Slavia – Sturm Graz 0:0 (zruš.) | Pardubice – Bohemians 1905 0:0 (kon.) | St. Pölten – Plzeň 0:2 (kon.)
Chomutov – Ústí n. L. 0:4 (kon.)
konec
FC Chomutov
0:4 (0:0)
FK VIAGEM Ústí nad Labem
Úterý 11.08.2020, 18:00 • Letní stadion, Chomutov • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Ve druhém poločase už druholigový celek potvrdil svou kvalitu a během začátku odskočil do dvoubrankového vedení. Od té doby Ústí nad Labem přehrávalo Chomutov a bylo v tlaku. Čtyři góly v síti domácího celku odpovídají předvedené hře, i když brankář Švejda další tutovky pochytal. Také Chomutovští měli pár šancí, ovšem neproměnili je, a tak se museli před kvalitním soupeře sklonit. Tímto se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek úterního dne. (19:42:37)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    88
    Z pravé strany mířil sám na brankáře Švejdu Jakš, který chtěl zakončit podél gólmana k zadní tyči. Avšak Švejda pokus zastavil, čemuž útočící hráč vůbec nemůže uvěřit.
     
    87
    Na centr z pravé strany si naskočil Martin Boček, jenž hlavou zamířil pouze nad branku. Následně mu byl ale odpískán ofsajd.
     
    86
    Kušej pravděpodobně do hry už dnes nezasáhne, s lékařem obchází hrací plochu a míří na střídačku. Jeho levé koleno je ledováno a pohyb také není úplně zdraví.
     
    85
    Boček posunul ,balon do strany, kam doběhl Pěnička, jehož pokus vypadal velice slibně. Ovšem netrefil jej žádný útočící hráč, a tak balon zamířil na druhou stranu hrací plochy.
     
    84
    Po pěkné kličce přihrál Pěnička na střed hrací plochy, kde měl trochu prostoru Lukáš Svoboda, jenž okamžitě zakončil. Proti domácímu hráči se vydali dva soupeři, kteří střelu zastavili.
     
    83
    Zraněný Kušej zamířil za postranní čáru a Jiří Jarošík apeluje na hráče, že budou hrát v deseti. Jeho tým se stále pohybuje na útočné polovině.
     
    81
    Po jednom ze soubojů zůstal ležet na hrací ploše Kušej, jenž se drží za koleno. Hlavní rozhodčí povolává do akce lékaře hostujícího celku. Doufejme, že hráč bude v pořádku.
     
    80
    Další nepříjemný centr mířil na zadní tyč, kde se pohyboval Martin Boček, jenž balon před vlastní brankou minul. A tak dostal šanci Kušej, který se po míči natahoval marně – ovšem moc mu nechybělo.
     
    78
    Jeden z hostujících hráčů si šel do šestnáctky pro pokutový kop, ovšem zákrok Tomáše Kunarta byl čistý. Hlavní rozhodčí také ukazuje, že pokutový kop rozhodně pískat nehodlá.
     
    77
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byl smolný moment hráče Chomutova, který si dává vlastní gól! Zakončení zpoza šestnáctky by Švejda nejspíše měl, avšak před ním sáhl do střely RADIM PŘÍHONSKÝ, jenž změnil směr letu míče.
     
    76
    Další přihrávka šla k penaltovému puntíku, kam mířil Krutogolov, ale také bránící hráč, jenž poslal balon nad vlastní branku.
     
    75
    Střídání v týmu FK Ústí nad Labem: ze hřiště odchází Hampl, přichází Černý.
     
    72
    Chomutovští se nemohli dostat přes zformovanou obranu, a tak přišlo zakončení, které mířilo jen doprostřed branky. Němec se nenechal překvapit a ránu zlikvidoval.
     
    71
    Pěnička se z pozice útočníka vrátil mezi záložníky a zastavil průnikovou přihrávku. Avšak jeho spoluhráč znovu zvolil jen odkop, který zamířil k soupeři.
     
    70
    Znovu se hraje na polovině domácího celku, který musel čelit dalšímu zakončení. Z velké dálky se do míče opřel Hampl, jehož pokus byl nepřesný.
     
    68
    Za dalším centrem z pravé strany se vydal Krutogolov, který na balon nedoskočil. Chomutov alespoň na malou chvíli hru otočil, jenže míč znovu rychle ztratil.
     
    66
    Po kombinaci Svobody s Bočkem druhý jmenovaný odcentroval, ovšem balon letěl do souboje, kde byl hostující hráč úspěšnější.

    Michal Luxa

    Branky: 47. Hampl, 48. Emmer, 54. Kušej, 77. Příhonský (vla.)


    FC Chomutov: Švejda – Chaloupka, Kubík, Kunart, Hříbal – Kibal, Mužík, L. Svoboda, Příhonský – Boček, Šourek.
    Náhradníci: Zaťko – Gedeon

    FK VIAGEM Ústí nad Labem: Němec – Hudec (66. Brak), Krutogolov, Jakš, Miskovič, Hampl (74. Hampl), Písačka, Kušej, Pavlík, Emmer, Jirkovský
    Náhradníci: Tvrdoň – Brak, Chodora, Bílek, Peterka, Šilhan, Prošek, Číčovský, A. Černý
    thejrc.org