Táborsko – Žižkov 1:3 (kon.)
konec
FC SILON Táborsko
1:3 (1:2)
FK Viktoria Žižkov
Neděle 23.08.2020, 17:00 • Kvapilka, Tábor • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Petr Plachý sice dokázal zaskočit favorita dnešního zápasu, když se po necelé čtvrthodině hry prosadil výstavní trefou. Netrvalo to ovšem dlouho a Viktoria utkání bleskově otočila, když se ještě v prvním poločase v rozmezí necelých dvou minut prosadili hráči Daniel Richter a Jaroslav Diviš. Po přestávce už se hrálo víceméně na jednu bránu a vítězství pražského celku zpečetil fantastickou střelou z volného přímého kopu David Březina. Výsledek. Táborsko 1 Viktoria Žižkov 3. (18:53:41)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Až v úplném závěru zápasu vyztužil obranu Viktorie obránce Ondřej Žežulka, který nahradil útočníka Augusta Batioju.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 2 minuty.
     
    90
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Augusto Batioja, přichází Ondřej Žežulka.
     
    89
    Ještě k rozestavení Viktorie. Může se zdát, že si hosté mohou dovolit hrát vzadu pouze s dvěma obránci, jenže pro Táborsko to otevírá cestu ke gólu po rychlém protiútoku.
     
    88
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Isaac Muleme, přichází Luboš Tusjak.
     
    87
    Když se podívám na rozestavení Viktorie Žižkov, tak hosté hrají vzadu na obrovské riziko, protože na vlastní polovině mají při útočení pouze dva střední obránce.
     
    86
    Střídající Marek Icha se mohl uvést po příchodu na hřiště nádherným gólem, jeho technická střela z hranice šestnáctky ale skončila těsně nad vzdálenějším pravým horním rohem brány!
     
    85
    Už to vypadalo na pěknou kombinační akci ze strany Viktorky, jenže poslední kolmá přihrávka podél levé postranní čáry zamířila do ofsajdu a hra byla přerušena.
     
    84
    Táborsko je směrem vpřed naprosto bezzubé, nerad bych to ale zakřikl. Stačí si vzpomenout na první poločas, ve kterém z první střely na bránu udeřil záložník Petr Plachý.
     
    83
    Hosté zbytečně couvali po nepřesné zpětné přihrávce, naštěstí pro ně ale došlo k nepřesné rozehrávce na straně Táborska a z nadějného protiútoku domácích nakonec nebylo nic.
     
    82
    Emanuel Tolno chtěl vybojovat ztracený míč, jenže si na levé straně obranné poloviny pomáhal vehementně rukama a byl mu odpískán faul, což je voda na mlýn Žižkova.
     
    81
    Martin Kučera se postavil v blízkosti půlící čáry k rozehrání standardní situace a z levé strany hřiště poslal do šestnáctky diagonální centr, který minul všechny, včetně pravé tyče brány.
     
    80
    Střídání v týmu FC MAS Táborsko: ze hřiště odchází Jiří Boula, přichází Marek Icha.
     
    79
    Dlouhý kolmý pas pražského celku zamířil do území nikoho a Šimon Pecháček míč sevřel snadno v náručí.
     
    78
    Pomalu, ale jistě, se blíží konec zápasu a Viktoria Žižkov má vývoj zápasu pevně pod kontrolou. Po přestávce už sice není její hra tolik nebezpečná, ale účel světí prostředky.
     
    76
    Táborsko také sáhlo ke dvojité změně a ze hřiště odešel střelec úvodního gólu zápasu Petr Plachý. Příliš času neodehrál střídající Matěj Majka, který musel znovu střídat kvůli zranění.

    Tomáš Reiner

    Branky: 17. P. Plachý – 32. D. Richter, 34. Jaroslav Diviš, 72. Březina

    Karty:   42. Urbanec (ZIZ), 61. Skopec (ZIZ)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 5:6. Rohy: 1:8.
    FC SILON Táborsko: Pecháček – Navrátil (C), Penc, M. Kučera, Tolno – Musiol, Janošík, Dybala, Schramhauser (63. Majka, 75. Vozihnoj) – P. Plachý (75. Čapek), Boula (80. Icha).
    Náhradníci: Zadražil – Vozihnoj, Brabec, Icha, Větrovský, Čapek, Majka.

    FK Viktoria Žižkov: Švenger (C) – Muleme (88. Tusjak), Skopec (71. Pázler), Jaroslav Diviš, Urbanec – Súkenník, D. Richter (71. Sixta), Batioja (90. Žežulka), Březina – Auer, Pudil.
    Náhradníci: K. Hrubeš – Žežulka, Tusjak, Pázler, Bazal, Nabijev, Sixta.

    Rozhodčí: Ondřej Ginzel. Asistenti: Jakub Šimáček, Lukáš Matoušek

    Diváci: 370
    ocianews.com