Prostějov – Žižkov 0:2 (kon.) | Líšeň – Varnsdorf 1:1 (kon.)
konec
1. SK Prostějov
0:2 (0:0)
FK Viktoria Žižkov
Sobota 12.09.2020, 17:00 • Za místním nádražím, Prostějov • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Viktorie Žižkov, která svého soupeře porazila výsledkem 2:0. Druhý poločas tak trochu navázal na ten první, sledovali jsme totiž vyrovnanou podívanou. I tak jsme se nakonec dočkali dvou branek, obě obstaral hostující celek. Prostějov se v závěru zápasu snažil s výsledkem něco udělat, místo vyrovnání však přišla zmiňovaná druhá branka, o kterou se postaral Nabijev. (18:50:37)
     
    Střely na branku: 6:10. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 10:10.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Žižkov právě vstřelil branku!
    O vítězi tohoto zápasu je definitivně rozhodnuto! Prostějov se nadechoval k náporu, nicméně do protiútoku se dostal FARID NABIJEV. Ten se s míčem nadvakrát dostal kolem protihráče, načež křižnou střelou nedal domácímu brankáři sebemenší šanci.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90
    V závěru zápasu musel zasahovat také Švenger, který zlikvidoval stoprocentní šanci Prostějova!
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Prostějov má na případné vyrovnání málo času, zcela určitě se bude ještě nastavovat.
     
    88
    Viktoria v závěru zápasu zkušeně sbírá cenné vteřinky, domácí se tak nemohou dostat k žádnému tlaku. V posledních minutách se navíc nic moc neudálo.
     
    87
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Isaac Muleme, přichází Luboš Tusjak.
     
    85
    Po předchozím souboji skončil na zemi Muleme, který si nakonec vyžádal lékařské ošetření. Dost možná se jedná o taktiku zraněného hráče, hosté nikam nespěchají.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Šimon Šmehyl (1. SK Prostějov).
     
    83
    Do konce tohoto zápasu zbývá závěrečná desetiminutovka, Žižkov se pochopitelně nikam nežene. Před malým momentem si navíc faulem pomohl domácí Šmehyl.
     
    82
    Jurásek se s míčem dostal až k hranici pokutového území, odkud se nahrávkou do šestnáctky pokoušel najít Zikla, který měl k míči opět hodně daleko. Protiútok Viktorie.
     
    81
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Daniel Richter, přichází David Bezdička.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Jan Šteigl (1. SK Prostějov).
     
    79
    Nedovoleným zákrokem se prezentoval domácí Šteigl, který místo míče trefil pouze Sixtovu nohu. Žižkov na rozehrávku nikam nespěchá, u míče stojí Švenger.
     
    78
    K zakončení hlavou se před malým momentem dokázal protlačit hostující Zoubele, jehož střela nebyla nikterak prudká. Mucha si s tímto projektilem dokázal poradit.
     
    77
    Prostějov se snažil s míčem se usadit na polovině soupeře, což se mu nepovedlo. Následně se Zoubele pokoušel spolupracovat s Divišem, který byl úplně jinde.
     
    76
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Michal Stříž, přichází Šimon Šmehyl.
     
    75
    Dnešní utkání sleduje 730 diváků.
     
    74
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Je tu vedoucí branka hostujícího celku! Viktoriáni se totiž dostali do protiútoku, který nakonec na sebe vzal JAROSLAV DIVIŠ. Jeho rána uvnitř pokutového území pravou nohou nakonec skončila za brankářem Muchou. Domácí to budou mít hodně složité, na vyrovnání totiž nemají moc času.
     
    74
    Muleme zkoušel odcentrovat do pokutového území, přičemž se mu povedlo vybojovat rohový kop. Jeho centr nakonec dopadl na břevno, bude z toho další roh.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Isaac Muleme (FK Viktoria Žižkov).
     
    73
    Do konce tohoto zápasu v tuto chvíli zbývá něco málo kolem dvaceti minut. Na první přesný zásah stále marně čekáme, oba celky hrají vyrovnanou podívanou.
     
