Motor ČB – Kladno 7:4 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
7:4 (1:1, 3:2, 3:1)
Rytíři Kladno
Pondělí 17.08.2020, 17:30 • Budvar aréna • Generali Česká Cup • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    ČEZ Motor České Budějovice

    Jihočeši se po loňské sezóně konečně dočkali a po sedmi letech si zahrají extraligu na svém ledě. Hned, jak to bylo možné, oznámil tým nové posily. Jedničkou v brankovišti se má stát Marek Čiliak,, jenž už má za sebou premiéru v dresu Motoru v zápase na Spartě. Dalšími posilami jsou Ondřej Slováček, Miroslav Indrák, Vít Jonák a Daniel Voženílek.

    Přípravu však Jihočechům značně zkomplikovala koronavirová pandemie. V A-týmu se totiž objevil nakažený, a tak musel celý mančaft do karantény, která skončila 6.8. Proto byly hned dva zápasy odloženy a Budějovice čeká nabitý program, když budou hrát tři zápasy v týdnu. Na druhou stranu se Motor bude moci spolehnout i na služby gólmana Jiřího Patery, jenž má podepsanou nováčkovskou smlouvu v NHL s Las Vegas.

    Jihočeši vstoupili do Cupu zápasem na Spartě. V brance dostal příležitost Marek Čiliak, avšak ani on prohře nezabránil. Motor sice dvakrát v utkání vedl, ovšem Pražané pokaždé dokázali srovnat, nakonec otočit utkání a vyhrát 5:2. Sparťané navíc skórovali dvakrát do prázdné branky, přičemž poslední gól byl připsán Matěji Machovskému. Následně si zahrály Budějovice také doma s Plzní a premiéra to byla úspěšná. Jihočeši sice měli v nohách zápas se Spartou, což bylo vidět hlavně v prvních dvou třetinách, avšak po nich byl stav vyrovnaný. A v poslední periodě se prosazoval jen Motor, který nakonec vyhrál 4:2. Zatím poslední zápas hrály České Budějovice na ledě Kladna, kde se dostaly do vedení už po jedenácti sekundách. Jihočeši se ukázali ve skvělé střelecké formě a svého soka porazili vysokým rozdílem 8:3.

    Nejproduktivnější hráči v Cupu:
    Matouš Venkrbec – 4 body (1+3)
    Miroslav Holec a Martin Beránek – 3 body (2+1)
    Václav Karabáček – 3 body (1+2)
     
    Rytíři Kladno

    Středočeši si loni zahráli Tipsport extraligu, ovšem po roce se stěhují znovu o patro níže. Kladno však bojovalo o to, aby zůstalo v nejvyšší soutěži, až do posledního kola, leč se to nakonec nepovedlo. To však znamená celkem značné pohyby v týmu Rytířů. V brankovišti už nenalezneme Denise Godlu, naopak Adam Brízgala, jenž se loni v Motoru ukázal je v týmu i nadále.

    A to není vše. Z týmu odešel také nejproduktivnější obránce Brady Austin, který si vyzkouší KHL v dresu Nižniho Novgorodu. V útoku přišli Kladenští o nejlepšího střelce v podobě Ladislava Zikmunda, jenž to zkusí v pražské Spartě. Naopak se do kádru Středočechů podívá Vítězslav Bílek, Tomáš Guman, který je původem z Budějovic, Marek Račuk nebo navrátilec Adam Kubík.

    Také v týmu Kladna se objevil koronavirus, a tak ho čekají dvakrát tři zápasy v týdnu. První utkání odehráli Středočeši na svém ledě proti Spartě a zrodil se zde vcelku překvapivý výsledek. Kladenští hokejisté totiž v zápase pokaždé vedli a došli si pro první vítězství v poháru, a to poměrem 3:2. Následoval duel s Českými Budějovicemi, ve kterém bylo Kladno horším celkem a zapsalo celkem jasnou porážku 3:8. V zatím posledním střetnutí hráli Rytíři na ledě Plzně. Zde se sice hosté dostali do vedení o jednu branku, jenže poté už dávali branky jen Indiáni, kteří doma vyhráli 3:1.

