Motor ČB – Linz 4:3 (kon.) | K. Vary – Mountfield HK 4:1 (kon.) | Velké Meziříčí B – Havlíčkův Brod 6:5 (kon.)
SHKM Hodonín – Břeclav 6:5 (2:1 po s.n.)
konec
Banes Motor České Budějovice
4:3 (1:1, 2:0, 1:2)
Steinbach Black Wings Linz
Pátek 11.09.2020, 17:00 • Budvar aréna • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ve cvičném prodloužení byl aktivnější Motor, který měl několik dobrých šancí. Paradoxně ale vítězí Linz, když Sebastian Piché trefil odkrytou svatyni. Nyní budeme sledovat nájezdy! (19:43:06)
     
    Máme za sebou dnešní zápas! K jemu rozuzlení došlo až sekundu před koncem! Nyní nás čeká jen cvičné prodloužení a poté nájezdy.
     
    Konec zápasu.
    59:59 HOLEC - 4:3
     
    59:59
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Neskutečné! Necelou sekundu před koncem základní hrací doby je rozhodnuto! Zdeněk Doležal poslal v pádu kotouč před branku, odkud jej až za záda bezmocného Kickerta poslal MIROSLAV HOLEC. Asistence: Zdeněk Doležal.
     
    59:43
    Vyloučení v týmu EHC Black Wings Linz (Lahoda – 2 min., vysoká hůl).
    58:32 PICHÉ - 3:3
     
    58:32
    Linz právě vstřelil branku!
    Velká radost na hostující straně, kterou zařídil střelou z mezikruží SEBASTIAN PICHÉ! Ten rozvlnil nekompromisně síť za Paterovými zády ještě nekompromisnějším projektilem. Asistence: Brian Lebler.
     
    57:53
    Kickert se stěhuje na střídačku svého týmu, a to až po oddychovém času.
     
    56:47
    Black Wings se pouštějí do závěrečného tlaku, který se zatím v branku nepřekvapil. Jiří Patera totiž předvedl parádní zákrok, za což si vysloužil potlesk domácích fanoušků.
     
    55:32
    Allen, Suchánek, Voženílek dostali za domácí tým tresty do konce utkání, Voženílek navíc dvouminutový trest. Nielsen a Dorion se pak do konce zápasu také na ledě neobjeví.
     
    55:32
    Na ledě se strhla hromadná bitka, do které se z každého týmu zapojili minimálně tři hráči, kteří se rozdělili právě na tři skupinky. Aktérům byli rozdány tresty do konce utkání.
     
    54:10
    Pavel Pýcha využil přesilovkového prostoru a sjel si do palebné pozice. Jeho následná jedovka byla parádní, ovšem Kickert zasáhl včas vyrážečkou.
     
    54:10
    Pavel Pýcha využil přesilovkového prostoru a sjel si do palebné pozice. Jeho následná jedovka byla parádní, ovšem Kickert zasáhl včas vyrážečkou.
     
    53:37
    Vyloučení v týmu EHC Black Wings Linz (Kristler – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Suchánek – 5 min. + osobní trest do konce utkání, krosček).
     
    53:37
    Tak bohužel pro rakouský celek gól být uznán, po přezkoumání videa, nemůže. K jeho dosažení totiž došlo za pomoci vysoké hole.
     
    53:37
    Linec se radoval z vyrovnání, ovšem to padlo ze skrumáže před brankou. Celá situace se bude zkoumat na videu. Uvidíme, zda šlo o gól regulérní.
     
    52:10
    Na opačné straně se u pravé tyče z brankářova pohledu objevil Václav Karabáček, obráncem byl ale seslán k zemi. Přes nevoli fanoušků však sudí žádný nedovolený zákrok neviděli.
     
    51:32
    Andrew Nielsen je dnes určitě jeden z nejaktivnějších beků na place. Teď se dostal ke střeleckému pokusu z větší vzdálenosti. Patera si jej však našel a ze vzduchu si ho stáhl přímo do lapačky.
     
    50:20
    Miroslav Holec se dostal do samostatného úniku! Zkoušel zakončit zřejmě mezi betony, ty však rakouský gólman secvakl včas.
     
    49:35
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Jonák – 2 min., vysoká hůl).
     
    48:24
    A nyní už se po delší odmlce dostal ke kotouči Motor, jenž s ním na hokejkách operuje před Kickertem.
     
    47:31
    Dorion dostal pas do vlastní obranného pásma, odkud začal útočnou akci svého týmu. Ta ale valného účinku také nedozanala. Dorionův pas totiž nebyl z těch přesných.
     
