Ústí n. L. – Varnsdorf 0:0 (kon.)
konec
FK VIAGEM Ústí nad Labem
0:0 (0:0)
FK Varnsdorf
Pátek 21.08.2020, 18:00 • Městský stadion, Ústí nad Labem • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že se v prvním zápase FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY urodila bezbranková remíza, se loučím a přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. (20:00:05)
     
    Vzhledem k průběhu zápasu je remíza z dnešního střetnutí asi spravedlivá. První poločas patřil Ústí nad Labem, ovšem druhé části zápasu dominoval Varnsdorf, jenž hru s příchodem Adama Ondráčka výrazně zlepšil. V pětaosmdesáté minutě byl pro druhou žlutou kartu vyloučen Marek Richter. Ovšem domácí celek přesilovku nevyužil i proto, že v nastavení vytáhl báječný zákrok Adam Richter. Jeho schopnosti v tu chvíli prověřil Vasil Kušej.

    Oba celky tak zapisují do tabulky po bodu, což je pro Ústí nad Labem ztrátou. Jiří Jarošík určitě nebude spokojen, naopak Varnsdorf bod bere asi všemi deseti.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Standardní situace se podařila Varnsdorfu zahrát za šestnáctku, kde se pohyboval Vasil Kušej. Jeho pokus z halfvoleje mířil pod břevno, jenomže Adam Richter vytáhl důležitý zákrok, kdy konečky prstů nad břevno.
     
    90+1
    Budou se hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby. Chvíli se hrát nebude, jelikož Matěj Kubista potřebuje ošetření.
     
    89
    K rozehrání rohového kopu přispěchal Václav Prošek, jehož pas vypadl z vápna ven. Míč ještě posílal do šestnáctky Adam Čičovský, jenže našel pouze soupeře.
     
    88
    Dalším potrestaným hráčem je Michal Bílek (Ústí n. L.), který zastavil soupeře na levé straně hrací plochy.
     
    87
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Ondřej Kocourek, přichází Matěj Šimon.
     
    85
    Tohle byla pořádná klukovina v podání Marek Richter (Varnsdorf), který sáhl po soupeři a uviděl druhou žlutou kartu. Varnsdorf musí zvládnout závěr zápasu v deseti.
     
    84
    Střídající Matěj Koubek si na hranici velkého vápna narazil s Václavem Proškem. První jmenovaný se dostal až do šestnáctky, kde se mu míč spíše přimotal pod nohy, a tak slabou střelu lapil Adam Richter.
     
    81
    Zatím na bezbrankovému utkání přihlíží 980 diváků! Snad se alespoň jednoho gólu dočkáme...
     
    80
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Pavlo Rudnytskyy, přichází Matěj Kubista.
     
    80
    Do konce normální hrací doby chybí deset minut, ve stejné chvíli skončilo počínání Ústí nad Labem, jelikož útočného faulu se dopustil kapitán Jan Peterka.
     
    78
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Patrik Schön, přichází Daniel Novák.
     
    73
    Zpoza šestnáctky se napřáhl Matěj Koubek, který nastřelil prvního bránícího hráče. Hned vzápětí dopadl úplně stejně Michal Bílek, Ústí se snaží rozhodnout.
     
    72
    Bude se moci pokračovat ve hře a my stále čekáme na úvodní branku zápasu. Nebojím se říct, že kdo dá gól – vyhrál.
     
    71
    Hlavní rozhodčí Emanuel Marek znovu přerušuje hru a ukazuje hráčům, aby se občerstvili. Pokud se podíváme na druhý poločas, Varnsdorf se herně zvedá a může za to především příchod Adama Ondráčka.
     
    70
    Z následného protiútoku mohli zahrozit také domácí, když se do vápna hnal Václav Prošek. Jeho zakončení přišlo z úhlu, a tak Adam Richter v pohodě zasáhl.
     
    69
    Ze strany si přehodil míč více na střed Adam Ondráček, jenž poté mířil jen doprostřed branky, kde se nacházel připravený Marián Tvrdoň.
     
    68
    Centr ze strany vyslal střídající Adam Ondráček, jehož snažení propadlo do zadní části pokutového území, odkud zakončoval nad branku Patrik Schön.
     
