Brno – Bohemians 1905 0:0 (kon.) | Liberec – Plzeň 4:1 (kon.) | Pardubice – Teplice 2:1 (kon.)
Sparta – Olomouc 3:0 (kon.)
konec
FK Pardubice
2:1 (1:0)
FK Teplice
Neděle 30.08.2020, 16:30 • Ďolíček, Praha-Vršovice • FORTUNA:LIGA • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Vítejte u online přenosu ze zápasu 2. kola FORTUNA:LIGY, ve kterém se utká nováček FK Pardubice s FK Teplice. Zápas začíná v 16:30 ve vršoviském Ďolíčku.
     
    Pardubice vloni zažily veleúspěšnou sezónu, když tým trenérů Jiřího Krejčího a Jaroslava Novotného předčil všechna očekávání. Na první příčce tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se totiž Východočeši drželi už od pátého kola a postup si už utéct nenechali.

    Na velké oslavy ovšem nebyl čas, jen pár týdnů po postupu do nejvyšší soutěže už se Pardubáci museli začít připravovat na jejich první prvoligovou sezónu po 51 letech. V letním přestupovém období se zatím tolik významných změn v týmu neudálo. Asi tou největší je odchod Pavla Zifčáka po ročním hostování ze Sigmy Olomouc. Naopak na východ Čech zamířili na hostování Matěj Vít a Lukáš Hušek, naopak z hostování v Karviné se vrátil Michal Petráň.

    V prvním ligovém kole této sezóny hrály Pardubice v Jablonci. Tam musely nastoupit bez zraněného Michala Hlavatého a také bez Brazilce Ewertona. Dobrou zprávou je, že první jmenovaný by měl být na dnešní zápas připraven. Na severu Čech Pardubice nepředvedly špatný výkon, zeleno-bílým však zařídil výhru jedinou brankou v utkání Robert Hrubý. Největší šanci nováčka soutěže měl těsně před přestávkou Emil Tischler, ten ovšem poslal míč mimo tři tyče.
     
    Teplice naopak na minulou sezónu nevzpomínají v dobrém. Po základní části totiž skončily až na 12. místě a musely tak jít do skupiny o udržení v nejvyšší soutěži. Tam Skláři nakonec odehráli jen tři zápasy, ze kterých dva vyhráli výsledkem 4:1 a i kdyby by se soutěž dohrála, tak už by nemohli spadnout na barážové pozice.

    Z hráčů, kteří se vloni pravidelně objevovali v sestavě, odešli tři hráči. Pavel Vyhnal a Petr Mareš se vrátili po hostováních do svých mateřských klubů, Pavel Čmovš poté přestoupil na Kypr. Severočeši hlásí také čtyři příchody. Z hostování se vrátili gólman Jan Plachý a obránce Jan Hošek, naopak na hostování přišel z pražské Sparty útočník Matyáš Kozák a z italské Atalanty stoper David Heidenreich.

    V prvním kole hrály Teplice v Příbrami, odkud si také svěřenci trenéra Stanislava Hejkala odvezli všechny tři body. Snový debut zažil právě Heidenreich, který vstřelil gól a připsal si i jednu asistenci. Teplice nakonec zvítězily v Příbrami 3:1, když se trefili ještě Nazarov a Řezníček.
     
    Pardubice s Teplicemi se střetnou po pěti letech. Tenkrát se v MOL Cupu hrálo na stadionu Pod Vinicí, kde překvapivě zvítězil domácí FK Pardubice 3:0. V dresu Pardubic tehdy nastoupili Martin Šejvl, Jan Jeřábek či Michal Petráň a z lavičky tým vedl Jiří Krejčí. Z týmu Teplic tento zápas pamatují jen Jan Hošek a Tomáš Vondrášek.

    Poslední prvoligový zápas mezi Pardubicemi a Teplicemi se odehrál 11. května 1969. Tým VCHZ Pardubice tehdy na Letním stadionu v Pardubicích porazil Sklo Union Teplice 3:2. Ani to ovšem tehdy nestačilo na udržení v nejvyšší soutěži.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Pardubice: Boháč – Prosek, Toml, Šejvl, T. Čelůstka – Jeřábek (C) – Cadu, Solil, Tischler, Surzyn – P. Černý.
    Náhradníci: Letáček – Sláma, Pfeifer, Šimek, Hušek, Petráň, Huf.

