Rumunsko – Sev. Irsko 1:1 (kon.) | Norsko – Rakousko 1:2 (kon.) | Skotsko – Izrael 1:1 (kon.)
Slovensko – Česko 1:3 (kon.)
konec
Rumunsko
1:1 (1:0)
Severní Irsko
Pátek 04.09.2020, 20:45 • Venue Arena Naţională • Liga národů UEFA - Liga B • Skupina 1
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1. Domácí měli i v průběhu druhého poločasu více ze hry, za což především mohlo vyloučení hostujícího Magennise. Rumunsko mohlo nejednou své vedení pojistit další brankou, jenomže to by v hostující brance nesměl stát Peacock-Farrell, který dnes podržel svůj celek. Severní Irsko se i v početní nevýhodě nadechlo k ojedinělé šanci, která k překvapení všech skončila až v brance. Rumunsko tak doplatilo na nevyužité šance a z tohoto zápasu bere pouze bod. (22:39:35)
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 6:0. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 20:17.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Jedna z posledních útočných akcí od domácích hráčů, kteří se marně pokouší o vedoucí branku.
     
    90+3
    Rumunsko mělo během nastaveného času k dispozic rohový kop, který se ovšem snesl přímo do míst, kam přispěchal Peacock-Farrell, který balón vyboxoval.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o šest minut.
     
    90+1
    Střídání v týmu Severní Irsko: ze hřiště odchází Daniel Ballard, přichází Michael Smith.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, závěr bude ještě hodně zajímavý. Zcela určitě totiž budeme sledovat nastavený čas.
     
    87
    To jsou věci! Rumunsko si totiž mohlo vzít své vedení zpět, jenomže ve vyložené šanci selhal zakončující Alibec, který levačkou trefil pouze břevno.
    86. Gavin WHYTE - 1:1
     
    86
    Severní Irsko právě vstřelilo branku!
    Je to tady, Rumunsko své šance sice neproměnilo, za což pyká inkasovanou brankou! Hosté totiž zahrávali volný kop z obrovské vzdálenosti, který směřoval do pokutového území. Tam se v klíčovém souboji povedlo uspět střídajícímu Laffertymu, který našel naběhnuvšího GAVINA WHYTEA, jenž hlavičkou překonal domácího brankáře.
     
    86
    Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází Sergiu Hanca, přichází Ionut Nedelcearu.
     
    84
    Zničehonic se k nesmírně nebezpečnému pokusu dostal McNair, který to zkoušel prudkým centrem napříč šestnáctkou, avšak žádný ze spoluhráčů na míč nedosáhl.
     
    83
    Do konce tohoto zápasu zbývá necelých deset minut, na druhou branku stále marně čekáme. Rumunsko své šance mělo, hosté tak stále mohou vyrovnat na 1:1.
     
    82
    V krátkém časovém sledu další nedovolený zákrok, o který se postaral hostující Saville, jenž šel do souboje o míč kopačkou napřed. Domácí hned rozehráli.
     
    81
    Po dalším ze soubojů pro změnu na zemi skončil Hanca, ke kterému se seběhl lékařský personál Rumunska. Zřejmě se jedná o problém s pravým kotníkem.
     
    80
    Další vyložená šance domácích nekončí brankou! Nejprve velice nebezpečně zakončoval Puscas, kterého fantasticky vychytal Peacock-Farrell. Posléze nad branku pálil Stanciu.
     
    79
    V souboji jeden na jednoho zcela evidentně nestíhal hostující Ballard, který nakonec zatáhl unikajícího Hancu za dres. Bude z toho standardka pro Rumunsko.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Dan Nistor (Rumunsko).

    David Suchý

    Branky: 25. Puşcaş (Chiricheş) – 86. Whyte (K. Lafferty)

    Karty:   42. Hagi (RUM), 78. Nistor (RUM) – 13. Magennis (NIR), 33. C. Evans (NIR)   39. Magennis (NIR)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 6:0. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 20:17.
    Rumunsko: Tătăruşanu – Hanca (86. Nedelcearu), Chiricheş (C), Toșca, Bancu – Stanciu, Cicaldau (73. Nistor), Maxim – Hagi (56. Crețu) – Puşcaş, Alibec.
    Náhradníci: Nita, Lazar – Coman, Bus, Crețu, Deac, Grigore, Iancu, Nistor, Nedelcearu, Ștefan, Burcă.

    Severní Irsko: Peacock-Farrell – McNair, Cathcart, Ballard (90+1. Smith) – Dallas, S. Davis (C), C. Evans (77. K. Lafferty), Lewis – Magennis, Saville – Washington (65. Whyte).
    Náhradníci: Carson, McGovern – Boyce, Cooper, Ferguson, K. Lafferty, Lavery, McGinn, C. McLaughlin, Smith, Thompson, Whyte.

    Rozhodčí: Letexier – Mugnier, Danos (všichni Francie)
    thejrc.org