Třinec – Mountfield HK 2:3 (kon.) | Litvínov – Plzeň 2:5 (kon.) | Sparta – Liberec 2:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:3 (0:1, 1:1, 1:1) Stav série: 1:1
Mountfield HK
Středa 26.08.2020, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Play-off Generali Česká Cup • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkujeme za pozornost, my se opět přihlásíme buď 1., nebo 8. září. Oceláři ještě neznají soupeře pro semifinále Generali Česká Cupu, neznáme tedy ani přesný termín, kdy se bude pod Javorovým opět hrát. V každém případě mějte pěkné dny! (19:28:42)
     
    Utkání končí vítězstvím královéhradeckého Mountfieldu v poměru 3:2. Přestože čtvrtfinálová série skončila 1:1 na zápasy, v celkovém součtu byl úspěšnější Třinec. Brankový účet této série skončil v poměru 9:4 pro Oceláře, kteří tak postupují do semifinále. Druhé kolo play off se odehraje nejbližší dva úterky – 1. a 8. září 2020.

    Ve třetí třetině nejprve na začátku využil chyby brankáře Mazance Adam Raška, který vyrovnal průběžné skóre zápasu na 2:2. Třinečtí pak nedokázali překlopit skóre na svou stranu – měli k tomu několik dobrých příležitostí i přesilovek. Ve třetí části hry byli aktivnější hostující hokejisté a tento stav vyjádřili gólem Radka Smoleňáka. Kapitán hostí tečoval v přesilovce Zámorského střelu od modré a přisoudil Hradci Králové dnešní vítězství.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Oceláři se k zakončení už nedostali a pokus Hradeckých ze středního pásma nezamířil do branky.
     
    59:14
    Hosté jsou kompletní a Třinec opět hraje power play.
     
    58:57
    Tato situace ale moc dlouho netrvala. Za nedovolené bránění v útočném pásmu byl vyloučen Ondrej Šedivý. Sedm sekund hrajeme čtyři na čtyři a zbytek třetiny byl měl Hradec dohrávat v přesilovce.
     
    58:49
    Domácí jsou s odkrytými zády. Třinec zkouší power play.
     
    Utkání sleduje 1 000 diváků.
     
    58:19
    Hradečtí jsou i v oslabení aktivní a vytlačili Třinecké až do jejich pásma.
     
    57:47
    Kurovský dorážel před Mazancem puk, který ještě hradecký gólman neměl přikrytý. To se nelíbilo Filipu Pavlíkovi a dal Kurovskému kravatu. Hrajeme dál.
     
    57:33
    Oceláři jsou v pásmu, ale příliš komplikovaně hledají možnost kombinace. Poté, co Šalda v rohu přilehl puk, byla hra přerušená a bude pokračovat po buly u Mazance.
     
    57:03
    Šance pro Třinec vyrovnat vývoj dnešního utkání. Oceláři postupovali ve třech proti dvěma a v této situaci si hlavní rozhodčí všiml háčku Petra Koukala.
     
    56:23
    Zcela mimo hru se do sebe pustili ve středním pásmu Aron Chmielewski a Lukáš Cingeľ. Klinč nakonec nedopadl vítězstvím ani jedné strany, hráči skončili v objetí u třinecké střídačky, kde je nakonec roztrhli rozhodčí. Kapitáni Smoleňák s Draveckým vydiskutovali u rozhodčích čtyři minuty na obou stranách a pokračování v plném počtu. Bude se pokračovat po buly u Mazance, kde byla hra při přerušení.
     
    56:10
    Po Koukalově přihrávce se dostal ke střele z pravého kruhu Chalupa. Puk po jeho pokusu orazítkoval horní tyč Kořenářovy branky.
    55:04 Radek SMOLEŇÁK - 2:3
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    55:04
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí sehráli přesilovku aktivně, rychle si vyměňovali puky. Gól padl po střele Petra Zámorského od modré, do které vložil hůl kapitán RADEK SMOLEŇÁK. Asistence: Petr Zámorský, Matěj Chalupa. Stav utkání (a čtvrtfinále) – 2:3 (9:4).
     
    54:29
    Přesilovku si zahraje i Mountfield HK. Za hákování je vyloučen Miloš Roman.
     
    54:02
    Galvinš vysunul ve středním pásmu do úniku Kofroně. Ten sice najížděl na Mazance, zezadu jej ale zpracovával Šalda, který nedal třineckému forvardovi prostor na lepší zakončení.
     
    53:00
    Doudera s Michalem Kovařčíkem nezvládli kombinaci na modré čáře a do samostatné akce jim ujel Lukáš Cingeľ. Zakončení centra královéhradeckého týmu ale jen orazítkovalo špičku Kořenářovy brusle a mířilo mimo.
     
    51:34
    Už to vypadalo, že Oceláři rozeberou hradeckou obranu, přihrávka Hrehorčáka na Chmielewského v klíčovém momentu ale nebyla přesná. Mountfield následně osvobozuje Nedomlel.
     
