Kroměříž – Ostrava 0:3 (kon.)
konec
SK Hanácká Slavia Kroměříž
0:3 (0:3)
FC Baník Ostrava
Středa 02.09.2020, 17:00 • Stadion Kroměříž • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Tento týden je na programu samozřejmě spoustu reprezentačních duelů, avšak mimo jiné i některé týmy sehrají přípravné duely. Společně se mnou se tak zaměříme na přípravné utkání mezi Kroměřížem a Ostravou. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    SK HS Kroměříž
    Kroměříž zatím nezažívá zrovna vydařený ročník, jelikož po čtyřech úvodních kolech MSFL se nachází až na patnáctém místě, což je vzhledem k loňské sedmé pozici dost špatné. Hanácká Slavia navíc ani jednou nevyhrála, proti Uherskému Brodu, Rosicím a Zlínu B si připsala jenom remízy a v posledním duelu před přestávkou jednoznačně padla s Hlučínem 1:5. Dnes si tak Kroměříž může před vlastními fanoušky napravit reputaci, ale čeká ho asi nejtěžší soupeř letošního roku. Uvidíme, jak si s ním poradí.

    Poslední tři utkání v MSFL
    Kroměříž vs. Hlučín – 1:5
    Zlín B vs. Kroměříž – 1:1
    Kroměříž vs. Rosice – 2:2
     
    FC Baník Ostrava
    Ani Baníku se moc nedaří, i když nutno podotknout, že v lize potkává o dost silnější soupeře než Kroměříž. Avšak v prvních dvou duelech narazila Ostrava na Karvinou a České Budějovice, což jsou zrovna papírově slabší celky z FORTUNA:LIGY. Stejně však nedokázala ani jednou zvítězit, ale na druhou stranu také neprohrála, takže má na kontě dvě remízy, což stačí jenom na třinácté místo. Baníkovci si tak proti třetiligovému soupeři budou chtít spravit náladu, aby se tak pozitivně naladili na další ligové zápasy po reprezentační pauze.

    Utkání ve FORTUNA:LIZE
    Ostrava vs. České Budějovice – 2:2
    Karviná vs. Ostrava – 0:0
     
    Úvodní sestavy:

    SK HS Kroměříž: Dostál – Sklenář, Sedlák, Cupák, Vyhlíd, Vasiljev, Zavadil, Votava, Žiška, Mlčoch, Kovář.
    Náhradníci: Kofroň – Tiahlo, Štěpánek, Machálek, Mustafič, Sigmund, Houser, Plecitý.

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Fillo, Pokorný, Azackij, Fleišman – Jánoš, Tetour – Reiter, Chvěja, Potočný – Tijani.
    Náhradníci: Murín – Lalkovič, Buchta, Smola, Kuzmanovič, Holzer, Kaloč, Jirásek, Juroška, Svozil, Stronati.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    5
    Baník právě vstřelil branku!
    Ostrava se rychle dostává do vedení! Hosté to totiž výborně vykombinovali, takže na konci akce DANIEL TETOUR jen poslal míč do odkryté brány.
     
    7
    Baník pořád většinu času drží míč na svých kopačkách, ale nyní už dlouho kombinuje na své půlce a marně zakládá nějaký útok.
     
    8
    Reiter nakonec vyslal dalekonosnou přihrávku do běhu, ale ta nenašla žádného ze spoluhráčů, což znamená odkop pro Dostála.
     
    9
    Potočný výbornou patičkou uvolnil Fleišmana, který se následně sám zkusil dostat k zakončení, ale získal jen rohový kop.
     
    10
    Roh gól nepřinesl, vzápětí centroval ještě Fillo, ale Kroměříž si stále dobře hlídá vzdušný prostor před svou bránou.
     
    11
    Hosté drží soupeře pod velkým tlakem. Další centr Filla však pohotově zastavuje Vasiljev.
     
    11
    Baník právě vstřelil branku!
    Bleskově je to 2:0! Hanácká Slavia nechala trochu prostoru v pokutovém území, čehož dokázal využít Reiter, který zde našel hlavu DANIELA TETOURA, který zkušeně zakončil k tyči.
     
