Pardubice – Mountfield HK 0:1 (kon.) | Třinec – Zlín 5:2 (kon.) | Motor ČB – Plzeň 4:2 (kon.)
K. Vary – Litvínov 5:0 (kon.) | Kladno – Sparta 3:2 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 2:0 (kon.)
Kometa Brno – Olomouc 2:4 (kon.) | Přerov – Vítkovice 1:7 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
4:2 (1:0, 1:2, 2:0)
HC Škoda Plzeň
Úterý 11.08.2020, 17:30 • Budvar aréna • Generali Česká Cup • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:01:19)
     
    Motor dnes odehrál první domácí zápas v této sezóně a může se rovnou radovat z prvního vítězství, a to nad silnou Plzní! Jihočeši přepnuli ve třetí periodě na vyšší rychlostní stupeň. V poslední třetině byly k vidění zajímavé šance, jako první se ujal budějovický protiútok dva na jednoho. Ivan Lytvynov sice svou šancí ještě pohrdl, jenže Matěj Toman ještě stihl puk zasunout k bližší tyčce. Následně se ještě Motoru podařilo využít přesilovou hru, když se fantastickou ranou z první prosadil Zdeněk Doležal. Škoda to ještě následně zkusila se šesti hráči v poli, ale skóre se již neměnilo. To je škoda hlavně pro domácí, kteří byli dvakrát před prázdnou brankou, ale ani jednou nedostali puk do sítě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Tak to je festival neproměněných šancí do prázdné brány! Ivan Lytvynov to zkoušel bekhendem z dobré pozice, ale místo branky trefil pouze tyč!
     
    58:56
    Jihočeši jsou velmi blízko prvnímu vítězství v Generali Česká Cup. Václav Karabáček mohl rozhodnout, ale bekhendem puk do sítě neposlal!
     
    58:31
    Asi se to dalo očekávat, Plzeň už dnes nemůže nic ztratit a hraje bez gólmana!
     
    58:30
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:26
    Ondřej Slováček se ihned zapojil do hry a dostal jemným obloučkem puk do středního pásma. Jeho spoluhráči, již unavení, proto mohli v pohodě vystřídat.
     
    58:11
    Ondřej Slováček je na ledě!
     
    57:36
    Vít Jonák si všiml odraženého kotouče po buly, načež ho poslal až do útočného pásma. S Jihočechy to v tomto oslabení vypadá velmi nadějně.
     
    57:07
    Nyní jsou ale Západočeši nachystaní v útočném pásmu. Milan Gulaš dostal přihrávku do kruhu, ale proti jeho ráně z první se Jan Strmeň postavil a puk udržel.
     
    56:36
    Martin Beránek odvádí fantastickou práci za brankou soupeře! Hned tři hráče tam držel na uzdě a ušetřil dobrých dvacet sekund z oslabení, parádní práce.
     
    56:11
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Ondřej Slováček – 2 min., držení).
     
    55:51
    Domácí hokejisté se nyní provinili úmyslným ofsajdem, a tak se hra znovu přesune před Jana Strmeně. Dá se čekat, že nyní bude mít zase dosti práce.
     
    55:24
    Ivan Lytvynov si odvedl svou práci v obraně a odstavil svého soupeře od kotouče. Následně ho Jihočeši dostali alespoň do středního pásma a vystřídali.
    54:56 Zdeněk DOLEŽAL - 4:2

    Zdroj: hokejkatv.cz
     
    54:56
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor využívá poprvé početní výhodu a vede už o dvě branky! ZDENĚK DOLEŽAL dostal přihrávku na střed hřiště a jeho fantastická dělovka propálila naprosto vše, co jí stalo v cestě. Asistence: Roman Přikryl.
     
    54:05
    Obrovská chyba Budějovic není potrestána brankou! Matyáš Kantner proto mohl jet sám na gólmana, ovšem jeho střela minula branku!
     
    53:55
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Tomáš Mertl – 2 min., podrážení).

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 20. Z. Doležal (D. Voženílek, R. Přikryl), 38. Karabáček (Michnáč), 50. Toman (Lytvynov, Prokeš), 55. Z. Doležal (R. Přikryl) – 34. Mertl (Gulaš, P. Musil), 36. Kodýtek (Pour)


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Čiliak) – Vydarený (A), Lytvynov, Pýcha (C), Suchánek, Slováček, Svach – M. Novák, Gilbert, Michnáč – Jonák, Prokeš, Karabáček – D. Voženílek, R. Přikryl, Z. Doležal – Beránek, Raška I, Toman.
    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Micka) – Lang, Čerešňák, L. Kaňák, Houdek, Vráblík – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – Malát, P. Musil, Rob – Pour, Stach, Suchý – Straka (A), Kodýtek, Eberle.

    Rozhodčí: Pěšina, Pražák – Zíka, Šimánek

    Diváci: 1420
    ocianews.com