    51:01
    Při individuální akci byl za Mazancovou brankou zahákován Michal Kovařčík. Přesilovka pro Třinec po vyloučení Petra Koukala.
     
    50:48
    Puk z trmy vrmy před třineckou brankou poslal na Kořenáře Koukal. Kotouč orazítkoval zadní skla.
     
    50:33
    Domácí byli v ofsajdovém postavení a poslali puk přímo na Mazance. Je z toho úmyslný ofsajd a vhazování před Kořenářem.
     
    49:58
    Zahradníček si v útočném pásmu počkal na Kellyho Klímu, kterého poslal čistě tělem k ledu. Vysloužil si potlesk domácí arény.
     
    49:16
    Zvířené emoce poté, co Raška před královéhradeckou brankou tělem natlačil Sklenáře na Mazancovu svatyni. Sklenářovi se nic nestalo, byl v okamžiku na nohou a hledal drzého třineckého mladíka, aby se pomstil. Rozhodčí ze situace nebudou vyvádět žádné závěry, pokračuje se po buly ve středním pásmu.
     
    48:31
    Nápor Mountfieldu v útočném pásmu. Dvakrát střílel Šalda. Nejprve mu nabil na modré Filip Pavlík, střela se mu ale nepovedla. Druhá byla už pro Kořenáře náročnější.
     
    48:06
    Oceláři pobyli v útočném pásmu. Pasáž končí poté, co Galvinšovu střelu od modré skryl Mazanec do lapačky.
     
    47:09
    Hrehorčák vystihl rozehrávku Hradeckých a Oceláři jeli tři na jednoho. Třinecká devatenáctka našla křížně skrz útočné pásmo najíždějícího Draveckého. Dnešní třinecký kapitán počkal zlomek sekundy se střelou, aby dával do Mazancova protipohybu. Hostující brankář je ale pozorný. Povedená situace Ocelářů.
     
    46:39
    Třinečtí se teď chvíli zdrželi v útočném pásmu, byl to ale jen boj kolem mantinelů. Symbolem toho byla přetahovaná Kundrátka s Nedomlelem. Hosté se pak osvobodili a Šalda dostal přes Smoleňáka puk až před Kořenáře, který přerušuje.
     
    45:42
    Filip Pavlík se jal objíždět individuálně útočné pásmo Mountfieldu HK, ale nakonec jej u hrazení zpacifikovali Galvinš s Musilem.
     
    45:06
    Sledujeme mezihru mezi oběma koncovými pásma. Oba týmy se snaží rychle vyndávat puky ze svých pásem a kombinovat směrem dopředu, nezdržovat se ve střední třetině.
     
    44:11
    Šaldovu střelu od modré si skrz hráče před sebou Kořenář našel a přerušil hru.
     
    43:59
    Sklenář vybojoval na levé straně puk, ten se přes Filipa Pavlíka dostal k Růžičkovi, jeho střela byla ale zblokována.
     
    43:28
    Po icingu vhazování před Kořenářem.
     
    43:04
    Lev vyzkoušel od pravého mantinelu pozornost brankáře Kořenáře. Ten puk vykopl před sebe do předbrankového prostoru, kde byl Smoleňák. Hradecký kapitán se k dorážce nedostal.
     
    42:42
    Hradec teď víc drží puk na holích, Oceláři se snaží kotouče rychle vyndávat ze svého pásma.
     
    41:59
    Zahradníček ve středním pásmu poslal puk v nouzi dopředu, ale nenašel žádného kolegu. Protože tak učinil před středovou čárou, je z toho icing.
     
    41:29
    Hosté v pásmu. Šaldovo nahození od modré vytěsnil Roman a hradecký brankář následně puk nezachytil v pásmu.
    40:38 Adam RAŠKA - 2:2
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    40:38
    Třinec právě vstřelil branku!
    Dlouho se ve třetí třetině nehrálo a Werk arena vidí opět vyrovnané skóre. ADAM RAŠKA se prosadil z předbrankového prostoru poté, co vystihl chybnou rozehrávku brankáře Mazance. Bez asistence. Stav utkání (a čtvrtfinále) – 2:2 (9:3).
     
    40:02
    Vhozením puku mezi hole Marcinka a Cingeľa dostali hráči pokyn zahájit třetí třetinu. I při třetím úvodním buly třetiny vyhrál královéhradecký první centr.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    V Třinci za chvíli začne třetí třetina. Je sice pravda, že ve sportu a rychlé hře jako hokej především se může během krátké doby stát cokoliv a dvacet minut je dost času. Nicméně, aby se Hradeckým podařilo zápas dostat aspoň do prodloužení, museli by poslední dvacetiminutovku vyhrát pětibrankovým rozdílem. Uvidíme, co se v nejbližších minutách v Třinci stane.
     
    Stav čtvrtfinálové série po druhé třetině odvety – 8:3.

    Třetí třetina začne cca v 18:46.
     