    FK Teplice: Grigar – Paradin, Heidenreich, Mareček – Černý, Kučera, Trubač, Žitný, Vondrášek – Jakub Řezníček, J. Mareš (C).
    Náhradníci: Němeček – Radosta, Hyčka, Ljevaković, Kodeš.

    Rozhodčí: Hrubeš – Kříž, Kotalík.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Domácí Pardubice dnes nastoupí v tradiční červeno-bílé, hosté z Teplic budou hrát ve žluto-modrém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Teplický Jakub Mareš rozehráním ze středového kruhu zahájil dnešní zápas mezi Pardubicemi a Teplicemi.
     
    2
    Pardubice vstoupily do utkání lépe a od začátku jsou na míči. Nyní poslal centr do pokutového území Emil Tischler, z levé strany ovšem nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    4
    Další podobná akce po levé straně hřiště. Tentokrát se k centru dostal Pavel Černý, obrana Teplic odvrací a následně odkopává zpátky na kopačky Pardubic.
     
    5
    Nyní to stejným způsobem zkusily i Teplice a hned vybojovaly rohový kop. Centr Jakuba Řezníčka odklidil mimo hrací plochu Martin Šejvl.
     
    5
    Po zajímavě rozehraném rohovém kopu zakončoval Patrik Žitný, do jehož pokusu se položil jeden z obránců. Další roh pro hosty.
    5. Po rohovém kopu hosté odvrátili Žitného střelu
     
    6
    Po této rozehrávce od rohového praporku upadl mimo pokutové území Žitný, rozhodčí však nechává hru plynout.
     
    7
    O pár sekund později dostal skvělý pas za obranu znovu Patrik Žitný. Ten utekl obraně a hledal před bránou jednoho z útočníků, obránce Toml odvrátil na další roh.
     
    8
    Prosek si dobře pokryl balón před dotírajícím Tomášem Kučerou a od své branky tak bude rozehrávat Marek Boháč.
     
    9
    David Černý byl s míčem u levé postranní čáry, kde ho k zemi stáhl Prosek. Teplice tak zůstávají v držení balónu.
     
    11
    Po akci Pardubic po levé straně se ke střele zpoza pokutového území dostal Michal Surzyn, který prověřil pozornost Tomáše Grigara, který chytá pokus domácího hráče do rukavic.
    11. Zakončení Surzyna pohlídal Grigar
     
    11
    Na druhé straně hřiště se Pardubice dostaly do obtíží špatnou rozehrávkou a Jan Jeřábek mě co dělat, aby dokázal zastavit unikajícího Žitného. To se mu povedlo za cenu rohového kopu.
     
    13
    Pavel Černý chtěl převést hru na druhé křídlo. Hledal Surzyna, ten ovšem podklouzl a k balónu se tak nedostal.
     
    15
    Cadu ve středu hřiště trestuhodně přihrál a Teplice tak mohly jít do útoku, přihrávku Daniela Trubače ovšem dobře zachytil stoper Šejvl. Pardubice nyní uklidňují hru.
     
    16
    Jan Prosek hledal křížnou přihrávkou přes hřiště na levé straně Michala Surzyna, ke kterému se míč nedostal přes dobře postaveného Paradina.
     
    17
    Tomáš Kučera v hlavičkovém souboji nevybíravě sestřelil Tomáše Solila. Pardubice se tak dostávají zpět k balónu.
     
    19
    Podél postranní čáry unikal domácí obraně David Černá, Cadu se dobře vrátil a skluzem vybojoval míč pro svůj tým.
     
    21
    Cadu už si rovnal míč na střelu, na poslední chvíli dobře zasáhla obrana Teplic. Z následného protiútoku skóroval Jakub Mareš, ovšem už bylo dlouho po odpískání ofsajdu.
     
    23
    Dlouhý nákop Boháče, který měl najít Tischlera, sice odvrátil Tomáš Kučera, i tak se poté Pardubáci k míči dostali. To ovšem neplatilo na dlouho, nyní si pro míč doběhl brankář Grigar.
     
    25
    Mareš nedokázal projít přes dvojici protihráčů, jeho pokus dát si míč mezi nohama Jana Proska byl neúspěšný. Pardubice znovu rozehrávají od své branky.
     
    25
    Už to vypadalo, že Teplice půjdou po špatném pasu Jeřábka do přečíslení, po špatném zpracování Trubače se k míči dostal Martin Šejvl.
     
    26
    Střelu z velké dálky nyní vyslal Tomáš Solil. Pokus ovšem postrádal jak razanci, tak přesnost a od branky rozehrávají Teplice.
     