    66
    Ústí nad Labem získalo balon na vlastní polovině a rychlým přechodem se dostalo za půlící čáru. Z dálky se do míče opřel Daniel Chodora, jenž branku Varnsdorf neohrozil.
     
    64
    Také na druhé straně se uděluje žlutý kartónek, který si prohlédl Václav Prošek (Ústí n. L.). Ten se musel rychle vracet a raději sáhl za záchranou brzdu.
     
    63
    Dalším potrestaným hráčem je Ondřej Bláha (Varnsdorf), který atakoval soupeře u postranní čáry. Ústí nad Labem pošle do vápna další centr.
     
    62
    U středového kruhu si vyšlápl Adam Ondráček na domácího kapitána. Jan Peterka sice žádá žlutou kartu, ale Emanuel Marek ji udělovat nebude.
     
    60
    Střídání v týmu FK Ústí nad Labem: ze hřiště odchází Vojtěch Šilhan, přichází Karel Jakš.
    Střídání v týmu FK Ústí nad Labem: ze hřiště odchází Martin Jirkovský, přichází Matěj Koubek.
     
    58
    Varnsdorf rozehrál další rohový kop, k jeho exekuci se postavil Adam Ondráček, jenž na první tyči našel jen soupeře. Hosté zůstali u míče, ovšem situaci zastavil praporek pomezního rozhodčího.
     
    55
    Aktivní Adam Ondráček vybídl Patrika Schöna, jenomže na malém vápně byl pozorný Michal Bílek, který balon odvrátil na další roh. Ani po něm Varnsdorf branku soupeře neohrozil.
     
    53
    Po rohovém kopu hostujícího celku se srazili Daniel Chodora (Ústí n. L.) a Marek Richter (Varnsdorf). Druhý jmenovaný za zákrok viděl žlutou kartu.
     
    51
    Centr zleva zamířil do šestnáctky, odkud byl odvrácen na její hranici, kde se nacházel Pavlo Rudnytskyy, jehož pokus mířil jen nad ústeckou branku.
     
    49
    Po faulu na levé straně rozehrával hostující celek standardní situaci! Centr sice mířil do pokutového území, kde byl balon přizvednut na rohový kop. Po jeho rozehrání Varnsdorf nezahrozil.
     
    47
    Ústeckému celku se podařilo odcentrovat zprava, míč šel hodně blízko brance, a tak v pohodě zasáhl Adam Richter.
     
    46
    Hlavní rozhodčí Emanuel Marek právě odstartoval druhý poločas. Jako první se míče chopil Marek Richter, ale nákopa Varnsdorfu zamířil mimo hrací plochu.
     
    46
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Dominik Breda, přichází Adam Ondráček.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Oba celky se vracejí na zelený pažit, což značí, že za pár chvil začne druhý poločas.
     
    Za bezbrankového stavu končí první poločas úvodního kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Opticky byl domácí celek mírně lepší, avšak zakončení jej společně s obranou Varnsdorfu trápí. Ale také hostující mužstvo předvedlo pár nadějných akcí, jenomže naložilo s nimi trestuhodně.

    Ústí nad Labem mělo v průběhu prvního poločasu několik trestných kopů a k tomu čtyři rohy, ovšem nic moc z nich nevymyslelo. A tak se po poločasové přestávce můžeme těšit na otevřený fotbal. Doufejme, že se nějakého gólu dočkáme.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45
    K centru se dostal Vasil Kušej, který našel Václava Proška, jenž v pádu nic moc nevymyslel. Ve stejnou dobu čtvrtý rozhodčí ukazuje, že se budou nastavovat dvě minuty.
     
    44
    Za bezbrankového stavu míříme ke konci prvního poločasu. Oba celky si zatím s zakončením neporadily.
     
    41
    Po dalším centru putoval balon k pravé tyči, kde operoval Patrik Schön, jenž měl před sebou odkrytou branku. Ve vyložené příležitosti trestuhodně hlavou přestřelil.
     
    40
    Prvním potrestaným hráčem je Jan Peterka (FK Ústí nad Labem), jenž se dopustil faulu ve středovém kruhu. Hlavní rozhodčí neváhal ani vteřinu a vytáhl z kapsičky žlutý kartónek.
     
    39
    Po centru ze strany Ondřeje Lehoczkiho se k hlavičce dostal Marek Richter. Jeho snažení letělo k levé tyči, ovšem Marián Tvrdoň zasahuje.
     