    Nejproduktivnější hráči v Cupu:
    Tomáš Urban – 3 body (2+1)
    Ondřej Bláha – 2 body (2+0)
     
    Generali Česká Cup – sk. A

    HC Sparta Praha 7b (15:10)
    ČEZ Motor České Budějovice 6b (14:10)
    HC Škoda Plzeň 5b (10:13)
    Rytíři Kladno 3b (7:13)
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Čiliak (Patera) – Pýcha (C), Plášil, Lytvynov, Pavel, Suchánek, Svach – D. Voženílek, R. Přikryl, Z. Doležal – Jonák, Prokeš, Hrubec – Raška I, Toman, Indrák – M. Novák, Gilbert, Michnáč.

    Rytíři Kladno: Stahl (Jiroušek) – Ticháček, V. Sorokin, Kehar (C), Zelingr, Mikliš, Štochl – Guman, Kubík, Bílek (A) – Hajný, Šapovaliv, Š. Bláha – Š. Jelínek, Routa, Hlava – Bernat, Filip, Urban.

    Rozhodčí: Lacina, Pilný – Ganger, Klouček.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    A už nám začal dnešní duel, který je odloženým! Domácí Budějovice hrají ve žlutých dresech, zatímco hostující Kladno pro dnešek zvolilo modré dresy.
     
    00:35
    Martin Novák se dostal až do útočného pásma, odkud vyslal slušnou střelu. Ta však trefila jednoho z hráčů před gólmanem, a tak šla mimo tři tyče.
     
    01:07
    Středočeši se dostali podruhé v utkání ke střele, ale tu Marek Čiliak viděl a bez větších problémů udržel ve výstroji. Následuje buly po jeho pravé ruce.
     
    01:49
    Vít Jonák odvedl dobrou práci za svou brankou, když udržel kotouč proti dvěma napadajícím hráčům. Motor ale potom zahrál jen na zakázané uvolnění.
     
    02:18
    Adam Raška si najížděl do slušné rychlosti, ovšem přihrávka na něj nebyla úplně přesná. Proto se domácímu týmu odpískalo další zakázané uvolnění.
     
    02:49
    Tohle už byla zajímavější příležitosti! Matěj Toman měl rychlost ve středním pásmu a dostal se od mantinelu ke střele. Tu mířil dobře mezi betony a David Stahl si nebyl jistý, přesto má puk ve výstroji.
     
    03:22
    Tempo utkání zatím není moc vysoké. Hra je hodně vyrovnaná a Vševolod Sorokin se dostal ke střele, kterou Marek Čiliak vyrazil svým pravým betonem.
     
    03:41
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A Středočeši se dostávají po necelých čtyřech minutách do vedení! TOMÁŠ GUMAN to zkusil z nepříliš připravené pozice, avšak kotouč se nakonec dokutálel až za brankovou čáru! Asistence: Adam Kubík a Jiří Ticháček.
    03:41 Tomáš GUMAN - 0:1
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    04:32
    Marek Čiliak chtěl pomoci svým spoluhráčům s rozehrávkou, avšak Kladno dobře napadalo a vybojovalo kotouč v útočném pásmu. Čiliak poté musel zasahovat.
     
    05:00
    Je za námi prvních pět minut utkání hry a Jihočeši ještě nepředvedli téměř nic. Za zmínku stála akorát střela Tomana, ale Rytíři působí aktivnějším dojmem.
     
    05:36
    Ivan Lytvynov si dojel pro odražený kotouč do svého obranného pásma, zatímco oba týmy střídaly. Následně jsme však viděli nepřesnost v podání Motoru.
     