    27
    O chvilku později využil špatné rozehrávky Teplic Surzyn, který se jako první dostal k míči a následně byl faulován protihráčem. Je z toho zajímavá standardní situace pro domácí.
     
    28
    Míč si postavil Michal Surzyn. Svou střelu dostal přes teplickou zeď, brankář Tomáš Grigar byl u své tyče včas a volný přímý kop chytá do náruče.
    28. Surzynovu standardku kryl pozorný Grigar
     
    29
    Jakub Mareš vybíhal z hrotu, aby prodloužil míč na Patrika Žitného. Ten se k míči dostal, to ale až poté, co byl odpískán ofsajd.
     
    30
    Pardubičtí se nyní snažili vykombinovat se z vlastní půlky. To se jim dařilo jen do chvíle, kdy Cadu při pokusu o zpracování uklouzl a míč mu utekl do zámezí.
     
    31
    Centr Jakuba Mareše z levé strany chtěl odkopnout kapitán Jan Jeřábek, ten míč nakopl jen přímo nad sebe. Pro padající balón si poté doběhl brankář Boháč.
     
    32
    Už to vypadalo na dobrou střeleckou pozici pro Cadua, ten si ale nezpracoval míč ideálně a Teplice šly do protiútoku. Jakub Mareš dostal míč na levé straně, právě Cadu se však dobře vrátil a odvrátil nebezpečí.
     
    33
    Po zmatku před pokutovým územím Pardubic se ke střele dostal Jakub Mareš. Levou nohou mířil na zadní tyč, obětavým zákrokem se do dráhy míče položil Martin Toml, od kterého jde balón na rohový kop.
    33. Ránu Mareše zablokoval Toml
     
    34
    Roh Žitného našel jen rukavici brankáře Boháče. Ten byl přitom faulován Tomášem Kučerou, bude tak rozehrávat brankář Pardubic.
     
    35
    Centr Tomáše Vondráška z pravé strany znovu našel kapitána Teplic. Mareš zakončil hlavou, míč byl ještě tečován obráncem a brankář domácích si s ním poradil.
     
    37
    Tischler chtěl hlavou tečovat přihrávku Jeřábka směrem na Pavla Černého, ten se ale mezitím přesunul a míč tak putoval jen k branáři.
     
    38
    Tomáš Čelůstka rozehrával volný přímý kop po faulu těsně za půlkou hřiště. Míč poslal do pokutového území, nikoho v červeno-bílých dresech ovšem nenašel.
     
    39
    Vzdušnou přihrávkou chtěl Jan Jeřábek najít za obranou někoho ze svých spoluhráčů, i tentokrát se ovšem míč dostal za brankovou čáru nikým netknut.
     
    40
    Na hranici pokutového území se dostal ke střele Cadu, ten byl ovšem pod tlakem obránce a tak nevystřelil ideálně.
    40. Cadu pod tlakem nezakončil ideálně
     
    43
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Pardubice dávají svůj první ligový gól po 51 letech! Tomáš Solil dostal skvělou přihrávku od Cadu a v pokutovém území našel volného EMILA TISCHLERA. Ten si dal načas, nakonec ale našel levý dolní roh branky Teplic! Asistence: Tomáš Solil.
    43. Emil TISCHLER - 1:0
     
    44
    Tomáš Čelůstka rozehrával volný přímý kop z podobné pozice jako před pár minutami. Tentokrát našel hlavu Tomáše Solila, ten ale jen prodloužil do zámezí.
     
    45
    Jakub Řezníček málem šel sám na bránu, vše ovšem zhatil hvizd rozhodčího kvůli ofsajdu.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi! V prvních 45 minutách si sice více nebezpečných šancí vypracovali hosté, brankář Marek Boháč ale nemusel ani jednou zasahovat. Na druhé straně Tomáš Grigar má na svém kontě už tři zákroky. Mohl mít i čtyři, ovšem ve 43. minutě nedosáhl na chladnokrevné zakončení Emila Tischlera a jeho Teplice tak po první půli prohrávají v Ďolíčku s Pardubicemi 0:1.
    Druhý poločas začne asi v 17:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Dlouhý míč Martina Šejvla mířil na Pavla Černého, který byl faulován a domácí tak mají k dispozici zajímavou standardku. Míč si staví Čelůstka.
     