    72
    Na zadní tyči číhal na nahrávku Zikl, který ovšem na prudkou nabídku vůbec nedosáhl. V opačném případě by se domácí celek po delší době dostal do šance.
     
    71
    O pár vteřinek později jsme sledovali střelecký pokus v podání Nabijeva, kterému se ale nepovedlo ohrozit branku soupeře. Mucha tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    70
    Avšak ani tato standardní situace nepřinesla nic nebezpečného, což pro změnu přineslo protiútok Prostějova. Na sebe to vzal Langer, který vybojoval aut zprava.
     
    69
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Jakub Matoušek, přichází Jan Šteigl.
     
    68
    Sledovali jsme další volný kop v podání Viktorie, kterého se pro změnu ujal brankář Švenger. Žižkov se rychle dostal na druhou polovinu, kde vybojoval standardku.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Jakub Matoušek (1. SK Prostějov).
     
    66
    Žižkov se málem dostal do vedení! Moc nechybělo střídajícímu Nabijevovi, aby dokázal trefit poskakující předmět, který ale vůbec neposlal směr branka.
     
    65
    Domácím se povedlo odklidit míč až ke středovému kruhu, kde se k němu dostal hostující Žežulka. Jeho razantní odkop ovšem skončil až u brankáře Muchy.
     
    64
    Divišovi se sice povedlo odcentrovat, jenomže jako první se k míči dostal Stříž, který odkopával za cenu rohového kopu. Dočkáme se konečně první branky?
     
    63
    Prostějov si po kratší době vybojoval další rohový kop, který se kroutil směrem od branky. Nejvýše do vzduchu se dostal Diviš, jenž odehrál míč ze šestnáctky.
     
    62
    Máme za sebou více než hodinu hry, na první přesný zásah stále čekáme. Druhý poločas tak trochu navazuje na ten první, i přesto mají hosté o něco více ze hry.
     
    61
    Viktoriáni se s míčem přesunuli ke středovému kruhu, odkud Březina přenášel hru na Skopce. Ten po chvilkovém driblinku hledal Diviše, který měl k míči daleko.
     
    60
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Jan Pázler, přichází Lukáš Zoubele.
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Igor Súkenník, přichází David Skopec.
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Jonas Auer, přichází Farid Nabijev.
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází David Píchal, přichází Štěpán Langer.
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Solomon Omale, přichází David Jurásek.
     
    59
    Prostějov si po delší době rovněž vybojoval rohový kop, a sice z levé strany. K rozehrávce se nakonec postavil Spáčil, který ovšem nenašel naskakujícího Stříže.
     
    58
    Pázlerovi se dnes moc nedaří, tentokráte se mu nepovedlo zpracovat padající předmět. Na druhé straně zakončoval Píchal, avšak mířil slabě doprostřed.
     
    57
    Rohový kop ovšem přinesl pouze útočný faul, kterým se prezentoval Auer, jenž šel do souboje s Píchalem hodně agresivně. Prostějov tak ihned rozehrál míč.
     
    56
    Směrem kupředu mohl postupovat Richter, který se nakonec sám protlačil až do zakončení, které mu zablokoval Bialek. Žižkov si vyzkouší další rohový kop.
     
    55
    Divišovi se povedlo sklepnout míč pod sebe na Auera, který to zkoušel překvapivým zakončením na zadní tyč. Střela nakonec proletěla vedle domácí branky.
     
    54
    Sixta vyprodukoval hodně nepřesnou nahrávku, kterou se povedlo vystihnout Machynkovi. Do šance se tak dostal Spáčil, kterému se nepovedlo dobře trefit.
     
    53
    Už se opět pokračuje ve hře. Pázlerovi se povedlo přeposlat míč na Richtera, který se ovšem nedostal kolem Omaleho. Byl z toho další nedovolený zákrok.
     
    52
    Uvnitř šestnáctky se k volnému míči dostal Švenger, který se pokoušel rozehrát výhozem do strany. Žižkov se daleko nedostal, Matoušek ale fauloval Mulemeho.
     
    51
    Další útočná akce domácích směřovala pouze do ofsajdu, ve kterém se nacházel Píchal. Pomezní sudí byl i tentokráte pozorný, Žižkov rozehrál nakrátko po zemi.
     
