Příbram – Teplice 1:3 (kon.) | Olomouc – Liberec 1:0 (kon.) | Zlín – Slovácko 1:2 (kon.)
Brno – Sparta 1:4 (kon.)
konec
FC Zlín
1:2 (0:0)
1.FC Slovácko
Sobota 22.08.2020, 17:00 • Stadion Letná, Zlín • FORTUNA:LIGA • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (19:01:25)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 4:2. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:14.
     
    Je konec! Slovácko nakonec zvládlo otočit derby se Zlínem a vítězí 2:1. V prvním poločase se hrál hodně opatrný fotbal. O něco aktivnější bylo hostující Slovácko, které si vypracovala dvě zajímavé akce. Cicilia nejprve po Petrželově přihrávce netrefil míč v dobré pozici a dvě minuty před přestávkou po rychlém protiútoku nepřekonal Dostála Jan Navrátil. Vše podstatné se odehrálo po přestávce. Hned po návratu z kabin zahrával Zlín po ruce Daníčka pokutový kop, který proměnil Tomáš Poznar! Vyrovnání měl na kopačce Petržela, který si obhodil Dostála, ale trefil jen tyč. Nakonec se o vstřelení vyrovnávací branky postaral hlavou Jan Navrátil. Slovácko bylo od té doby mnohem aktivnější a v 77. minutě se po prohřešku Petra Jiráčka dočkalo penalty. Tu s přehledem proměnil Vlastimil Daníček a hosté rázem vedli. Zlín mohl bleskově vyrovnat, jenže Čanturišvili technickým obstřelem minul branku. Poslední velkou možnost měl Antonín Fantiš, ale ani on nemířil mezi tři tyče. Slovácko už v nastavení tlak Zlína ustálo a odváží si tři body.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Zlín se prakticky nemůže prokousat ze své vlastní poloviny. Slovácko skvěle dostupuje volné hráče.
     
    90+6
    Domácí celek se ještě dostal do zakončení. Pedro Martínez García vyzkoušel štěstí z úctyhodné vzdálenosti, ale Nemrava si s jeho pokusem hravě poradil.
     
    90+5
    Střídající Jan Kliment potáhl míč k rohovému praporku, kde nasbíral cenné vteřinky k dobru. Zlín už ale rychle rozehrál od branky a žene se do útoku.
     
    90+4
    Jiráčkovi odskočil míč na levé straně hřiště a blízko stojící soupeř okamžitě zakopl míč do zámezí. Slovácko drží Zlín daleko od velkého vápna.
     
    90+3
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Jan Navrátil, přichází Patrik Šimko.
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Rigino Cicilia, přichází Jan Kliment.
    90+2. Dramé centroval na Poznara, který na míč těsně nedosáhl
     
    90+2
    Dramé se dostal do pokutového území a překvapivým centrem hledal Tomáše Poznara, který se po míči natahoval rybičkou. Zlín vytěžil rohový kop.
     
    90+1
    Nastavuje se sedm minut!
     
    90
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Lukáš Sadílek, přichází Michal Kohút.
     
    89
    Hofmann už je zpátky na hřišti. Skvělou práci odvedl na pravé straně Petr Reinberk, který si pohlídal pohyb napadajícího soupeře a vybojoval vhazování pro Slovácko.
     
    88
    Stanislav Hofmann zůstává po jednom ze soubojů ležet před vlastní brankou a bude potřebovat ošetření. Slovácko bude chvíli odolávat domácímu tlaku v desíti.
     
    87
    Zlín zahrával přímý kop takřka z hranice pokutového území. Jeho rozehrávky se chopil Martinez, jehož technický obstřel kolem zdi minul i branku.
     
    85
    Také hostující brankář Nemrava se zapíše na seznam hříšníků. Gólman Slovácka se provinil proti pravidlům mimo pokutové území a za následné zakopnutí míče vidí žlutou kartu.
     
    85
    Po další zajímavé přihrávce do pokutového území se do zakončení z otočky dostal urostlý Tomáš Poznar, kterému se pod nohy položil obránce a skvělým skluzem pomohl Nemravovi.

    Jan Kobylík

    Branky: 47. Poznar (pen.) – 63. Navrátil (Sadílek), 77. V. Daníček (pen.)

    Karty:   16. Cedidla (ZLN), 63. Čanturišvili (ZLN), 71. Hlinka (ZLN), 77. Jiráček (ZLN) – 56. Divíšek (SLO), 62. V. Daníček (SLO), 85. Nemrava (SLO)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 4:2. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:14.
    FC Zlín: S. Dostál – Cedidla (81. Fantiš), P. Buchta, Simerský, Jiráček (C) – Matejov (67. Drame), Conde, Hlinka (81. Martínez García), Čanturišvili – Janetzký (75. Procházka), Poznar.
    Náhradníci: Rakovan – Drame, Fantiš, Martínez García, Procházka, J. Kolář, Chwaszcz.

    1.FC Slovácko: Nemrava – Divíšek, Mich. Kadlec, S. Hofmann, Reinberk – V. Daníček (C), Havlík – M. Petržela (72. Kalabiška), Sadílek (90. Kohút), Navrátil (90+3. Šimko) – Cicilia (90+3. Kliment).
    Náhradníci: Bajza – Kliment, Kohút, Šimko, Kalabiška, Kubala, Jakub Rezek.

    Rozhodčí: Královec – Nádvorník, Mokrusch

    Diváci: 1282
    thejrc.org