    Hosté vedou o jeden gól i po druhé třetině. Hned na začátku druhé třetiny mohli svěřenci trenéra Růžičky navýšit své vedení, když v přesilovce nebezpečně dorážel Smoleňák. Třinečtí následně nevyužili dvě přesilovky, prosadili se až sekundu po polovině zápasu, když rychlou akci zakončoval z pravé strany ze samostatného úniku Aron Chmielewski. Ani Mountfield HK nevyužil přesilovku, hostující hráči si vedení vzali zpět už při hře pěti proti pěti. Filip Pavlík se nejrychleji zorientoval u pravé Kořenářovy tyče po nepřesné střele Kevina Klímy. Gól pak už ve druhé třetině nepadl – a to ani v jedné ze dvou početních výhod. Velkou šanci měl Jašek, který byl sám před Mazancem, a Vladimír Růžička, jehož nebezpečná střela z pravého kruhu mířila těsně vedle.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:58
    Michal Kovařčík vyhrál buly na modrou na Zahradníčka. Jeho bombu z první svým tělem vykryl Kelly Klíma. V této třetině se už nic nestane.
     
    39:56
    Filip Pavlík chtěl o zadní skla nahrát Vladimíru Růžičkovi. Pavlík nahodil puk z vlastní poloviny a Růžičky nedokázal přebruslit do rozhodného místa Adámka. Je z toho icing.
     
    39:30
    Třinečtí se drželi nějaký čas v útočném pásmu, kombinace byla ale velmi kostrbatá. Následně osvobozuje svůj tým opět Lev.
     
    38:38
    Lev už je na ledě a pomohl svůj tým osvobodit od útočných choutek Hrehorčáka s Romanem.
     
    37:45
    Další hradecký hráč na ledě. Jakub Lev schytal bombu Filipa Pavlíka od modré do ramene. Hra je přerušená, protože nejprve nebylo jasné, zda zásah nebyl vážnější. Lva to muselo bolet, ale troufám si tipovat, že bude pokračovat.
     
    37:16
    Puk se mezitím dostal k Mazancovi, který jej přikryl. Hradec má ještě půlminutku přesilovky.
     
    37:07
    Zámorského bombu od modré schytal před brankou Smoleňák a s bolestivou grimasou musí sjet na hráčskou lavici.
     
    36:36
    Hosté jsou už kompletní a Růžičkův pokus z jeho oblíbeného místečka končí doslova pár centimetrů vedle pravé tyče brankáře Kořenáře.
     
    36:07
    Kevin Klíma zkoušel centrovat do nebezpečného prostoru před Kořenářem, domácí brankář si ale prostor ve svém brankovišti pohlídal.
     
    35:47
    Michal Kovařčík podrazil v rohu útočného pásma Bohumila Janka a dostal menší trest. Jank v plné rychlosti narazil do hrazení a velmi otřesen se zvedá z ledu. Snad bude hradecký tvrďák v pořádku.
     
    35:14
    Sám před Mazancem se zjevil Jašek, ale ani jeho šance gólem nekončí!
     
    34:54
    Třinečtí jsou v pásmu a snaží se kombinovat. Na vrcholu akce byl Chmielewski. Jeho střelu z pravého kruhu Mazanec kryje a hosté se uvolnili.
     
    34:18
    Hosté opět hráli v šesti, byť se jim to teď vůbec nelíbí. Velice aktivně diskutuje kapitán Smoleňák a jeho asistent Filip Pavlík. K ničemu to nevede, hráčská lavice dostává menší trest.
     
    34:10
    Třinečtí se snaží rychle dávat puky do svého útočného pásma. Hradecký brankář Mazanec dvakrát pomohl svým spoluhráčům rychlým vytažením puků do středního pásma.
     
    33:29
    Po chybě ve třineckém obranném pásmu dokázali hradečtí rychle přiťuknout puk na hůl Koukalovi. Jeho pokus z vrcholu kruhu Kořenář přikryl ve své výstroji.
    33:02 Filip PAVLÍK - 1:2
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    33:02
    Hradec právě vstřelil branku!
    Kevin Klíma si s pukem na holi vybruslil do mezikruží, odkud jeho střela mířila nad. Kotouč se odrazil od zadních skel před Kořenáře, kde z levé strany pohotově dorážel FILIP PAVLÍK. Asistence: Kevin Klíma, Jordann Perret. Stav utkání (a čtvrtfinále) – 1:2 (8:3).
     
    32:28
    Domácí jsou kompletní. Při hře pět na pět ještě nebezpečně zakončoval z pravé strany Cingeľ.
     
    31:54
    Třinečtí se teď několikrát osvobodili a Hradci zbývá půl minuty přesilovky.
     
    31:09
    Hrehorčákovu svižnou střelu z pravé strany Mazanec pohlídal. Hosté zakládají další útok.
     
    30:57
    Kořenář je v akci! Nejprve jej z levého kruhu tečovanou střelou prověřil Kelly Klíma. Následně z dispečinku na pravé straně poslal puk na lehkou teč před třineckého brankáře Vladimír Růžička. Kořenář puk přikryl před svým brankovištěm.
     
