Wolverhampton – Sevilla 0:1 (kon.) | Šachtar – Basilej 4:1 (kon.)
konec
FK Šachtar Doněck
4:1 (2:0)
FC Basilej
Úterý 11.08.2020, 21:00 • Arena AufSchalke (Gelsenkirchen) • Evropská liga • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
    90+2. Ricky van Wolfswinkel - 4:1
     
    90+2
    Basilej právě vstřelila branku!
    Basilej se nakonec dočkala alespoň čestného gólu! Hezký míč na pravé křídlo obdržel Samuele Campo, který následně poslal před bránu přízemní centr. Na přední tyč nabíhající Ademi ho pustil za sebe, čímž vyřadil ze hry brankáře Pjatova a RICKY VAN WOLFSWINKEL skóroval zblízka do volné svatyně Šachtaru – 4:1.
    88. DODÔ - 4:0
     
    88
    Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
    Campo rozehrával přímý kop po faulu Bondara, bránu ale přestřelil. A o chvíli později následoval rychlý kontr Šachtaru, po němž švýcarský celek počtvrté inkasuje! Na útočné polovině převzal míč Tetê, který ho dotáhl k pokutovému území, nahrál napravo DODÔVI a ten střelou na zadní tyč propálil Nikoliće. Brankář Basileje si na merunu lehce sáhl, pohromě však nezabránil.
    75. Alan PATRICK - 3:0
     
    75
    Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
    Autorem branky z pokutového kopu je ALAN PATRICK! Brazilský fotbalista napálil míč nahoru do pravé poloviny brány ze svého pohledu a byť Nikolić vystihl stranu, na míč dosáhnout nemohl – 3:0.
    22. TAISON - 2:0
     
    22
    Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
    Šachtar zatím směřuje do semifinále! Propadnutí pravé strany defenzivy Basileje ještě hráči ukrajinského mistra nevyužili. Obranou odvrácený míč si však našel na pravém rohu šestnáctky Marlos, jehož přihrávku pustil Alan Patrick na TAISONA a ten z voleje zamířil s pomocí teče bránícího Fabiana Freie k pravé tyči. Nikolić se natahoval marně – 2:0.
    2. Júnior MORAES - 1:0
     
    2
    Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
    Tak tohle bylo hodně rychlé! Po rohovém kopu Marlose chyboval brankář Basileje Nikolić, který se snažil zachytit centr křídelníka Šachtoru. Skočil ale do prázdna a balón usměrnil hlavou za jeho záda JÚNIOR MORAES.

    Martin Augustin

    Branky: 2. Júnior Moraes (Marlos), 22. Taison (Marlos), 75. Patrick (pen.), 88. Dodô (Tetê) – 90+2. van Wolfswinkel (Campo)

    Karty:   52. Patrick (SAC), 87. Bondar (SAC) – 26. Frei (BAS), 64. Cabral (BAS)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 5:8. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 11:17.
    FK Šachtar Doněck: Pjatov (C) – Dodô, Kryvcov, Bondar, Matvijenko – Antônio (85. Maycon), Stěpaněnko – Marlos (72. Solomon), Patrick (78. Kovalenko), Taison (85. Tetê) – Júnior Moraes (85. Fernando).
    Náhradníci: Trubin – Dentinho, Tetê, Konopljanka, Solomon, Kovalenko, Maycon, Cipriano, Bolbat, Pichaljonok, Fernando, Vitão.

    FC Basilej: Nikolić – Widmer, Alderete, van der Werff (73. Ramires), Petretta – Xhaka (60. Marchand), Campo, Frei – Stocker (C) (73. van Wolfswinkel), Cabral (73. Ademi), Pululu.
    Náhradníci: Pukaj, De Mol – van Wolfswinkel, B. Riveros, Ramires, O. Bunjaku, Marchand, Tushi, Lurvink, Isufi, Ademi, Vishi.

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett (ENG)
    thejrc.org