    06:09
    A to nebyla vůbec špatná šance hostujícího celku! Marek Čiliak si vyjel celkem hodně z branky, a tak to jeden z Rytířů zkoušel po zemi na zadní tyč, ale těsně minul!
     
    06:46
    Následně se ještě Kladenští udrželi v útočném pásmu, až se Adam Kubík dostal ke střele z první, kterou českobudějovický gólman vyrazil betonem.
     
    07:08
    Po delší době se Jihočeši dostali ke dvěma střelám. Zdeněk Doležal vyslal jedovatou střelu, kterou David Stahl chytil. Následně pálil tvrdě od modré Jakub Suchánek, ale ani on není úspěšným střelcem.
     
    07:26
    David Gilbert hledal zpoza branky najíždějícího Václava Svacha, jenže ten si sjel rovnou na střed hřiště, a tak ho kotouč úplně minul a vyjel z pásma.
     
    07:40
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jakub Suchánek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    08:05
    Pavel Pýcha měl nyní možnost vyhodit kotouč z pásma, ale po odrazu od mantinelu se puku zmocnil jeden z hráčů hostí ještě na útočné modré čáře.
     
    08:35
    Avšak o několik sekund později se Motoru již povedlo vyhodit přes všechny čáry, Následně se ještě rozjížděl dopředu Matěj Toman, ale pas na něj byl zastaven.
     
    09:01
    Ale tohle byl fantastický zákrok v podání Marka Čiliaka! Matyáš Šapovaliv se dostal k odraženému puku, když byl domácí gólman již na zemi. Čiliak však fantasticky máchl lapačkou, ve které puk také našel! Nádherný moment.
     
    09:20
    A vypadá to, že hostujícím hokejistům se nepodaří využít početní výhodu. Nyní totiž zahráli jen na zakázané uvolnění a zbývá jim posledních dvacet sekund.
     
    09:40
    Jakub Suchánek je na ledě!
     
    10:10
    Velká šance na straně Motoru! Ten totiž ujel do přečíslení dva na jednoho, kdy finální přihrávku dostal Miroslav Indrák, ale toho David Stahl vychytal betonem.
     
    10:25
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Ondřej Mikliš – 2 min., hákování).
     
    10:56
    Jihočeši sice vyhráli vhazování v útočném pásmu, ale kombinace zde značně vázla. Proto se Kladno dostalo k puku, který také vyhodilo až za gólmana.
     
    11:33
    Adam Raška se individuálně proháčkoval až do útočného pásma, ale zde narazil u mantinelu. Rytířům se tak znovu podařilo dostat puk z pásma pryč.
     
    12:07
    Konečně se Budějovice dostaly k nějaké střele. Karel Plášil napřáhl od modré, ale trefil Stahla jen do masky. Ta mu nakonec spadla a hra je přerušena.
     
    12:25
    Ondřej Mikliš je na ledě!
     
    12:38
    Roman Přikryl zachytil puk za gólmanem hostí a hledal najíždějícího spoluhráče. Puk se však zastavil u gólmana, a tak následuje komerční přestávka.
     
    13:16
    To vypadalo zajímavě! Jakub Suchánek se dostal ke dvěma střeleckým pokusům, ale kladenský David Stahl předvedl důležité dva zákroky, hlavně ten druhý.
     
    13:49
    Hra je v první třetině hodně rozkouskovaná. Kladno dvakrát během krátké chvíle zahrálo na zakázané uvolnění, ovšem vrásky jim to zatím dělat nemusí.
     
    14:22
    David Gilbert byl napadán, přesto vymyslel zajímavou přihrávku na Pavla Pýchu. Jeho pas před branku byl ovšem sražen, a tak mají puk zase hosté.
     
    15:01
    Další chyba v podání Motoru, po které se hnali Kladenští do útoku hned ve třech. Viděli jsem i střelu, jenže ta jen zaduněla o zadní mantinel a vyjela mimo pásmo.
     
