Slavia – Sturm Graz 0:0 (zruš.) | Pardubice – Bohemians 1905 0:0 (kon.) | St. Pölten – Plzeň 0:2 (kon.)
Chomutov – Ústí n. L. 0:4 (kon.)
konec
FC Chomutov
0:4 (0:0)
FK VIAGEM Ústí nad Labem
Úterý 11.08.2020, 18:00 • Letní stadion, Chomutov • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Ve druhém poločase už druholigový celek potvrdil svou kvalitu a během začátku odskočil do dvoubrankového vedení. Od té doby Ústí nad Labem přehrávalo Chomutov a bylo v tlaku. Čtyři góly v síti domácího celku odpovídají předvedené hře, i když brankář Švejda další tutovky pochytal. Také Chomutovští měli pár šancí, ovšem neproměnili je, a tak se museli před kvalitním soupeře sklonit. Tímto se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek úterního dne. (19:42:37)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    88
    Z pravé strany mířil sám na brankáře Švejdu Jakš, který chtěl zakončit podél gólmana k zadní tyči. Avšak Švejda pokus zastavil, čemuž útočící hráč vůbec nemůže uvěřit.
     
    87
    Na centr z pravé strany si naskočil Martin Boček, jenž hlavou zamířil pouze nad branku. Následně mu byl ale odpískán ofsajd.
     
    86
    Kušej pravděpodobně do hry už dnes nezasáhne, s lékařem obchází hrací plochu a míří na střídačku. Jeho levé koleno je ledováno a pohyb také není úplně zdraví.
     
    85
    Boček posunul ,balon do strany, kam doběhl Pěnička, jehož pokus vypadal velice slibně. Ovšem netrefil jej žádný útočící hráč, a tak balon zamířil na druhou stranu hrací plochy.
     
    84
    Po pěkné kličce přihrál Pěnička na střed hrací plochy, kde měl trochu prostoru Lukáš Svoboda, jenž okamžitě zakončil. Proti domácímu hráči se vydali dva soupeři, kteří střelu zastavili.
     
    83
    Zraněný Kušej zamířil za postranní čáru a Jiří Jarošík apeluje na hráče, že budou hrát v deseti. Jeho tým se stále pohybuje na útočné polovině.
     
    81
    Po jednom ze soubojů zůstal ležet na hrací ploše Kušej, jenž se drží za koleno. Hlavní rozhodčí povolává do akce lékaře hostujícího celku. Doufejme, že hráč bude v pořádku.
     
    80
    Další nepříjemný centr mířil na zadní tyč, kde se pohyboval Martin Boček, jenž balon před vlastní brankou minul. A tak dostal šanci Kušej, který se po míči natahoval marně – ovšem moc mu nechybělo.
     
    78
    Jeden z hostujících hráčů si šel do šestnáctky pro pokutový kop, ovšem zákrok Tomáše Kunarta byl čistý. Hlavní rozhodčí také ukazuje, že pokutový kop rozhodně pískat nehodlá.
     
    77
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byl smolný moment hráče Chomutova, který si dává vlastní gól! Zakončení zpoza šestnáctky by Švejda nejspíše měl, avšak před ním sáhl do střely RADIM PŘÍHONSKÝ, jenž změnil směr letu míče.
     
    76
    Další přihrávka šla k penaltovému puntíku, kam mířil Krutogolov, ale také bránící hráč, jenž poslal balon nad vlastní branku.
     
    75
    Střídání v týmu FK Ústí nad Labem: ze hřiště odchází Hampl, přichází Černý.
     
    72
    Chomutovští se nemohli dostat přes zformovanou obranu, a tak přišlo zakončení, které mířilo jen doprostřed branky. Němec se nenechal překvapit a ránu zlikvidoval.
     
    71
    Pěnička se z pozice útočníka vrátil mezi záložníky a zastavil průnikovou přihrávku. Avšak jeho spoluhráč znovu zvolil jen odkop, který zamířil k soupeři.
     
    70
    Znovu se hraje na polovině domácího celku, který musel čelit dalšímu zakončení. Z velké dálky se do míče opřel Hampl, jehož pokus byl nepřesný.
     
    68
    Za dalším centrem z pravé strany se vydal Krutogolov, který na balon nedoskočil. Chomutov alespoň na malou chvíli hru otočil, jenže míč znovu rychle ztratil.
     
    66
    Po kombinaci Svobody s Bočkem druhý jmenovaný odcentroval, ovšem balon letěl do souboje, kde byl hostující hráč úspěšnější.
     