    37
    Z pravé strany prošel do šestnáctky Václav Prošek, který našel na malém vápně Vojtěcha Šilhana. Jeho pokus z hranice malého vápna zbrzdil obránce a celou situaci dořešil Adam Richter. Varnsdorf směrem dozadu hraje hodně obětavě!
     
    36
    Prodloužený centr mířil před domácí branku, ovšem z té vystartoval Marián Tvrdoň, jenž hru rychle obrátil na druhou stranu hrací plochy.
     
    32
    Do pokutového území vnikl Vojtěch Šilhan, který si přehodil míč na levou nohu. Ovšem jeho pokus mířil jen do prvního bránícího hráče. Po dalším souboji zůstal ležet na zemi Petr Heppner, který snad bude v pořádku.
     
    30
    Na rohu velkého vápna se ocitl Dominik Breda, jenž se snažil zakončit. Avšak obrana Ústí nad Labem byla připravená a balon zastavila.
     
    29
    Rychlá pauza je u konce, oba celky se občerstvily a můžeme pokračovat v utkání. Zatím sledujeme vyrovnanou partii, která branku nepřinesla.
     
    28
    Hlavní rozhodčí přerušuje hru a dává týmům možnost občerstvení. Pár chvil se tak hrát nebude ...
     
    26
    Z velké dálky se napřáhl Ondřej Lehoczki, jehož pokus skončil v moci domácího brankáře. Chvíli na to stejný hostující hráč šel za hlavičkou, ale dopustil se faulu.
     
    25
    Varnsdorf se snažil o kombinaci na pravé straně, která byla nepřesný. Domácí celek začne od brankáře Mariána Tvrdoně.
     
    20
    S tvrdým zákrokem přispěchal u půlící čáry Ondřej Kocourek (Varnsdorf), který atakoval Václava Proška.
     
    19
    U rohového praporku byl faulován hostující kapitán, a tak Varnsdorf rozehrával standardní situaci. Centr mířil jen na první tyč, odkud byl míč odvrácen.
     
    15
    Po dlouhé době se dostali k šanci hosté, po centru ze strany se k hlavičce procpal Marek Richter, jenž mířil pouze nad břevno.
     
    13
    Po přihrávce z pravé strany se míče chopil Michal Bílek, jeho pokus z hranice malého vápna byl nepřesný a proletěl jen kolem vzdálenější tyče branky.
     
    9
    Domácí celek se drží na útočné polovině, kde dlouho probíhala kombinace. K centru ze strany se dostal Michal Bílek, jehož snažení bylo obranou odvráceno.
     
    8
    Po přihrávce do šestnáctky se k zakončení Martin Jirkovský, který se v dobré pozici zalekl. Jeho pokus tak byl slabý, a tak Adama Richtera nepřekonal.
     
    6
    Ústí nad Labem si vynutilo přímý kop, který rozehrával Michal Bílek, jeho snažení ale bylo sražené na rohový kop. Z toho se domácímu celku nic vytěžit nepodařilo.
     
    3
    Ve velké šanci se nacházel Varnsdorf! Marek Richter přihrál za pokutovým územím na Ondřeje Kocourka, jehož pokus letěl několik desítek centimetrů vedle spojnice tyčí.
     
    2
    Jan Peterka uvolnil Vasila Kušeje, který poslal centr do šestnáctky, ale nikdo z domácích hráčů se k míči nedostal.
     
    2
    Ústí nad Labem do dnešního střetnutí nastoupilo v modrobílých dresech, naopak Varnsdorf zvolil žlutou sadu.
     
    1
    Nová sezóna FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY právě začala! Jako první se chopil míče domácí Vasil Kušej, a tak můžeme vidět první snažení Ústí nad Labem.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky přicházejí na hrací plochu, za pár chvil už se budeme těšit ze startu nové sezóny. Favoritem zápasu by mělo být domácí Ústí nad Labem.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Ústí nad Labem: Tvrdoň – M. Bílek, Hudec, Písačka, Chodora – J. Peterka (C), Čičovský, Šilhan – Prošek, Kušej, Jirkovský.
    Náhradníci: D. Němec – Brak, Koubek, Jakš, Miskovič, A. Černý, Emmer.