    30:18
    Hosté mají šanci si vedení vzít rychle zpět. Ondrej Šedivý podrazil Kevina Klímu a Mountfield má k dispozici početní převahu.
    30:01 Aron CHMIELEWSKI - 1:1
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    30:01
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí fanoušci se radují. Puk putoval rychle z obranné třetiny z hole na hůl, do samostatného úniku se z pravé strany dostal ARON CHMIELEWSKI a prostřelil Mazance. Asistence: Daniel Kurovský, Marian Adámek. Stav utkání (a čtvrtfinále) – 1:1 (8:2).
     
    29:43
    Kurovský zkoušel Mazancovu pozornost po buly v útočném pásmu, následně z velkého úhlu střílel Raška. Po Douderově střele od modré mají Oceláři menší tlak.
     
    29:31
    Mazanec vyhodil zpoza své branky puk po sklech až za Kořenáře. Protože nedošlo k žádnému dalšímu dotyku, je z toho icing.
     
    28:49
    Hosté jsou kompletní. Mezitím skončil puk v rohu třineckého útočného pásma pod Milošem Romanem. Rozhodčí vykázali hru do středního pásma.
     
    28:19
    Hradec se opět uvolnil a zbývají poslední dvě desítky sekund přesilovky. Domácím zřejmě ani tato početní převaha nevyjde.
     
    27:40
    Oceláři zavezli puk do útočného pásma, ale ihned jej zase ztratili. Nepomohl tomu ani tvrdý souboj Marcinko – Nedomlel za brankou.
     
    27:10
    Třinecká kombinace přinesla střelu na Mazance. Po křížné přihrávce zkoušel štěstí z levého kruhu Jašek, Mazanec byl ale včas na místě.
     
    26:41
    Rychlá akce Třince. Po dvou svižných přihrávkách z vlastního pásma, šel na Mazance ze strany Kurovský. Byl před Mazancem sám, zkoušel královéhradeckému brankáři udělat kličku, ale ten jej při této situaci podrazil. Po komerční přestávce tak uvidíme přesilovku Ocelářů.
     
    25:37
    Nejprve byla k vidění svižná střela Kofroně z vrcholu kruhu, kterou neměl Mazanec problém vyrazit. Následně střílel od modré Doudera, což byl nebezpečnější pokus pro hostující branku. Mazanec i tak bezchybný.
     
    25:04
    Hosté se dostali do útočného pásma, rychle se dostal puk k Zámorskému, ten jej ale nezpracoval a skončil s ním v rohu. Oceláři se této akci hostí ubrání.
     
    24:38
    Vidíme nepříliš pohlednou mezihru. Puk končí po odrazu ze středního pásma v hledišti. Bude následovat vhazování v neutrální zóně.
     
    23:58
    Kundrátek po obrátce ve středním pásmu našel najetého Hrehorčáka, který chtěl hned předat Romanovi. Mountfield puk získal a vyhodil.
     
    23:30
    Zahradníčkovu střelu od modré tečoval před Mazancem Kurovský. Hostující brankář byl i tak úspěšný.
     
    22:58
    Domácí jsou kompletní a už v přesilovce pálil z pravé strany od modré Adámek. Mazanec puk vyrazil betonem.
     
    22:04
    Hráčská lavice Mountfieldu HK dostává menší trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Kelly Klíma bude nešťastníkem, který trest bude muset odpykat.
     
    21:49
    Velká šance Smoleňáka! Zámorského bomba byla vyražena do mezikruží, odkud dorážel právě královéhradecký kapitán. Kořenář byl úspěšnější.
     
    21:02
    Kevin Klíma nabruslil z vlastního pásma až za Kořenářovu branku. Následně zkoušel centrovat zpoza branky, ale Kořenář jeho pokus vykopl a Dravecký následně vyhodil.
     
    20:34
    Oceláři se snažili o útočnou aktivitu, ale Marcinko to přehnal a jde na dvě minuty. Za hradeckou brankou podrazil Zámorského a hosté budou hrát druhou početní výhodu.
     
    20:02
    Druhá třetina byla zahájena. I v úvodním buly druhé třetiny byl úspěšnější Cingeľ.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Oba týmy jsou na ledové ploše. Dělí nás desítky sekund od úvodního buly druhé dvacetiminutovky.
     
    Stav čtvrtfinálové série po první třetině odvety – 7:2.

    Druhá třetina začne cca v 17:51.
     
    První třetina končí a vyhráli ji nejmenším možným rozdílem hosté z Hradce Králové. Jedinou branku první třetiny vstřelil Vladimír Růžička, který poslal do horních pater Kořenářovy branky svou vlastní přihrávku, jež se k němu odrazila zpět od zadního hrazení. Největší šanci Ocelářů měl už v polovině šesté minutě Jašek, jeho samostatný nájezd na Mazance ale gólem neskončil. Oba týmy nevyužily přesilovku – hosté hráli dvě minuty po vyloučení Kurovského, domácí hráči nevyužili dokonce čtyři minuty početní převahy. Za Mountfield šel za katr nejprve Šalda a na konci třetiny ještě Zámorský.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:30
    Raška objel branku a chtěl si vyměnit puk s Musilem. To ale nevyšlo a kotouč ihned mířil na najíždějícího Smoleňáka. Na štěstí pro Oceláře přihrávka šla do ofsajdu.
     