    47
    Tomáš Čelůstka našel centrem hlavu svého kapitána, který prověřil pozornost brankáře Grigara. Ten byl přirpraven.
     
    49
    Teplice právě vstřelily branku!
    Je vyrovnáno! Tomáš Vondrášek dostal na pravé straně až příliš mnoho prostoru pro centr. Jeho přízemní balón byl tečován Čelůstkou a od MARTINA TOMLA se odrazil za záda brankáře Marka Boháče!
    49. Martin TOML - 1:1
     
    51
    Žitný vystihl rozehrávku soupeře a šajtlí chtěl vyslat do úniku Jakuba Řezníčka, přihrávka se mu ovšem vůbec nevyvedla.
     
    52
    Další nepřesná přihrávka Patrika Žitného. Tentokrát na pravé straně hřiště neúspěšně hledal Tomáše Vondráška, patičkou poslal míč mimo hřiště.
     
    53
    Už několikátý ofsajd v dnešní utkání, ve kterém se ocitl jeden ze dvojice Řezníček – Mareš. Tentokrát to byl první jmenovaný, jenž si nepohlídal ofsajdovou linii.
     
    54
    Pavel Černý si na pravém křídle naběhl na přihrávku Solila a vyslal centr do pokutového území. Tam byl připraven Michal Surzyn, jeho hlavička ovšem skončila nad břevnem branky Teplic.
    54. Po centru Černého hlavičkoval Surzyn těsně nad
     
    56
    Žitný dloubáčkem mezi obránce hledal Jakuba Řezníčka, který na míč jen tak tak nedosáhl. Do útoku poté šly Pardubice, pas Jana Proska ovšem po teči skončil v zámezí.
     
    58
    Pardubice nyní zatlačily svého soupeře u jeho vápna. Hned dva centry z pravé strany musel odvracet stoper David Heidenreich.
     
    59
    Nyní dobře zapracovala dvojice Cadu – Surzyn. Oba šli do souboje o míč důrazně a druhý jmenovaný byl nakonec faulován protivníkem, kterým byl teplický Vondrášek.
     
    60
    Emil Tischler si naběhl na kolmou přihrávku do pokutového území a pokusil se přejít přes Patrika Žitného, který si se záložníkem soupeře poradil.
     
    62
    Rychlý protiútok Pardubic zakončil centrem z levé strany Tomáš Čelůstka. Ten našel přesně hlavu Pavla Černého, který zakončil jen těsně vedle levé tyče branky Grigara!
    62. Po centru Čelůstky hlavičkoval Černý těsně vedle
     
    62
    První zákrok v utkání si připisuje brankář Marek Boháč, který zakročil proti zakončení Jakuba Mareše. Ten ovšem neměl míč ideálně připravený .
     
    63
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Domácí znovu vedou! Tomáš Čelůstka si na levé straně všiml volného MICHALA SURZYNA, který měl moře času. Naložil s ním jak nejlépe mohl, střelu levou nohou totiž umístil pod gólmana Tomáše Grigara, 2:1! Asistence: Tomáš Čelůstka.
    63. Michal SURZYN - 2:1
     
    65
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Pavel Černý, přichází David Huf.
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Michal Surzyn, přichází Jiří Sláma.
     
    66
    Tomáš Solil už se téměř dostal do střelecké pozice, na poslední chvíli zakročil Heidenreich. O chvilku později centroval Sláma a míč na roh odvrátil znovu stoper hostů.
     
    67
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Tomáš Vondrášek, přichází Matěj Radosta.
     
    70
    Patrik Žitný se dostal přes soupeře u rohového praporku a už pádil směrem do pokutového území, vše ale zhatil pomezní rozhodčí. Ten totiž signalizoval, že míč už přešel postranní čáru.
     
    71
    Solil se skvěle uvolnil na pravé straně a hledal v pokutovém území Davida Hufa před nímž odvrátil obránce na roh.
     
    72
    Pardubice ani po vstřeleném gólu neubírají na aktivitě. Nyní posílal z levé strany centr do vápna Jiří Sláma, míč ale skončil za brankou Teplic.
     
    73
    Pardubice se přesnou a účelnou kombinaci dostaly od vlastního pokutového území a málem se dostaly do protiútoku, přihrávka na Cadua z kopačky Čelůstky ovšem postrádala přesnost.
     
    74
    David Huf se těsně před pokutovým územím zbavil Heidenreicha, který ho fauloval. Následuje přímý volný kop z hranice vápna.
     
    75
    K přímému kopu se postavil levý bek Pardubic, Tomáš Čelůstka. Ten zkoušel přímé ohrožení branky, tu ale netrefil.
    75. Čelůstka z trestného kopu mířil nad
     
    76
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází David Černý, přichází Petr Kodeš.
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Jakub Řezníček, přichází Alois Hyčka.
     
