Island – Anglie 0:1 (kon.) | Dánsko – Belgie 0:2 (kon.) | Švédsko – Francie 0:1 (kon.)
Portugalsko – Chorvatsko 4:1 (kon.)
konec
Dánsko
0:2 (0:1)
Belgie
Sobota 05.09.2020, 20:45 • Venue Telia Parken (Kodaň) • Liga národů UEFA - Liga A • Skupina 2
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Belgie, které se povedlo vyhrát výsledkem 2:0. Druhý poločas tak trochu navázal na ten první, i tentokráte jsme sledovali územní převahu Dánska, jenž se celé utkání spíše jen trápilo. Domácí hráči totiž neustále naráželi na připravenou belgickou obranu, která dnes podala velice zodpovědný výkon. Belgičané se nakonec dokázali prosadit i podruhé, díky čemuž tento zápas rozhodli a do tabulky berou všechny tři body. (22:35:43)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:10.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Dnešní utkání se spíše jen dohrává, do konce totiž nezbývá zrovna moc času. Dánsko se snaží s výsledkem něco udělat, avšak stále se mu to nedaří.
     
    90+1
    Na rohový kop si na přední tyči seběhl domácí kapitán Kjaer, který v těžké pozici zamířil výrazně vedle branky soupeře.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    88
    Belgie si dala na rozehrávku od svého pokutového území velký pozor, nakonec vše skončilo nedovoleným zákrokem Hazarda. Rozehrávat tak bude Dánsko.
     
    87
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Youri Tielemans, přichází Jeremy Doku.
     
    86
    Už to vypadalo, že by se Trossard mohl natlačit až do vyložené šance, jenomže tomu tak nebylo. Včas ze své branky vyběhl Schmeichel, jenž založil kontr.
     
    85
    Střídající Trossard věnoval Witselovi příliš pomalou nahrávku, kterou dokázal vystihnout Delaney. Domácí ale akci uspěchali, ta skončila u prvního soupeře.
     
    84
    Roh se nakonec kroutil směrem k hranici malého vápna, kde ovšem ve vzduchu exceloval Denayer, který odvrátil možné nebezpečí. Na zemi ale skončil Trossard.
     
    83
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Kasper Dolberg, přichází Andreas Cornelius.
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Daniel Wass, přichází Mathias Jörgensen.
     
    82
    Na hranici pokutového území tělem zapracoval Poulsen, díky čemuž utvořil prostor před kolegou Skovem. Jeho zablokovaná rána nakonec přinese další rohový kop.
     
    81
    A do akce se opět dostal pomezní sudí, jenž si všiml ofsajdového postavení domácích. I tentokráte se jednalo o správné rozhodnutí, následovat bude odkop.
     
    80
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Dries Mertens, přichází Leandro Trossard.
     
    79
    Po rozehrávce si to mezi hostující obránce chtěl namířit Dölberg, který si svůj úmysl hodně rychle rozmyslel. Místo toho se mu povedlo přenést hru do strany.
     
    78
    Jak už bylo řečeno, Dánsko to bude mít nesmírně složité, prohrává totiž o dvě branky. Navíc do konce zápasu nezbývá moc času, bude to nějakých deset minut.
    77. Dries MERTENS - 0:2
     
    77
    Belgie právě vstřelila branku!
    Zničehonic tu máme druhý přesný zásah Belgie! Nejprve se v pokutovém území poroučel k zemi Lukaku, jenomže sudí nechal pokračovat ve hře. K míči se tak dostal DRIES MERTENS, kterému se z dorážky povedlo překonat brankáře Schmeichela. Dánsko to bude mít nyní nesmírně složité!

    David Suchý

    Branky: 9. Denayer (D. Mertens), 77. D. Mertens (Tielemans)

    Karty:   3. P.-E. Höjbjerg (DEN), 26. Skov (DEN) – 20. Tielemans (BEL)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:10.
    Dánsko: Schmeichel – Wass (83. M. Jörgensen), Christensen, Kjaer (C), Skov – Delaney, P.-E. Höjbjerg – Eriksen – Y. Poulsen, Dolberg (83. Cornelius), Braithwaite (72. Maehle).
    Náhradníci: Lössl, Rönnow – J. Andersen, Bruun Larsen, Dalsgaard, Cornelius, Falk, M. Jörgensen, Christiansen, Maehle, Nörgaard, Vestergaard.

    Belgie: Mignolet – Castagne, Alderweireld, Denayer, Vertonghen (C) – Tielemans (87. Doku), Witsel, Carrasco (57. Praet) – D. Mertens (80. Trossard), R. Lukaku, T. Hazard.
    Náhradníci: Casteels, Roef – Dendoncker, Dimata, E. Hazard, Mechele, Meunier, Praet, Vanaken, Trossard, Verschaeren, Doku.

    Rozhodčí: Schrärer – De Almeida, Zogaj (všichni Švýcarsko)
    thejrc.org