    50
    Diviš se snažil na pravém křídle pokusil o střelu, jenomže trefil pouze protihráče před sebou. Tím byl bránící Bialek, od kterého se míč odrazil na rohový kop.
     
    49
    Poprvé ve druhém dějství se k míči dostal také brankář Švenger, který rozehrál do strany na volného Žežulku. Po dlouhém pásu se k puku dostal Matoušek.
     
    48
    Na vlastní polovině se k míči dostal hostující Březina, který se pokoušel nastartovat křídelníka Diviše. To se nepovedlo, rozehrávat tak bude brankář Mucha.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádnou branku. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, přičemž směrem dopředu byl o něco nebezpečnější Žižkov, který si vypracoval několik zajímavých standardek, avšak ani jedna z nich neskončila za brankářem Muchou. Rovněž sledujeme celkem dost nedovolených zákroků, hlavní sudí zatím vytasil dva žluté kartónky, pro domácího Omaleho a hostujícího Sixtu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Prostějov se konečně dostal na druhou stranu, kde se do útočného výpadu zapojil také Machynek. Domácí hráči nic nevytěžili, posléze nepřesně nahrával Omale.
     
    42
    Súkenníkovi se rozehrávka zrovna moc nepovedla, avšak poté zaváhání dokázal napravit. Pomohl mu v tom také brankář Švenger, který rozjel rychlý kontr.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    Březina to zkoušel směrem na branku, přičemž Mucha dokázal zareagovat. Domácí brankář si navíc poradil i s dorážkou nabíhajícího Pázlera.
     
    39
    Spáčil to před malým momentem neudělal nejlépe, jeho finální nahrávka ovšem směřovala mimo dosah všech svých spoluhráčů. Na druhé straně vybojoval Auer přímý kop.
     
    38
    Súkenníkovi se povedlo na pravém křídle povedlo najít volného Mulemeho, který se ještě pokoušel přenést hru směrem na Žežulku. Ten na míč také nedosáhl.
     
    37
    Spáčil to zkoušel pasem směrem dopředu, jenomže Zikl na něj neměl šanci dosáhnout. Míč se tak snesl pouze ven z hrací plochy, Švenger bude odkopávat.
     
    36
    Ani další rohový kop Viktorie branku nepřinesl, domácí se tak pustili do protiútoku. Ten skončil ještě před středovým kruhem, fauloval totiž hostující Súkenník.
     
    35
    Do zakončení se tak dostal Richter, který to okamžitě zkoušel směrem na domácí branku. Mucha nepředvedl úplně jistý zákrok, míč mu totiž proklouzl vedle branky.
     
    34
    Žižkov zahrával další rohový kop, který se pochopitelně stáčel směrem do pokutového území. Domácí obrana ovšem dokázala odvrátit, avšak pouze k soupeři.
     
    33
    V souboji dvou třináctek byl úspěšnější domácí Stříž, který mohl vhazovat. O pár vteřinek skončil na zemi Richter, na kterého si v osobním souboji vyšlápl Spáčil.
     
    32
    Sudí ponechal Viktorii výhodu, nicméně nic nebezpečného jsme nakonec nesledovali. Místo rohového kopu bude následovat aut, který obstará Žežulka.
     
    31
    Je za námi třetina hry, na první branku stále čekáme. Před malým momentem jsme viděli další faul, tentokráte v podání Diviše, který tvrdě přišlápl soupeře.
     
    30
    Do zakončení se dostal také Sixta, nicméně střela putovala výrazně nad branku domácích. Mucha nemusel zasahovat, naopak bude rozehrávat od branky.
     
    29
    Březina to zkoušel prudkým pasem podél autové lajny, přičemž se mu povedlo najít Diviše. Jeho nabídka směřovala na Auera, kterého uhlídal Machynek.
     
    28
    Horní končetinou zahrál jeden z hostujících hráčů, nicméně se pokračovalo ve hře. Vzápětí si sudí všiml nedovoleného zákroku domácích, na zemi skončil Urbanec.
     