    76
    Daniel Trubač (FK Teplice) velice hlasitě projevil svůj nesouhlas s rozhodnutím rozhodčího a dostává za to žlutou kartu.
     
    79
    Žitný prvním střeleckým pokusem trefil obránce. Míč se poté odrazil zpět k jeho kopačkám, tentokrát zamířil mimo tři tyče. Marek Boháč vykopává od své brány.
     
    79
    Trenér Stanislav Hejkal (FK Teplice) se divil, proč domácí brankář nerozehrává a rozhodčí Hrubeš mu ihned dává žluté napomenutí.
     
    82
    Jan Prosek dobře zatlačil na soupeře na pravé straně a tak získal míč pro svůj tým. Cadu poté hledal Davida Hufa, míč ale skončil jen na hlavě Paradina.
     
    83
    Mareš centroval z pravé strany, Jan Jeřábek odvrátil balón na rohový kop. Mezitím se na hřiště chystá v dresu Pardubic Lukáš Hušek.
     
    85
    Roh Žitného nikoho nenašel a na druhé straně se bude snažit o lepší centr Tomáš Čelůstka. Ten bude kopat roh po zákroku jednoho z hostů.
     
    86
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Cadu, přichází Lukáš Pfeifer.
     
    87
    Lukáš Pfeifer hned po příchodu na hřiště dostal míč a utíkal s ním do rohu hrací plochy, kde vybojoval aut.
     
    87
    Igor Paradin ve stejném rohu hřiště skluzem přejel Tomáše Solila a může být rád, že neuviděl žlutou kartu.
     
    88
    Dvě minuty do konce a další autové vhazování pro Pardubice, které vybojoval Jan Jeřábek.
     
    89
    Pardubice zahrávají tyto poslední minuty opravdu zkušeně. Míč drží v rohu hřiště a stále vybojovávají další a další standardní situace. Nyní budou mít rohový kop.
     
    90
    Teplice teď dostaly míč z vlastní poloviny hřiště, i tak ale rozehrávají domácí, kteří mají autové vhazování na levé straně.
     
    90
    Obrovská šance Teplic! Daniel Trubač se po dlouhém nákopu dostal do situace jeden na jednoho s brankářem Markem Boháčem. Ten jeho přízemní pokus vykopl!
    90. Trubač mohl srovnat, vychytal ho však Boháč
     
    90
    Rozhodčí nastavuje tři minuty.
     
    90+1
    Emil Tischler (FK Pardubice) v hlavičkovém souboji tvrdě fauloval Paradina a dostává žlutou kartu.
     
    90+2
    Hyčka chtěl odcentrovat z pravé strany, míč mu ale sjel po kopačce a bude se kopat od branky.
     
    90+3
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Emil Tischler, přichází Lukáš Hušek.
     
    90+3
    Faul na půlce hřiště, Teplice mají poslední šanci na vyrovnání.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec zápasu! Pardubice získávají první tři body do tabulky, když porazily Teplice 2:1. Po úvodní brance Emila Tischlera z první půle sice hosté vyrovnali díky vlastnímu gólu Martina Tomla, domácím ale vystřelil výhru 2:1 trefou v 63. minutě Michal Surzyn.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 4:1. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 13:18. (18:24:56)

    David Klier

    Branky: 43. Tischler (Solil), 63. Surzyn (T. Čelůstka) – 49. Toml (vla.)

    Karty:   90+1. Tischler (PCE) – 76. Trubač (TEP), 79. Hejkal (TEP)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 4:1. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 13:18.
    FK Pardubice: Boháč – Prosek, Toml, Šejvl, T. Čelůstka – Jeřábek (C) – Cadu (86. Pfeifer), Solil, Tischler (90+3. Hušek), Surzyn (65. Sláma) – P. Černý (65. Huf).
    Náhradníci: Letáček – Sláma, Pfeifer, Šimek, Hušek, Petráň, Huf.

    FK Teplice: Grigar – Paradin, Heidenreich, Mareček – Vondrášek (67. Radosta), Kučera, Trubač, Žitný, Černý (76. Kodeš) – Jakub Řezníček (76. Hyčka), J. Mareš (C).
    Náhradníci: Němeček – Radosta, Hyčka, Ljevaković, Kodeš.

    Rozhodčí: Hrubeš – Kříž, Kotalík

    Diváci: 1167
    thejrc.org