    13
    Votava sice dobře zapracoval při souboji s Fillem, ale bylo to k ničemu, jelikož jeho spoluhráči stejně vzápětí ztratili balón.
     
    14
    Fillo byl opět v akci. Na pravé straně si dobře naběhl do volného prostoru, následně poslal přízemní míč do šestnáctky, čímž alespoň získal roh.
     
    15
    Hra se po delší době zase trochu uklidňuje, jelikož si hosté jen tak přihrávají poblíž své brány a vyčkávají na nějaký náběh svých útočníků.
     
    16
    Po odkopu Dostála se jeden z hráčů Baníku provinil nedovoleným zákrokem, ale Kroměříž ihned zahazuje možnost útoku tragickým centrem.
     
    17
    Votava si u levé postranní čáry nedokázal zpracovat náročný balón, což znamená aut pro Ostravu.
     
    18
    Hanáci si dobře hlídali prostor u své levé postranní čáry, čímž neumožnili soupeři víceméně žádnou nebezpečnou kombinaci. Vyhlíd nakonec raději míč uklidil do zámezí.
     
    19
    Sklenář si dobře vyměnil míč s Kovářem, načež odcentroval, ale trefil jen prvního protihráče před sebou, takže získal alespoň vhazování.
     
    20
    Baník právě vstřelil branku!
    DANIEL TETOUR má na kontě již ve 20. minutě hattrick! Baník se s lehkostí dostal do šestnáctky, kde se výborným pasem blýskl Tijani, který tak pro jediného střelce dnešního duelu připravil další branku.
     
    21
    Kroměříž se stále směrem dopředu docela opatrná, ale to už by ani nemusela. Každopádně tentokrát se nedostala ani přes půlící čáru.
     
    22
    Reiter jen tak tak dokázal odcentrovat z brankové čáry, ale našel jenom Mlčocha, který bleskově raději uklidil míč do autu.
     
    23
    Domácí jsou v plném počtu zataženi u svého vápna, ale stejně mají s obranou problémy. Daniel Tetour tak útočil již na svou čtvrtou trefu, ale tentokrát mu v tom zabránil Žiška, který míč vykopl doslova z brankové čáry!
     
    25
    Kroměříž si připsala snad první zakončení, i když moc nebezpečné nebylo. Na svědomí ho měl Sedlák, ale ten hlavou mířil jen vysoko nad.
     
    26
    Vyhlíd mohl se spoluhráčem směřovat do přečíslení, ale pokazil přihrávku, kvůli čemuž z toho nic nebylo.
     
    27
    Votava zůstává po souboji na trávníku a potřebuje se chvíli vydýchat. Nic vážného to ale naštěstí nebude.
     
    28
    Potočný si zkusil najít prostor nějakými přešlapovačkami, ale bylo to k ničemu. Vzápětí se však do hlavičky mohl tlačit Tijani, ale znemožnil mu to jeden ze soupeřících stoperů.
     
    29
    Chvěja možná trefil do ruky Kováře, ale rozhodčí zůstává klidný, takže to penalta nebude. Vzápětí však ale Kroměříž hraje stejně proti pravidlům.
     
    30
    I když přímý kop nebyl v úplně optimální pozici, Potočný stejně zkusil vypálit. Dostál si i přesto nebyl zákrokem vůbec jistý, míč vyrazil jen před sebe. Následně ještě dorážel Pokorný, ale ten byl neúspěšný!
     
    31
    Nákop Vyhlída sice prošel až k Laštůvkovi, ale žádný protihráč s ním o míč nesoupeřil, takže to mělo prakticky nulový efekt.
     
    32
    Tetour si nerozuměl se svým spoluhráčem, předpokládal, že míč pošle jinam. Kroměříž si tak bude moci odpočinout od bránění, protože vhazuje.
     
