Jekatěrinburg – N.Novgorod 3:4 (0:1 po s.n.) | Magnitogorsk – Omsk 0:4 (kon.) | Petrohrad – Jaroslavl 4:2 (kon.)
konec
Metallurg Magnitogorsk
0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Avangard Omsk
Pátek 11.09.2020, 16:00 • Arena Metallurg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Všem fanouškům děkuji za pozornost a přeji příjemný začátek víkendu. (18:22:53)
     
    Československá stopa v utkání
    Andrej Nestrašil (MET) 0+0, 1 střela, TOI 16:37
    Jiří Sekáč (OMS) 0+0, 3 střely, TOI 19:30
     
    Statistiky
    Střely na branku: 25 – 34
    Zblokované střely: 12 – 24
    Tresné minuty: 12 – 8
    Využití: 0/4 – 1/6
    Vyhrané buly: 19 – 32
    Hity: 23 – 18
    Čas v útočném pásmu: 12:14 – 10:25
     
    Omsk prozatím zůstává jediným celkem, který zůstal neporažen, avšak ještě se k němu může připojit Jekatěrinburg. Avangard si výhru připisuje naprosto zaslouženě, protože opravdu výborně bránil, díky čemuž ani jednou neinkasoval. Sám se navíc prosadil rovnou čtyřikrát, takže ani nebylo co řešit. Magnitogorsk tak po třech jednoznačných výhrách dostal lekci a proti papírově silným soupeřům bude muset hrát nejspíš s větším nasazením.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Hosté se v závěru ještě musí bránit a Emil Garipov ještě musí být pozorný, ale čisté konto si nakonec zaslouženě připíše.
    58:40 Sergej TOLČINSKIJ - 0:4
     
    58:40
    Avangard právě vstřelil branku!
    Hosté ještě upravují na konečných 4:0! SERGEJ TOLČINSKIJ si nádherně prohodil kotouč pod hokejkou bránícího protihráče, díky čemuž mohl pálit bekhendem. Ten skončil přesně u levé tyče, takže inkasuje i Vasilij Košečkin. Asistence: Alexej Jemelin.
     
    58:05
    Sergej Plotnikov držel puk blízko brány, ale následně stejně nedokázal přesně přihrát. Už je to ale nejspíš jedno, protože domácí kouč ani neodvolává gólmana.
     
    57:20
    Emila Garipova dělí od čistého konta necelé tři minuty. I jeho spoluhráči dělají samozřejmě všechno pro to, aby neinkasoval.
     
    56:39
    Skákající přihrávku jeden z bránících hráčů dobře uklízí do středního pásma. Kotouč se navíc pak odráží mimo hrací plochu.
     
    55:48
    Alexandr Chochlačov získal napadáním pár cenných sekund, pak se však musí rychle stahovat dozadu, jelikož Metallurg se stále snaží zůstat útočně aktivní.
     
    55:29
    Hosté si ještě pomáhají zakázaným uvolněním, ale myslím, že jim to moc nevadí. Tříbrankové vedení totiž nejspíš bez problémů udrží.
     
    54:41
    Maxim Karpov je asi nejaktivnějším střelcem svého týmu, ale jeho střely nikdy nebyli moc nebezpečné, nyní třeba skončila na bránícím hráči.
     
    54:23
    Vasilij Košečkin si také připisuje jistý zákrok, kterým ještě udržuje alespoň malý plamínek naděje, ale ten už hodně začíná pohasínat.
     
    53:47
    Maxim Karpov si našel odražený kotouč a okamžitě střílel, jenže brankář hostů měl zase dobrý výhled, takže naprosto bez problémů zasáhl.
     
    52:41
    Omsku už začíná kratší přesilovka, ve které se tedy může uklidnit. Chce se tak určitě připravit na závěrečný tlak soupeře.
     
    52:10
    Hra čtyř proti čtyřem sedí více domácím hokejistům, kteří sice drželi kotouč v útočném pásmu, ale vzápětí z něho byli vytlačeni.
     
    Dnešní utkání sleduje 1580 diváků.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 6. Tolčinskij (Pokka, Chochlačov), 28. Zernov (Tolčinskij), 28. Kaski (Zernov, Čisťakov), 59. Tolčinskij (Jemelin)


    Metallurg Magnitogorsk: Olkinuora (28. Košečkin) – Dronov, J. Jakovlev (A), Pašnin (A), Minulin, Zemčonok, N. Chlystov, Nilolajev – S. Plotnikov (C), Prochorkin, Karpov – Beck, Pesonen, Lammikko – A. Nestrašil, Čibisov, Potěchin – Několenko, J. Platonov, Korobkin – Švyrjov.
    Avangard Omsk: Garipov (Bobkov) – Čudinov, Jemelin (C), Pokka, Šaripzjanov, Čisťakov, Kaski – Zernov, Boucher, Sekáč (A) – Košelev, Šumakov, K. Semjonov – Tolčinskij, Kablukov, Chochlačov – N. Komarov, Stas (A), Dědunov – A. Potapov.

    Rozhodčí: Odins, Hribik – Gordenko, Sjsujev

    Diváci: 1580
    thejrc.org