Litva – Kazachstán 0:2 (kon.) | Bělorusko – Albánie 0:2 (kon.)
konec
Litva
0:2 (0:1)
Kazachstán
Pátek 04.09.2020, 18:00 • Venue Vilniaus LFF stadionas • Liga národů UEFA - Liga C • Skupina 4
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Kazachstánu, který svého soupeře porazil výsledkem 2:0. Druhý poločas byl víceméně v režii domácích, kteří měli výraznou územní převahu, avšak se jim nakonec vyrovnat nepovedlo. Obrana Kazachstánu dnes fungovala velice dobře, ojedinělé šance Litvy povětšinou končily vedle. Hosté se v závěru snažili prostřednictvím protiútoku vedení pojistit, Kazachstán nakonec své vedení potvrdil druhou brankou. (19:50:33)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 11:4. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:16.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Pokatilov poslal prudký odkop na druhou stranu, Sujumbajev navíc dokázal prodloužit míč za sebe. Kazachstán se navíc i nadále drží na útočné polovině.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Gratas Sirgėdas, přichází Martynas Dapkus.
     
    88
    Litva zahrávala ještě jeden rohový kop, a sice z levé strany. Sirgedas kroutil svůj centr směrem od branky, nakonec pouze na horní síť zakončoval Girdvainis.
     
    87
    Pro Litvu se tak jedná o téměř neřešitelný úkol, krátce před nastaveným časem prohrává už o dvě branky. Domácí se přesto natlačili na útočnou polovinu.
     
    86
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Nádherný fotbalový moment, hosté tak berou všechny tři body! Do pokutového území se totiž dostal Vorogovskij, který zpětnou nabídkou dokázal za pokutovým územím oslovit střídajícího ISLAMBEKA KUATA. Ten měl hodně prostoru na technickou ránu pravou nohou, jenž zapadla přesně do bližší šibenice.
     
    85
    Maročkin to poblíž své šestnáctky udělal zkušeně, neboť za volným míčem nepustil Kazlauskase. Bude z toho odkop od hostující branky, Pokatilov nespěchá.
     
    82
    Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Rolandas Baravykas, přichází Ovidijus Verbickas.
    Střídání v týmu Kazachstán: ze hřiště odchází Jurij Percuch, přichází Islambek Kuat.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Rolandas Baravykas (Litva).
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen něco málo kolem deseti minut. Obrana Litvy se začíná hodně otevírat, hosté tak hledají možnost k dalšímu kontru.
     
    80
    Poté se za obranu dostal Ajmbetov, který uháněl sám na Bartkuse. Hostující forvard to zkoušel zakončením mezi nohy, s čímž Bartkus ale počítal.
     
    79
    Hodně teatrálním pádem na zem to zkoušel Sujumbajev, který neuspěl se snahou o zisk volného kopu. Kazachstán zůstal u míče a výrazně vedle pálil Percuch.
     
    78
    Domácí reprezentace rozjela další útočnou akci od vlastního vápna. Girdvainis spolupracoval s vedle stojícím Palionisem, který mu okamžitě vracel zpět.
     
    77
    Girdvainis to kousek od pokutového území udělal kvalitně, neboť za sebe nepustil Bystrova. Litva navíc bude vhazovat, konkrétněji to bude zadák Mikoliunas.
     
    76
    Bartkus musel jednat urychleným způsobem, navíc mu odkop dvakrát nesedl. Percuch se tak pokusil vysunout Ajmbetova, před kterým zakročil domácí brankář.
     
    75
    Na opačné straně se k rozehrávce volného kopu postavil Abiken, který to překvapivě zkoušel přímo na branku. Jeho přízemní pokus ovšem trefil pouze Šimkuse.

    David Suchý

    Branky: 3. Zajnutdinov (Islamchan), 86. Kuat

    Karty:   22. Palionis (LIT), 33. Mikoliūnas (LIT), 45+1. G. Sirgėdas (LIT), 82. Baravykas (LIT) – 49. Malyj (KAZ), 69. Abiken (KAZ)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 11:4. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:16.
    Litva: Bartkus – Baravykas (82. Verbickas), Palionis, Girdvainis, Mikoliūnas – Šimkus – Lasickas, Vorobjovas, G. Sirgėdas (89. Dapkus), D. Kazlauskas – Černych (C) (46. Laukžemis).
    Náhradníci: Gertmonas, Švedkauskas – Antanavicius, Barauskas, Beneta, Dapkus, Eliošius, L. Klimavičius, Laukžemis, Vaitkūnas, Verbickas, Romanovskij.

    Kazachstán: Pokatilov – Maročkin, Malyj, Alip – Bystrov, Abiken, Percuch (82. Kuat), Vorogovskij – Zajnutdinov (30. Fedin), Islamchan (C) (71. Ajmbetov), Sujumbajev.
    Náhradníci: Nepohodov, Ustimenko – Ajmbetov, Tagybergen, Fedin, Kuat, Kerimžanov, Jerlanov, Dosmagambetov, Bejsebekov, Chižničenko.

    Rozhodčí: Obrenović – Kordež, Pospeh (všichni Slovinsko)
    thejrc.org