    19:02
    Hrehorčák střílí z levé strany, Mazanec – byť s mírnými obtížemi – ale puk kryje do lapačky. Vhazování v útočném pásmu domácích, kteří mají posledních deset sekund přesilovky.
     
    18:54
    Ocelářům ale ani tahle přesilovka moc nelepí, Hradec se zatím bez problémů brání.
     
    18:26
    Cingeľ vyhrál buly, následně střílel od modré Filip Pavlík. Jeho střela ale byla velmi nepřesná.
     
    18:20
    Chmielewski nahodil do útočného pásma, bylo to ale z vlastní poloviny. Další aktivita tak začne po buly před Kořenářem.
     
    17:44
    Jašek byl při zavážení puku lehce odzbrojen Kevinem Klímou a Oceláři tak musejí bojovat o puk ve střední třetině.
     
    17:11
    Aktivitu Romana za brankou Mazance potrestal Zámorský. Počínal si ale proti hokejovým pravidlům, Třinec tedy bude hrát přesilovku.
     
    16:39
    Po závaru u své pravé tyče přerušil hru přikrytím puku Mazanec. Pokračujeme v útočném pásmu domácího týmu.
     
    16:14
    Ani první třinecká pětka neuspěla s pokusem o delší pobyt v pásmu. Nicméně teď je puk především na holích třineckých hráčů.
     
    15:33
    Michal Kovařčík vyvezl puk zpoza branky a Adámkovu následnou střelu z vrcholu kruhu vytlačil Mazanec lemem lapačky.
     
    15:15
    Adámek nahodil puk do útočného pásma a o útočnou aktivitu se snaží Kovařčíkova formace.
     
    14:39
    Buly po Mazancově pravé ruce. Po pár desítkách sekund se hra vrátí do útočného pásma Třince.
     
    14:18
    Smoleňák po Cingeľem vyhraném buly zkusil Kořenářovu pozornost z velkého úhlu, ale třinecký brankář byl na místě. Je zde druhá komerční přestávka zápasu.
     
    13:47
    Pilařem s Jankem spolu se Šedivým a Veselým zašlápli puk u třinecké střídačky a tato "stojící mezihra" trvala snad několik desítek vteřin. Nakonec puk získali Oceláři a rychle jej vyexportovali ze svého pásma.
     
    12:45
    Zakázané uvolnění Ocelářů stěhuje hru zpět před Kořenáře.
     
    12:10
    Oceláři zvýšili aktivitu, ale Mountfield se efektivně brání. Doudera byl s pukem vytlačen do středního pásma a následná křížná přihrávka nenašla na modré Kurovského.
     
    11:19
    Jašek s Michalem Kovařčíkem hrnuli útok před sebou, ale nebezpečné zakončení z toho nebylo. Mazanec musel zakročit a je zde další vhazování v útočné třetině Třince.
     
    11:00
    Oceláři po inkasované brance se snaží o útočnou aktivitu a po zblokované střele vybojovali vhazování před Mazancem.
    10:11 Vladimír RŮŽIČKA - 0:1
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    10:11
    Hradec právě vstřelil branku!
    VLADIMÍR RŮŽIČKA hledal odrazem o zadní mantinel před Kořenáře najíždějícího Radovana Pavlíka, ale puk se odrazil zpět k němu. Růžička byl před Kořenářem zcela sám a nedal mu šanci – poslal kotouč do horních pater branky. Asistence: Jakub Sklenář, Kelly Klíma. Stav utkání (a čtvrtfinále) – 0:1 (7:2).
     
    09:54
    Musil se pokusil třineckému útoku pomoci nahrnutím puku do útočného pásma. Nic z toho nebylo a oba týmy střídají.
     
    08:59
    Šedivý s Kofroněm teď svedli několik tvrdých soubojů za Mazancovou brankou s Koukalovou formací, nic se z toho ale neurodilo.
     
    08:04
    Mountfield v samotném závěru přesilovky strávil čas v útočném pásmu, ale kombinace nebyla dostatečně svižná. Nebezpečnou střelu ze strany vyslal Cingeľ, puk ale pouze orazítkoval zadní skla.
     
    07:21
    Hostům zatím vázne rozehra. Mazanec chtěl rychle rozehrát na spoluhráče v neutrální zóně, ale ti si pak přesně nepřihráli.
     
    06:41
    Chalupovu svižnou ťafku z mezikruží přes beka dokázal Kořenář vychytat. Zatím nejnebezpečnější střela hostů.
     
    06:27
    Marcinko s Dravecký podrželi puk v útočném pásmu a ušetřili nějaké sekundy pro bránící tým.
     
    06:05
    Daniel Kurovský při buly zasáhl vysokou holí Filipa Pavlíka a jde pykat na dvě minuty. První přesilovka pro Mountfield.
     
