotouč od svého soka. Sice se mu to nepovedlo, ale byl to právě on, kdo další pokus srazil mimo hřiště.
     
    07:55
    A Západočeši se ihned dostali do zajímavé příležitosti. Luboš Rob dostal křižný pas na hranu kruhu, jenže jeho ránu z první dokázal Jan Strmeň vyrazit.
     
    07:41
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Roman Přikryl – 2 min., hrubost).
     
    07:00
    Obrovská šance také na straně Jihočechů! Po skrumáží před gólmanem se do puku trefil Daniel Voženílek a touš už mířil do branky, jenže jeden z hostujících hráčů ho na poslední chvíli odpálil!
     
    06:36
    Také Jihočeši se zase představili v útoku. Albert Michnáč vymyslel pěknou kombinaci se spoluhráči, ale Dominik Pavlát jeho střelu taktéž udržel ve výstroji.
     
    06:18
    A je tu další přerušení, po kterém následuje komerční přestávka. Předtím si další úspěšný zákrok připsal Jan Strmeň, jenž udržel kotouč ve své výstroji.
     
    05:20
    Jakub Pour zkoušel najít křižným pasem svého spoluhráče, avšak jeho přihrávku zastavil domácí obránce, Jihočeši se proto mohou hnát do ataku.
     
    04:53
    Další nepřesnost na straně Českých Budějovic, kterých je na začátku utkání celkem hodně. Bylo z toho zakázané uvolnění a buly po pravici brankáře.
     
    04:12
    Další velká šance na straně Škody! Ta se totiž dostala do protiútoku dva na jednoho, kdy Pavel Musil našel svého spoluhráče, jehož velkou šanci lapil do své moci Jan Strmeň!
     
    03:57
    Nyní jsme viděli během krátké chvilky dvě nepřesnosti na obou stranách. Oba týmy zahrály na zakázané uvolnění, vhazovat se bude před Pavlátem.
     
    03:17
    A své kvality už chtěl ukázat také budějovický rodák Milan Gulaš. Zkoušel střelu zápěstím od modré, ale jeho střela byla sražena obráncem do ochranné sítě.
     
    02:34
    Nyní se také Jihočeši dostali do útočného pásma. René Vydarený to zkoušel od modré, ovšem jeho pokus byl zastaven někým před brankou.
     
    02:19
    Oddechový čas pro domácí.
     
    02:19
    Avšak nyní to již byly gólovky na straně Indiánů! Jakub Pour dostal nečekanou přihrávku od zadního mantinelu. Českobudějovický gólman ovšem udržel kotouč před brankovou čárou a skóre se tak zatím nemění!
     
    01:55
    Škoda se dostala do menšího tlaku v útočném pásmu a Jan Strmeň musel čelit hned dvěma pokusům. Žádný z nich však v brance neskončil.
     
    01:05
    Toto už na straně hostí vypadalo zajímavě! Vypadalo to na přečíslení dva na jednoho, jenže hráči Západočechů puk ujel, a tak Luboš Rob finální pas nedostal.
     
    00:44
    Vít Jonák šikovně napadal v útočném pásmu, načež se Radek Prokeš vypálil z kraje kruhu. Dominik Pavlát s problémy jeho střelu vyrazil.
     
    00:12
    A první domácí utkání pro Motor v nov sezóně právě začalo! České Budějovice hrají ve žlutých dresech z loňska, Plzeň hraje v modré kombinaci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň (Čiliak) – Vydarený, Lytvynov, Pýcha, Suchánek, Slováček, Svach – Jonák, Prokeš, Karabáček – M. Novák, Gilbert, Michnáč – D. Voženílek, R. Přikryl, Z. Doležal – Beránek, Raška I.

    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Micka) – Lang, Čerešňák, L. Kaňák, Houdek, Vráblík – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – Malát, P. Musil, Rob – Pour, Stach, Suchý – Straka (A), Kodýtek, Eberle.