    64
    Druholigový celek je ve druhém poločase jasně lepším celkem. Do dalšího zakončení se dostal Krutogolov, jenž nastřelil soupeře, čímž vyřadil ze hry domácího brankáře. Naštěstí pro Švejdu balon zamířil těsně vedle levé šibenice.
     
    63
    Na hranici šestnáctky se soupeře zbavil Emmer, který rychle zakončil, avšak jeho pokus se do prostoru tří tyči nevešel.
     
    62
    Ústí znovu hrozilo, tentokrát po centru z pravé strany, na který sotva doskočil Kušej. Jeho hlavička tak byla nepřesná a mířila pouze nad břevno.
     
    59
    Také Chomutovští rozehrávali standardní situaci, ovšem míč si našel první bránící hráč. Následně se do protiakce vydal Emmer, jenž byl zastaven za cenu žlutého potrestání.
     
    55
    Po faulu Lukáše Svobody rozehrával hostující celek standardní situaci. U míče byli připravení Emmer a Miskovič, právě druhý jmenovaný poslal balon asi metr vedle levé tyče.
     
    54
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Brankář Švejda si neporozuměl s jedním ze stoperů a v nepřehledné situaci se navíc ještě pohyboval VASIL KUŠEJ. Právě hostující útočník byl zřejmě poslední, kdo se míče dotkl a poslal jej k pravé tyči.
     
    53
    Hostující Jakš schovává obličej do dlaní, na znamení zmaru! Byl totiž sám na penaltovém puntíku, ovšem byl příliš zbrklý a poslal míč jen nad břevno.
     
    52
    Domácí celek se zuby nehty brání, aby neinkasoval potřetí! Tentokrát musel zastavit Emmera a také Kušeje. Chomutov sice míč získal, ale opět ho odevzdal.
     
    51
    Druholigový celek je najednou při chuti! Na malém vápně se nacházel Emmer, jenž opět nechal vyniknout domácího brankáře. Následně zpoza šestnáctky jen nad branku vystřelil Miskovič.
     
    50
    Hostující tým se znovu hnal do velkého vápna, tentokrát zleva. Akce byl obranným zákrokem zastavena, přesto Ústí nad Labem kope rohový kop.
     
    48
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    To je velmi špatný vstup do druhého poločasu v podání Chomutova! Na pravé straně šestnáctky se pohyboval JAKUB EMMER, který zamířil podél brankáře do vzdálenějšího spodního rohu branky.
     
    47
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Druholigový celek jde na začátku druhého poločasu do vedení! Jeden z hráčů vnikl do šestnáctky, odkud balon putoval pod sebe. Ve výborném prostoru se nacházel PETR HAMPL, jenž se z malého vápna nemýlil a vystřelil nad vybíhajícího Švejdu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Po pětiminutové přestávce se bude pokračovat druhým poločasem, na čemž se dohodl hlavní rozhodčí s oběma trenéry. Ústečtí potvrzovali svou kvalitu, ovšem zahodili několik nadějných šancí. Zejména Kušej byl blízko první trefě, avšak Švejda se blýskl. Chomutovští čekali na první šanci do závěru poločasu, kdy Martin Boček selhal.

    I z tribuny je slyšet, že Jiří Jarošík není spokojen s agresivitou svého celku a navíc si přeje rychlejší přechod do útoku. Uvidíme, zda ho jeho svěřenci uposlechnou ve druhé pětačtyřicetiminutovce.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Za dalším dlouhým míčem se vydal Emmer, který byl atakován Kubíkem. Tomu přispěchal na pomoc brankář Švejda, jenž situaci odkopem vyřešil.
     
    44
    V závěru poločasu se Chomutov osměluje! Martin Boček dostal centr ze strany, ale zpracoval si míč do kraje. Němec proti němu vyběhl a střelu z úhlu vyrazil na roh.
     
    43
    Nádherná akce domácího mužstva končí ofsajdem! Akci na jeden dotek posouval Boček za obranu, kam si nabíhal Chaloupka, jenž by šel sám na brankáře, avšak praporek pomezního byl proti!
     
    42
    Domácí celek uklidňuje hru kombinací na vlastní polovině hrací plochy. Po chvíli mířil nákop na levou stranu, kde akce přerušil Pavlík.
     
    40
    Chomutovští jsou pod obrovský tlakem, který chtěl odkopem přerušit Lukáš Svoboda. Ovšem Ústí nad Labem si míč našlo, ale zakončení bylo sražené na další rohový kop.
     