    06:02
    Veselý předal v útočném pásmu Draveckému a jeho střelu z pravého kruhu Mazanec sebral do lapačky. První komerční pauza tohoto utkání.
     
    05:52
    Hosté se ubránili a Třinečtí zahajují z vlastního pásma.
     
    05:37
    Na druhé straně se zatím v největší šanci utkání zjevil sám mezi kruhy tváří v tvář Mazancovi Jašek. Jeho pokus mezi betony Mazanec pokryl.
     
    05:18
    Cingeľ získal puk za Kořenářovou brankou a hledal v mezikruží najíždějícího Pilaře. Tomu puk přeskočil hůl.
     
    05:01
    Ofsajd Ocelářů po dlouhém pasu z vlastní třetiny stěhuje hru zpět do obranné třetiny třineckého týmu.
     
    04:26
    Chmielewski chyboval v útočném pásmu, do samostatného úniku měl našlápnuto Perret. Toho odzbrojil Kundrátek, ale posléze se ještě do nebezpečného zakončení dral Kevin Klíma. Kořenář odolal.
     
    03:48
    Oceláři si ale dlouhým pobytem v útočném pásmu vynutili faul soupeře. Galvinšovu schovanou střelu zkoušel dorážet Marcinko a byl přitom krosčekován Šaldou.
     
    03:18
    Třinečtí se snaží o protihru, ale proti fyzicky hrajícímu soupeři se zatím těžko prosazují v útočném pásmu.
     
    02:47
    Veselý uvolnil Třinecké z hradeckého tlaku jen za cenu zakázaného uvolnění. Vhazovat se bude opět před Kořenářem.
     
    02:20
    Raška se snažil založit protiútok, ale na vlastní modré si jej našel Nedomlel.
     
    01:41
    Hradec se snaží být od úvodního buly aktivní. Teď ale mladá třinecká třetí formace vytlačila Filipa Pavlíka s pukem na holi až do obranného pásma.
     
    01:11
    Icing stěhuje hru před Kořenáře.
     
    00:50
    Oceláři se nastěhovali do pásma. Z velkého úhlu to zkoušel neúspěšně Galvinš. Následně střílenou přihrávkou hledal nějakého svého kolegu Dravecký od modré čáry.
     
    00:24
    Přihrávka na Smoleňáka ze středního pásma mířila do ofsajdu. Po prvním přerušení následuje buly ve střední třetině.
     
    00:02
    Utkání bylo zahájeno, první buly zápasu vyhrál Cingeľ.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Všichni aktéři, kteří jsou nezbytní pro to, aby toto utkání mohlo být ve shodě s hokejovými předpisy sehráno, jsou již na ledě Werk areny. Utkání začne za pár sekund.
     
    Třinecká Werk arena se pozvolna a skromně zaplňuje. Samozřejmě stále platí opatření omezující návštěvy hromadných akcí, a tak dnešní odvetu čtvrtfinále Generali Česká Cupu uvidí opět pouze omezený počet diváků.
     
    Královéhradecký lodivod Vladimír Růžička po pondělním výbuchu dává důvěru v brance opět Marku Mazancovi. Obrana hraje ve stejném složení jako v prvním utkání, pouze místo Gaspara uvidíme Jérémie Blaina. Řada změn k vidění v konkrétním složení jednotlivých útočných formací, ale až na jediný post – místo Jergla dnes uvidíme Cingeľa, který bude hrát na pozici centra číslo jedna – bude hrát vepředu jedenáct stejných mužů jako v ČPP aréně.
     
    Třinečtí Oceláři před dnešním utkáním udělali řadu změn v sestavě. Trenér Varaďa chce vidět v akci hráče, kteří nehráli v pondělí a mladíky. Volno dnes má kompletní první formace, nehraje ani střelec dvou branek Zadina, který si stěžoval v Hradci na drobné zranění. Do sestavy se naopak vrací slovenská baterie – Marcinko, Hrehorčák, Roman a dnešní kapitán Dravecký. Zajímavé jméno pro domácí fanoušky vidíme na pozici startujícího brankáře – ve Werk areně se představí Josef Kořenář. Kmenový brankář San Jose, který bude pod Javorovým s velkou pravděpodobností působit před startem zámořských soutěží.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Kořenář (Suchánek) – M. Adámek, M. Doudera, D. Musil (A), Galvinš, Kundrátek, Zahradníček – Kurovský, Marcinko (A), Chmielewski – Dravecký (C), Miloš Roman, Hrehorčák – Jašek, M. Kovařčík, D. Kofroň – Šedivý, R. Veselý, A. Raška.

    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Zámorský, Nedomlel (A), Blain, Jank, F. Pavlík (A), Šalda, Čáp – Smoleňák (C), Cingeľ, Lev – Kelly Klíma, V. Růžička, Sklenář – Chalupa, Kevin Klíma, Perret – R. Pilař, Koukal, R. Pavlík.