    15:42
    Jakub Hajný předvedl dobré napadání v útočném pásmu, ale ke kotouči se nakonec nedostal. Něco na ledě ovšem mohou konečně vymyslet Jihočeši.
     
    15:57
    Tak toto nebyl ovšem hezký pohled. Matouš Hrubec schytal hodně ostrou ránu a nevypadá to s ním vůbec dobře! Nakonec je odveden rovnou na ošetřovnu a vypadá to, že pro něj dnešní zápas skončil! Snad se nebude jednat o nic vážného. Rozhodčí nebudou ani vylučovat, což se fanouškům nelíbí ani trochu.
     
    16:24
    Svého spoluhráče chtěl rovnou pomstít Jakub Suchánek, který narazil svého soka na mantinel. Poté se musel v brankovišti hodně činit David Stahl.
     
    16:56
    Matěj Toman to zkoušel individuálně přes pět hráčů, což se neukázalo jako dobrá varianta. O kotouč přišel, ale Kladno směrem dopředu nic nevymyslelo.
     
    17:47
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Budějovice jsou nyní přece jen nabuzené poté, co Hrubec musel na střídačku. David Gilbert vymyslel skvělou přihrávku na zadní tyč, kde byl připravený KAREL PLÁŠIL, jenž se střelou z první prosadil a srovnal stav dnešního utkání. Asistence: David Gilbert a Pavel Pýcha.
    17:47 Karel PLÁŠIL - 1:1
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    18:25
    A Motor se znovu hnal do ataku, který zakončil i tentokrát střelou. Tu však nemusel David Stahl tolik pozorovat, jelikož minula pravou tyč jeho svatyně.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    19:49
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (David Gilbert – 2 min., sekání).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi první třetina, po které je stav vyrovnaný 1:1. Na začátku utkání byli jasně lepší Středočeši, kteří také vstřelili úvodní branku utkání. Po pěkně kombinaci se dostal do těžké střelecké pozice Tomáš Guman, jehož pokus se nakonec zatřepotal v síti. Motoru to chvíli trvalo, ale nakonec se přece jen do zápasu dostal. Nejspíše za to mohl hlavně ostrý zákrok na Matouše Hrubce, který, zjevně otřesený, byl odveden rovnou na ošetřovnu a troufám si tvrdit, že pro něj zápas skončil. Domácí to však vybičovalo k lepšímu výkonu a dočkali se srovnání. David Gilbert vymyslel krásný pas na Karla Plášila, jenž střelou z první překonal Stahla v bráně.

    Další třetina začne přibližně v 18:26.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    A už nám začala i druhá perioda! Kladno má ještě velký kus své přesilové hry před sebou a v současné době je usazeno v útočném pásmu a kombinuje.
     
    20:59
    Už jsme viděli jednu střelu, proti které nemusel Marek Čiliak zasahovat. Jinak se však domácí gólman nenudí a připsal si již několik zákroků v tomto oslabení.
     
    21:46
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A Středočeši nakonec využívají početní výhodu, čímž se znovu dostávají do vedení! Kousek za kruhem napřáhl NICOLAS HLAVA, který tečoval ránu Gumana od modré. Marek Čiliak toho moc neviděl, měl před sebou jednoho z hostů. Asistence: Tomáš Guman a Jiří Ticháček.
    21:46 Nicolas HLAVA - 1:2
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    22:13
    Matyáš Zelingr se nyní stal obětí ostrého zákroku budějovického hráče a vypadá to, že domácí nyní přitvrdí. Zelingr však bude moc pokračovat v zápase.
     
    23:08
    Matěj Toman dostal přihrávku do druhé vlny a zkoušel takovou táhlou střeli na zadní tyč. Jeho pokus ovšem neměl dobrou razanci, navíc šla hodně vedle.
     
    23:37
    To byla velká šance na straně Kladna! To totiž ujelo do přečíslení dva na jednoho, když si najížděl na přihrávku Tomáš Guman. Ten jí však nedostal a jeho spoluhráč vyprášil betony Čiliaka.
     