    27
    Do rozehrávky se zapojil také brankář Mucha, který rychle přeposlal kotouč do strany na Machynka. Svižná akce domácích nakonec přinesla útočný faul Matouška.
     
    26
    Žežulkovi se povedlo odehrát míč do běhu na Diviše, nicméně druhý jmenovaný nakonec v souboji fauloval protihráče. Prostějov raději rozehrál po zemi.
     
    25
    Směrem na útočnou polovinu se vydal Zikl, který se ještě rozhodl spolupracovat se Zapletalem. Nahrávku ovšem dokázal velice přesně vystihnout Súkenník.
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka, která nám zatím žádnou branku nepřinesla. Sledujeme poměrně vyrovnanou podívanou, Žižkov je však nebezpečnější.
     
    20
    Prostějov rovněž nedokázal ohrozit branku soupeře, naopak se nejvýše do vzduchu dostal Súkenník, kterému se povedlo balón odvrátit mimo pokutové území.
     
    19
    Bialek se chvíli nacházel na zemi, jenomže tomu tak už není. Prostějov i tak směroval na druhou stranu hrací plochy, kde se Píchalovi povedlo vybojovat rohový kop.
     
    18
    Do dalšího útočného výpadu se zapojil také Omale, který si po nahrávce seběhl do pokutového území, kde ovšem na míč nedosáhl. Stejně tak ani Richter.
     
    17
    Žlutou kartu dostává David Sixta (FK Viktoria Žižkov).
     
    16
    Žižkov měl k dispozici volný kop kousek za pokutovým územím. K rozehrávce se opět postavil Březina, který to zkoušel přímo na branku, avšak Mucha si dal záležet.
     
    15
    Ani druhý rohový kop v krátkém časovém sledu nepřinesl nic nebezpečného. Naopak se Prostějov dostal ke kontru, přičemž Zapletal pálil pouze do Richtera.
     
    15
    Žlutou kartu dostává Solomon Omale (1. SK Prostějov).
     
    14
    Na pořadu dne byl rohový kop pro Žižkov. Rozehrávky se nakonec chopil Březina, který našel pouze hlavu pozorného Stříže. Hostující celek si roh zopakuje.
     
    13
    Stříž si autové vhazování zopakoval, načež jeho celek útočil po pravém křídle. Tam se ovšem nacházel Březina, kterému se málem povedlo vysunout Pázlera.
     
    12
    Míč se dostal až mezi střídačky, což tentokráte znamenalo autové vhazování pro Prostějov. Od lajny vhazoval Stříž, kterému na pomoc přispěchal Píchal.
     
    11
    Ofsajd také na opačné straně, tentokráte se za obranou soupeře nacházel Zapletal. I tentokráte byl pomezní sudí velice pozorný, Švenger bude rozehrávat.
     
    10
    První ofsajd tohoto zápasu, ve kterém se nacházel hostující Diviš. Ten sice nejevil zájem o hru, avšak přesto bylo pískáno. Volného kopu se chopí brankář Mucha.
     
    9
    Následovalo autové vhazování z levé strany, po kterém byl nedovoleně zastaven hostující Urbanec. Žižkov si volný kop zopakuje, sudímu se rozehrávka nelíbila.
     
    8
    Nedovoleným zákrokem si pomohl domácí Matoušek, čehož si všiml také hlavní sudí. Viktoriáni si vybojovali volný kop, který zřejmě přinese centr do šestnáctky.
     
    7
    S míčem si zahrál také hostující brankář Švenger, který na jistotu rozehrál do strany na osamoceného Súkenníka. Žižkov to zkouší velice pozvolnou kombinací.
     
    6
    Viktoria se opět pohodlně dostala na druhou stranu hrací plochy, kde se po centru dostal k odraženému míči Sixta, jehož projektil dokázal Mucha hravě zneškodnit.
     
    5
    Zapletal chyboval v rozehrávce, načež se k míči dostal hostující Urbanec. Druhý jmenovaný se nakonec pokusil vypálit pravačkou, trefil ale pouze protihráče.
     
    4
    Matoušek se dostal k hranici pokutového území, odkud se pokusil vypálit. Jeho rána však byla lehce tečována, Prostějov si tak vyzkouší úvodní rohový kop.
     