    Rozhodčí: Kubičík, Obadal – Axman, Hranoš.
     
    Připomínáme, že série play off Generali Česká Cupu se hrají podobným způsobem, jako známe například z Champions Hockey League. Hraje se na celkové skóre z dvojzápasu. V případě, že celkový součet výsledků z obou utkání je nerozhodný, následuje po odvetném zápase desetiminutové prodloužení se čtyřmi hráči na obou stranách a případně poté ještě nájezdy. Utkání v Třinci začíná za průběžného stavu série 7:1.
     
    Ohlasy z kabin

    Nálady v obou táborech nemohly být po prvním zápase rozdílnější. Zatímco Oceláři si pochvalovali formu, proměňování šancí i souhru, Hradečtí žehrali, že jim nefungovalo vůbec nic. „Musíme hodně rychle zapomenout, dneska tam nebylo vůbec nic, ať už dopředu nebo dozadu. Spousta faulů, nepovedené utkání,“ hodnotil smutně Jakub Sklenář. V podobném duchu zápas hodnotil Daniel Branda, asistent hradeckého trenéra: „Dneska se všechno sesypalo, nešlo nám vůbec nic. Nevím, co bych víc k tomu řekl. Akorát ve třetí třetině jsme měli nějaké šance, ale Třinci tam spadlo, na co sáhl.“ Naopak trenér Varaďa mohl mít důvod ke spokojenosti: „Myslím, že jsme hráli velmi dobrý, pohledný hokej plný bruslení, měli jsme spoustu šancí a v podstatě kontrolovali hru. I když domácí zvýšili snahu, dohrávali osobní souboje a snažili se s tím zápasem něco udělat, tak jsme ho jednoznačně kontrolovali a zaslouženě vyhráli.“ Mezi píšícími novináři byl velký zájem po zápase i o vyjádření nové třinecké akvizice, která hned hradecké konto zatížila dvěma góly, Filipa Zadiny: „Jsem hlavně rád za výhru. Do dalšího zápasu půjdeme s mnohem větší lehkostí, než kdyby to bylo těsné.“ Vyjádřil se i na konto souboru, za nějž odehrál první zápas: „Tým má velkou sílu, dobré jádro, výborné starší kluky, kteří makají a nám ostatním pomáhají. Trenéři, brankáři, obránci, útočníci, všechno šlape, tenhle tým nemá chybu.“
     
    Cesta Ocelářů do play off

    Oceláři na rozdíl od Mountfieldu neměli jistý postup dřív než po posledním kole. Třinečtí dobře zvládali domácí zápasy – porazili vysoko Přerov, poradili si i se Zlínem, v obou zápasech vstřelili dohromady 12 branek. Oceláři dokázali obrátit v posledních minutách zápas v Ostravě s Vítkovicemi, který nakonec vyhráli 4:3. Svěřenci trenéra Varadi si ale cestu do vyřazovacích bojů zkomplikovali venkovním dvojutkáním – nejprve nedokázali proměnit řadu šancí a střeleckou převahu ve Zlíně (porážka 0:4) a následně značně omlazená a experimentální sestava s mnoha mladíky a hráči partnerského Frýdku-Místku podlehla po sympatickém výkonu v Přerově (2:3 po prodloužení). Rozhodnutí muselo přijít v derby s Vítkovicemi. Třinec brzo vedl 2:0, ale hosté srovnali a v kritickém momentu utkání ve druhé třetině mohli jít do vedení. Nevyužili ale přesilovku, domácí následně v rychlém sledu dvakrát ano a už si vítězství a postup nenechali vzít. Nejproduktivnějším Ocelářem v základní části byl Michal Kovařčík (5+1 ze dvou zápasů!) a v play off se v prvním utkání nejvíc blýskl Filip Zadina (2+0).

    1. kolo: HC Oceláři Třinec – HC Zubr Přerov 7:2
    2. kolo: HC Vítkovice Ridera – HC Oceláři Třinec 3:4
    3. kolo: HC Oceláři Třinec – PSG Berani Zlín 5:2
    4. kolo: PSG Berani Zlín – HC Oceláři Třinec 4:0
    5. kolo: HC Zubr Přerov – HC Oceláři Třinec 3:2 po prodl.
    6. kolo: HC Oceláři Třinec – HC Vítkovice Ridera 6:2
     
    Cesta týmu Mountfield HK do play off

    Hradeckým vyšel parádně vstup do skupiny C Generali Česká Cupu. Královéhradečtí vyhráli první čtyři zápasy, včetně dvojzápasu s Brnem a v Pardubicích, kde ve dvou po sobě jdoucích zápasech (a celkově 147 minut v řadě) nepovolila obrana soupeři vstřelit ani jednu branku. Sebevědomí bylo v Hradci na vrcholu po domácím zápase s Dynamem – hosté ještě 10 minut před koncem vedli 5:3, ale nakonec domácí vyhráli v prodloužení a už po čtvrtém utkání ve skupině slavili postup do čtvrtfinále. Možná to nakonec ve výsledku nebyl ten správný impuls pro mužstvo, protože to poté prohrálo oba zbývající zápasy ve skupině, včetně zápasu na ledě do té doby tápající Komety, a do čtvrtfinále vstoupilo na sestupné trajektorii formy. Nejproduktivnějším hradeckým hokejistou v základní části byl Kelly Klíma (4+2), v play off je to zatím střelec jediné branky Jakub Lev (1+0).