    Rozhodčí: Pěšina, Pražák – Zíka, Šimánek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Generali Česká Cup – sk. A

    HC Sparta Praha 4b (8:6)
    HC Škoda Plzeň 2b (4:3)
    Rytíři Kladno 0b (0:0)
    ČEZ Motor České Budějovice 0b (2:5)
     
    HC Škoda Plzeň

    Západočeši asi očekávali po základní části v loňské sezóně vyšší umístění, ale nakonec jim patřilo "až" páté místo, avšak získali stejně bodů jako Sparta a Mladá Boleslav. Skvělou sezónu však znovu zažil jihočeský odchovanec Milan Gulaš. Ten totiž posbíral v padesáti dvou zápasech 76 bodů (35+41) a neměl v extralize konkurenci.

    Ani sestava Indiánů nezůstala beze změn a přivítala nějaké posily. Obranné řady vyztuží švédský zadák Viktor Lang, David Kvasnička nebo Matěj Stříteský. V útoku se nově v dresu Škody představí Pavel Musil, David Stach a Filip Suchý. V Plzni navíc hrají hokejisté, kteří jsou v Českých Budějovicích velmi známí – Roman Vráblík, Milan Gulaš, Tomáš Mertl a Luboš Rob.

    I západočeští hráči mají za sebou první utkání, shodou okolností ho hráli také na Spartě. Značně lepší start do utkání měli domácí, kteří vedli o dvě branky, ale Indiáni dotáhli dané utkání až do prodloužení, ve kterém nakonec získali bonusový bod.
     
    ČEZ Motor České Budějovice

    Jihočeši se po loňské sezóně konečně dočkali a po sedmi letech si zahrají extraligu na svém ledě. Hned, jak to bylo možné, oznámil tým nové posily. Jedničkou v brankovišti se má stát Marek Čiliak,, jenž už má za sebou premiéru v dresu Motoru v zápase na Spartě. Dalšími posilami jsou Ondřej Slováček, Miroslav Indrák, Vít Jonák a Daniel Voženílek.

    Přípravu však Jihočechům značně zkomplikovala koronavirová pandemie. V A-týmu se totiž objevil nakažený, a tak musel celý mančaft do karantény, která skončila 6.8. Proto byly hned dva zápasy odloženy a Budějovice čeká nabitý program, když budou hrát tři zápasy v týdnu. Na druhou stranu se Motor bude moci spolehnout i na služby gólmana Jiřího Patery, jenž má podepsanou nováčkovskou smlouvu v NHL s Las Vegas.

    Jihočeši vstoupili do Cupu včerejším zápasem na Spartě. V brance dostal příležitost Marek Čiliak, avšak ani on prohře nezabránil. Motor sice dvakrát v utkání vedl, ovšem Pražané pokaždé dokázali srovnat, nakonec otočit utkání a vyhrát 5:2. Sparťané navíc skórovali dvakrát do prázdné branky, přičemž poslední gól byl připsán Matěji Machovskému.
     
    Dobrý den, chtěla bych Vás přivítat u dnešního utkání v rámci Generali Česká Cup, ve kterém se spolu střetnou ČEZ Motor České Budějovice a HC Škoda Plzeň. Úvodní vhazování je naplánováno na 17:30 a my u toho samozřejmě nebudeme chybět!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 20. Z. Doležal (D. Voženílek, R. Přikryl), 38. Karabáček (Michnáč), 50. Toman (Lytvynov, Prokeš), 55. Z. Doležal (R. Přikryl) – 34. Mertl (Gulaš, P. Musil), 36. Kodýtek (Pour)


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Čiliak) – Vydarený (A), Lytvynov, Pýcha (C), Suchánek, Slováček, Svach – M. Novák, Gilbert, Michnáč – Jonák, Prokeš, Karabáček – D. Voženílek, R. Přikryl, Z. Doležal – Beránek, Raška I, Toman.
    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Micka) – Lang, Čerešňák, L. Kaňák, Houdek, Vráblík – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – Malát, P. Musil, Rob – Pour, Stach, Suchý – Straka (A), Kodýtek, Eberle.

    Rozhodčí: Pěšina, Pražák – Zíka, Šimánek

    Diváci: 1420
    thejrc.org