Magnitogorsk – Chabarovsk 3:1 (kon.) | Jokerit – Nižněkamsk 6:0 (kon.) | Minsk – Kazaň 4:5 (kon.)
Dynamo Moskva – Jaroslavl 2:3 (kon.) | Spartak Moskva – Ufa 5:3 (kon.)
konec
Metallurg Magnitogorsk
3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Amur Chabarovsk
Středa 09.09.2020, 16:00 • Arena Metallurg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa

    Andrej Nestrašil (MET) 0+1, 2 střely, čas na ledě 18:10
    Marek Langhamer (CHA) 60 minut, 2 inkasované branky, 40 zásahů. (19:00:03)
     
    Je konec! Metallurg Magnitogorsk nakonec splnil roli favorita tohoto zápasu a svého soupeře poráží výsledkem 3:1. Domácí celek měl i v poslední periodě mnohem více ze hry, jenomže neustále narážel na velmi dobře chytajícího brankáře Langhamera. Amur se v závěru zápasu rozhodl pro hru bez brankáře, která se mu nevyplatila. Domácí totiž třetí vstřelenou brankou dokázali pojistit své vedení, díky čemuž z tohoto zápasu berou dva body.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 43:17.
    Zblokované střely – 4:17.
    Vyloučení – 3:4.
    Využití přesilovek 0/4 – 0/3.
    Vhazování – 34:18.
     
    Konec zápasu.
    59:23 Nikolaj PROCHORKIN - 3:1
     
    59:23
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom je o osudu zápasu rozhodnuto! Amur musel spěchat pro puk do vlastního pásma, kde ovšem od levého mantinelu dokázal přesně do prázdné branky zakončit NIKOLAJ PROCHORKIN, který tak vstřelenou brankou dokumentuje povedený výkon domácích.
    Bez asistence.
     
    59:20
    Amur to zkouší v šesti!
     
    59:15
    Chabarovsk se začíná dostávat do útočných výpadů, avšak domácím se celkem daří kouskovat hru. Langhamer stále zůstává v brance, zkusí to hosté v šesti?
     
    58:15
    Do konce tohoto zápasu skutečně nezbývá moc času, domácí pečlivě střeží prostor kolem svého pásma. Nyní se Dronovovi povedlo odehrát puk tak, aby z toho nebyl icing.
     
    57:21
    Před malým momentem si to směrem dopředu namířil Prochorkin, který se to pokoušel vzít sám na sebe, nicméně jeho střelecký pokus putoval výrazně vedle.
     
    55:20
    Pět minut do konce třetí třetiny, Metallurg stále vede nejtěsnějším možným způsobem, a sice o jednu branku. Chabarovsk se ovšem do žádného náporu nedostává.
     
    54:25
    Posléze se vhazovalo po levé ruce brankáře Košečkina, nicméně i v tomto případě byl domácí celek úspěšnější. Následovala ale hodně nepřesná nahrávka na pravou stranu.
     
    53:11
    Chabarovsk se pokoušel prokousat středem hrací plochy, jenomže Ušenin nedokázal prohodit nahrávku na vedle stojícího spoluhráče. Hra se okamžitě otáčí.
     
    52:22
    Na ledovou plochu se dostala také Nestrašilova formace, která se rovněž usadila kolem branky Amuru. Tam si dobře počínal Turbin, jenž vypíchl puk do bezpečí.
     
    51:18
    Hosté propadli při bránění dalšího útočného výpadu soupeře, který mohl přinést třetí branku. Na zadní tyči číhal Pesonen, kterému ovšem puk přeskočil čepel.
     
    50:26
    Máme před sebou závěrečnou desetiminutovku, domácí stále vedou o jedinou branku. Chabarovsk by ale potřeboval zabrat, stále to z jeho strany není ideální.
     
    49:54
    Magnitogorsk v krátkém časovém sledu opět navštívil opačnou oblast, kde se moc dlouho nezdržel. Obrannou povinnost si splnil Vasiljev, který vyvezl kotouč vpřed.
     
    48:08
    Amur se přesto stále nedostal do bezpečné vzdálenosti od své branky, což by se mu nemuselo zrovna vyplatit. Langmaer nyní reagoval na rychlou teč Karpova.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 27. Několenko (J. Jakovlev, Švyrjov), 28. Karpov (A. Nestrašil), 60. Prochorkin – 3. Korjagin (Pjanov, V. Butuzov)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Olkinuora) – J. Jakovlev (A), Dronov, Minulin, Pašnin (A), Zemčonok, N. Chlystov, Nilolajev, J. Platonov – S. Plotnikov (C), Prochorkin, Karpov – Beck, Lammikko, Pesonen – Potěchin, A. Nestrašil, Čibisov – Švyrjov, Několenko, Korobkin.
    Amur Chabarovsk: Langhamer (Alikin) – V. Vasiljev, S. Těreščenko, Sergijenko, Turbin, Alexandrov, Ignatovič (A), Zimin – Železkov, Golubev (C), Polunin – Gorškov, Vj. Ušenin (A), Vl. Ušenin – Fajzullin, Pjanov, V. Butuzov – Kamalov, Korjagin.

    Rozhodčí: Naumov, Ščenjov – Gorděnko, Sysujev
    ocianews.com