    1. kolo: HC Olomouc – Mountfield HK 2:5
    2. kolo: Mountfield HK – HC Kometa Brno 2:0
    3. kolo: HC Dynamo Pardubice – Mountfield HK 0:1
    4. kolo: Mountfield HK – HC Dynamo Pardubice 6:5 po prodl.
    5. kolo: Mountfield HK – HC Olomouc 3:4
    6. kolo: HC Kometa Brno – Mountfield HK 3:2
     
    První utkání čtvrtfinálové série

    Oceláři v prvním čtvrtfinále naprosto dominovali. Vstoupili do zápasu velice aktivně a hned ve svém prvním střídání za Třinec otevřel skóre zápasu Zadina. Třinečtí následně využili Stránským první přesilovku, a přestože vzápětí Lev snížil, do přestávky přidali hosté ještě třetí branku opět zásluhou Zadiny. Po pauze nedošlo k navýšení aktivity na domácí straně, jak by se dalo očekávat, ale hosté přidávali další branky. Dělo se tak po individuálních akcích a rychlých protiútocích (Chmielewski, Raška) a taky z přesilovky (Růžička). Ve třetí části hry už bylo o vítězi zápasu rozhodnuto, avšak kdyby Hradec Králové vstřelil nějaké branky, mohl udělat odvetu ze svého pohledu ještě hratelnou. Třetí třetina ale potvrdila to, jak se celý zápas vyvíjel – pod taktovkou hostujícího souboru. Sedmý gól přidal Kofroň a pro svěřence trenéra Růžičky bude středeční odveta v Třinci velice obtížná. Jelikož se hraje na celkové skóre, musí Hradečtí v Třinci vyhrát minimálně o šest branek, aby zápas dospěl aspoň do prodloužení.

    24. srpna 2020: Mountfield HK – HC Oceláři Třinec 1:7 (1:3, 0:3, 0:1)
    Branky a nahrávky: 6. Lev (R. Pavlík, Zámorský) – 2. F. Zadina (D. Musil), 5. M. Stránský (Hrňa, Martin Růžička), 13. F. Zadina (M. Doudera, Gernát), 23. Chmielewski (R. Veselý, A. Raška), 29. A. Raška (R. Veselý), 35. Martin Růžička (M. Stránský, P. Vrána), 48. D. Kofroň (Kundrátek, M. Kovařčík).
     
    Druhé utkání čtvrtfinálové série Generali Česká Cupu mezi domácím týmem HC Oceláři Třinec a hosty, týmem Mountfield HK, se odehraje v třinecké WERK ARENĚ s úvodním buly ve středu 26. srpna 2020 v 17 hodin. Utkání začíná za průběžného stavu 7:1 z pohledu domácích, takový výsledek si přivezli Třinečtí z prvního utkání série, které se hrálo v pondělí v královéhradecké ČPP Areně.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 31. Chmielewski (Kurovský, M. Adámek), 41. A. Raška – 11. V. Růžička (Sklenář, Kelly Klíma), 34. F. Pavlík (Kevin Klíma, Perret), 56. Smoleňák (Zámorský, Chalupa)


    HC Oceláři Třinec: Kořenář (Suchánek) – M. Adámek, M. Doudera, D. Musil (A), Galvinš, Kundrátek, Zahradníček – Kurovský, Marcinko (A), Chmielewski – Dravecký (C), Miloš Roman, Hrehorčák – Jašek, M. Kovařčík, D. Kofroň – Šedivý, R. Veselý, A. Raška.
    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Zámorský, Nedomlel (A), Blain, Jank, F. Pavlík (A), Šalda, Čáp – Smoleňák (C), Cingeľ, Lev – Kelly Klíma, V. Růžička, Sklenář – Chalupa, Kevin Klíma, Perret – R. Pilař, Koukal, R. Pavlík.

    Rozhodčí: Kubičík, Obadal – Axman, Hranoš

    Diváci: 1 000
    24.08.2020
    Mountfield HK - Třinec 1:7

    Branky a nahrávky: 6. Lev (R. Pavlík, Zámorský) – 2. Zadina (Musil), 5. Stránský (Hrňa, M. Růžička), 13. Zadina (Doudera, Gernát), 23. Chmielewski (Veselý, Raška), 29. Raška (Veselý), 35. M. Růžička (Stránský, Vrána), 48. Kofroň (Kundrátek, M. Kovařčík)

    Třinec 1 1 Mountfield HK
    #1 Pondělí 24.08.2020 • 18:00
    Mountfield HK - Třinec 1:7
    #2 Středa 26.08.2020 • 17:00
    Třinec - Mountfield HK 2:3
    thejrc.org