    46:52
    Linec se dostal na kotouč, ovšem přes neutrální zónu se nedostal. Puk se nakonec dostal mimo hrací plochu. Českobudějovičtí tak alespoň vybojovali vhazování.
     
    45:32
    Martin Beránek se zkoušel opět procpat skrze dva linecké beky, tentokrát jeho snažení ale kýžený efekt nepřineslo. Beránek o kotouč přišel.
    44:16 UMIČEVIČ - 3:2
     
    44:16
    Linz právě vstřelil branku!
    A je to znovu jen o jednu vstřelenou branku! DRAGAN UMIČEVIČ najel na pravém křídle, odkud zamířil přesně na vzdálenější růžek. A přesně tam kotouč také skončil. Bez asistence.
     
    42:50
    Tlak Black Wings nekončí! Tikkinen vyslal podobný projektil jako před malou chvílí Gaffal. Tikinenův pokus ale mezi tři tyče nesměřoval, Patera se tedy nemusel vzrušovat.
     
    41:34
    Gaffal napřáhl od modré čáry. Měl prostor ke střele, kterého také patřičně využil. Jeho projektil sice na branku neprošel, poté se ale Linec dostal k dorážce, kterou Jiří Patera znamenitě udržel před brankovou čárou.
     
    40:36
    Linec si vzal kotouč na své hole a snažil se prodrat skrze střední pásmo. Jejich snažení ale nakonec skončilo jen postavením mimo hru, které čárovému sudímu neuniklo.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Je za námi i druhá perioda, která sice nebyla příliš pohledná, přesto může být o něco šťastnější Motor. Ten se totiž radoval hned dvakrát. Do třetí periody tak bude hájit dvoubrankový náskok.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:51
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Venkrbec – 2 min., podrážení).
    39:20 DOLEŽAL - 3:1
     
    39:20
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí příznivci se radují ze třetí trefy! Daniel Voženílek poslal přihrávku na ZDEŇKA DOLEŽALA, kterému stačilo jen nastavit hůl a je to o dva góly! Asistence: Daniel Voženílek, René Vydarený.
     
    36:59
    Miroslav Holec si najel na vzdálenější tyč, kde nebyl vůbec daleko od skórování! Koukala na něj odkrytá svatyně, ovšem v cestě kotouči do brány stihl zamezit jeden z vracejících se hráčů.
     
    35:58
    Roman Přikryl po dlouhé kombinaci vypálil od modré čáry. Kickertovi však nikdo neclonil, a tak se zákrokem do lapačky neměl rakouský gólman výraznější problémy.
     
    35:19
    Vyloučení v týmu EHC Black Wings Linz (Kristler – 2 min., napadení).
     
    33:45
    Julian Pušnik se velmi dravě dostal až před Pateru, kde ale byl nucen zakončovat v pádu. To se na střele samozřejmě projevilo. Budějovičtí se pak dostávají ke kotouči.
     
    32:48
    Na ledové ploše se toho stále opravdu moc neděje. Žádná větší šance nepřichází. Nyní se Martin Beránek snažil dostat do pásma, leč kotouč nechal nešťastně za sebou, a tak do útoku mohli zamířit Rakušané.
     
    31:25
    Nyní se českobudějovičtí zničehonic přesunuli k soupeřově brance, kde se pokoušeli hned o několik dorážek. Kickert svůj tým podržel a komplikace nepřipustil.
     
    29:47
    Pokud porovnáme první s druhou třetinou, tempo poněkud opadlo. Po druhé vstřelené brance se ani Motor, zdá se, nikam příliš netlačí nebo se mu nedaří přejít a stabilně se udržet ve středním pásmu.
     
    28:24
    Linec po druhé obdržené brance přidal na výkonu a snaží se opět o vyrovnání. Nyní se vhazuje před Paterou, tak uvidíme, zda bude právě domácí brankář ohrožen.
     
    27:34
    Alexander Lahoda nebyl vůbec daleko od srovnání! Dostal se přímo do mezikruží, odkud poslal nenápadnou střelu. Ta však skončila jen na levé tyči z gólmanova pohledu.
    26:06 VOŽENÍLEK - 2:1
     
    26:06
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hokejisté z Českých Budějovic jdou znovu do vedení! DANIEL VOŽENÍLEK stál přímo před brankovištěm, kam se k němu odrazil kotouč, a on jej pohotově dotlačil za brankovou čáru. Asistence: Pavel Pýcha, Zdeněk Doležal.
     
