Kalju – Mura 0:4 (kon.)
konec
JK Nõmme Kalju
0:4 (0:4)
NŠ Mura
Čtvrtek 10.09.2020, 19:30 • Szusza Ferenc Stadion, Budapešť • Evropská liga (předkola) • 1. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (21:25:56)
     
    Střely na branku: 1:13. Střely mimo: 3:3. Rohy: 1:15. Ofsajdy: 1:7. Fauly: 12:5.
     
    NŠ Mura potvrdila v 1. předkole Evropské ligy roli velkého favorita, estonské Nömme Kalju rozdrtila na neutrálním stadiónu v Budapešti vysoko 4:0. O osudu střetnutí bylo jasno už v prvním poločase, v němž padly všechny čtyři zásahy. První dva góly vsítil Kevin Žižek, po gólu přidali Žiga Kous a Alen Kozar. Ve druhé půli svěřenci trenéra Šimundži pouze kontrolovali výsledek, což se jim podařilo s velkým přehledem. Ve druhém předkole se mohou těšit na souboj s dánským Aarhusem.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Poslední minuta zápasu probíhá na obranné polovině Nömme, kde kombinuje soupeř. Do zakončení se ale už nežene.
     
    90+2
    Matko Obradović nejspíše čistý štít udrží. Ustovi se centrovaný balón vůbec nepovedl, proletěl o několik metrů nad bránou.
     
    90+1
    Kalju má šanci zapsat alespoň jeden čestný zásah. Pěknou individuální akci Demidova zastavil Karničnik jenom za cenu faulu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Sám proti třem měl Kevin Žižek pramálo šancí na úspěch. Málem mu odvážný průnik vyšel, Puri vykopl míč z pod jeho kopaček špičkou pravé nohy.
     
    89
    Střídání v týmu JK Nõmme Kalju: ze hřiště odchází Kirill Alesandr Antonov, přichází Frank Liblikmann.
     
    88
    Útočný faul zastavuje jednu z posledních snah Mury v dosažená pátého gólu. Filipovič okopával Rattaseppa tak dlouho, až sudího donutil fouknout do píšťalky.
     
    87
    Zprava odcentroval Žiga Kous, balón po cestě zasáhl nataženou levou ruku Raudseppa, což ovšem nepostřel ani hlavní, ani pomezní. Míč následně směřoval do brány, Meerits zareagoval včas.
     
    86
    Kolem brány Nömme létají míče jedna radost. Z volného středu vytěžil prudkou pumelenici bez přípravy Marko Brkić, míč proletěl těsně vedle.
     
    85
    Nyní musel být v pozoru pro změnu Marko Meerits. Strážce svatyně Kalju do poslední chvíle počkal, kam Šturm z hranice šestnáctky vypálí, povedenou ránu směrující do pravého horního rohu skvěle vyrazil.
     
    84
    Krásné akce pravou stranou, chybělo jen zakončení. Přes Kouse a Horvata kulatý nesmysl doputoval k nohám Žižeka. Suurvali byl tím, kdo zblokoval jeho projektil.
     
    83
    Pokud něco slovinskému mužstvu nefunguje, jsou to rohové kopy. Úspěch neslavil ani přetažený centr, který pro sebe uzmul Sander Puri.
     
    82
    Žiga Kous získal balón, rozhlédl se, a z pravé strany odcentroval. Před nabíhajícím Filipovićem na poslední chvíli vyhlavičkoval míč nad vlastní bránu Raudsepp.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. NŠ Mura ve druhé polovině zápasu viditelně zvolila, soupeře z Estonska šetří.

    Milan Huppert

    Branky: 17. Žižek, 27. Žižek, 32. Kous, 36. Kozar

    Karty:   75. Gorenc (MUR), 77. Karničnik (MUR)

    Neproměněná penalta: 27. Kouter (MUR), brankář Meerits zneškodnil


    Střely na branku: 1:13. Střely mimo: 3:3. Rohy: 1:15. Ofsajdy: 1:7. Fauly: 12:5.
    JK Nõmme Kalju: Meerits (C) – Suurvali, Rattasepp, Puri, Raudsepp – Tamm, Jersov (46. Sustov), Paur – Usta, Demidov, Antonov (89. Liblikmann).
    Náhradníci: Marnot – Liblikmann, Lill, Karumaa, Sustov, Tolgo.

    NŠ Mura: Obradović – Karničnik, Maruško (46. Cipot), Gorenc – Kous, Horvat, Kouter (78. Maroša), Kozar (C) (66. Brkić), Šturm – Žižek, Filipović.
    Náhradníci: Zalokar – Brkić, Cipo, Kosi, Marič, Maroša, Strakl.

    Rozhodčí: Hennessy (IRL) – Lynch (IRL), Dynan (IRL)
    bahis siteleri