Rumunsko – Sev. Irsko 1:1 (kon.) | Norsko – Rakousko 1:2 (kon.) | Skotsko – Izrael 1:1 (kon.)
Slovensko – Česko 1:3 (kon.)
konec
Slovensko
1:3 (0:0)
Česko
Pátek 04.09.2020, 20:45 • Národný futbalový štadión, Bratislava • Liga národů UEFA - Liga B • Skupina 2
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mně pro dnešek vše. Češi tedy zvládli svou premiéru v druhém ročníku Ligy národů a z Bratislavy si vezou do Olomouc tři body. Na počtenou! (22:46:46)
     
    Češi Slováky přehráli téměř ve všech statistikách. Měli na kontě více střel na bránu i mimo ni, jednoznačně ovládli rohy a i míč drželi více času. Výsledek zápasu tedy rozhodně mluví i za to, jak probíhal.
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 0:12. Rohy: 0:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 19:22.
     
    Mezitím se odehrálo také druhé utkání ve skupině 2, kde se utkali Skotsko a Izrael. Zápas nakonec přinesl remízu 1:1, což tedy znamená, že Česko se nyní vyhřívá na prvním místě, i když po prvním kole se tomu nemůže přikládat vysoká váha.
     
    Česko zahajuje druhý ročník Ligy národů na výbornou, protože po téměř bezchybném výkonu poráží Slovensko 3:1! Zpočátku utkání to však bylo více než vyrovnané a rozhodně vůbec nebylo jasné, kdo zvítězí. Tento stav trval až do přestávky, avšak po ní se čeští fotbalisté rozstříleli. Nejprve se trefil Vladimír Coufal a pak z penalty Bořek Dočkal, který tak zajistili výhru svému týmu. Tyto dva góly navíc Slováky složily, takže už se na žádnou reakci nezmohli. Jakmile se pak ještě prosadil střídající Michael Krmenčík, bylo hotovo. Slovenští fanoušci se však poté mohli alespoň jednou radovat, protože Ivan Schranz se prezentoval nádhernou střelou, ale nic to nezměnilo na to, že Češi ze svého prvního zápasu ve skupině berou plný počet bodů!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Po rozehrávce Dominika Greifa ještě čeští fotbalisté velmi aktivně presují.
     
    90+3
    Jeden z českých hráčů si ještě při souboji o balón pomohl nedovoleným zákrokem, po kterém se Slováci ještě nejspíš naposledy ubírají dopředu.
     
    90+2
    Zápas už se vyloženě jenom dohrává. Bořek Dočkal ještě hledal před bránou dalšího spoluhráče, což by se mu i povedlo, kdyby tam někdo byl.
     
    90+1
    Norbert Gyömbér tento zápas není schopen dohrát, takže jeho spoluhráči to v nastavení budou muset zvládnout v deseti.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90
    Naši fotbalisté už se snaží míč držet co nejdál od své brány, aby neinkasovali podruhé a aby se o vítězství nemuseli bát. Slovensko už se ani moc nesnaží, takže udržet se na útočné polovině není moc těžké.
    88. Ivan SCHRANZ - 1:3
     
    88
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci se nakonec také dočkají branky, i když je to jen malá náplast na velkou ránu! Trochu lacinou rozehrávku Vladimíra Coufala vystihl IVAN SCHRANZ, který se následně přiřítil s míčem až na hranici pokutového území, odkud se nádherně trefil do levé tyče, od které se míč odráží do brány. Bez asistence.
    86. Michael KRMENČÍK - 0:3
     
    86
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi to zase skvěle sehráli, díky čemuž se radují už ze třetího gólu! Vladimír Darida si našel nějaký prostor v pokutovém území, který využil k pěkné patičce na MICHAELA KRMENČÍKA, který sice míč netrefil úplně čistě, ale stejně střelou k levé tyči dokázal Dominika Greifa překonat. Asistence: Vladimír Darida.
     
    86
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Lukáš Masopust, přichází Petr Ševčík.

    Lukáš Mihal

    Branky: 88. Schranz – 48. Coufal (Jankto), 53. Dočkal (pen.), 86. Krmenčík (Darida)

    Karty:   49. Boženík (SVK), 53. Gyömbér (SVK), 75. Kucka (SVK) – 4. Darida (CZE)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 0:12. Rohy: 0:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 19:22.
    Slovensko: Greif – Pekarík, Štetina (32. Valjent), Škriniar, Gyömbér – Hrošovský, Lobotka – Kucka (C), Duda (17. Zreľák), Haraslín – Boženík (65. Schranz).
    Náhradníci: Rodák, Kuciak – Valjent, Šatka, Mihalík, Schranz, Bero, Zreľák, Niňaj, Sabo, Koscelník, Ďuriš.

    Česko: Vaclík – Coufal, Čelůstka, Kalas, Bořil – Darida, Král – Masopust (86. Ševčík), Dočkal (C), Jankto (68. Provod) – Hložek (72. Krmenčík).
    Náhradníci: Pavlenka – Hovorka, Brabec, Provod, Krmenčík, Ševčík, Kúdela, Kalvach, Matějů.

    Rozhodčí: Treimanis – Gudermanis, Spasjonnikovs (všichni LVA)
    thejrc.org