    25:32
    Jihočechům se zatím přesilová hra příliš nedaří. Zatím se jim v pásmu nepodařilo usadit.
     
    24:23
    Nebezpečná Brucknerova střela! Jiří Patera si ale s dalekonosným pokusem poradil a zneškodnil jej. Linec se pak stahuje do obranného pásma, kde se bude bránit proti motorácké přesilovce.
     
    24:10
    Vyloučení v týmu EHC Black Wings Linz (Nielsen – 2 min., držení).
     
    23:44
    Zdeněk Doležal byl přitlačen za Kickertovou svatyní na mantinel. Dlouho ležel na ledě, až musela být hra přerušena. Za asistence svých spoluhráčů se následně odebírá na střídačku. Snad tedy bude domácí útočník v pořádku.
     
    22:45
    Ani jeden z týmů se nemůže usadit v pásmu, o kotouč se bojuje především ve středním pásmu. Uvidíme, který z týmů se tak dostane do další střelecké pozice.
     
    21:14
    A opět Piché! Tentokrát poslal kotouč rychle z otočky. Nikoliv ale směrem na bránu. Patera jen kontroloval puk pohledem.
     
    20:26
    Piché se zdá být v dnešním utkání velmi aktivní. Nyní se z pozice beka dostal jako první do pásma a od mantinelu nahodil na bližší tyč. Patera včas zaklekl a kotouč zachytil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nabídla poměrně dost šancí. O něco lepší byl zatím českobudějovický celek, který měl šancí přeci jenom více. Linec se ale na jihu Čech zatím prezentuje sympatickým dojmem. Zápasy mezi těmito dvěma týdny bývají již tradičně vyrovnané, uvidíme, jak tomu bude dnes, zatím tomu ale vše nasvědčuje.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:57
    Více prostoru na hřišti zatím vyhovovalo rakouskému celku, když se jeden z jeho hráčů ocitl v poměrně dobré střelecké pozici, z níž vypálil jen těsně mimo tyč.
     
    18:16
    Vyloučení v týmu EHC Black Wings Linz (Piché – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Jonák – 2 min., hrubost).
     
    17:41
    Obraz hry se nyní moc nemění, Motor se drží v útočném pásmu a snaží se obstřelovat Kickertovu svatyni. Právě po jedné ze střel nastala na hřišti menší roztržka a její aktéři již míří za katr.
     
    16:24
    Českobudějovičtí jsou nyní o něco lepším týmem, snaží se kombinovat v útočném pásmu, nicméně zatím to žádné ovoce v podobě vedoucí branky nenese.
     
    15:45
    Zdeněk Doležal dostal pohotovou přihrávku na pravý kruh, odkud vypálil ještě lepší projektil! Nebyl vůbec špatný, ve vysoké rychlosti ale přeletěl horní tyčku.
     
    15:11
    Vyloučení v týmu EHC Black Wings Linz (Kristler – 2 min., sekání).
     
    14:31
    Na jedné straně neuspěl po pohledné akci Dorino, na té druhé poté Zdeněk Doležal, který byl ještě v o něco lepší pozici! Byl sám před brankářem, ale střelou nad vyrážečku se mezi přesné střelce nezapsal.
     
    13:21
    Andrew Kozek se velmi dravě prodral až před Paterovu svatyni. Párkrát s ním zakvrdral, ovšem zakončení nebylo přesné, jak by si přál, a skončilo mimo tři tyče.
     
    12:28
    Radek Prokeš rozjížděl útočnou akci Motoru. Ta ale končí jen na zakázaném uvolnění, což se nelíbí jak domácím příznivcům, tak samotnému Prokešovi. Oba týmy už jsou ale nastěhovaný před Paterou.
     
    11:33
    Jiří Patera včas zaklekl a stačil zachytit jeden z projektilů, který na něho směřoval z blízké vzdálenosti. Bude se tak vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    10:22
    Už to vypadalo, že se Roman Přikryl dostane se spoluhráčem do přečíslení dva na jednoho. Nakonec ale zůstává jen u ofsajdového postavení, které sudí na čáře neuniklo.
     
    09:23
    Novák si vyměnil kotouč s Gilbertem, načež druhý jmenovaný vyslal na branku svižný projektil. Ten však nakonec prosvištěl jen nad horní tyčí, tudíž Kickert mohl zůstat relativně v klidu.
     
    08:59
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Beránek – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu EHC Black Wings Linz (Nielsen – 2 min., krosček).
     