    3
    Diviš se snažil projít s míčem kolem domácího obránce, jenomže mu to nevyšlo. Následně se Prostějov snažil o rozehrávku, avšak ta skončila u obránce Žežulky.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zprava doleva. Rozehrávku obstará Pázler.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    1. SK Prostějov: Mucha – Machynek (C), Bialek, Bala, Stříž – Matoušek, Spáčil, Omale, Zapletal – Píchal, Zikl.
    Náhradníci: Bréda – Langer, Šmehyl, Sečkář, Šteigl, Jurásek, Schuster.

    FK Viktoria Žižkov: Švenger (C) – Urbanec, Březina, Muleme, Žežulka – Súkenník, Sixta – Jaroslav Diviš, D. Richter, Auer – Pázler.
    Náhradníci: K. Hrubeš – Tusjak, Skopec, Zoubele, Bazal, Nabijev, Bezdička.

    Rozhodčí: Lerch – Myška, Váňa.
     
    FK Viktoria Žižkov

    Fotbalisté Žižkova budou patři k nejvážnějším aspirantům na postup do české nejvyšší soutěže. Viktoria se v minulém ročníku smířit s pátou pozicí, která pochopitelně na postup nestačila. Žižkov se na postupující celky díval s velkým bodovým mankem, letos se zcela jistě pokusí o nápravu. Viktoriáni mají rovněž za sebou dva duely, ve kterých se jim povedlo nasbírat hned šest bodů. Žižkov v rámci prvního kola zajížděl na půdu nevyzpytatelného Táborska, kde se mu povedlo zvítězit pohodlně 3:1. Žižkov sice po necelé čtvrt hodině prohrával o jednu branku, avšak ještě před odchodem do šatny dokázal výsledek otočit. Navíc ve druhém dějství přišlo k navýšení vedení na konečných 3:1. Ve druhém kole jsme sledovali ryze pražský souboj, duel proti Vyšehradu Žižkov zvládl výsledkem 3.0.
     
    1. SK Prostějov

    Fotbalisté Prostějova mají za sebou dva zápasy, ve kterých se jim nedařilo vůbec špatně. Prostějovu se totiž povedlo nasbírat dva body, pochopitelně za nerozhodné výsledky. Prostějov v úvodním kole změřil síly s nováčkem z Blanska, který se dvě minuty před koncem řádné hrací doby dostal do vedení, avšak Prostějov přeci jenom srovnal, a to až ve třetí minutě nastaveného času. Nerozhodný výsledek byl posléze k vidění i na půdě pražské Dukly, která nedokázala potvrdit roli velkého favorita. V tomto duelu branka nepadla, Prostějov tak vykřesal velice cenný bod za remízu 0:0.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi 1. SK Prostějov a FK Viktoria Žižkov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    David Suchý

    Branky: 74. Jaroslav Diviš, 90+1. Nabijev

    Karty:   15. Omale (PRO), 67. Matoušek (PRO), 80. Šteigl (PRO), 84. Šmehyl (PRO) – 17. Sixta (ZIZ), 73. Muleme (ZIZ)


    Střely na branku: 6:10. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 10:10.
    1. SK Prostějov: Mucha – Machynek (C), Bialek, Bala, Stříž (76. Šmehyl) – Matoušek (69. Šteigl), Spáčil, Omale (60. Jurásek), Zapletal – Píchal (60. Langer), Zikl.
    Náhradníci: Bréda – Langer, Šmehyl, Sečkář, Šteigl, Jurásek, Schuster.

    FK Viktoria Žižkov: Švenger (C) – Urbanec, Březina, Muleme (87. Tusjak), Žežulka – Súkenník (60. Skopec), Sixta – Jaroslav Diviš, D. Richter (81. Bezdička), Auer (60. Nabijev) – Pázler (60. Zoubele).
    Náhradníci: K. Hrubeš – Tusjak, Skopec, Zoubele, Bazal, Nabijev, Bezdička.

    Rozhodčí: Lerch – Myška, Váňa

    Diváci: 730
    thejrc.org