    33
    Hanácká Slavia už dlouho přežívá bez inkasovaného gólu, ale směrem dopředu to stále vůbec nejde. Baník ji přehrává ve všech aspektech hry.
     
    34
    Potočný hledal z pravé strany ve vápnu Tijaniho, který by si za svou práci také zasloužil prostor, ale zase byl úspěšnější jeden ze stoperské dvojice domácích.
     
    36
    Dostál lapil soupeřící nákop a rychle rozehrává. Jeho spoluhráči ale už tak rychlí být nechtějí, protože si vzápětí jen tak přihrávají na své půlce.
     
    37
    Jánoš chtěl zkusit štěstí z velké dálky, ale rána se mu vůbec nepovedla, jelikož šla po zemi, takže ji zastavil první bránící hráč v cestě.
     
    38
    Potočný zase pálil z přímého kopu a nyní to byla opravdu blízko gólu! Balón totiž skončil na brankové konstrukci, konkrétně na břevnu!
     
    39
    Votava si nachystal míč k technickému zakončení, které mohl uskutečnit, ale hned vzápětí ho srazil mimo nebezpečnou zónu jeden z obránců.
     
    40
    Laštůvka se po dlouhé době zapojil do hry, a to když si vyměnil míč se svým spoluhráčem. Nic složitějšího v zápase asi nemusel řešit.
     
    41
    Souboj sedmiček jde tentokrát pro Votavu, který sice obešel Filla, ale na dalším soupeři už si stejně vylámal zuby.
     
    43
    Vasiljev hraničním zákrokem sestřelil jednoho z protihráčů, ale faul to není. Baník navíc po přerušení sportovně vrací Kroměříži míč.
     
    44
    Cupák mohl spěchat do úniku, u míče už skoro byl, ale včas zasáhl stoper Ostravy, který tak odvrátil možnost inkasovaní.
     
    45
    V nejspíš poslední šanci poločasu byl Tijani, kterého uvolnil Reiter. Z hranice šestnáctky však volejem mířil jen do středu brány, kde byl připravený Dostál.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:03.
     
    První poločas byl podle očekávaní naprosto jednoznačný. Baník nechtěl nic ponechávat náhodě a během prvních dvaceti minut udeřil rovnou třikrát, čímž si vlastně zajistil výhru. Všechny góly navíc vstřelil Daniel Tetour, který je tedy prozatím nejvýraznějším hráčem utkání. Ještě je před námi druhá půle, tak uvidíme, jak to dopadne tam.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SK HS Kroměříž: ze hřiště odchází Dostál, přichází Kofroň.
     
    46
    Baník pro druhý poločas vyměnil všechny své hráče na hřišti. Kroměříž také někoho vystřídala, takže zápas nyní může vypadat jinak.
     
    48
    Kroměříž je i proti druhé jedenáctce Baníku zaseknutá na své polovině. Nyní se sice osvobodila, ale na útočení myslet nemohla.
     
    49
    Buchta poslal míč před bránu, kde se o zakončení z bezprostřední blízkosti pokoušel Smola, ale to mu protihráči nebylo dovoleno. Nakonec zasáhl Kofroň!
     
    50
    Domácí se přece jen podívali do útoku, ale Kovář si míč pouze zpracoval, pak ho ale velmi rychle ztratil.
     
    51
    Ostrava uklidňuje hru na své polovině, pravdou je, že nemá kam spěchat. Kroměříž ani moc aktivně nenapadá, takže se teď víceméně nic neděje.
     
    52
    Jirásek našel v pokutovém území jednoho ze spoluhráčů pěkným centrem, ale tomu se hlavička moc nepovedla, protože se nevešla ani mezi tři tyče.
     
    53
    Míč se pořád pohybuje hlavně ve vápnu Hanácké Slavie, kde je však velký rozruch, takže nejde poznat, kdo má při soubojích navrch. Nemůže tak přijít ani žádné zakončení či odkop.
     