    FK Varnsdorf: A. Richter – Lehoczki, Zbrožek, Hasil, Heppner – Bláha, Kocourek – Rudnytskyy (C), Breda, Schön – M. Richter.
    Náhradníci: Vaňák – Šimon, Daniel Novák, Ondráček, M. Kubista.

    Rozhodčí: Marek – Batík, Poživil.
     
    Na Městském stadioně v Ústí nad Labem bude v pátek 21. srpna 2020 v 18:00 hod. nový ročník Fortuna národní fotbalové ligy. V zahajovacím střetnutí FK Ústí nad Labem změří síly s FK Varnsdorf.

    V minulém ročníku se fotbalisté Varnsdorfu zachránili až závěrečném kole v domácím prostředí po bezbrankové remíze s Líšní. Do nové sezony, kde bude opět hlavní trenér David Oulehla, půjde Varnsdorf určitě s cílem vyhnout se záchraně v soutěži. V přípravě odehrál varnsdorfský celek 6 zápasů s bilancí 3 výhry, 1 remíza a 2 prohry (skóre 11:9). V posledním přípravném utkání Varnsdorf prohrál 16. srpna 2020 ve městě automobilů s FK Mladá Boleslav 0:3. Varnsdorf není pro ústecký tým moc příjemným soupeřem. Od roku 2011 prohrál Varnsdorf v Ústí nad Labem pouze dvakrát. Naposledy ústečtí fotbalisté dokázali porazit doma Varnsdorf 28. října 2016 2:0. V posledním vzájemném utkání Varnsdorf vyhrál 6. června 2020 v Ústí nad Labem 3:2.

    FK Ústí nad Labem v předchozím ročníku obsadil sedmé místo a v horní polovině tabulky by se Ústečané rádi viděli i v této sezoně. Před novým ročníkem odehráli ústečtí fotbalisté 5 zápasů s bilancí 4 výhry a 1 remíza (skóre 10:2). Naposledy odehrálo Ústí nad Labem přípravný duel 11. srpna 2020 v Chomutově a zvítězilo 4:0. FK Ústí nad Labem vstupuje do nového ročníku s novým trenérem Jiřím Jarošíkem, který po odchodu čtyř nejlepších hráčů nebude mít jednoduchou úlohu.

    Největší ztrátou je odchod Lukáše Matějky do Viktorie Plzeň, který v minulé sezoně se 16 brankami byl druhým nejlepším střelcem Fortuna národní ligy. Ústecké mužstvo opustili i dva cizinci. Youba Drame nastřílel 10 branek v minulé ročníku Fortuna národní ligy a zajímalo se o něj několik prvoligových klubů. Nakonec se rozhodl pro přestup do FC Fastav Zlín. Druhý hráč tmavé pleti Fortuna Akpan Bassey nebude v Ústí nad Labem pokračovat. Podle očekávání neprodloužil smlouvu v Ústí nad Labem ani Daniel Richter. Odchod těchto čtyř hráčů je pro ústecký celek velkou ztrátou a trenér Jiří Jarošík se bude muset se ztrátou těchto opor vyrovnat.

    Do severočeského derby půjde FK Ústí nad Labem proti FK Varnsdorf v roli mírného favorita a jak se touto rolí vyrovná ukáže až samotné utkání.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Zdeněk Kamínek st.

    Branky:

    Karty:   40. J. Peterka (UNL), 64. Prošek (UNL), 88. M. Bílek (UNL) – 53. M. Richter (VDF), 63. Bláha (VDF)   85. M. Richter (VDF)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 2:5. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 18:16.
    FK VIAGEM Ústí nad Labem: Tvrdoň – M. Bílek, Hudec, Písačka, Chodora – J. Peterka (C), Čičovský, Šilhan (60. Jakš) – Prošek, Kušej, Jirkovský (60. Koubek).
    Náhradníci: D. Němec – Brak, Koubek, Jakš, Miskovič, A. Černý, Emmer.

    FK Varnsdorf: A. Richter – Lehoczki, Zbrožek, Hasil, Heppner – Bláha, Kocourek (87. Šimon) – Rudnytskyy (C) (80. M. Kubista), Breda (46. Ondráček), Schön (78. Daniel Novák) – M. Richter.
    Náhradníci: Vaňák – Šimon, Daniel Novák, Ondráček, M. Kubista.

    Rozhodčí: Marek – Batík, Poživil

    Diváci: 980
    bahis siteleri