    24:28
    Jakub Suchánek dostal nabito na útočnou modrou a jeho parádní ránu David Stahl jen tak tak vyrazil betonem do plexiskla. Pěkná rána domácího beka.
     
    25:09
    Martin Novák zachytil rozehrávku hostů, načež se ke střele dostal Albert Michnáč. Ten měl ideální pozici, ale vypálil přesně do připraveného gólmana.
     
    25:43
    Radek Prokeš v pádu vymyslel přihrávku zpoza branky před ní, kam si najížděl jeho spoluhráč, ovšem gólman hostí udržel beton na ledě a neinkasoval.
     
    26:02
    Komerční přestávka.
     
    26:32
    Vševolod Sorokin měl značné problémy s přihrávkou po modré, když mu kotouč odskočil od hokejky, ale kladenský hráč to ještě stihl zahrát do rohu hřiště.
     
    26:46
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A Kladno se dokonce znovu prosazuje a vede v dnešním zápase již o dvě branky! Jiří Ticháček nahodil kotouč k tyči, kde se odrazil od brusle MATYÁŠE FILIPA až za brankovou čáru. Zde nemůže být pochyb o regulérnosti, jelikož Bernat bruslí nikam nepohnul. Asistence: Jiří Ticháček a Vševolod Sorokin.
    26:46 Matyáš FILIP - 1:3
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    27:34
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Jakub Štochl – 2 min., držení).
     
    27:56
    A hned jsme viděli obrovskou šanci na domácí straně! Ke kotouči se mezi kruhy dostal David Gilbert, jenž měl ideální střeleckou pozici, ale David Stahl jeho pokus vyrazil vyrážečkou!
     
    28:29
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    O chvilku později už to ale branka je a Motor využívá početní výhodu! Zdeněk Doležal sice svou šanci ještě nevyužil, ale kotouč se odrazil k ROMANU PŘIKRYLOVI, jeho střela z první šla přesně do šibenice! Asistence: Zdeněk Doležal a Karel Plášil.
    28:29 Roman PŘIKRYL - 2:3
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    28:55
    Radek Prokeš ani trochu nesouhlasí s odpískáním zakázaného uvolnění a ještě si to s rozhodčím vyříkával. Ten ale své rozhodnutí rozhodně měnit nebude.
     
    29:32
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Ondřej Mikliš – 2 min., nedovolené bránění).
     
    29:53
    Miroslav Indrák dostal přihrávku na střed hřiště, ale neměl to vůbec jednoduché. Musel ještě obehrát dva hráče, takže nakonec ani nevystřelil.
     
    30:07
    A my jsme nyní viděli gesto fair play v podání hostujícího hráče! David Stahl totiž odvolal domnělý faul na svou osobu, za což si vysloužil tleskot Budvar arény.
     
    30:43
    A tohle byla už gólová šance na domácí straně, dokonce nejen jedna! Adam Raška nejprve tečoval nahození od modré, které David Stahl vyrazil vyrážečkou jen tak tak. Následně už mohl zasunout do prázdné, ale kladenský gólman udržel beton na ledě.
     
    31:28
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihočeši využívají i druhou početní výhodu a v Budvar aréně je znovu srovnáno! Svou první branku v dresu Motoru dal MIROSLAV INDRÁK, jenž tečoval nahození Pýchy od modré. Asistence: Pavel Pýcha a Roman Přikryl.
    31:28 Miroslav INDRÁK - 3:3
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    32:22
    Matěj Toman nedokázal zpracovat kotouč, který letěl po mantinelu přímo na něj. Kladno se tak může pokusit odpovědět na dvě inkasované branky.
     
    33:02
    Jakub Suchánek dostal nabito na modrou a vyslal pěknou střelu po ledě na zadní tyč. David Stahl se musel hodně natahovat, ale zasáhl špičkou betonu.
     