    54
    Mustafič se blýskl dobrým obranným zákrokem, kterým dokonce získal pro svého spoluhráče autové vhazování.
     
    55
    V pokutovém území měl tentokrát míč sám Jirásek, ale k němu rychle přistoupil jeden z obránců, který raději dovolil roh než střelu.
     
    56
    Čtvrtý gól Baníku měl na kopačce Kuzmanovič, který zakončoval volejem ze středu šestnáctky. Míč však napálil jen do středu brány, kde prokázal dobré reflexy Kofroň!
     
    58
    Pěkný protiútok Kroměříže měl po přihrávce Mlčocha zakončit Štěpánek, ale tomu se míč zasekl někde mezi nohama, kvůli čemuž nestačil vypálit.
     
    59
    Většinu přímých kopů zakončují hosté přímo na bránu. Místo Potočného to nyní zkusil Lalkovič, ale ani ten se netrefil mezi tři tyče.
     
    60
    Štěpánek chtěl napravit své předchozí střelecké selhání asistencí, protože centroval před bránu, ale míč poslal moc blízko k bráně, takže pohotově zasáhl Murín.
     
    61
    Hra je poprvé v zápase poměrně vyrovnaná, oba celky se nepravidelně střídají v útočení. Hanácká Slavia je navíc hnána motivací, aby před domácím publikem vstřelila alespoň jeden gól.
     
    63
    Baník hodně složitě rozehrává, soupeř jim totiž nedává moc možností k přihrávkám, kvůli čemuž to má směrem dopředu extrémně těžké.
     
    64
    Domácím fotbalistům už přece jen začíná docházet šťáva, protože většinu času hrají bez balónu, což je hodně únavné. Ostrava si tak pomalu na útočné polovině začíná dělat co chce.
     
    65
    Štěpánek si řekl o vzdušný míč, ale na něj nemohl přes vysokého Stronatiho dosáhnout, takže skončil až u Murína, který rychle rozehrál výkopem.
     
    66
    Kofroň šel riskantně proti míči, který navíc neodehrál moc ideálně, protože vzápětí letěl před jeho klec centr. Útočník Baníku však v těžké pozici nedokázal odkrytou síť trefit.
     
    67
    Mlčoch nedokázal míč procpat na nabíhajícího Housera, takže Baník rychle oživuje svůj útok, který před chvílí skončil.
     
    68
    Tiahlo takticky fauluje Buchtu, který už se napřahoval k zakončení. Znamená to ale opravdu nebezpečnou standardní situaci.
     
    69
    Domácí zvládli nebezpečný centr odvrátil, míč dostali do bezpečné vzdálenosti od brány, ale stále ho nemají pod kontrolou. Pořád se tak musí bránit.
     
    70
    Houser se mohl stát domácím hrdinou, protože na něj směřoval nadějný centr, ale Stronati mu šikovně dovolil zakončení jen vedle brány, míč však musel srážet na roh.
     
    Dnešní utkání sleduje 724 diváků.
     
    71
    Plecitý má nejspíš vyražený dech, protože míčem dostal nešťastně do břicha. Za pomoci jednoho ostravského hráče se však z toho víceméně bez problémů dostal.
     
    72
    Štěpánek mohl zakončovat sám, ale míč si moc předkopl, takže musel volit jen přihrávku na Kováře. Ten to zkusil z hranice šestnáctky, ale trefil jen prvního protihráče před sebou.
     
    73
    Na trávníku tentokrát končí sám Štěpánek, který si stěžuje na nedovolenou hru od protihráče, ale hlavní sudí mu ihned signalizuje, aby vstal, pískat totiž nehodlá.
     
    75
    Smola sice dostal dobrý míč za obranu, ale byl v tom háček, protože ho přebíral jen v ofsajdu. Kofroň však rozehrává opravdu špatně, takže pořád musí zůstat pozorný.
     