    39
    Do šestnáctky Chomutova se po kličce dostával Jakš, který byl následně zastaven. Míč se ale odrazil za velké vápno, odkud vyslal další slabou střelu Krutogolov.
     
    37
    Slabým pokusem zhruba z dvaceti metrů se prezentoval Jirkovský, jehož zakončení mířilo jen doprostřed branky a bylo lahůdkou pro domácího gólmana.
     
    36
    To není ani možné, co Kušej zahodil! třela zpoza šestnáctky byl zablokován a k odraženému míči se dostal právě Kušej. Ten se nacházel na malém vápně, jenomže trefil prostor, kam padal už téměř bezmocný Radim Švejda, Ústí bude kopat jen roh.
     
    35
    Vojtěch Kubík se vůbec nerozpakoval, co udělá s míčem a odpálil jej až k hostujícímu brankáři. Budeme sledovat akci druholigového celku!
     
    33
    Elegantní kličkou se soupeře zbavil Jakš, jenž už se nacházel v pokutovým území. Jeho přihrávka mířila před branku, kde se pohyboval Emmer, ale obrana Chomutova byla znovu precizní – tohle vypadalo opravdu nebezpečně.
     
    32
    Po rychlé akci se Chomutovští dostali až do šestnáctky, odkud ale balon putoval zpátky. Martin Boček následně ještě odcentroval, ale to bylo ze strany domácích vše.
     
    31
    Odražený míč mířil za šestnáctky, kde se nacházel nikým neobsazený Miskovič, který se hodně ukvapil. Jeho pokus z jedné opět přeletěl až na atletický stadion.
     
    29
    U středového kruhu se Kubík postavil do cesty Emmerovy, což bylo pochopitelně považováno za faul. Domácí stoper ale je spokojen, jelikož zastavil rychle se rodící akci.
     
    27
    Přetažený centr si pohlídali divizní celek, jenž navíc vybojoval odkop od branky. Švejda rychle vykopl míč, který skončil u jeho protějšku, jenž s rozehrávkou otálel, ale byl faulován.
     
    26
    Sledujeme další postupný útok hostujícího, který musí překonat všechny hráče Chomutova. Na konec se podařilo vybojovat alespoň rohový kop.
     
    24
    Po kombinaci na straně hrací plochy, se k zakončení probojoval Jirkovský. Jeho pokus mířil asi metr vedle levé tyče, těžko říct, zda by byl brankář u své tyče včas.
     
    23
    Domácí odolali nátlaku soupeři, ovšem balon putoval až k brankáři. Následně se Chomutovští posouvali vpřed, ale u postranní lajny byli faulováni.
     
    22
    Vojtěch Kubík byl stažen na zelený pažit, avšak sudí rozhodl, že o faul se nejednalo. Míč mířil za domácí obranu, kam si naběhl Jakš, jenž byl v posledním momentu zablokován a navíc se bude kopat jen od branky.
     
    19
    S nervy fanoušků si zahrál brankář Švejda, jenž udělal kličku napadajícímu Miskovičovi. Byl úspěšný, a tak to z pohledu Chomutova dobře dopadlo.
     
    18
    Na hranic vápna se pohyboval Emmer, který také dostal přihrávku, avšak zpracování mu trvalo příliš dlouho. Následně si stejný hráč neporozuměl se spoluhráčem.
     
    17
    Dlouhý nákop domácího brankáře mířil do míst, kam mířil jeden z hráčů Chomutova. Ovšem Němec si dal před balon tělo a hru přerušil.
     
    16
    Rychlá kombinace Ústí vedle až do velkého vápna, kde byla akce překombinována. O centr se pak ještě pokoušel Jakš, jenž byl zablokován.
     
    15
    Chaloupka u středové čáry ztratil míč, který okamžitě mířil za obranu Chomutova, ovšem domácí brankář byl pozorný a akci odkopem přerušil.
     
    14
    Stoper Písačka otočil hru na levou stranu, kde kombinace skončila, jelikož obranným zákrokem se činil Svoboda. Domácí ale mají při rozehrávce problém s napadáním soupeře.
     
    13
    Za obranu Ústí nad Labem už mířil vysoký Boček, který si ale nepohlídal ofsajdové postavení, hostující tým se znovu vrací k míči.
     
    12
    O chvíli později natáhl ke střele zpoza šestnáctky Kušej, který mířil jen vysoko nad branku, čímž ohrozil pouze atlety závodící na vedlejším stadionu!
     