    33:46
    David Gilbert měl proti sobě hned dva hráče, přesto to byl on, kdo dokázal posunout puk po mantinelu. Přesto se Rytíři po krátké odmlce vrátí do pásma.
     
    34:20
    A byli velmi blízko vstřelení branky! Kotouč se po střele totiž zastavil v brankovišti před úplně prázdnou bránou, kam už dojížděl jeden z hráčů Kladna. Na poslední chvíli se tam však zjevil Václav Svach, který kotouč odpálil do bezpečí.
     
    35:21
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A Jihočeši otáčejí stav dnešního utkání, poprvé v zápase se dostávají do vedení! Niklas Pavel poslal střílenou přihrávku po zemi, do které vložil hokejku ROMAN PŘIKRYL, jehož teč skončila přesně pod horní tyčkou! Asistence: Niklas Pavel a Zdeněk Doležal.
    35:21 Roman PŘIKRYL - 4:3
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    36:25
    A viděli jsme další velkou šanci na straně Motoru! Zdeněk Doležal vymyslel krásný pas do druhé vlny na Jakuba Suchánka, kterého Stahl vychytal!
     
    36:44
    Už to vypadalo, že se Kladno požene do přečíslení tři na dva, ale všechno se ukázalo jako předčasné. Jeden z hostí byl totiž načapán ve velkém ofsajdu.
     
    37:32
    Škoda, že Albert Michnáč nenašel žabičkou Gilberta, jinak bychom viděli přečíslení dva na jednoho. Takhle nakonec Jihočeši o puk přišli a musí se vracet.
     
    37:56
    Marek Čiliak se musel mít po delší době na pozoru, když na něj šla ostrá rána z prostoru mezi kruhy. S tím si však budějovický gólman nakonec poradil.
     
    38:35
    Rytíři by ještě chtěli srovnat do konce druhé periody. Vyslali již několik střelu, ale jihočeský brankář nyní zasahovat nemusel, vše šlo těsně vedle brány.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    39:31
    Zdeněk Doležal dostal přihrávku na brusle, což byla škoda pro domácí. Proto mohlo dopředu Kladno, ale jeho střela byla sražena do ochranné sítě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    A už jsou za námi dvě periody dnešního utkání, po kterých vedou domácí hokejisté o jednu branku! Začátek prostřední části ovšem domácím ani trochu nevyšel. Nejprve totiž Nicolas Hlava tečoval prudkou střelu Gumana a využil početní výhodu, načež se prosadil ještě Tomáš Bernat, kterému byla nastřelena brusle. Budějovice však následně využily dvě početní výhody. Zdeněk Doležal sice trefil svým pokusem jen tyč, ale puk se odrazil k Romanu Přikrylovi, který se prosadil střelou z první přesně do šibenice vzdálenější tyče. O dvě minuty později bylo srovnáno, Motor znovu udeřil v přesilovce. Pýcha nahazoval puk od modré, do čehož ještě sáhl Miroslav Indrák a změnou směru nedal Stahlovi šanci. A Jihočeši dokonce stav utkání otočili, když Pavlovu střílenou přihrávku tečoval pod horní tyčku Roman Přikryl.

    Další třetina začne přibližně v 19:23.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Velká šance na domácí straně, která nakonec nekončí brankou! Radek Prokeš poslal kotouč před branku, kde se všemožně odrážel, ale nakonec skončil těsně vedle tyče! Velká šance.
     
    41:11
    Šimon Jelínek si na druhé straně najel z druhé vlny a vyslal slušnou ránu zápěstím. Marek Čiliak byl však pozorný a stihl svůj beton vytasit včas.
     
    41:55
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Neutekly ani dvě minuty z poslední periody a Budějovice vedou o dvě branky! ALBERT MICHNÁČ nahrával křižným pasem na spoluhráče, ale ten byl tečován jedním ze soupeřů. Puk se následně dostal do obloučku, který nakonec skončil za zády Stahla! Ten vůbec nevěděl, kde puk je. Asistence: David Gilbert.
    41:55 Albert MICHNÁČ - 5:3
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    42:48
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Adam Raška I – 2 min., podrážení).
     