    08:22
    Martin Beránek najel s kotoučem od mantinelu více do středu útočného pásma. Poté měl kotouč na bekhendu, z něhož zkusil jen tak nenápadně nahodit. Kickertova lapačka byla pohotová a puk už krotí.
     
    07:10
    Střídání v týmu Madeta Motor České Budějovice: ze hřiště odchází Čiliak, přichází Patera.
    07:10 LEBLER - 1:1
     
    07:10
    Linz právě vstřelil branku!
    Tak nakonec samotný BRIAN LEBLER najel až k brance, kde byl velmi pohotový, rázný a rozhodný, takže kotouč dostal přesně tam, kam bylo třeba – za Čiliakova záda. A právě domácí brankář už se z branky stěhuje na střídačku. Bez asistence.
     
    06:48
    Brian Lebler, kanonýr hostujícího týmu, zpracoval kotouč ve středním pásmu, načež rozjel solidní tlak jeho týmu. Uvidíme, zda z něho Linec něco vytěží!
     
    05:29
    Sebastien Piché to zkusil z vrcholku kruhu. Jeho pokus se ale otřel ještě o některého z bránících hráčů a pak jen pomaloučku zapadl za svatyni Marka Čiliaka, který dnes ještě nebyl pořádně prověřen.
     
    04:10
    Českobudějovičtí začínají oslabení dobře. Ze svého pásma vyhazují až k hostujícímu gólmanovi, u kterého začne další akce Lince.
     
    03:52
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Doležal – 2 min., vysoká hůl).
     
    01:12
    Českobudějovičtí hráči se radují z první vstřelené branky, avšak hostující tým si vyžádal challenge. Celá situace bude tedy ještě jednou přezkoumána na videu.
    01:12 HOLEC - 1:0
     
    01:12
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak domácí příznivci se radují z první branky. Challenge byla spíše jen zkouškového rázu, bude se dnes praktikovat po každé brance. MIROSLAV HOLEC využil odraženého kotouče od zadní části hřiště a u levé tyče doklepal puk za čáru! Bez asistence.
     
    01:12
    Vyloučení v týmu EHC Black Wings Linz (Nilsen – 2 min., hákování).
     
    01:10
    Pavel Pýcha měl poměrně dost prostoru, a tak si s kotoučem sjel blíže k brance, načež jej poslal na teč směrem na Přikryla. Ten ale do dráhy kotouče nestihl vložit hůl tak rychle, jak by potřeboval. Kickert byl o něco málo rychlejší.
     
    00:25
    A další střela na rakouského gólmana! Tentokrát českobudějovičtí obrali soupeře o kotouč ve středním pásmu a rychle se vydali do protiútoku. Holcova střela z vrcholku kruhu ale za brankovou čárou nekončí.
     
    00:09
    Motor se dostal do pásma jako první a hned z toho máme první střelu utkání! Vít Christov dostal kotouč k mantinelu, odkud jej rychle posílá k bližší tyči. Tam stál pohotový hostující gólman.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Madeta Motor České Budějovice: Čiliak (Patera) – Allen, Pavel, Vydarený, Suchánek, Plášil – Christov, Venkrbec, Holec, Voženílek, Přikryl, Doležal, Novák, Gilbert, Karabáček, Jonák, Prokeš, Beránek

    EHC Black Wings Linz: Kickert (Gračnar) – Kragl, Dorion, Piché, Beaudoin, Tikkinen, Matzka, Müller – Lebler, Hytönen, Umičevič, Kozek, Gaffal, Kristler, Leiler, Brucker, Lahoda, Freunschlag, Pušnik, Bretschneider

    Rozhodčí: Květoň, Souček – Bělohlav, Jindra.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 2. Holec, 27. Voženílek (Pýcha, Doležal), 40. Doležal (Voženílek, Vydarený), 60. Holec (Doležal) – 8. Lebler, 45. Umičevič, 59. Piché (Lebler)


    Banes Motor České Budějovice: Čiliak (Patera) – Allen, Pavel, Vydarený, Suchánek, Plášil – Christov, Venkrbec, Holec – Voženílek, Přikryl, Doležal – Novák, Gilbert, Karabáček – Jonák, Prokeš, Beránek
    Steinbach Black Wings Linz: Kickert (Gračnar) – Kragl, Dorion, Piché, Beaudoin, Tikkinen, Matzka, Müller – Lebler, Hytönen, Umičevič – Kozek, Gaffal, Kristler – Leiler, Brucker, Lahoda – Freunschlag, Pušnik, Bretschneider

    Rozhodčí: Květoň, Souček – Bělohlav, Jindra
    bahis siteleri