    76
    Baník si sice připisuje čtvrtou trefu, ale zase to je jenom postavení mimo hru, po kterém následně Kroměříž rychle spěchá do protiútoku, který však chyceným nákopem zastavuje Murín.
     
    77
    Kovář sice docela nápaditě zasekl, ale k ničemu mu to nebylo, protože protihráč to odhadl a bez problémů o obral o balón.
     
    78
    Houser se dobře uvolnil na pravé straně, míč si následně navedl na střed hřiště, kde ale neměl komu přihrát, kvůli čemuž poslal míč jen do volného prostoru, kde byli první bránící hráči.
     
    79
    Smola si naskakoval na další centrovaný balón, ale ten byl moc vysoký, takže proletěl pokutovým územím bez jediné teče.
     
    80
    Hanáci měli snad poprvé v zápase možnost standardní situace, ze které samozřejmě přišel centr, ale ten jen lehce lapil Murín, který si chce rozhodně udržet čisté konto jako v první půli jeho brankářský kolega.
     
    81
    Smola dost zbytečně poslal k zemi Mustafiče, který byl už daleko před ním. V klasickém ligovém zápase by to byl určitě zákrok na kartu.
     
    82
    Po dalším centru to sice Baník docela pěkně vykombinoval, ale Kaloč tuto dobrou akci zahodil dost špatným volejem, který skončil jen vedle brány.
     
    83
    Kovář díky své bojovnosti vybojoval rohový kop, ze kterého cpe míč do malého vápna. Tam ale nachází jen protihráče, který balón odkopává mimo šestnáctku.
     
    85
    Ostrava už s rozehrávkou vůbec nikam nespěchá. Konec zápasu je blízko, takže už to chce spíše jenom dohrát.
     
    86
    Kroměříž ještě sklízí jeden ze svých posledních potlesků za úspěšnou obranu. Kofroň tak bude ještě odkopávat.
     
    87
    Štěpánek sice směřoval do úniku, ale rychle se před něj dostali Stronati se Svozilem, kteří mu nedali prostor k zakončení. Domácí forvard tak nakonec získal jen roh.
     
    88
    Domácí gólman ještě jednou nakopává až na polovinu hřiště, ale tam nachází jenom Buchtu, který tak se svými spoluhráči zakládá další útočnou akci.
     
    89
    Smola se pořád velmi aktivně zkouší zapsat mezi střelce, přihrávku však dostal až moc před sebe, kvůli čemuž musel jít do skluzu, po kterém končí míč na odkopu.
     
    90
    Kovář v souboji se Stronatim moc šancí na úspěch neměl, Ostrava tak bude nejspíš naposledy vhazovat.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Ani ve druhé půli se nenastavuje a dnešní utkání je tedy u konce a končí jednoznačnou výhrou Baníku, který si ji zajistil hned v prvním poločase. V tom druhém už jsme toho moc neviděli. Hra se však dost vyrovnala a oba celky sváděly vyrovnané klání, ale nikdo už nemohl slavit vstřelenou branku.
     
    To je tedy ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a Kroměříže přeji příjemný zbytek dne. (18:48:17)

    Lukáš Mihal

    Branky: 5. Tetour, 11. Tetour, 20. Tetour


    SK Hanácká Slavia Kroměříž: Dostál (46. Kofroň) – Sklenář, Sedlák, Cupák, Vyhlíd, Vasiljev, Zavadil, Votava, Žiška, Mlčoch, Kovář.
    Náhradníci: Kofroň – Tiahlo, Štěpánek, Machálek, Mustafič, Sigmund, Houser, Plecitý.

    FC Baník Ostrava: 1. poločas: Laštůvka – Fillo, Pokorný, Azackij, Fleišman – Jánoš, Tetour – Reiter, Chvěja, Potočný – Tijani.
    2. poločas: Murín – Lalkovič, Buchta, Smola, Kuzmanovič, Holzer, Kaloč, Jirásek, Juroška, Svozil, Stronati.

    Diváci: 724
    thejrc.org