    43:06
    Začátek oslabení vyšel Motoru na jedničku! Podařilo se mu totiž vyhrát vhazování, načež vyhodili kotouč přes všechny čáry až za kladenského brankáře.
     
    43:47
    Paradoxně měly Budějovice obrovskou šanci na skórování! K odraženému kotouči totiž pelášil Albert Michnáč, když se proti němu vydal i brankář. Ten byl u kotouče později, ale Michnáč vyjel ze střeleckého úhlu. Proto ještě hledal Tomana, ale poslal přihrávku za něj.
     
    44:48
    Adam Raška je na ledě!
     
    45:27
    A další velká šance na domácí straně! Miroslav Indrák si sjel před branku, kam dostal přihrávku, ovšem jeho jemnou teč má Stahl někde mezi betony.
     
    45:52
    Daniel Voženílek měl kousek k tomu, aby udržel puk ještě v útočném pásmu, z čehož by vzniklo přečíslení tři na jednoho. Nakonec ale puk vyjel.
     
    46:28
    Daniel Voženílek ještě zůstal na ledě a dostal se ke střeleckému pokusu, i když ten neměl gólové parametry. Kladenský brankář jeho pokus vyrazil vyrážečkou.
     
    47:09
    To byla dobrá šance pro Kladno, které mohlo vypálit ze středu hřiště. Do této rány ovšem padl Karel Plášil, který schytal ostrou ránu někam do kolene. Hra je raději přerušena a před námi je komerční přestávka.
     
    47:38
    Na poslední vteřinu nyní zasáhl Miroslav Indrák, který tak zamezil přečíslení dva na jednoho. O chvilku později se Jihočeši provinili postavením mimo hru.
     
    48:17
    České Budějovice nyní neměly puk zrovna pod kontrolou, a tak ho jen ze středního pásma nahodily na gólmana. Tím se jim povedlo vybojovat buly.
     
    49:04
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor se dostal do přečíslení dva na jednoho, kterého beze zbytku využívá! Pavel Pýcha táhl celou akci a jeho dobrou ránu vyrazil David Stahl hrudníkem před sebe. K puku se následně dostal VÍT JONÁK, který měl jednoduchou pozici na dorážku. Asistence: Pavel Pýcha a Adam Raška.
    49:04 Vít JONÁK - 6:3
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    49:22
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A s góly se nám nyní roztrhl pytel, jelikož Rytíři stahují rozdíl znovu na dvě branky! TOMÁŠ GUMAN dostal přihrávku mezi kruhy, odkud se svým pokusem nemýlil. Asistence: Vítězslav Bílek a Adam Kubík.
    49:22 Tomáš GUMAN - 6:4
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    50:33
    Středočeši jsou vstřelenou brankou nabuzení a drželi se v útočném pásmu. Tentokrát však Marek Čiliak nemusel zasahovat a útočit může zase Motor.
     
    51:31
    David Gilbert si chtěl obhodit soupeře, čímž by se dostal do zajímavé příležitosti. Bohužel na puk čekal moc dlouho, a tak o něj zase rychle přišel.
     
    52:15
    Zápas v současné chvíli trochu ztratil na tempu a u kotouče jsou domácí hokejisté. Puk se však přesouvá z jedné strany na druhou, a to po chybách.
     
    53:01
    Miroslav Indrák se už hnal dopředu, kam mu spoluhráč z obrany adresoval přihrávku. Do té ale na poslední chvíli sáhl soupeř, který tak zamezil velké šanci.
     
    53:20
    Adam Kubík nyní mohl snížit rozdíl na jednu branku! Dostal se ke střele z první z prostoru mezi kruhy, ovšem Marek Čiliak skvělým zásahem vyrážečkou poslal puk do rohu.
     