    11
    Na levé straně se uvolnil Emmer, jehož centr byl odvrácen na rohový kop. Po něm se pokoušel prokličkovat do šestnáctky Miskovič, jenž úspěšný nebyl.
     
    10
    Jiří Jarošík nabádá své svěřence, aby napadali rozehrávku soupeři. Ti ho rychle poslechli a míč získali ještě na útočné polovině.
     
    9
    Jakš napadal hráče s balonem a byl úspěšný, druholigový celek tak má zase míč na kopačkách a vymýšlí, kudy se dostane před branku Chomutova.
     
    8
    Zprav odcentroval Miskovič, jehož centr našel Kušeje. Ten sice hlavičkoval směrem na branku, ale pouze doprostřed branky, kde byl připravený Švejda.
     
    7
    Ústí kombinovalo na levé straně hrací plochy, odkud přišel přetažený centr, jenž byl ale také nepřesný a skončil mimo hrací plochu. Pavlík tak čekal na zakončení marně.
     
    6
    Centr domácího celku letěl do šestnáctky, al na první tyči se pohyboval bránící hráč, jenž míč odehrál do bezpečné vzdálenosti.
     
    4
    Domácí celek se usadil na útočné polovině, kde vybojoval vhazování. Po rozehrání se ale Ústí dobře rozestavilo a akci Chomutova zastavilo.
     
    3
    Martin Boček posouval balon za obranu, kam si nabíhal Příhonský. Tomu dlouho trvalo zpracování, a tak se stihl vrátit Jakš.
     
    2
    Stále sledujeme kombinační hru hostujícího celku, který soupeři zatím míč nepůjčuje. Celou akci zastavil až domácí Svoboda, jenž se dopustil faulu u středového kruhu.
     
    1
    Jdeme na to, přátelský duel mezi Chomutovem a druholigovým Ústím nad Labem právě začal. Hostující celek na úvod volí kombinaci a pomaličku se posouvá vpřed.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Vítám všechny fotbalové fanoušky u přátelského zápasu, který se odehraje v Chomutově v areálu na Zadních Vinohradech. Půjde o konfrontaci divizního Chomutova s druholigovým Ústím nad Labem, a tak hledání favorita nebude asi složité.

    Chomutov v přípravě na novou sezónu:

    Fotbalisté FCCV odehráli v letošní přípravě tři zápasy, dvakrát odešli s vítězstvím v zádech a jednou nestačili na "béčko" Teplic. Poslední souboj odehráli Chomutovští 8. srpna, kdy přehráli třetiligový Sokolov nejtěsnějším rozdílem.

    Chomutov – Sokolov 2:1
    Chomutov – Ostrov 4:2
    Chomutov – Teplice B 1:3

    Ústí v přípravě na novou sezónu:

    Celek z krajského města Ústeckého kraje v přípravě naskočili do čtyř duelů a vedli si více než dobře, vždyť třikrát zvítězili a pouze jednou remizovali. V posledním duelu vyzvalo Ústí Duklu Praha, která sahala po postupu do FORTUNA:LIGY – i v tomto případě dnes hostující celek nezaváhal.

    Ústí – Dukla 1:0
    Most-Souš – Ústí 1:1
    Sokolov – Ústí 0:2
    Ústí – Plzeň B 2:1

    Vzájemné zápasy

    Poslední vzájemný souboj se odehrál v lednu letošního roku a Ústí si na Chomutovu pořádně smlslo, vždyť zvítězilo 6:0. Pokud budeme hledat výhru dnes domácího celku, pořádně se zapotíme. Chomutovští nikdy dnešního soka neporazili v devadesáti minutách, pouze jednou zvítězili po penaltách. Zmíněný souboj se odehrál v roce 2006, kdy se odehrával souboj v rámci Národního poháru.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Michal Luxa

    Branky: 47. Hampl, 48. Emmer, 54. Kušej, 77. Příhonský (vla.)


    FC Chomutov: Švejda – Chaloupka, Kubík, Kunart, Hříbal – Kibal, Mužík, L. Svoboda, Příhonský – Boček, Šourek.
    Náhradníci: Zaťko – Gedeon

    FK VIAGEM Ústí nad Labem: Němec – Hudec (66. Brak), Krutogolov, Jakš, Miskovič, Hampl (74. Hampl), Písačka, Kušej, Pavlík, Emmer, Jirkovský
    Náhradníci: Tvrdoň – Brak, Chodora, Bílek, Peterka, Šilhan, Prošek, Číčovský, A. Černý
    thejrc.org