Motor ČB – Linz 4:3 (kon.) | K. Vary – Mountfield HK 4:1 (kon.) | Velké Meziříčí B – Havlíčkův Brod 6:5 (kon.)
SHKM Hodonín – Břeclav 6:5 (2:1 po s.n.)
konec
Banes Motor České Budějovice
4:3 (1:1, 2:0, 1:2)
Steinbach Black Wings Linz
Pátek 11.09.2020, 17:00 • Budvar aréna • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ve cvičném prodloužení byl aktivnější Motor, který měl několik dobrých šancí. Paradoxně ale vítězí Linz, když Sebastian Piché trefil odkrytou svatyni. Nyní budeme sledovat nájezdy! (19:43:06)
     
    Máme za sebou dnešní zápas! K jemu rozuzlení došlo až sekundu před koncem! Nyní nás čeká jen cvičné prodloužení a poté nájezdy.
     
    Konec zápasu.
    59:59 HOLEC - 4:3
     
    59:59
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Neskutečné! Necelou sekundu před koncem základní hrací doby je rozhodnuto! Zdeněk Doležal poslal v pádu kotouč před branku, odkud jej až za záda bezmocného Kickerta poslal MIROSLAV HOLEC. Asistence: Zdeněk Doležal.
     
    59:43
    Vyloučení v týmu EHC Black Wings Linz (Lahoda – 2 min., vysoká hůl).
    58:32 PICHÉ - 3:3
     
    58:32
    Linz právě vstřelil branku!
    Velká radost na hostující straně, kterou zařídil střelou z mezikruží SEBASTIAN PICHÉ! Ten rozvlnil nekompromisně síť za Paterovými zády ještě nekompromisnějším projektilem. Asistence: Brian Lebler.
     
    57:53
    Kickert se stěhuje na střídačku svého týmu, a to až po oddychovém času.
     
    56:47
    Black Wings se pouštějí do závěrečného tlaku, který se zatím v branku nepřekvapil. Jiří Patera totiž předvedl parádní zákrok, za což si vysloužil potlesk domácích fanoušků.
     
    55:32
    Allen, Suchánek, Voženílek dostali za domácí tým tresty do konce utkání, Voženílek navíc dvouminutový trest. Nielsen a Dorion se pak do konce zápasu také na ledě neobjeví.
     
    55:32
    Na ledě se strhla hromadná bitka, do které se z každého týmu zapojili minimálně tři hráči, kteří se rozdělili právě na tři skupinky. Aktérům byli rozdány tresty do konce utkání.
     
    54:10
    Pavel Pýcha využil přesilovkového prostoru a sjel si do palebné pozice. Jeho následná jedovka byla parádní, ovšem Kickert zasáhl včas vyrážečkou.
     
    54:10
    Pavel Pýcha využil přesilovkového prostoru a sjel si do palebné pozice. Jeho následná jedovka byla parádní, ovšem Kickert zasáhl včas vyrážečkou.
     
    53:37
    Vyloučení v týmu EHC Black Wings Linz (Kristler – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Suchánek – 5 min. + osobní trest do konce utkání, krosček).
     
    53:37
    Tak bohužel pro rakouský celek gól být uznán, po přezkoumání videa, nemůže. K jeho dosažení totiž došlo za pomoci vysoké hole.
     
    53:37
    Linec se radoval z vyrovnání, ovšem to padlo ze skrumáže před brankou. Celá situace se bude zkoumat na videu. Uvidíme, zda šlo o gól regulérní.
     
    52:10
    Na opačné straně se u pravé tyče z brankářova pohledu objevil Václav Karabáček, obráncem byl ale seslán k zemi. Přes nevoli fanoušků však sudí žádný nedovolený zákrok neviděli.
     
    51:32
    Andrew Nielsen je dnes určitě jeden z nejaktivnějších beků na place. Teď se dostal ke střeleckému pokusu z větší vzdálenosti. Patera si jej však našel a ze vzduchu si ho stáhl přímo do lapačky.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 2. Holec, 27. Voženílek (Pýcha, Doležal), 40. Doležal (Voženílek, Vydarený), 60. Holec (Doležal) – 8. Lebler, 45. Umičevič, 59. Piché (Lebler)


    Banes Motor České Budějovice: Čiliak (Patera) – Allen, Pavel, Vydarený, Suchánek, Plášil – Christov, Venkrbec, Holec – Voženílek, Přikryl, Doležal – Novák, Gilbert, Karabáček – Jonák, Prokeš, Beránek
    Steinbach Black Wings Linz: Kickert (Gračnar) – Kragl, Dorion, Piché, Beaudoin, Tikkinen, Matzka, Müller – Lebler, Hytönen, Umičevič – Kozek, Gaffal, Kristler – Leiler, Brucker, Lahoda – Freunschlag, Pušnik, Bretschneider

    Rozhodčí: Květoň, Souček – Bělohlav, Jindra
    thejrc.org