    53:50
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Vítězslav Bílek – 2 min., podrážení).
     
    54:06
    A ihned po buly jsme viděli pěknou kombinaci, na jejímž konci byl Zdeněk Doležal. Ten zkusil svou typickou ránu z první, ovšem ta mu nesedla a šla nad.
     
    54:46
    Miroslav Indrák vyzkoušel střelu z vrcholku kruhu na zadní tyč, ale David Stahl nemusel vůbec zasahovat. Tato rána se jen odrazila od zadního mantinelu.
     
    55:25
    Daniel Voženílek zkoušel stejně jako před týdnem najít volného Doležala pasem od zadního mantinelu, ale tentokrát to nevyšlo a Kladno vyhodilo.
     
    55:52
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Dvě vteřiny sice po přesilové hře utekly, ale Motor se stejně prosazuje! MARTIN NOVÁK dostal přihrávku zpoza branky a střelou do horních pater branky se prosazuje! Kotouč ještě zůstal zamotaný v síti. Asistence: Albert Michnáč.
    55:52 Martin NOVÁK - 7:4
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    56:23
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Niklas Pavel – 2 min., nedovolené bránění).
     
    56:51
    Jakub Suchánek předvedl důležitý zákrok, když hokejkou sáhl do křižné přihrávky. Kladno se nemůže dostat do nějaké gólové šance a snížit stav.
     
    57:41
    Domácí obránce s číslem čtyři znovu v akci! Tentokrát odzbrojil soupeře za brankou, načež jeden z jeho spoluhráčů odpálil kotouč až do útočného pásma.
     
    58:23
    Niklas Pavel je na ledě!
     
    58:40
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Niklas Pavel – 2 min., sekání).
     
    59:00
    Minuta do konce utkání!
     
    59:14
    Tak to byla velká šance na straně Středočechů! Šimon Jelínek napřáhl na vrcholku pravého kruhu a jeho dobrá rána trefila jen zadní tyčku!
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec, Budějovice nakonec vítězí jasně 7:4 a dostává se do vedení skupiny A Česká Generali Cupu. Jako první se prosadil Albert Michnáč, jehož přihrávku si srazil hráč hostí do branky. O osm minut později se Motor dostal do přečíslení dva na jednoho, které nakonec využil Vít Jonák. Středočeši o pár vteřin později ještě zdramatizovali utkání, když se do šibenice trefil Tomáš Guman. To však bylo ze strany Rytířů vše, naopak se ještě jednou prosadili domácí. Před brankou si poradil Martin Novák, jenž poslal puk pod horní tyčku.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:02:27)

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 18. Plášil (Gilbert, Pýcha), 29. R. Přikryl (Z. Doležal, Plášil), 32. Indrák (Pýcha, R. Přikryl), 36. R. Přikryl (Pavel, Z. Doležal), 42. Michnáč (Gilbert), 50. Jonák (Pýcha, Raška I), 56. M. Novák (Michnáč) – 4. Guman (Kubík, Ticháček), 22. Hlava (Guman, Ticháček), 27. Filip (Ticháček, V. Sorokin), 50. Guman (Bílek, Kubík)


    Banes Motor České Budějovice: Čiliak (Patera) – Pýcha (C), Plášil, Lytvynov, Pavel, Suchánek, Svach – D. Voženílek, R. Přikryl, Z. Doležal – Jonák, Prokeš, Hrubec – Raška I, Toman, Indrák – M. Novák, Gilbert, Michnáč.
    Rytíři Kladno: Stahl (Jiroušek) – Ticháček, V. Sorokin, Kehar (C), Zelingr, Mikliš, Štochl – Guman, Kubík, Bílek (A) – Hajný, Šapovaliv, Š. Bláha – Š. Jelínek, Routa, Hlava – Bernat, Filip, Urban.

    Rozhodčí: Lacina, Pilný – Ganger, Klouček

    Diváci: 1420
    ocianews.com